|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zobje
29.3.2007 23:10:30   
natalija
Dober večer. Sem v 26 tednu in me nekaj po kotniku špika. Pred nosečnostjo sem redno obiskovala zobozdravnika, zdaj pa že pol leta nisem bila! Nekateri pravijo, da baje ni priporočlivo, da si med nosečnostjo popravljaš zobe. Kakšne pa so vaše izkušnje? Mene je strah, da ne bi iz tega špikanja prišlo do bolečin in lknje. Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore. Nočko 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zobje
29.3.2007 23:22:09   
pikica13
Kar pojdi k zobozdravniku! Dejansko se pri zobozdravniku ne dela nič takega, da bi zelo škodovalo plodu, sploh pa ne če je nosečnost že več kot tri mesece! Tako da si lahko brez skrbi!!
Če te "špika" pa nimaš dosti možnsti da se bo pomirilo samo od sebe, zato je najbolje da se kar jutri dogovoriš za obisk, povej samo da si noseča in da te boli, te bodo takoj vzeli!!!


Lp

(odgovor članu natalija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zobje
29.3.2007 23:27:36   
baja*
Jaz sem bila v zgodnji nosečnosti dvakrat pri zobozdravniku. Sicer mi ni delal plombe, ampak mi je izruval dva modrostna zoba (dobila injekcijo - ni nevarno za plod). Sicer pa sem tudi jaz slišala, da kao plombe, ki so narejene v nosečnosti, ne držijo dobro, ampak ne bi rekla, da je res kaj na tem. Jaz bi na tvojem mestu definitivno šla k zobarju, saj so zobje v nosečnosti še bolj občutljivi.

(odgovor članu natalija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zobje
30.3.2007 7:04:06   
Anonimen
Men so se zobje kar poslabšali v začetku nosečnosti. Kot da bi naenkrat bilo vse razštelanouser posted image
Šla sem k zobozdravniku in mi je rekel, da je super, da sem prišla, da bova še preprečila katastrofo. Je pa res, da mi je potem rekel, naj spijem vsaj liter mleka na dan. Prej sem uživala le sir, kakšen jogurt in Čokolno kdaj pa kdaj.

Skratka... po nekaj obiskih se počutim dobro. In moji zobje tudi. (Zdej se pa počutim kot v kakšni reklami za zobne pasteuser posted image )



(odgovor članu baja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zobje
30.3.2007 9:26:07   
TANTRA
Pozdravljena,

kar pojdi k zobozdravniku.....Svetujem pa ti uporabo zobne paste Sensodyne, ki je za občutljive zobe. Meni je pri nedavnih težavah zelo pomagala in jo sedaj kar redno uporabljam. Ni ravno poceni, je pa zelo učinkovita.

TANTRA 8t 1 d

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zobje
30.3.2007 11:14:27   
Laubica
Se pridružujem Tantrinem mnenju -jo jaz tudi uporabljamuser posted image

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zobje
30.3.2007 11:56:04   
ronja
Jaz sem vedno hodila pridno na pol leta na kontrole, kar se mi je tudi obrestovalo, zato se naročila malo po tem, ko sem zvedela, da sem noseča, čeprav še ni bilo pol leta in to ravno zato, da bi bilo vse ok. No, ko sem bila na vrsti, sem bila že 3 mesece noseča in mi je pogledala stanje, ni bilo nič kritičnega, dve plombi za zamenjat in to je to.

Takrat mi ni delala nič, ker je rekla, da bomo malo počakali, da se moje bruhanje umiri (verjetno me ni hotela matrat, da ji bom bruhala tam, ko mi bo po žrelu stikala)user posted image Tako sem spet prišla v 6. mesecu in mi je zamenjala belo plombo, za amalgansko pa sem naročena čez 1 mesec, ker pač ni dobro za malega prej.

Tako da ti le pejdi k zobozdravniku!!! Samo povej mu, da si user posted image , če ne bo že po zobih ugotovil. Sicer morajo pa oni vedet, kaj lahko in kaj ne. Moja je dobra in ji zaupam, če tebe skrbi, da tvoja ni, pa vprašaj na zdravstvenem forumu, kdaj se sme kaj delat.

(odgovor članu natalija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zobje
30.3.2007 11:58:08   
ronja
Aja, če te pa zob dejansko boli, pa vsekakor pojdi k zobarju! Ker nezdravljen zob je veliko nevarnejši za user posted image (bakterije lahko grejo iz zoba v kri, resno!) kot pa malo amalgama! Sicer pa lahko rečeš, da doplačaš belo plombo zaradi user posted image , pa je. Tiste niso škodljive user posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zobje
30.3.2007 12:42:36   
Anonimen
Meni je pred dvema tednoma sestra pri zobarju rekla, da je nov trend, da nosečnicam ne popravljajo zob, da mi verjetno tak nič ne bo zobar želel popravljati. Lahko sproži porod ali pa splav. Potem pa, da naj bi zobar tudii svoji ženi v nosečnosti vseeno popravljal zobe, pa ni imela težav.
Potem mi je brez kakršnega koli zadržka naredil plombo. Vedno si sicer dam belo.
Zaenkrat še nisem rodila, niti splavila, imam pa eno novo mičkeno belo plombico in lep zdrav nasmeh.user posted image


(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
30.3.2007 12:42:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu TANTRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zobje
30.3.2007 23:32:57   
majas
 user posted image

tudi jaz sem bila v nosečnosti pri zobzdravniku in to v 8M...sem imela luknjo, in ker sem bila noseča me je še takoj sprejel-e spet ena dobra stvar. In ko mi je vrta je mala TAKOOO brcala da kar joj...
pa je zdaj vse ok, samo mene je spet začel zob boleti...ah ja user posted image


_____________________________

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zobje
30.3.2007 23:58:55   
sandra85
maja?



_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zobje
31.3.2007 9:13:11   
majas
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

maja?




ja? user posted image

_____________________________

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja


(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zobje
31.3.2007 15:19:07   
kapica
Jao, jaz imam tudi kr naprej nekaj z zobmi. Ze pred nosecnostjo in se potem v prvih treh mesecih. Tam sem dobila plombico, brez inekcije, ker je rekel da se ne sme dajat prve tri mesece.
Po tistem nisem sla vec, ampak me sedaj tudi nekaj spika, pa imam termin cez dva tedna, ker so na dopustu. Tako da bo normalno delal, po moje, samo brez inekcije, toliko bom ze potrpela.
Skodi pa ne.

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?