|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   suh kašelj in vročina 38
13.2.2007 11:00:54   
frka
Naš 15 mesečnik ima vročino že pet dni 38 in suh kašelj in nahod, sva bila pri zdravnici in je rekla da naj še dva dni počakamo in če ne bo boljše pridemo nazaj in naj ne zbijamo vročine ,ker ima bojda vročina svoj pomen . Zdaj imajo otroci do 40 vročine mi je rekla tk da pri našem naj še nebi bila kriza in je to neke vrste viroza da se bo pozdravil . Kupila sem slezov sirup in svečke in calpol
Zvečer mu dam svečko da mu jo zbijem ampak kašlja celo noč in cel dan ima take boge učke in bi kar naprej spal ,če nebi kašljal. me je mal strah. Ker je ta ista zdravnica zafurala mojega nečaka in ima sedaj astmo in so jo iz bolnice klicali kaj je tako mučkala da ni prej ukrepala . Kaj naj naredim.

Je še kar in pije tudi , Če pa slučajno zakašla se mu kar vse zaleti tudi Čokolešnik tk da mislim da bomo šli nazaj na pregled . V čakalnici je bilo polno bolanih otrok ampak naš je najbolj kašljal in so me kar čudno pogledali ,ko sva prišla ven brez kakšnega recepta mater šparajo na otrocih sem kr jezna na to zdravstvo.
Ker ima naš luknjico na srčku nam je kardiolog rekel da če bo dolgo kašljal da moremo pridit na pregled pa sem ji rekla pa nič brez napotnice ni nič.žvečer ko tk kašla mu srček full bije.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: suh kašelj in vročina 38
13.2.2007 12:37:09   
oka
Ti kar pojdi nazaj do zdravnice in zahtevaj, da mu pregledajo kri. Tudi naša dva sta imela visoko vročino kar pet dni, suh kašelj... Nisem hotela več poslušati, da je to pri tej virozi normalno in sem rekla, da želim, da se jima pregleda kri. Obema je kri pokazala, da je potreben antibiotik . Ko sta ga začela jemati, se jima je stanje takoj popravilo in tudi kašelj se je umiril. Ti samo vztrajaj in ne daj se odgnati.

LP

(odgovor članu frka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: suh kašelj in vročina 38
13.2.2007 14:54:02   
marli
Temperatura res ni visoka. Moj fantek jo ima tudi 41, pa je še vedno igriv. Ima pa tudi naš luknjico na srčku, tako, da mu je zdravnica zmeraj dokaj hitro predpisala antibiotik. Jaz za razliko od tebe nisem bila preveč srečna, saj nisem pristaš ˝kemije˝. Zaradi ponavljajočih terapij z antibiotikom sem se zato sedaj odločila za obisk pri homeopatu. No skratka, pri zadnjem močnem kašlju mi je zdravnica predpisala 2 sirupa, oba plačljiva, in sicer Bisovon za izkašljavanje (jemat samo do 17.00), ter Sinecod za pomiritev (vzet pred spanjem). Moram rečt, da se je kašelj unesel v 2 dneh. V vsakem primeru, ne ukrepaj na lastno pest, naj ti sama pove kaj mu naj kupiš oz. ti da recept (zaenkrat pa hvala bogu, da ne rabiš antibiotika).

(odgovor članu frka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: suh kašelj in vročina 38
15.2.2007 16:14:56   
frka
No danes sva šla nazaj  vročine nima več ampak kašlja.
Dala mu je inhalacijo in ker je imel kisika komaj 90 še kisik zraven inhalacije, hodili bomo inhalirat in imamo tudi sprej na 6ur.

Dala nam je napotnico za v bolnico ,če bo slabše, pa sem jo spet vrašala ali lakho kupim kaj v lekarni  za kašelj pa je rekla da ne da jih ne smemo preveč navadit na sirupe .
No pol smo pa spet križem rok in čakamo da se bo sam pozdravil, no če smo iskreni bi lahko dala inhalacije že v ponedeljek in bi bilo mogoče že boljše.

Ker je imel tako malo kisika je bila vsa iz sebe ,ker se je točno to zgodilo mojemu nečaku ,ki je mlajši tri mesece od našega in ima zdaj astmo in močne zdravile oz spraj. bogi upam da naš ne bo tako.

(odgovor članu marli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: suh kašelj in vročina 38
15.2.2007 18:04:55   
vanč
Frka!
Če imaš napotnico za pediatrijo bi ga jaz odpeljala direkt tja, ker saturacija 90 čez dan je kar slab znak.(čudno mi je, da vam zdravnica ni rekla, da kar pejte v bolnico). Ponoči se zna poslabšat. Ko spi štej udihe. Če jih ima več kot 40 na minuto ga tudi odpelji.
Nočem te strašiti, ker to sploh še ne pomeni, da ima astmo ampak malček rabi pomoč kisika, da se zmaže iz viroze. To govorim iz lastnih izkušenj. Naš nejc je decembra imel isti problem doma smo inhalirali ventolin na 4 ure in je bilo iz dneva v dan slabše. (ni pomagal). Jst sem bila čist sesuta in v skrbeh. Nato je 3. noč imel 60 vdihov na minuto in smo spokali na pediatrijo. Ob sprejemu je imel saturacijo 93. (94 je meja za sprejem v bolnico). Ko so ga priklopili na kisik je Nejc v 10 minutah dajal znake olajšanja in zadovoljstva in zaspal kot top. Tudi jst sem začutila olajšanje, ker sem vedela, da je pod kontrolo. Ko preživi 24 ur brez pomoči kisika z normalno saturacijo vas pošljejo domou. Našemu je po 3 dneh skoraj ratalo pa mu je saturacija spet padla pod 94 in so ga spet priklopili. Domov smo odšli 6. dan, kar je kar pozno. Ponavadi si prej opomorejo. To je pač viroza ali pa okužba dihal(bronhitis, bronhiolitis) in nekateri malčki so bolj občutljivi in tudi še nimajo dobro razvitih dihalnih poti in zato rabijo pomoč-kisik. V bolnici so mi strogo rekli, da ne smem dajati čisto nič za kašelj.
V glavnem, pozdravite se!

_____________________________

vanč

(odgovor članu frka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: suh kašelj in vročina 38
15.2.2007 19:49:51   
Primoza
Saturacija 90 je ZEEELOOO slaba, a na infekcijski ste že bili?

(odgovor članu frka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: suh kašelj in vročina 38
15.2.2007 20:38:11   
Metuljček Cekinček
Se popolnoma strinjam z Vanč - približno pol ure po tistem, ko zaspi, mu preštej, koliko vdihov ima v eni minuti. Če jih ima več kot 40, ga odpeljite na pediatrično.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: suh kašelj in vročina 38
16.2.2007 12:48:42   
frka
Kupili smo vlažilec zraka pingvin in vse prezračili , zvečer pred spanjem je dobil spray in sem štela vdihe imel jih je 25, danes je imel kisik 98 smo pa inhalirali, rekla je če bo boljše v pon naj prinesem sprey zraven da ga bo dala drugemu bolniku z podobno virozo seveda če ga naš ne bo več rabil!!!!!

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?