|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako vem, da zavrača GH
17.1.2007 16:19:36   
Billi
Naša user posted image je stara 4,5 mesece in odločili smo se, da bomo poskusili z GH, ker se samo na pol dojiva. Na začetku smo probali rižolino in zdi se mi, da ga je lepo sprejela. Pojedla ga je tudi do 100 ml, čeprav sem ji včasih ostanek morala dati po flaški. Danes sem ji poskusila dati korenčka tako, da sem ji malo pretlačenega korenčka zmešala v rižolino.
Problem je v tem, da ne vem, če ji ta hrana res paše. Pri prvih dveh žlicah odpre usta in poje vsebino, potem pa noče več odpirati ust. Pomagam si tako, da ji z žličko "na silo" razprem usta ji tako dam vsebino v usta. Vsebino sicer poje in ni videti, da bi se pritoževala, ampak me vseeno skrbi, ker sama noče odpreti ust. Res jo ne bi rada posiljevala z neko hrano, če ji ne paše. Tudi pri samem rižolinu je bilo isto in ga je z mojo metodo pojedla 100 ml, ko pa jo je hranil očka, pa je pojedla veliko manj, ker je rekel, da ji ne paše, če ne odpira ust. Zdaj pa res ne vem... user posted image
Kako user posted image pokaže, da mu hrana ni všeč. A bi mogla sama od sebe odpirat usta? Upam, da ni preveč neumno vprašanje user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako vem, da zavrača GH
17.1.2007 18:18:32   
eya
Jaz nikoli, nikoli, nikoli ne odpiram ust Žigu na silo. Dam mu žličko pred usta, če jih odpre, poje, če pa noč odpirat ust, jih pač noče.

Sicer pa sem jaz uvajala zelenjavo tako, da sem jo ponudila kar samo, ne skupaj z mlečno kašo.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako vem, da zavrača GH
17.1.2007 19:45:15   
*Uršula*
Zudi jaz ji včasih na silo odprem usta ker kako bo pa drugače pojedla? Njej se tudi ne da pol ure sedet na tistem stolčku pa ji po mojem že dolgčas postane, tko da mislim da če res ne bi hotla bi zajokala al pa ven pljunila. Nič se ne sekiraj. Če normalno brez kakšneha groznega pritoževanja poje mislim da jo ok.


(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako vem, da zavrača GH
17.1.2007 20:00:49   
domci
Jaz mojemu NIKOLI ne odpiram ust na silo ker mi je to isto kot če bi ga silila. Če poje poje drugače ne. Pri 4mesecih in pol ne pretiravaj ponudi mu vsakdan pa če bo bo, da ne boš naredila ravno obratno pa se mu bo hrana zamirila. Saj ima še celo življenje pred sabo in bo lahko jedel. Naš je začel jesti šele pri osmih mesecih.

(odgovor članu *Uršula*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako vem, da zavrača GH
17.1.2007 20:18:01   
Anonimen
na silo odirat usta ?? kaj vam na misel pride??!! user posted image
če je mali lačen in mu je zadeva všeč bo že sam odprl usta. probaj mu dat samo zelenjavo ne pa zmiksano. ali pa raje začni s kuhanim jabolčkom.

(odgovor članu domci)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako vem, da zavrača GH
17.1.2007 20:24:33   
triša
Billi tvoja punčka je stara 4 mesce. Ne vem kako lahko pričakuješ da ti bo pa kar začela jest,pa neki na silo jo hraniš. Me prav zanima kako bi se ti počutila če bi ti en na silo tlačil žlico v usta. Haloooo!
Naša je stara 8 mesecev,pa se še navaja na gosto hrano, včasih še tudi po cel dan samo mleko pije. Ji pač ni za jest, bo že ko ji bo pasalo. Pri otroku ni nič na silo.
Daj ji čas,je še tako majhna. Bo že jedla, ko bo tako čutla.

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako vem, da zavrača GH
17.1.2007 21:08:57   
SašaR
Počakaj še malo. Pupa je premala, lahko da ji koščki ne pašejo v hrani, mogoče bi moralo biti bolj zmiksano, saj je do sedaj jedla le mleko.

Pri nas ni bil nikoli problem (in tudi trenutno ni), da ne bi odprla ust za kakšno stvar. Vse poje, tudi kar ni za pojesti baše v usta.


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako vem, da zavrača GH
17.1.2007 23:10:24   
Billi
Ja, se ravno to mi je čudno, ker lepo poje, nič ven ne pluva, včasih se mi še fajn smeji. Če bi meni kdo dal hrano v usta in mi ne bi pasalo, bi ven plunila. Zato mi pa ni jasno user posted image Valjda, da je nočem silit, zato pa sprašujem. Ker ne vem kako dojenčki začnejo jest po žlički. Sem mislila, da pač ji še ni jasno, da mora odpret usta. Bomo pa še mal po flaški probal.
Pa še to mi je čudno, ker ponavadi poje rižolino po flaški, korenčka pa seveda ne more, ker se cucelj zamaši. Mogoče pa samo na žličko še ni pripravljena. 

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako vem, da zavrača GH
18.1.2007 8:22:18   
Pikapolonica
Mogoče pa samo na žličko še ni pripravljena.


Najbrž bo kar tole držalo. Ne prehitevaj, počakaj še kak mesec. Ne zagovarja večina zaman tega, da naj se otrok do 6 meseca le doji....

Moja je bila včeraj stara 6 mesecev, GH uvajava en dober teden.

LP, Pikapolonica user posted image

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako vem, da zavrača GH
18.1.2007 9:38:57   
katerina
tudi jaz nisem imela nikakršnih izkušenj, pa mi je bilo jasno, da je pripravljen na gh, ko je sam odprl usta! 2 tedna sem mu pripravljala kašice, čežane, mlečne kašice, učinka pa nobenega. ampak se nisem sekirala. važno, da je mali dobil izkušnjo gh, da je spoznal žličko in njeno funkcijo. s polno žličko sem ga bolj žgečkala po ustnicah, kot hranila.... ust ni hotel odpirati, oziroma bolj slučajno, tako da mu je ratalo kakšno malenskost vseeno pojesti. po dveh tednih brez vidnega uspeha sem že malo obupovala, naredila en dan pavze, potem se mu je pa odprlo.
danes včasih noče več odpirati ust, tako pokaže da ima dovolj. ven ni hrane pljunil še nikoli, pa mi vedno sam pokaže, kdaj ima dovolj.
aja, ob začetku uvajanja je naš mulc imel 5 mesecev in pol. nikar naj se ti ne mudi! je še čas. silit je pa nikar.....

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako vem, da zavrača GH
18.1.2007 10:33:07   
Baucka
Mi uvajamo GH od 6,5 mesev naprej in je šele sedaj pri 8,5 začela bolj jest. Sadje rada je ostalo pa bolj tak tak, zelenjava pa je bleks. Zelenjavo v juhici z malo meseka poje kakšnih pet žličk, medtem ko sadja po 130 in še več.

Ne sili je, ko bo pripravljena ti bo pokazala. Naša se sedaj že buni, ko vidi da ji kašico pripravljam. Tudi glavo zraven žlički tišči in zraven brunda njam, njam. Dojiva pa še se vedno po 4 ali 5 na dan in 1 do 2 na noč.

Nikamor se ne mudi, saj dobi iz mleka dovolj. Še je čas. Če bo hotla jest tudi mora pogruntat, da mora usta odpirat in ne da ti to delo delaš namesto nje. Se bo polenla user posted image .


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?