|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nekomu moram povedat...
9.2.2007 14:02:52   
Anonimen
Še dobro, da imam vas, ker me nekaj neizmerno duši, pa si tega nikomur ne upam povedat.... da ne bi kaj prišlo na dan.
Z možem sva skupaj skoraj 8 let, od tega sva 4 leta poročena. Imava 3 leta starega otroka in pred kratkim smo šli na svoje. Za stanovanje sva vzela kredit, nekaj denarja sva si izposodila. In ta denar, ki sva si ga izposodila, sedaj počasi vračava. In tukaj nastane ves problem. Mož neprestano dela. Dopoldne je v službi, popoldne dela vse mogoče pri raznih privatnikih. To se sedaj vleče že kakšne pol leta. Saj ne rečem, vse lepo in prav in mogoče je narobe, da ga obsojam, ker naši družinici hoče samo dobro, ampak, kar je preveč, je preveč. Nič ga ni doma. Sedaj je začel delat še čez vikende. Domov hodi ob 21,22, včasih še kasneje. Otrok ga ne vidi tudi po par dni. Zadnjič je jokal in spraševal, kje je oči. Potem sem jokala še jaz (na skrivaj), ker se mi je otrok tako zasmilil. Parkrat sem mu že rekla, naj bo vsaj malo doma, pa je rekel, naj grem pa jaz delat, pa bo on doma. Pravi, da bo delal toliko časa, da ne bo vse odplačano. Tega denarja pa ni malo in to se lahko vleče še kar nekaj časa. Jaz pa trpim. Za vse sem sama. Za otroka skrbim samo jaz, tudi ko je on doma (kadar sploh je). Seveda je takrat utrujen in bolj počiva. Poleg tega mi ostanejo še vsa gospodinjska dela. Včasih otrok ni priden in sem na koncu z živci, pa nimam nikogar, ki bi malo "prevzel", da bi se malo dala na off.
Ne vem, kam to pelje, ampak meni počasi popuščajo živci. Zadnje čase se mi zdi, da tudi ne čutim več veliko do njega. POčasi se je vse skupaj ohladilo. Delava tudi na drugem otročku, tudi že kar nekaj časa, pa ne uspe. Sprašujem se, če mogoče ne uspe z namenom. Te dni me je tudi misel na še enega otroka minila, ker se mi zdi, da si bom nakopala samo še eno breme. Sicer si ga želim, ampak ne sama...
Pogrešam nežnost, pozornost, ljubezen, njega pa ni ob meni, da bi mi to dal. Zdi se mi, da bi odšla s prvim, ki bi mi malo pihnil na dušo, tako sem obupana. In strah me je, da se bo to zgodilo...

Tole sem morala dat ven iz sebe. Nekomu sem morala povedat. Sedaj mi je veliko lažje...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nekomu moram povedat...
9.2.2007 14:06:19   
eva1
jaz bi na tvojem mestu poiskala službo, dala otroka v vrtec , tako da bi bilo finančno lažje, mož bi bil več doma, pa bi se počasi vse uredilo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nekomu moram povedat...
9.2.2007 14:10:19   
srki
Se strinjam z evo.

Naj ne bo vse na njegovih brmenih. Po eni strani ga razumem, da se hoče losat teh dolgo, po drugi pa vem, da ti mora bit težko. Sploh, ko je že sam otrok začel spraševati po očku.

Pošiljam ti en objem, bodi močna!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nekomu moram povedat...
9.2.2007 14:11:16   
Anonimen
Ja, pozabila sem omenit, da sem zaposlena. Delam dopoldne, otrok je ta čas v vrtcu.

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nekomu moram povedat...
9.2.2007 14:12:38   
VERONICA
Se strinjam z Evo.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nekomu moram povedat...
9.2.2007 14:16:53   
eva1
Aja to je pa drugo-pa ni vmes kaj drugega in je delo le izgovor?
Jaz vem, da bi želela da bi bil več doma in tudi vztrajala pri tem, ker konec konec na prvem mestu je družina, potem vse ostalo...

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
9.2.2007 14:19:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nekomu moram povedat...
9.2.2007 14:28:19   
Anonimen
Ne, druge nima, v to sem prepričana.
Kr_enamami-imaš prav, samo jaz sem pač taka, da rabim človeka ob sebi. Daleč od oči, daleč od srca. Skrbi me samo to, da bi mi enkrat popustile zavore in da bi naredila kakšno traparijo. Namreč nekdo mi je zelo všeč, tudi jaz njemu in parkrat je bilo že kar nevarno vse skupaj, pa sem ga jaz zavrnila. Sva pa oba poročena, on je 15 let starejši od mene in takšni znajo igrati na prave strune.  Pa še delava skupaj, tako da je vse skupaj še bolj zapleteno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nekomu moram povedat...
9.2.2007 15:21:48   
tulip
Uh, težka situacija, te kar razumem, tudi jaz potrebujem človeka ob sebi....ampak razumem tudi njega, ki ga družinski proračun bremeni, poleg tega pa naj bi bil še tebi na razpolago... Verjemi, sigurno bi se raje igral s sinom in preživljal popoldneve z vama, a kaj ko denar ne pada z dreves.
Mogoče misli: zdaj bom še stisnil, odplačal vse in potem bomo lahko v miru skupaj... Ampak čas teče in tak način vaju vedno bolj odtujuje, da ne govorimo o otroku, ki pogreša očeta, pa o očetu, ki si kvari zdravje! Kratkoročno še gre, na dolgi rok pa pomeni tak način samo propad zveze, ki se ga lahko niti ne zavedaš.
Ne vem, poskušajta se pogovorit, da si postavi neko mejo, npr. da si vzame dva dni v tednu popoldan fraj, da boste skupaj..je pa to težko načrtovat, če dela pri privatnikih, saj tam res nikoli ni konca. Porabijo te celega. Zato si mora čas vzet..boste pa odplačevali malo dlje časa, pa bo.

Sigurno vam ni lahko. Nobenemu, še najmanj pa otroku. Vsaj zaradi njega naj se poskuša malo razbremenit, pa kdaj ga dajta v varstvo in si privoščita par uric v dvoje, če lahko, bo odnos takoj boljši.
user posted image
Pa verjamem da on  mogoče ne bo za to.... pogovorita se, zaupaj mu svoje strahove - vsaj razmisli naj, kam tak način vodi.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nekomu moram povedat...
9.2.2007 15:26:42   
corfu
Jaz bi svoje strahove možu zaupala. Tudi kar se tiče drugega moškega, pomankanje pozornosti...mogoče se on ne zaveda resnosti vajih težav oz. jih ne dojema in ne doživlja tako kot ti, ki ga doma cele dneve čakaš in pogrešaš. Srečno!

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nekomu moram povedat...
9.2.2007 15:40:45   
lex
Ziher maš ako kolegico, ki bi na tvojega otroka pazila v soboto zvečer, vidva pa se odpravita v kio ali pa samo na sprehod. Tam se bosta lažje pogovorila, kot pa doma. Verjemi zunaj je lažje iz sebe dati nekaj kar te teži.
Tudi moj dela skoz, drugo leto bo še huje, ker začnemo graditi, ampak vsaj 1x na mesec si vzamema zvečer čas samo zate.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nekomu moram povedat...
9.2.2007 16:06:57   
Kalamaki
Lej jo no. Saj verjamem, da ti je težko. A pa se vprašaš kdaj, da bi bil tudi on verjetno rajši z vama, kot da cele dneve dela. In kot je iz tvojega pisanja razbrati dela zato, da plačuje vaše dolgove. Oboje pa pač ne gre. Nisi v zavidljivi situaciji, on pa še manj, če mene vprašaš. Pa še nekaj. Če mu najedaš vsakič, ko pride domov boš dosegla vse prej kot to, kar si želiš. Lahko prodate stanovanje, plačate dolgove in greste v najem, pa ste vsako popoldne skupaj. Tega pa verjetno tudi nočeš? Mogoče sem malo groba, ampak tako pač vidim zadeve. Srečno!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nekomu moram povedat...
9.2.2007 22:55:37   
rija
A veš kaj pa je meni v oči padlo?

To, da delata na drugem otročku.

Prvo jokaš, da si s tem sama, a misliš, da bo z dvema lažje?

Sorry, ne mislim te kakorkoli obsojat, ker se mi smiliš in niti pod razno nebi želela biti v tvoji situaciji, ampak določene stvari bi si pa le bilo dobro razčistit.
Tudi tisto s potencialnim ljubimcem.

Mater, dobra, siuser posted image  Ob vsem kar si napisala, bi si pa še eno skrb več na glavo vlekla.....ljubimca namreč.


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nekomu moram povedat...
9.2.2007 23:15:40   
Anonimen
Mene pa zanima samo eno - a nista, preden sta si na glavo nakopala take dolgove, razmišljala o posledicah? Bi bila pa zamisel o svojem stanovanju pač preložila za nekaj časa - 2-3 leta in bi bila vmes še nekaj našparala, pa se sedaj možu ne bi trebalo pobijati cele popoldneve pri privatnikih.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nekomu moram povedat...
9.2.2007 23:17:37   
Anonimen
O, vem, kako je to... Razumem situacijo, smo kar na istem... Tudi če mu boš začela pametovati glede njegove odsotnosti, ne boš dosegla nič. Še slabše bo. Moški imajo nekako še vedno to fiksno idejo, da morajo za družino oni poskrbeti. To imajo v krvi. On vidi strahove, kako bo, ali bomo prišli čez mesec, ti pa ah saj bo, bolj bi ti pomenil njegov objem... Tega, da se ohlajaš, ti ne verjamem... Jezna si, obupana, iščeš izgovore, ne najdeš izhoda... Rečem ti, potrpi malo. 2, 3, 4 ali 5 let in laže boste zadihali, takrat bo pa samo tvoj ;) Glede otročka resno razmisli, če premišljuješ o skoku čez plot, ti to odsvetujem. Ne mu pa omenjat, da se bojiš, da boš s prvim, ki ti bo na dušo pihnil, skočila v grm... Takrat se bo počutil, da je padel na izpitu... Sej bo, stara, bodi vesela, da ste zdravi, da imaš čudovitega otroka, raje pomisli s čim vse se ljudje spopadajo... Lep večer!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nekomu moram povedat...
10.2.2007 0:50:08   
Olivija
Meni se pa zdi, da bo čez 3,4,5 let prepozno, ker ne bo ničesar več ostalo. Poznam veliko parov, ki so se žrtvovali za hišo na koncu so se pa ločili, ker sta se partnerja totalno odtujila.
Kaj pametnega ti pa nevem svetovati, razen pogovora z njim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nekomu moram povedat...
10.2.2007 6:57:23   
Anonimen
Se strinjam z Olivijo...čez nekaj let če se bo tak tempo nadaljeval ne bo ničesar več ostalo....tudi jaz sem bila na istem, sama cele dneve, on vedno nekaj za delat..ni šlo.... pa smo šli na svoje, vzela sem dolgoročnejši kredit (namesto na 20let, sem ga raztegnila na 30 let) samo zato da bomo lahko poleg še živeli ne životarili, da bomo lahko živeli kot družina drug ob drugem...tudi jaz potrebujem človeka ob sebi... Mene bi skrbelo, takokot si sama napisala draga anonimna daleč od oči, daleč od srca..
Pogovori se z njim, povej mu kako se počutiš, ne omenjaj da te lahko nekdo zavede, s tem mu boš naložila  še dodatno breme, ki je popolnoma nepotrebno....iskren pogovor!
Srečno user posted image

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Nekomu moram povedat...
10.2.2007 10:45:33   
Anonimen
Hvala vsem za vaša mnenja. Verjemite, da mi je težko. Nekateri me sicer obsojate, ampak, dokler nisi sam v taki situaciji, je lahko govoriti. Vi ste danes po večini vsi skupaj doma z vašimi družinami, šli boste ven, se lepo imeli, midva s sinom pa sva spet sama. Rahlo imam že načete živce, ker je zelo živahen, jaz pa bi rada samo 15 minut časa zase in čiste tišine. Včeraj je mož prišel malo prej z dela. Sva šla na pico in še danes ne morem verjet, da se nisva imela kaj za pogovarjat. Kaj pa naj ga vprašam. Koliko vtičnic je v tem tednu namontiral? Govori samo od svojega dela in službe, vprašal ni nič, kaj otrok počne v vrtcu... kaj počneva, ko sva sama doma... Večinoma časa sva molčala, pojedla in šla domov spat.Sploh nisem imela moči in volje, da bi mu sama kaj povedala, kako sva se  z otrokom imela. Če bi ga zanimalo, bi že vprašal. Mene je to tako bolelo.. Vprašala sem ga, če bo naslednji teden kaj doma, pa je rekel, da bo cel teden delal. Hotela sem še nadaljevat pogovor, pa se mi ni zdelo vredno. Ker itak ne bi nič dosegla, razen prepira. To že sam ve, da ga otrok pogreša. Sem mu že neštetokrat povedala. Meni pa samo še solze težejo in ne vem, kam vse to pelje. Oz. vem. Vse skupaj vodi v propad, tako kot ste napisale vse tiste, ki se vam je to že zgodilo. Včeraj, ko sva tam sedela, sem ugotovila, da ničesar več ne čutim  do njega.
Nekatere ste napisale, zakaj si potem sploh želim otroka, če moža ni nič doma. To je težko razložit. Mož mi je obljubil, da bo takrat doma, ko bom noseča, da mi bo pomagal. A kaj, ko se je do sedaj že zgodilo, da ni izpolnil svojih obljub. Zato sploh ne vem več, kje sem. Trenutno sem v zelo težki situaciji, ki mi že močno najeda živce. Zadnje dni sem tako slabe volje, da mi gre vse na živce. Najbolj pa me skrbi to, da moja čustva do njega niso več takšna, kot so bila in ne vem, če se to še da popraviti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nekomu moram povedat...
10.2.2007 13:25:42   
darjasova
Draga anonimna, koliko časa pa misliš, da bo trajalo poplačilo kredita-dolgov, če bo tvoj dragi po cele dneve delal? Kaj pa če bi zamenjala vlogi in bi ti raje delala po cele dneve. Mislim, da bi bila veliko bolj utrujena kot sedaj ob varovanju samo enega otročka. Pa saj otroke imamo zato, da so nam v veselje ne pa v breme. Občutek imam, da ti je otrok v breme. Joj ogromno mamic poznam, ki so v podobni situaciji ali pa še hujši ko delata očka in mamica po cele dneve za ljubi domek otroček pa je v varstvu po cele dneve. Saj gara se zato, da bo enkrat luštno. Nobena stvar ne pride čez noč, razen če imaš srečo na lotu ali pa se na bogato poročiš. Če je pa ljubezen ti pa da to moč in se vse da. Moža pa razumem da se mu ne ljubo pogovarjati. Saj ti pa samo jamraš. Pa pokaži veselje ob vsem tem ne pa da samo nergaš. Govori, kaj sta čez dan z otročkom počela in kaj je novega. Kaj otrok zna in tako, ne pa da samo utrujaš. Mislim, da pogrešaš, ker ti ni vse prinešeno na pladnju. Mislim, da se ne motim.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Nekomu moram povedat...
10.2.2007 14:10:12   
Anonimen
Jaz te popolnoma razumem, ker sem bila v čisto enaki situaciji. Sem pa bolj na tvoji strani kot na moževi in sicer z razlogom, ker sem videla, da se da situacija rešiti tudi na drug način.
Pri nama je bilo tako, da sem bila cele dneve sama. Otrok očeta sploh ni poznal in ga je odrival stran. Mož pa se je vedno zgovarjal na delo. Nikoli ga ni bilo. Prihajal je ko je otrok spal. Ko sem rekla, da je tega enostavno dovolj in da bomo pač životarili in se čemu odpovedali kot da dela vsak dan cele dneve je rekel, da ne. In to ni peljalo čisto nikamor. Jaz nisem imela nikogar. Otrok ni imel očeta. Denarja je bilo malo več, ampak še vseeno. In smo šli narazen. Sicer ne iz danes na jutri ampak ko ni bilo nobene povezanosti več je bilo vse skupaj nesmiselno. In kaj je človek rekel. Hvala bogu, zdaj bom lahko vsaj v miru delal user posted image  
Meni je zdaj boljše. Imam drugega, ki prav tako dela veliko. Ima svoje hobije ampak še vedno se nama posveča.
Mene ne bo nihče prepričal, da je obvezno delati cele dneve petek in svetek. Obstaja vsaj kakšen popoldan ko se lahko odreče. Ker če bo 20 EUR na dan se bo še vedno preživelo.
In tudi če sta prej vedela kakšne bodo posledice. Ja ampak ali je denar res vreden, da se pa odpoveš družini? Saj dolg se bo poplačal Bo pa mogoče zato leto ali dve dlje trajal. Družina pa ne čaka. Sploh ne otrok. Vse kar zamudiš zamudiš in ne bo več možnosti nazaj.



(odgovor članu darjasova)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Nekomu moram povedat...
10.2.2007 15:50:50   
rija
Prva anonimna, drugi post: veš, veliko nas je takih, ki smo veliko same z otročki, ker naši dragi delajo petek in svetek, ponoči ali podnevi. Pa se nekak sprijazniš s tem. Tudi jaz mam včasih občutek, da grem povsod sama oz. sedaj z malim. Pa me ne moti. Sem se pač tako organizirala.

Namesto da bi čepela doma in čakala, da pride dragi s šihta, se imam raje lepo. Pa ničesar v življenju ne zamudim.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Nekomu moram povedat...
10.2.2007 16:01:48   
karmy
Ne vem zakaj pravite da naj potrpijo 2-5 let, ker teh 5 let ne bo noben dubu nazaj, samo življenje se izteka. Imam frendico ki je trpela v zakonu z idiotom 40 let, samo zato da bi spravla otroke k kruhu ter da bi bila pr vnukih.... s tem je žrtvovala svoje življenje, ker ni hotla da folk govori okol k takrat je bil greh se ločit in od moža it... jaz sem ji kar naravnost rekla da si je zapravla življenje, ampak na koncu je šla stran... in ji lahko le ploskam zdaj...

a ne razumem dandanašnje ženske pr partnerjih, al pa partnerji pri ženskah, ki jih nimajo več radi.... sej ste lahko starši tudi če ste ločeni oz. narazen... pa vse se da če se hoče čeprav nima kera stran denarja za preživet....


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?