|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Višina preživnine
11.8.2004 12:49:31   
mariča
Ali mogoče kdo ve, kolikšna je najnižja določitev preživnine za otroka, katerega oče je zaposlen pri privatniku in mu le ta prikazuje uradno cca 80.ooo sit na roke pa mu da še več kot enkrat toliko. V lasti ima tudi večjo nepremičnino. Oče otroka ni pripravljen na dialog in tudi ni pripravljen plačevati preživnine.
Že vnaprej hvala za odgovor.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Višina preživnine
11.8.2004 19:16:42   
*maja
Mislim da je minimalna preživnina ok. 15000 SIT. Glede na to da praviš da oče ni pripravljen plačevati in se noče niti pogovarjati o tem, bo po mojem najbolje, da se obrneš na CSD in tam poveš kako in kaj je z očetom. Oče je po zakonu dolžan plačevati preživnino.

Če boš hotela kaj iztržiti od očeta, boš verjetno to morala storiti preko sodišča, edino, če bi se uspela sama sporazumeti, potem lahko višino določita sama kar na CSD-ju.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.
LP Maja :sloncek:

(odgovor članu mariča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Višina preživnine
11.8.2004 19:47:07   
urši77
Hello!

no pa ti povem iz izkušenj mojega moža - pa ne da preživnine ni hotel plačevati, pač mu je mati skupnega otroka želela prepovedati stike z otrokom, denar pa hotela (zdaj se je uredilo, mala je prava petletna princeska in se vsi krasno razumemo!!!)

V glavnem:
-do preživnine si zakonsko opravičena
-minimalni znesek ni nikjer določen
-maksimalno lahko zahtevaš tretjino njegove uradne plače
-nepremičnina-če v njej živi se ne upošteva
-če lahko dokažeš da ima še druge prihodke se lahko upošteva tudi to
-če se ne moreta dogovoriti na centru za socialno delo- kjer se verjetno ne bosta ,ker so če mene vprašaš eni b... ki si sami nič ne upajo naredit(ali pa res ne smejo...)
-kot mati samohranilka si upravičena do brezplačne pravne pomoči
-če tudi na sodišču ne boš nič dosegla, pa obstaja državni sklad, plačajo ti oni in se tudi oni dalje ubadajo kako ta denar izterjati od očeta

Tako, upam da si kaj pametnega izvedela! Želim ti čimbolj ugodno rešitev!
:metulj: :sloncek: :metulj:

(odgovor članu mariča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Višina preživnine
6.9.2004 22:18:32   
urši77
Pišem mož od Urši77: Sploh ni tako kot pišeš; res je da lahko višina preživnine presega 1/3 plače, ampak samo v primeru da ta plača presega povprečno plačo v RS za veliko veliko denarja.
Kot drugo pa: kje pa piše da je mati tista ki je avtomatsko upravičena do dodelitve otroka njej? Namreč tudi sam plačujem preživnino za mojo pikico in to ne prav malo (32.000), poleg tega pa se moram voziti v PO vsak drugi teden če jo želim videti! Kje pa so všteti moji stroški ki jih imam samo s tem? Plus vse ostalo: obleke,igrače itd. ki jih prav tako ima pri meni?
Saj ne želim vse materializirat, ampak pri določitvi preživnine na sodišču nikogar nič ne zanima koliko dodatnih stroškov ima oče! Tudi to igra vlogo koliko otrok( če sploh kaj), ima potem še tisti ki mora plačevati preživnino.Takrat se preživnina zmanjša, saj naj bi ta novi otrok( otroci če jih je več), ravno tako dobili vsak enak delež tvoje plače, računaj pa tudi na to da moraš tudi ti živeti, potem pa ti kar naenkrat zmanjka denarja, ane! Ni vse tako kot mislijo nekatere mamice, da je treba očeta "zjebat", saj tudi nas zakon malo( premalo?) ščiti. :(
LP MailMan :)

(odgovor članu mariča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Višina preživnine
23.9.2004 13:28:09   
karmy
ok..ta zadn stavk me je pa nemalo pogrel.. ščiti? da bi očete ščitil zakon? :grrr: ne vem če veš ampak nedolgo nazaj ( če je oče zapustil družino ) spakiru tip in šel domov oz. v svoje stanovanje, ki je napisano npr. na nekoga iz njegove družine in prijavljen bil kot brezposelen in delal na črno, ga mama otroka ni mogla dotaknit, ker je bil revček.. zdaj pa je drugače: čeprav je oče brezposelen dobi mati iz nekakega sklada denar, ki ga on nima, in s tem se njemu nabirajo lepe obresti.. takoj ko se zaposli ( to se zgodi prej ali slej) ga zahakljajo.. to je kazen in prov jim je.. jzt bi take obesla dobesedno..:grrr: in očetje mate stroške? hmmm.. kaj pa misliš da je otrok pocen al kaj? mislim.. stroški.. to je najmanjša stvar.. rajši se ozirej na vzgojo in drugič misli z zgornjo glavo in ne s spodnjo.. in če ne misli nekdo met otrok če ne pomisli na posledice..no ja ..si u riti dobesedno..in pol očetje jokajo okol da majo stroške.. no..če bi me samohranilke začele računat, koliko moramo mi za malega/malo narediti in vsakič leteti bi mele večje plače kot politiki..:hudicek:

pa glede višine preživnine.. 32.000 ni nič proti temu koliko stroškov se nabere.. in ni nobene omejitve koliko bo oče dajal.. so primeri, ki sem jih zasledila da očetje plačujejo tudi krepko čez 100.000 .. uglavnem, v mojem primeru sem mu dala lekcijo naj ne misli s spodnjo glavo in da lahk popiha kadar se mu zahoče..:hudicek::hudicek:


(odgovor članu mariča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Višina preživnine
28.9.2004 22:11:58   
urši77
Predraga Karmy! Hm.... Mislim da nisi dobro prebrala mojega odgovora!
Nikjer nisem napisal da "mame" ki ste same ostale z otrokom nimate takih stroškov; nikjer tudi nisem napisal da je prav kar se počne po tej naši ljubi Sloveniji, ampak!: Kaj pa kadar mama ni sposobna, nima zadostnih sredstev da bi živela sebe, kaj šele otroka, kaj pa kadar oče hoče skrbeti za otroka, saj je ravno toliko otrok njegov kot njen. Če se ne motim pišeš da naj sedaj raje razmišlja z zgornjo glavo, kajne. Pišeš tudi da si zasledila da nekateri plačujejo tudi 100.000 SIT na mesec. Pa si se mogoče vprašala koliko potem znaša njihova mesečna plača? Sicer pa tudi ti nisi takrat ko sta vidva :sloncek: mislila da MOGOČE boš pa tudi ti enkrat sama ostala! Hotel sem samo povedati da pri določanju preživnine nikogar in nikjer ne zanima koliko ima plačnik preživnine tudi ostalih stroškov! S tem mislim vsi prevozi, bencin..... itd. Sicer pa če kaj spremljaš kaj se pri nas dogaja: pred časom je bil primer ko so otroci izrazili svojo voljo da bi bili pri očetu pa je sodišče "presodilo", da jim bolj ustreza pri materi, tako da je kalvarija trajala 6 let da je lahko oče prišel do svojih otrok, katere bi moral dobiti že takrat. To pišem zato, ker mislite mame da kar avtomatsko ob razvezi otrok pripada vam. Kje pa piše da ste kaj boljše od nas?
No tudi mene je tvoje pisanje pogrelo, tako da.....
Sicer imamo pa vsi svoje poglede na te zadeve.

LP Matej :)

(odgovor članu mariča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?