|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija na kravje mleko??
19.4.2007 11:04:34   
Teja29
Imam 8 tednov starega sinčka, ki ima že 2 tedna drobne rdeče pikice po prsnem košu, danes pa sem jih par opazila tudi po obrazu. Pediater ga je prejšnji teden pogledal in je rekel, da ne zgleda alergija po prsih ampak da se mogoče čisti koža.
Opazila sem, da so pikice malo zginile, ko sem ga malo manj oblekla. Niso pa čisto zginile.

Zdaj pa se je pojavila še težava pri hranjenju. Smo na Novalacu (že do rojstva). Dostikrat se zgodi, da ko popije 1/3 stekleničke ga nekaj zašraufa in začne jokat. Prav slišim kruljenje v trebuhu. Ko mu dam cucelj v usta ga hitro zagrabi, 3x potegne in izpusti (kot da ne more pit) in joka. Zdravniki pravijo, da ga verjetno matra zrak in da moramo podret več kupčkov. Včasih je čisto dobro, včasih pa joka, da se mi kar srce para. Teža dobro narašča. Blato je ok, včasih je malo zelenkasto. Včasih malo polije po postelji, ampak zdaj je že bolje, ker smo jo nagnili.

A ima katera podobno izkušnjo in kaj menite da je to? Alergija na mleko?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Alergija na kravje mleko??
19.4.2007 11:38:22   
asso
To najbrž ni alergija na mleko. Lahko so pikice od vročine oz. se res čisti koža, če ti je še pediater potrdil pa bo verjetno res to to...

Šravfa ga tudi verjetno res zaradi zraka, pa morda ima tudi rahle kolike...



_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Teja29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Alergija na kravje mleko??
19.4.2007 14:20:46   
madela
To glasno kruljenje sem tudi jaz slišala pri mojem najmlajšem,že kmalu po rojstvu. Vprašala sem patronažno,če je tako lačen(sem namreč dojila in nisem vedela koliko poje)al kaj je to.
Rekla je,da je res lahko malo lačen,večja možnost pa je,da je zvok od krčev,in ja tudi meni ni hotel jesti takrat,ker ga je bolelo.
Zaključek:ni bil lačen,ker se je zelo hitro redil,ampak so bili krči. Pa tudi naš je bil cel flekast,pa je vse zginilo do tretjega meseca.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Alergija na kravje mleko??
19.4.2007 22:51:38   
petranika
pozdravljena! pri nas so ugotovili alergijo na KML na osnovi zelenega kakca ni imela drugih težav . zdaj smo stari 5 mesecev zeleno je pa kakala od rojstva , bila je dojhena tri mesece nato pa na adaptiranem mleku. pravinjo da je kakec lahko zelen zaradi krčkov . krčki bodo minili , kožica se bo ščistila in otroček bo kmalu bolj zadovoljen in z njim boš zadovoljna tudi ti . Če te ppa skrbi da je alergičen se pa posvetuj z pediatrom mogoče bi poiskusila z allernovo ali pregominom pa boš videla kako bo !

L.p.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Alergija na kravje mleko??
19.4.2007 23:05:27   
mika
našauser posted image  je takšne pikice dobila zaradi johnsonovega baby olja. ko je naslednji večer nisem s tem namazala, so pikice izginile.


(odgovor članu petranika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Alergija na kravje mleko??
20.4.2007 8:10:38   
krfjolca
Naš je bil tudi pikast, ker mu je bilo prevroče. Imel je prav obupno kožo. Sem ga oblačila v dvojni rokav, dvojne žabice (kot je rekla patronažna, ona že ve, ne user posted image ) Odkar ga manj oblačim in poslušam svoj občutek in otroka samega, ima kožo krasno. Je pa takoj kaka pikica, če ga napravim preveč. Kar fajn indikator user posted image . Enim otročkom je pač prej vroče, medtem ko je drugim čisto prav. Pa našega še špehek greje user posted image .

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Alergija na kravje mleko??
20.4.2007 12:38:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: asso

To najbrž ni alergija na mleko. Lahko so pikice od vročine oz. se res čisti koža, če ti je še pediater potrdil pa bo verjetno res to to...

Šravfa ga tudi verjetno res zaradi zraka, pa morda ima tudi rahle kolike...




Se strinjam. Mislim, da imaš preveč oblečenega oziroma, da se mu čisti koža. Našem škratu se je tudi nekje pri 2 mesecih. Glede zvijanja po trebuščku...bo treba kupčke podirat. Je bilo pri nas tudi tako. Do 1. meseca jih ni, potem pa je začel. Krčke smo imeli pa od 10. dneva do 3. meseca.

LP

(odgovor članu asso)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Alergija na kravje mleko??
23.4.2007 21:37:54   
polonaa
Pri tako majhnemu otroku,je glede na izpuščaje težko določiti ali gre za alergijo ali ne.Verjetno se mu čisti kožica,pa še vroče je precej.Pri alergiji je ponavadi obrazek kar cel rdeč.vsaj pri moji hčerkici je bilo tako.Sicer pa.ko sem jo peljala k pediatrinji je ona takoj vedela za kaj gre.Prvi znaki alergije so tudi driska,napenjaje ali celo nenavadno bljuvanje mleka.Ali dojiš?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?