|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ma sej ne vem več
26.1.2007 10:58:35   
tinčica
včeraj je sodu odbilo dno, k zdej pa ne vem več.....
naš mali je od prvega leta v privat varstvu, ker je bil vedno prehlajen in ga nismo cepili v roku za vstop v vrtec ok tukaj vse štima, sedaj je bil star 2 leti in enostavno ne morem več plačevat privat varstva pa se odločim da gre v vrtec, no in tukaj problem, cepljen naj bi bil že septembra pa ga do sedaj nismo uspel al je bil bolan on al pa kdo doma.
In pridemo včeraj k zdravnici da ga pač ne bomo cepili ker je prehlajen in me že takoj grdo pogleda potem pa ji pomolim še pildek za potrdit za vstop v vrtec in ona men nazaj da ga ne smem pelat v vrtec da bo itak skoz bolan pa da me bo dala na inšpekcijo itd. ja kam pa ga nej dam, nimam dedkov in babic privat varstvo pa ne morem plačevat k sm že čist v rit ja pa si potem mislim kaj pa če bi bil od prvega leta v vrtcu kako bi ga pa potem cepil.

no to pa še ni vse, naš mulo je ful živahten če se ti pač ne ukvarjaš z njim ne more bit pri miru in non stop teži da se skupaj igrata drugač pa je ihtav, čeprav v vrtcu kjer je bil z še dvem otrokoma je bil čist ok mi varuška nikol ni jamrala.
in zdravnica mi je že enkrat dala napotnico za psihiatra pa ga nisem pelala, ker se mi zdi da je čist ok sam mal bolj je živahten in potem mi včeraj zamori da ga moram pelat na pregled in mi napiše na potrdilo za v vrtec da je otrok zelo nemiren in ihtavuser posted image user posted image .
mislim pa kaj se grejo, pa kdo bo men podpisal da on odgovarja za otroka če ga dam cepit pa čeprav ni čist zdrav.

ne vem več, tok sem besna

_____________________________

Jah takle mamo za tale dnar....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ma sej ne vem več
26.1.2007 11:02:22   
CUKRČEK
prvo zamenjaj pediatra

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ma sej ne vem več
26.1.2007 11:11:04   
srki
Ojej, vi pa imate pestro. In tudi jaz bi definitivno zamenjala prediatrinjo! Otorka k psihiatru user posted image ?

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ma sej ne vem več
26.1.2007 11:13:06   
Anonimen
Meni se tudi zdi tale predlog še najboljši.

Saj potrdilo za vrtec dobiš, ni treba, da je z vsemi cepljenji zaključeno. Tam samo piše, da je otrok bil cepljen po programu. Moj je bil zadnjič šele ..., kaj pa vem, pri dveh letih, po moje. Pa sem brez problema dobila potrdilo o cepljenju za jasli pri dobrem letu.

K psihologu pa mogoče ni napačno iti. Pa ne zato, ker bi bilo z otrokom kaj narobe, mogoče pa samo na pogovor. Vsaj naša psihologinja, tisti pri treh letih na sistematskem, bi znala odgovoriti na marsikatero vprašanje o vzgoji. Ne vem, meni se je o tem fino pogovarjat z ljudmi, ki znajo kaj svetovati, ki poznajo razne "finte" in vedo, kaj je prav ali sprejemljivo in kaj nit ne več.

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ma sej ne vem več
26.1.2007 11:27:22   
Felicity
zamenjaj pediatra

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ma sej ne vem več
26.1.2007 11:30:10   
tinčica
ja in to naj bi bila kao zelo priznana pediatrinja, ki sem jo vzela po priporočilih zdravstvenega delavca in tud od ostalih. dela pa na viču

_____________________________

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ma sej ne vem več
26.1.2007 11:45:17   
Felicity
ja, ja poznamo podobna priporočila

"Ampak ona je zares dobra zdravnica" ...

bla, bla, lahko med njimi zdravstvenimi delavci imajo drugačen način dela...

nas še sprejet noče ko smo bolani,"počakajte še kakšen dan..."user posted image


(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ma sej ne vem več
26.1.2007 11:47:13   
srki
Splišni, jaz psiholog še nekako razumem, ampak psihiater? Ali sta psihiater in psiholog eno in isto, ali pa sem jaz za luno?

(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ma sej ne vem več
26.1.2007 13:57:41   
POKPOK
Otroški psihiater je čisto ok. Imam same dobre izkušnje. Psiholog pa samo nekaj testira... Bla, bla. S pedopsihiatrom se pogovoriš, kako ravnati v določeni situaciji. Priporoča ti za otroka najboljše, po tem, ko te posluša. Testira le s tvojim soglasjem. Meni se ne zdi nič narobe peljati otroka k strokovnjaku. Vsak pediater ne napiše take napotnice.

To, da se moraš vedno okvarjati z otrokom bi mene motilo. Par minutk se že mora znat zamotit. Eno je živahen otrok, drugo pa obrok, ki ne zna nič sam.

Očitno ti je pediatrinja zamerila, ker je nisi upoštevala. Če ni med vama pozitivne energije, je bolje ga greš drugam.
Ima pa prav glede vrtca. Ponavadi so veliko bolni otroci v vrtcu še več bolni.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ma sej ne vem več
26.1.2007 14:09:46   
Anonimen
Ja, psihiatra sem mislila, saj o psihologu sploh ni bilo govora.

(odgovor članu POKPOK)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ma sej ne vem več
26.1.2007 15:38:26   
ibiza
OJ. Se strinjam: zamenjaj pediatra! Drejc je star 2 leti pa 3 mesece pa še ni bil cepljen s cepivom, ki bi moral biti že pri enem (1!!!) letu, pa pediatrinja nič ne komplicira, ker ji je kristalno jasno, da nekam otroka moraš dat! Pa lani sem bil od januarja do konca aprila v službi celih 12 dni, ostalo je bila nega! Pa je samo vprašala, če imamo kakšno alternativo glede varstva, ker mamo tudi probleme z distrofijo. Glede tega cepljenja je pa tudi tako, da če ne gre, ne sili. Drejc ni bil v slabem letu in pol niti enkrat teden dni brez nikakoršne bolezni, če ne drugega je pa smrkal!  Če pa je cepljen med boleznijo, ima to rado hude in trajne posledice.  

(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ma sej ne vem več
26.1.2007 16:29:20   
Allia
Jaz bi menjala pediatra. Že tako rabimo kakšno spodbudno besedo, ker smo starši z bombandiranjem različnih informacij včasih prav zmedeni, ne pa da ti še zdravnica daje takšne očitke.Hvala lepa za takšno pediatrinjo.user posted image user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ma sej ne vem več
26.1.2007 17:04:14   
Anonimen
Če tapravo P mislim z Viča, potem mi niti ni jasno, zaradi česa je ona tako priznana, ker sem do sedaj že več slabega kot dobrega slišala o njej. In je tudi baje vsa živčna ja, če ne more čimprej cepit otroka, pa če je ta bolan ali pa zdrav. Dlje ko traja, manj jo zanima zdravje in bolj cepljenje. Tudi jaz ti priporočam, da menjaš.

(odgovor članu Allia)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ma sej ne vem več
27.1.2007 9:08:20   
vanč
Menjaj pediatra!
Opisala si, da je tako hudo živahen in ihtav samo doma, v varstvu pa ne. Naš mali je star 16 mesecev in je doma hudo živahen, veliko se moramo ukvarjati z njim in včasih tudi že izsiljuje. Od septembra je v vrtcu in vzgojiteljica ima samo dobre stvari za povedat. Pravi, da je res živahen vendar zelo priden. Sklepam, da mali točno ve kje si lahko kaj privošči (v vrtcu vlada red) in da ima rad otroke in družbo, ker ko smo dlje časa doma (zaradi bolezni) je tako zdolgočasen, da se moramo 100% ukvarjat z njim in tečnoba je na vrhuncu. Pa še v vrtcu so tudi usposobljeni in znajo svetovati pa še svetovalce imajo, ki jih lahko vprašaš karkoli glede vzgoje, dvomov, traum,...

Glede cepljenja nisi napisala katera cepiva mu manjkajo oz. a je bil sploh že kdaj cepljen?! Ker če mu manjka večina cepljenj je razumljivo , da ga ne sprejmejo v vrtec.
Ko so nas sprejemali v vrtec pri 11 mesecih, so v vrtcu sami rekli, da načeloma naj bi res morali biti otroci ob vstopu cepljeni vključno s cepivom,ki ga dajo pri enem letu, vendar je veliko otrok bilo starih 11 mesecev in tudi veliko pediatrov je mnenja, da raje s tem cepivom cepijo kasneje kakor prehitro in da to ne predstavlja nobenega večjega problema, kar pomeni da lahko otroka cepiš tudi po vstopu v vrtec, vendar čimprej.

_____________________________

vanč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ma sej ne vem več
27.1.2007 10:07:19   
tinčica
ne manjka mu samo cepljenje pri 1,5 letu ostalo smo dali vse skoz, glede pediatrinje ni ta na P, pa tud za to sem slišala kao da je ful naj naj.

težko je meni, ker samo jaz poznam otroka kakšen je in moja okolica in vem da kako mi drugi solijo pamet kako bi oni drugač pa kako naj naredim pa bla bla....
vedo pa samo tisti ki so v moji bližini da je z njim res težko in vem tudi sama ker se vsi izogibajo da bi ga čuvali, tako da sem večinoma jaz z njim ali pa moj.
Moram pa ga dati v vrtec, ker enostavno ne zmorem več jaz sem s tem otrokom 2 leti non stop nisem imela 5 min da bi si kaj privoščila ali pa da bi recimo vsaj eno noč se naspala, ker naš itak še ponoč rogovili.

posledica vsega tega je da sem pristala na antidepresivih in se tega ne sramujem in sem enostavno poiskala pomoč, ker sem šla vsakdan globje v brezno.


_____________________________

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ma sej ne vem več
27.1.2007 10:34:31   
sonjaka
Nisem brala odgovorov, ampak tale tvoj pediater je pa čuden.
Zakaj pa niste šli v vrtec? Saj to ni pogoj. Moja hči je šla v vrtec z 10,5 meseci in tudi ni bila cepljena ob letu (je bila pač bolna). Cepili smo jo šele pri 26 mesecih, ko se ji je imunski sistem izboljšal in ne oboleva več toliko. Še eno (tisto pri 18. mesecih) pa nas še čaka. Moja zdravnica se nič ne sekira.
Psihiater za dvoletnega otroka, ki ne kaže kake hude težave ali stiske? Nimam komentarja. Oz. imam - zamenjaj pediatra.

(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ma sej ne vem več
27.1.2007 10:52:21   
vanč
Tinčica!
Po tvojem zadnjem postu ti svetujem, da ga res pelješ h psihiatru. Pa ne zato, da bi bilo z njim kaj hudo narobe ampak ti bo res mogoče pomagal s pametnimi in praktičnimi nasveti kako se lotit vzgoje. Je pač eden izmed otrok, ki potrebuje malo bolj zahtevna ravnanja. Nimaš kaj izgubiti. Če se bojo zdravnikovi nasveti obnesli boš tudi ti bolj zadovoljna in našla notranji mir.
Pa vseeno poskusi tudi narediti kaj zase. Tudi malenkosti so lahko zelo koristne. Kadar sem imela polno glavo sem enostavno pustila otroka možu in sem šla za 1h na kavo, na sprehod, v trgovino in si kupila novo šminko,kremico...Prišla sem domov "drugačna" in "drugačen "je bil tudi moj piščanček. Napetost je nalezljiva.

Drugače pa le pogumno naprej!

_____________________________

vanč

(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ma sej ne vem več
30.1.2007 11:55:13   
kaja11
Tinčica.... kaj pa je bil razlog za napotnico za psihiatra?? Živahnost otroka?? ali kaj drugega.

Mi smo potrdilo dobili brez problema, čeprav pred vstopom v vrtec še nismo opravili vseh cepljenjuser posted image .

Nisem še slišala, da bi pediater na potrdilo za vrtec napisal pripombe... nemiren, ihtav... kr neki.

_____________________________

SPANJE...... kaj je že to????????

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
30.1.2007 12:38:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kaja11)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ma sej ne vem več
30.1.2007 14:55:14   
tinčica
razlog za napotnico je bil zame izredno smešen, ker je naš hotel imet kocke, ki so stale v kotu in ni ubogal na besedo in sem ga dvignila in dala na mizo on pa je ušel dol in ni hotu nazaj pol pa takoj ona ja a je skoz tak in bla bla da naj se grem mal pogovorit k psihiatru oz. sej ne vem al psihologu moram pogledat na napotnico.
aja glede potrdila so me tud v vrtcu pogledal mal začudeno da je to napisala in tud dones k je bil 2 dan v vrtcu in sem ga samga pustila mi je vzgojitelca rekla da je bil ful priden in se igral in jedel brez izpadov.
lp

_____________________________

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?