|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija na KML
22.3.2007 10:13:57   
petranika
Pozdravljeni!
Ugotovili so nama alergijo na KML , stari smo 4,5 mesecev. Ni imela nobenih težav nobenih izpščajev samo 1x na dan kakala zelenkasto. ker smo bile sprejete v bolnišnicouser posted image  zaradi bronhiolitisa so opravili še testiranje Ige ki so v mejah normale alergija na KML pa je pozitivna 0,41 I stopnje . Kaj to pomeni ?
Počasi bi začela uvajati gosto hrasno . Kaj ji lahko dam ? Kje dobim Izpisana živila ki jih ne sme jesti ? nekje sem prebrala da je tudi v žemljici mleko in da so hrenovke tudi prepovedane ? No saj nebomo jedli še hrenovk sam kaj pa lahko dajem ko bo še starejša ? Imava allernovo in me bega njena priprava glede teže in mesecev glede meric kako ste to pripravljale ve ?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija na KML
22.3.2007 10:19:54   
darjatimci
Zaradi tega ker je dieta brez kravjega mleka precej stroga ti svetujem,da se obrneš po nasvet k dietologu in to z izvidom.V Ljubljani na Pediatrični kliniki je zaposlena dietologinja,ki dobro svetuje.

(odgovor članu petranika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija na KML
23.3.2007 7:53:54   
TinaM
Nam so alergijo na KML ugotovili pri 3 mesecih. Preden so postavili diagnozo sem imela Allernovo, nato pa smo na recept dobili Pregomin. Ne oziraj se preveč na to, koliko pripraviti glede na mesece in težo ipd. Otroku naredi toliko, da spije (no ja, ne pretiravat s 3 dcl vode user posted image ). Daš pa eno merico na 30 vode. Moja je zdaj stara 4 mesece in ji ponavadi naredim 150 vode in 5 meric praška - spije pa včasih vse, večinoma  nekje med 130 - 140, včasih tudi samo 80.
Mene so na pediatrični kliniki POSEBEJ OPOZORILI, da naj počakam z uvajanjem druge hrane do 6 meseca, ker lahko drugače povečam možnosti še drugih alergij, oz. podaljšam alergijo na KML (za katero obstaja možnost, da izzveni). Jaz sem se odločila upoštevati nasvet alergologov. Kaj več pa bomo izvedeli čez dva meseca (torej pri 6 mesecih pupe), ko bomo imeli ponovno testiranje in provokacijski test.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija na KML
26.3.2007 21:54:49   
zaliga
Pozdravljene punce!
Tudi naša beba je alergična na kravje mleko,
sicer še krvne izvide čakama, a test na koži je pokazal!
Pa me zanima, katero mleko je boljše;
ali Allernova ali Pregomin??
Jutri ji grem kupit, pa me zanima vaše mnenje!!?
Hvala vam...


_____________________________

Vsak dan za nas sije sonček, pa čeprav dežuje...



(odgovor članu TinaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija na KML
27.3.2007 1:05:28   
KODA
Mi smo že 4 leta in pol na Pregominu,ker se ga alergija na kml drži že od samega rojstva(10 dni je bil star,ko je bilo ugotovljeno).Naš ga ima rad.
Ali nisi dobila Pregomina na recept,če je alergija dokazana?

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu zaliga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija na KML
27.3.2007 10:34:26   
zaliga
Nisem še dobila recepta, ker čakamo na krvne izvide (cca. 1 mesec),
pokazali so pa zaenkrat že kožni testi alergijo! user posted image
Vseeno pa še upam na krvne izvide NEGATIVNE!!


_____________________________

Vsak dan za nas sije sonček, pa čeprav dežuje...



(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija na KML
27.3.2007 11:54:56   
TinaM
No ja, mogoče si že kupila mleko, a vseeno.
Zadnje čase vsi bolj "forsirajo" Allernovo, ker je kao boljša in bolj nova ... bla bla bla. Ampak je pa tako nagravžna in smrdi do neba.
Moji pupi bolj paše Pregomin, ki nima tako obupnega vonja in tudi okus se mi zdi boljši.
Je pa pri nas tudi bilo tako, da je krvni test bil negativen, kožni pa je potem alergijo pokazal ... čudno, ampak menda pogosto pri manjših otrocih.

lp,

(odgovor članu zaliga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alergija na KML
27.3.2007 23:02:30   
petranika
Jaz še vedno čakam odgovor z konzilijauser posted image . Kupujem allernovo ki ni tako zelo poceni. No sam za otroka itak vse. Pregomin je na bazi soje ane? Allernova pa ..? Zanima me še katera živila vse vsebujejo kml kaj lahko naši otročički jedo in kje lahko dobim kje kak recept ?

(odgovor članu TinaM)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alergija na KML
28.3.2007 8:06:12   
Taja Nagaja
Z uvajanjem hrane začnite pozno in zelo počasi. Predvsem pa zelo postopno in opazujte otroka. Vsi testi ne odtehtajo všega opazovanja. Naša Bina lahko je  po navodilih s pediatrične kar nekaj živil, ki pa jih v praksi ne prenese.
Ko uvajate pač začnite z zelenjavo in sadjem. Pa kaše so super- prosena, ajdova. Res pa je, da vsak otrok lahko odreagira na kakšno živilo, ki se drugim zdi povsem nevtralno in neškodljivo.
Kar pa se receptov tiče pobrskajte malo na MON-u.
Glede Pergomina in Alernove: odvisno na kaj je otrok še alegičen. Ponavadi določijo glede na krvne izvide.


Veliko uspeha vsem

(odgovor članu petranika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: alergija na KML
28.3.2007 20:48:19   
TinaM
Kar ne morem verjeti, kako dolgo morajo nekateri čakati in koliko pomeni, če imaš RES dobrega pediatra. Nas je spravil do recepta za Pregomin v dobrih 14 dneh ... Najprej je naredil krvne teste, pa so bili negativni, nato takoj še kožne in ko je dobil pozitivne izvide, nas je takoj poslal na Pediatrično kliniko. Ampak s ta pravo taktiko ... Opozoril me je, da če pokličem na PK in prosim za datum, da je čakalna doba cca. 2 meseca. Zato je svetoval, da naj se z napotnico enostavno pojavimo na PK, sicer da bomo čakali ko budale, ampak da nas zelo verjetno ne bodo odslovili brez pregleda. In res je bilo tako. Sicer so nam jih "malo napeli", da pa res ni tako nujno in da kaj naš pediater tako komplicira, ampak dobili smo recept za mleko in to v 14 dneh od prvih alergoloških testov.
Vem,da ni poceni kupovati ta "posebna" mleka - Allernova je nekje okrog 14 EUR, Pregomin pa je samo cca. 1 EUR cenejši. Pregomin je na osnovi soje, Allernova pa na osnovi kravjega mleka, vendar so s posebnimi postopki molekule tako spremenjene, da jih telo ne zazna kot kravje mleko in zato nanj ne reagira z alergijo (poenostavljeno povedano).
Gosto hrano uvajaj s pomočjo Allernove - npr. za mešanje med sadje in zelenjavo. Itak so prvi recepti zelo preprosti ... Kasneje pa se bomo pač naučili brati vse deklaracije. Obstajajo pa tudi že pripravljene kašice, ki imajo oznako A in so menda primerne za alergike.

(odgovor članu petranika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: alergija na KML
29.3.2007 10:18:29   
binabona
petranika vsekakor počakaj z gosto hrano do 6 meseca, ker user posted image dobi vse potrebno z mlekom. Ne ponavljaj moje napake(začela sem z GH pri 4.5), zelo male količine pa vendar.

Začni z zelenjavo (razen paradižnika, paprike in malancan-so alergeni), sadje (brez jagodičja, peškatega sadja in agrumov). Malo dalj časa počakaj z glutenom do 10 meseca, priporočljiv je riž, koruza in ajda ter proso...

Meso pride na vrsto po 10 mesecu.

No taka navodila sem jaz dobila na bioresonanci in se jih tudi držim. Stari smo 7.5 meseca.

(odgovor članu petranika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?