|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koristni nasveti-za požret živce
9.2.2007 11:39:59   
Sandra*
Oj!

Tolk sem neki slabe volje, da se morem mal skašljat. vsakič, ko pridem v stik z mojimi sorodniki: mami, teta, star ata, mama... mi utrujajao kar se tiče prehrane mojega Marka. Kaj sem jaz že vse jedla, ko sem bila tolk stara, pa kaj naj mu dam pa da mu ne bo nič škodilo, če.... Matr tolk sem jezna, da me kar mine, da bi šla na obisk. Trenutno najbolj utrujajo zakaj mu ne dam mesa. Da bi mu lahko dala meso in da kako sem lahko jaz gor zrasla, k so mi že tko kmal dal to...in to za jest. Pa najbolj me pa razjezi ko mi prjavjo: ja kolk časa ga pa še misleš dojit? Ja hudiča saj je 6 mesecev star. Pa nisem ne vem kaj za dojenje, sem si itak zadala, da bom poizkušala da se bo med 9-12 mesecem odstavil. Ne bi se rada kregala, ampak požrl me bojo zarad tega. Ampak kar pa nazaj rečeš so pa takoj užaljeni, pa kakšna sem, da nič slabega nočjo pa....

No, še bi lahko kaj napisala, ampak, no mal sem se pa le skašljala.

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koristni nasveti-za požret živce
9.2.2007 12:11:53   
livia
Sva že dve, ki sva slabe volje. user posted image  Jaz sicer ne zaradi hrane, ampak zaradi spanja, a bo.

Ti tvojim domačim kar lepo povej, da če ti bodo težili kaj naj je, ne boš prišla na obisk. Da te moti, da se vtikajo itd... in da ko boš rabila nasvet, boš sama vprašala zanj. Mi smo to razčistili že pred rojstvom. Morem rečt, da se ga vsi kar lepo držimo, z rahlimi odstopanji.
Naj ti povem, da so verjetno že nestrpni kdaj ga bodo lahko oni kaj hranili in ne samo ti, a malo morejo še počakat. Ko jih bo prvič popljuval po novi svileni srajci, bodo itak zgubili veselje.user posted image

A do zdaj se samo dojita? Meseka priporočajo po dopolnjenem 7. mesecu. Po mojem lahko počasi začneš, a kot sama želiš. Poznam primere, ko so z GH zavlačevali, pa so ti otroci kar malo neješči, jim GH glih ne gre. A to ni pravilo. Midve sva začeli pri 4,5 mesecih, ker je bila pa ful zaprta, sva za en mesec preložili in resno zastavili pri 5,5 mesecih. Toplo priporočam, da začneš z zelenjavo, ne s sadjem, ker je bolj sladko in ti potem zelenjave ne bo jedel.

Glavo pokonci! Lep dan in ne sekiraj se preveč. Nisi edina, ki se ji vmešavajo v vzgojo, verjemi!

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koristni nasveti-za požret živce
9.2.2007 12:16:46   
katerina
jaz bi rekla, da vztrajaj na svojem, navsezadnje ti najbolje želiš svojemu otroku. vem, da zna biti zelo težko, ampak druge težko spremeniš.
vztrajaj in pojamraj kdaj partnerju, prijateljem, ali tudi na forumu, saj je potem takoj (vsaj malo) laže...

to pa je pameten nasvet, anede, ampak kaj drugega itak ne morem nareditiuser posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koristni nasveti-za požret živce
9.2.2007 12:17:52   
Sandra*
Oj!

Mark je gh že od 4 mesecev, in sedaj je že kar veliko različne hrane, ampak po mnenju naših še vedno premalo.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koristni nasveti-za požret živce
9.2.2007 12:49:12   
eya
Mah, sploh se ne splača kregat! Naj povejo svoje, ti pokimaj, misli in delaj pa po svoje. user posted image

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: koristni nasveti-za požret živce
9.2.2007 13:06:47   
monika30
Tudi pri nas imamo podobno situacijo.
S taščo sva takoj razčistile, zdej nič več ne sili. Sem ji mal grdo rekla, da ona je svojega vzojigla, zdej pa naj pusti nama, da pa svojega sina sama vzgojiva, nahraniva, umijeva.
Glede sorodnikov pa sem jaz tudi tiho in si mislim svoje. So pa tudi že poskušali in mu dajali v roke od napolitank in podobnih zadev, sem samo rekla, da naj mu raje skorjico kruha dajo. Blo je enih par komentarjev, pa so kmalu nehali.

V glavnem, ti si njegova mama in najbolje veš, kaj je dobro za njega. Vsak naj se briga za svoje. Če pa boš rabla kak nasvet, boš že vprašala.

Lepo se rihtajta.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: koristni nasveti-za požret živce
9.2.2007 13:19:43   
tulip
IZVIRNO SPOROČILO: eya

Mah, sploh se ne splača kregat! Naj povejo svoje, ti pokimaj, misli in delaj pa po svoje. user posted image

Evo tu odličen nasvet!user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: koristni nasveti-za požret živce
9.2.2007 16:30:22   
Baucka
Dojila sem izključno do 6,5 mesev, do preiskav krvi in urina, ker me je zanimalo kakšni bodo. Bli so super in to je bila potrditev zame, da ji do tedaj še nisem dala nič drugega za jest in sva se samo dojili.

Tudi pri meni so imeli vsi komentarje, tašča razni sorodniki, kako bo nato izbirčna itd. Vprašaj jih če se jim zdi, da tvojemu otroku kaj fali, ali je suh majhen itd. In da se vama nikamor ne mudi. Če boš uvajala prehitro bo imela s prebavo probleme, zaprtje in vetrovi in še kakšni krči, tako da počasi.


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: koristni nasveti-za požret živce
11.2.2007 16:38:30   
stuhica
Oj oj,
ahj sandra, da nav š mislila da is edinaTudi pri nas se najde sploh svakinja k je tko pametna in za dudo in za hrano itd, mi gre pošteno user posted image  na živce res. Danes je pripla z idejo da bi mogla našmu alvinu dat v naribankorenček in jabolkoi še cuker zraven!!!!user posted image user posted image user posted image   
Ja tanajboljš da ga zečnem še s čokolado futrtat!!! user posted image user posted image user posted image

Ja itak njena tamala k se je rodila je imela več kot 5 ,5 kg pa vsak mesec je dobila še po 1,5 kg gor- in če se je spomnim ko je bila majhna ke bila res orn debeluškica - kar je že preveč a dobr sej sedaj ko je v puberteti je ful shujšala ampak je rabila do tega sama priti.

Naša mami se noče nič vmešavat včasih jo vprašam kaj ona misli pa mi vedno reče da se je do danes vse tolko spremenilo da je vseeno bolje če vprašam še koga tko d az njo nimam težav! Tašča je pa tud včasih mal čudna  ah sreči je kar daleč tko da pol bolj po telefonu včasih kej zabluzi kaj bi moral jest.

Sestra le včasih zateži da bi mu mogla več mleka dat čez dan, no ja drgač ostali pa itak so vsi pametni.Jz mislim da je najboljš skoz en uho not skoz tadrugega ven pa bo (čeprav je včasih user posted image  težko vse preslišat ker res najedajo)!!

Upam da sem te potolažla da nisi edina ki se ubada s tem!

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: koristni nasveti-za požret živce
11.2.2007 16:46:59   
natalia
čez eno uho noter, čez drugo ven! malo pokimaj ja, ja, delaj pa po svojem, do živega jim tako ali tako ne boš prišla. govorim iz lastnih izkušenj...

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: koristni nasveti-za požret živce
11.2.2007 17:21:08   
Seven*
Za taksne imas pripravljene naslednje stavke:

1. UNICEF in WHO (svetovna zdravstvena organizacija) priporocajo, da je otrok dojen vsaj dve leti. Nova dognanja in nove razise kave.

2. Pediatri svetujejo uvajanje hrane pri 6 mesecih. Do takrat je materino mleko dovolj.

3. Vcasih so tudi dude v snops namakali in v makove glavice. Pa vcasih so tudi na roke prali. Ce ti ne verjamejo, pa si naj kaj preberejo..

Te cisto razumem, samo ko sem uspesno in pametno ljudem razlozila zakaj se tako dela, me potem res noben vec ni vprasal. Moja mama me se zdaj vprasa: A to sme jest? Pa ze tamala ful cajta je pravzaprav cisto VSE. Moras biti dovolj trdna in prepricljiva.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: koristni nasveti-za požret živce
12.2.2007 14:48:04   
Anonimen
Punce jaz še rodila nisem, pa so že pametni... Od kolegic, ki že imajo otroke, do tašče... user posted image user posted image user posted image

Včasih se mi res zdi, da bi jih vse nekam poslala, pol pa si mislim neki drugega, dokler one čebljajo o "zelo uporabnih nasvetih" Naj povem, da moja tašča (fenomen) izjavi, da bi pri 3 mesecih lahko jedel nevem-kaj, ker je moj dragi tudi tako gor rastel. Pa baje je ful ODLIČNO user posted image pražena moka z mlekom user posted image user posted image user posted image Ja a to ne zapre - kot prežgana juha? Sem kr oke vn vrgla, ko je to povedala. In nadaljevanje - "Ja sej naš vnukec (moj otrok) bo tudi tako jedel" Nisem imela besed... Resno - BILA SEM TIHO! Še danes sem jezna za to!

Poleg tega pa tudi govori, da bo otroka avgusta peljala na morje, da mene sploh ne bo vprašala, sam telefonirala bo, ko prispeta v Portorož - k sestri od mojega. Btw otrok bo tedaj star 5,5 mesecev... user posted image user posted image user posted image

Sej vem, da bi morala reči kaj nazaj, ampak ženska je stara 54 let, lani prebolela raka na dojki, imela ful problemov celo življenje in se fuuuul veseli vnučka... Naj ima veselje, ko take trosi. Sam garantiram, da 99% teh načrtov ne bo izvedla! Vsaj pri mojih otrocih ne! user posted image

< Sporočilo je popravil jasna81 -- 12.2.2007 14:50:36 >

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: koristni nasveti-za požret živce
12.2.2007 20:51:06   
Ivanča
IZVIRNO SPOROČILO: Seven


3. Vcasih so tudi dude v snops namakali in v makove glavice. Pa vcasih so tudi na roke prali. Ce ti ne verjamejo, pa si naj kaj preberejo..



user posted image user posted image user posted image

Jaaa, še ena ki ji živce parajo....a pa ne bi dudike malo v cukrček namočila?user posted image  Za pop***


Drugače pa res vztrajajmo po svoje!


Aja, glede dojenja nam je pa sestra v šoli za starše rekla, da smo me otroci generacij mam, ki niso dojile, zato bodo nezavedno težile in bile proti dojenju! Prav nekako ljubosumne znajo biti. To jim lahko mirno predočimo in zna biti, da bodo dale mir s čajčki, vodiko in cukrčkom...pa teženjem kako dolgo mislimo dojitiuser posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: koristni nasveti-za požret živce
13.2.2007 15:43:54   
Baucka
Ne vem kako smo me generacija mam, ki niso dojile. Moja babica je dojila vse otroke, ima jih 10, nekatere po tri leta, da so stolček za njo nosle. Moja mama je dojila, vse moje tete so dojile. Tako, da sem jaz preden sem rodila in sploh premišljevala o potomstvu imela zelo pozotivno mnenje o dojenju. Bile sem tudi prepričana, da ne bom imela problemov z mlekom, saj sem iz rodbine "mlekarc". In res razen majnših ragad nisem imela problemov.

Pa vseeno ne delijo pametnih nasvetov. Jaz samo rečem, da je preteklo že toliko let in da se vse dela drugače. Edino glede punpanja mleka po vsakem obroku so mi govorile, jaz pa sem pumpala v 9 mesecih ravno 3x.


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu Ivanča)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: koristni nasveti-za požret živce
13.2.2007 16:34:52   
daysi
Se pridružujem vsem vam sotrpinkam. Tudi moje sorodnice bi najraje videle, da bi otrok pri štirih mesecih jedel že skoraj vse. Zadnjič mi je mami zatežila, zakaj pri šestih mesecih še ne dajem mesa, da sem jaz takrat že vse jedla. Prav jezna sem na vse. To je moj otrok in bo jedel tako kot se zdi prav meni in pika. Če se bova dojila do četrtega leta, se pač bova, kaj jima mar. Prav težijo že s to hrano, groza.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: koristni nasveti-za požret živce
13.2.2007 21:42:39   
pearl
Tudi meni gre na živce to posiljevanje z enim in drugim nasvetom, kak cukrat, kak solit, kaj dat. Pa da drugače ne bodo jedli itd. Pa sem se odločla, da bom uvajala pri user posted image  metode zdravega načina prehranjevanja in pravilne kombinacije živil in da moj user posted image  ne bo smetnjak, kamor bi odlagali vso prehrambeno svinjarijo.

Samo mi ji še moramo prej postati vzgled, bo težko, a počasi že delamo. 

(odgovor članu daysi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
18.2.2007 14:34:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: koristni nasveti-za požret živce
18.2.2007 15:22:57   
Anonimen
Pri nas ni pa nihče nič težil...ne vem, najbrž sem imela srečo?

Sva pa oba s partnerjem imela ista stališča. Očitno si moškim ne upajo težit? Ali pa imam jaz res dolg in hiter jezik user posted image

(odgovor članu Sandra*)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: koristni nasveti-za požret živce
18.2.2007 19:35:29   
ElaM
Sandra, nisi edina, ki ti težijo, verjemi.
Jaz sem mami in tašči povedala, kako in kaj, najhujša je prababica, ji je  pri 4 mesecih hotela dat piškot, meso, kruh,... Sem ji povedala kar ji gre. Zdaj je pa kar mir.

_____________________________

:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?