|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tiste, ki hranite po steklenički
17.3.2007 11:59:57   
Teja29
Živjo.

Imam  tri tedne in 4 dni starega sinčka in ga hranim po steklenički s svojim izčrpanim mlekom (1/2 mojega, 1/2 prilagojenega). Ker sem imela že 2x mastitis ne gre drugače, pa še vleči se mu ne da (se je navadil v P na flaško, ker smo ga morali skoz hranit, da ne bi zgubil teže). Ima 3500 g (porodna teža 2680 g).

1. Zanima me koliko bi moral otroček pojesti na dan, da bi bilo uredu. Poje približno 90-100 ene 6-7x na dan. Skrbi me ,da ni to premalo, ampak več enostavno noče in se ga ne da prepričat.
2. Hranim ga z NUK-ovo flaško. Ko je zelo lačen se tako zažene za hrano, da mu kar nekaj mimo steče. Zdi se mi, da se je cucelj na flaški že malo raztegnil in da zato leti mimo. Kakšne izkušnje imate ve? Kako naj mu pomagam, da ne bi šlo toliko zdraven.
3. A ga hranite točno na določene ure, ali takrat ko se zbudi in z jokom pokaže, da je lačen? Če se moj zbudi malo prezgodaj (recimo čez 2,5 ure) poje mogoče samo 70 in noče več. Jaz pa se sekiram, da noče jest in da se ne bo dovolj zredil. A se tudi vam dogaja, da ne poje celega obroka?
4. Kdaj jih pa previjate? Pred obrokom ali po obroku. Jaz sem nekaj časa prakticirala tako, da pol poje pred previjanjem, pol pa potem, pa ne vem, če je to čisto uredu.

Z živci sem že čisto na koncu in si ne znam pomagat. Skoz me skrbi, da ne poje dovolj. Vsak obrok si zapišem in potem konec dneva seštejem in se sekiram in jokam, ker se mi zdi da malo čez 600 ml dnevno ni dovolj.
Pomagajte mi z nasveti, prosim.
T.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tiste, ki hranite po steklenički
17.3.2007 12:28:14   
flower power
teja29, ne sekiraj se. tudi naš user posted image včasih ne poje celega obroka. večinoma je na 3 ure, tako je že od rojstva. včasih ne poje veliko, včasih pa je čez 2 uri že lačen in vse poje. res da bo star 4 mesece ampak je od rojstva že tako. glede flaške ti svetujem aventovo za novorojenčke. mojemu user posted image ful odgovarja in brez problema vleče brez da bi mu kaj mimo teklo. če pa nekaj malega steče mimo pa ni to nič kaj takega. z jokom ti bo pokazal da je lačen in verjemi da se boš navadila in boš vedela kdaj mu dat flaško. res pa je da niso vsi dojenčki isti.  ko bosta ujela svoj ritem bo boljše, boš videla. naš user posted image je ujel svoj ritem šele pri 3 mesecih tako da nimaš razloga za skrb. glede previjanja - jaz ga vedno previjem po obroku. ponavadi počakam kakšnih 15 minut. brez veze da ga previjaš med obrokom, pa še zmotiš ga pri jedi. meni je tako svetovala patronažna in že od vsega začetka ga tako previjam.
v glavnem, ne sekiraj se da poje premalo, vse se bo uredilo, glede teže boš pa tako videla zdaj v posvetovalnici. drži se, vse bo ok! 

(odgovor članu Teja29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tiste, ki hranite po steklenički
17.3.2007 15:01:49   
Anonimen
Moj je pri tej starosti jedel na kakšne 4 ure ali več, pojedel pa je okrog 110, če se prav spomnim. S tem, da je ponoči pa več spal, jedel recimo na kakšnih 6 do 7 ur.  Tako da je imel kakšnih 5 ali pa makdimalno 6 obrokov na dan, kar je skupaj okrog 600 mll.
Rodil je se s težo 4.400 gramov. Po moje tvoje dete čisto dovolj poje.
Sem pa imela obe steklenički. Najprej sem kupila Nukovo, sem mislila, da bomo tisto uporabljali. Pa je naneslo, da sem v začetku še nekaj črpala in to z Aventovo črpalko v Aventovo stekleničko. Tako da sem mu začela potem dajati iz Aventove stekleničke. Sem mu pa za probo dala tudi iz Nukovo, pa po njej sploh ni znal piti. Na Aventovi je bil silikonski cucelj, trd, in je fajn pasal v usta. Na Nukovi pa sem imela kavčukov cucel, ki se je v ustih kar nekaj "prepogibal" ali kaj, pa mali sploh ni znal piti, pa tudi jaz nisem vedela, koliko naj mu sploh tisti cucel v usta porinem. Se še prav dobro spomnim, čeprav je od tega sedaj že pet lt. Tako da, kar se tega tiče, sem jaz na Avent.

(odgovor članu flower power)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?