|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Operacija - kako pripraviti otroka
8.2.2007 10:58:25   
nejcko
Če bo vse po sreči, torej če nam bo uspelo našega 5-letnika ozdraviti šmrklja in kašlja, nas čez 10 dni čaka operacija žrelnice. Tisti, ki ste dali to skozi, kako ste pripravili otroka na poseg? Ste otroku povedali, kaj ga čaka? Jaz našemu nisem še nič povedala, pa ne vem, ali je to prav ali ne. Povedala pa mu nisem zato, ker je tak panik, kar se zdravnikov tiče, da je joj. Že ko smo imeli preglede pri foniatru in na ORL je zaganjal paniko, ko so mu dali slušalke na ušesa, včeraj je dobesedno razsul ordinacijo pri zobozdravnici in trije (mož, zobarca in sestra) so ga komaj ukrotili. Jaz sem bila zunaj v čakalnici in mi je šlo kar na jok, ko sem poslušala kričanje, jok, letenje inštrumentov po tlehuser posted image Ne vem, groza me je, kako bo šla ta zadeva skozi? Kaj mi svetujete - kako naj ga pripravim, če sploh? Kako so vaši otroci, seveda tisti malo starejši, dojemali celoten tretman v bolnici in pripravo na poseg.
Bom res vesela kakršnega koli nasveta ali izkušnje.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Operacija - kako pripraviti otroka
8.2.2007 11:04:28   
Primoza
Tam okrog petega leta zna biti težavno. Naša šestletnica je imela zadnjič en tak halo okrog odvzema krvi, pa zdaj okrog cepljenja. Sicer je ni bilo treba krotiti s tremi ljudmi, dovolj sem bil jaz ampak včasih se tega ni bala. Očitno je to tudi plod nekega povečanega zavedanja samega sebe. Z zobozdravnikom pa nima težav.

Nasvet?

Težko ga dam, ker je še mene presenetilo, vendar pa morda pomaga malo šaljiv pristop do problema.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Operacija - kako pripraviti otroka
8.2.2007 11:07:02   
frutka_
Ubožček...naš se tudi boji dr.-jev odkar je imel eno nesrečo-padec na glavo in je bil na rentgenu.
Jaz ti predlagam, da mu poveš kaj ga čaka, lepo, preprosto, zakaj je ta OP pomembna zanj in za zdravje, pa da bo potem bolje, kupi mu kakše nove igrače, ki jih lahko ima v bolnici. Bolnico mu predstavi kot full pozitivnouser posted image , tukaj ti bodo pomagali, mamica je tudi bila v bolnici, ko je tebe rodila, poglej kako ql imajo opremljeno, razne luči, predpasnike, ... Vsekakor je očitno, da je to nekaj kar MORA dat skozi zato je najbolje da zadevo predstaviš kot ključno zanj ter nekaj neizogibnega, pomembnega za njegovo zdravje. Seveda brez strašenja! pač z enim pozitivnim pristopom prikaza bolnice v lepi luči!

vso srečo obema!user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Operacija - kako pripraviti otroka
8.2.2007 11:10:07   
Anonimen
Ne vem nejcko,moj sin je bil že večji 7 let pa sem mu razložila,pa še mirne sorte je zeelo potpežljiv.Napromer Timi je bi pred mesecem dni operiran kilo,tako majhnemu ne moreš nič razložit,so ga preden so ga odpeljali v operacijsko sedirali(beri drogirali)postal je zaspan in sploh ni vedel,da gre.
Za naju s hčerjo je bilo to grozno,tisti občutek,da ti odločaš o bolečinah nič hudega slutečega otroka.Le kako mu pol razložit,zakaj ga boli in zakaj je moralo tako bit.
Nič najbrž ti ga bodo sedirali pred posegom.Ni pa kaj huda opracija,malo bo bolelo,mapka bodo poskrbeli s protibolečinsko terapijo.Bo pa nemiren,ko se bo iz narkoze zbujal,nekateri zelo burno odreagirajo ne da bi se zavedali.
Če ga je strah ne vem,če mu bi zaleglo,da mu razložiš zakaj mora in,da je to v njegovo dobro.Ti ga poznaš,kašna bi bila reakcija.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Operacija - kako pripraviti otroka
8.2.2007 12:34:46   
darjatimci
Vsak otrok je drugačen in je težko svetovati.Mi smo imeli poleti operacijo žrelnice in našemu triinpol letniku nismo nič preveč razlagali.Šli smo na pregled v ambulanto na polikliniki za sprejem,naredili so avdiogram,prej smo imeli s tem obupne težave,nikakor ni hotel sodelovati.Pri nas je na srečo potekalo vse brez zapletov,skratka mi smo mu razlagali sproti tisti dan ko smo bili tam,saj v bistvu nima smisla,da otroku nekaj razlagaš potem pa te še zavrnejo,ker recimo nima prehodnega nosa,ali malo kašlja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Operacija - kako pripraviti otroka
8.2.2007 12:43:51   
Anonimen
Hm, ne vem, meni ni nič pomagalo, pa sem bila ista kot svojega sina opisuješ. Tako da vprašanje, če boš našla kako rešitev. Mogoče mu poskušaj dopovedat, da bo potem treba veliko manj okrog zdravnikov hodit, to mu bo sigurno v zadovoljstvo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Operacija - kako pripraviti otroka
8.2.2007 13:53:56   
Seven*
Nejcko, poves mu kaj ga caka, pa po operaciji mu obljubis kaksno darilce za pogum. Najvec pa kar lahko storis, da zatres svoj strah in si cimbolj pozitivno naravnana. Otrok bo to cutil. Pri moji Emi se je te obneslo. Sem vzela v bolnico vedno ful igrac, sva se igrali, si mahali, smejali, pela sem ji pesmice. Vglavnem, kot da nic ni, pozitivno!

Drzim pesti, pa napisi kako je slo!


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Operacija - kako pripraviti otroka
8.2.2007 14:24:40   
Lianna
Razloži mu čisto preprosto. Itak ne bo pomagalo. Jst sem pred vsako operacijo, ko so me pripeljali v operacijsko jokala kot dež. Pa sem poznala vse postopke, ker sem bila kr naprej tam, ampak vseen sem bila živčna. Sej ti drugače dajo pomirjevalo in ga bo tudi tvoj otroček dobil. Na srečo vse hitro mine, vsaj meni so dali metuljčka že v bolniški sobi, tko da so me tja zelo hitro prepeljali, potem pa te čim hitreje uspavajo.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Operacija - kako pripraviti otroka
9.2.2007 16:08:02   
Pi-kica 1
Jaz mojemu dvoletniku vse razložim, kaj ga čaka. Res, da bolnico že dobro pozna, ampak veliko bolje je sedaj, ko mu že lahko kaj dopovem. Že doma se nekaj dni prej o tem pogovarjava, v bolnici pa mu sproti razlagam, kaj mu bodo delali. Seveda še vedno joče in se otepa, ko ga pikajo in mu nastavljajo kanalček, vendar veliko manj je tega, kot prej, ko mu še pač nisem mogla dopovedat.
Pa, kot ti je že Seven napisala, sama bodi čimbolj pozitivno naravnana in mirna, brez strahu, pa bo tudi otrok lažje prenesel vse skupaj. Kakšno slikanico in najljubšo igračko nesita zraven, pa bo.

LP

Pi-kica

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Operacija žrelnice
10.2.2007 12:35:44   
nejcko
Hvala za odgovore. Sem se odločila, da malemu ne bom nič govorila o tem, ker je itak vprašanje, če bomo na operacijo sploh šli - mu namreč še vedno curi iz nosa in kašlja. Sicer imamo še teden dni časa, da ga pozdravimo. Bomo videli tudi, kaj bo rekla naša zdravnica. Če bo do posega prišlo, bomo pa že sproti videli, kako bo vso stvar dojemal.

Me pa nekaj zanima. Operiran bo na ORL na ljubljanski Polikliniki - a si lahko tam cel dan z otrokom oz. si lahko tam tudi čez noč z njim ali ga moraš pustiti samega? Če si lahko tam čez noč, je to zastonj ali je potrebno kaj plačati in če da, koliko to pride.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Operacija žrelnice
10.2.2007 13:05:44   
darjatimci
Na Orl-kliniki je od lani poleti nov otroški oddelek,ki je veliko bolj prijazen in prostoren.Mislim,da si se dobro odločila,saj glede na njegovo stanje nimata kaj dosti upanja,da bosta sprejeta.Svetujem ti,da par dni,recimo dva,ko boš videla kako je z otrokom pokličeš v amb. in poveš kako je in ti bo sestra takoj povedala kako in kaj in ti dala nov datum.Če se ne motim je št. 5222462,saj si jo ob vpisu dobila.Kar se tiče bivanja zraven,sicer ni problem,dobijo se ležalniki,ki jih moraš plačati,imajo sicer dve sobi za dojenčke v kateri so tudi postelje za mamice,ampak mogoče je to za nadstandard.Drugače sestre ne komplicirajo,da si ob otroku,ampak imajo vzgojiteljico in lepo igralnico in res znajo lepo poskrbeti za otroke.Kot sem že napisala mi nismo imeli težav pri sprejemu,najprej smo si šli pogledat igralnico,potem smo se preoblekli v pižamo,bili še nekaj časa skupaj,potem pa sva midva odšla,on pa je odšel z vzgojiteljico v igralnico.Popoldan smo ga spet prišli obiskat,zvečer je bil že v pripravi za jutranji poseg,brez večerje in odvajalo,pomirilo za spanje in to je to.Po posegu sem ga šla obiskat,ampak je bil še zelo zaspan,tako,da smo se potem popoldan malo bolj crkljali,naslednji dan pa že domov.Zdaj je res malo zoprn čas,saj so otroci smrkavi in kašljajo.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Operacija žrelnice
10.2.2007 13:20:47   
nejcko
Darjatimci, hvala za odgovor. V ponedeljek bomo šli do naše zdravnice, pa bo že ona povedala, kako in kaj. Vsekakor vam bom sporočila.

Hvala še enkrat vsem.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Operacija žrelnice
16.2.2007 10:05:09   
nejcko
No, tako, operacijo smo odpovedali, ker naš fant še vedno malo kašlja in mu teče iz nosa. Sem tako jezna, ker se mu tole vleče že 3 tedne kljub vsem živim zvarkom in sirupom in kapljicam, medtem ko je bil celo jesen in zimo zdrav. Grrr. nov datum pa smo dobili ... julija!!! Ma, saj se hecajo!

Zdaj počakam, da se mali pozdravi in čim bo zdrav, bom poklicala v kakšno drugo bolnico (NM, KR, CE - ima katera izkušnje?). Mogoče dobimo kakšen bolj prijazen datum.

LP

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Operacija žrelnice
16.2.2007 10:12:54   
cmokec
Mi smo bili ta teden pri otologu in nam je svetoval odstranitev žrelnice. Ker nima vnetij ušes in ne pogostih angin ali prehladov, sva se odločila, da je ne dava operirat. Edina finta je, da zaradi povečane žrelnice diha skozi usta in smrči. No, nisva se še čisto odločila, ker bova prosila še za merjenje sluha.

So nama pa rekli, da bi bila operirana na Jesenicah in da je čakalna doba 2 meseca.


_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Operacija žrelnice
16.2.2007 10:25:28   
nejcko
Cmokec,
tudi jaz se ne bi nikoli odločila za operacijo, ker baje se z leti stanje žrelnice normalizira. Tudi naš  ni imel ne angin ne vnetij ušes, je bil pa dostikrat nahoden oz. prehlajen. Mi smo pristali na operacijo samo zaradi tega, ker ima   precej slabši sluh. Če sumite na slabši sluh, ji ga dajte nujno izmeriti.

Hvala za info o jeseniški bolnici; sem pa slišala za novomeško bolnico, da tam prideš zelo hitro na vrsto.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Operacija žrelnice
16.2.2007 10:40:28   
Anonimen
sem pa slišala za novomeško bolnico, da tam prideš zelo hitro na vrsto.


Pa pridi v NM, bova šli na kavo. user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Operacija žrelnice
16.2.2007 11:01:44   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Pa pridi v NM, bova šli na kavo. user posted image


Z veseljem, ker vidim, da radi kofetkate - se že pol ure nihče ne javi v vaši bolnici na telefon. A sploh obratuje?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Operacija žrelnice
16.2.2007 20:48:17   
darjatimci
Če pogledaš z druge plati ta datum julija sploh ni tako slab.Saj so otroci takrat manj prehlajenTudi mi smo morali prestavljati datum in smo ga potem imeli konec julija in smo bili sprejeti.Svetujem vam,da poskusite prej planirati dopust,naš fant se je ravno na morju okrepil,sicer pa sam poseg odstranjevanja žrelnice ni nič posebnega,ker jo samo postrgajo,razen,če ni potreben še kak drug poseg.Našemu so morali vstaviti tudi cevke.S temi datumi prestavljanja posega je res kriza,sicer pa ti takega otroka,ki smrka ali kašlja ne bodo nikjer vzeli na poseg.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?