|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   medenična vstava,carski rez,izkušnje
30.10.2012 11:31:29   
ninej
Pozdravljene punce!
Sem prvorodka v 37 tednu nosečnosti,no pri meni je bilo ugotovljeno da naš dojenček ni prav obrnjen,da ima ritko tam kjer bi zdej mogla bit glavca.....ginekologinja mi je v 90% napovedala carski rez.....zanimajo me pa vaše izkušnje z medenično vstavo in carskim rezom.....ali je možno roditi naravno???....pa hvala za kakršen koli odgovor.....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje
30.10.2012 13:11:59   
fjonda
Pozdravljena,

naša pupa je bila tudi na rito obrnjena in moj ginekolog je od prvega dne spodbujal naravni porod kljub medenični legi. Je pa res, da sama ne spadam med drobižke, mala pa tudi ni bila posebno velika. No niti majhna ne... 3500 g in 50 cm. No, šli smo v porodnišnico planirano (10 dni pred PDP so mi sprožili porod, bila sem pa že 4 cm odprta), vendar se nam porod ni izšel. Pomikala se je gor in dol po porodnem kanalu in po treh urah so me vprašali ali bi šla na CR al še malo vztrajamo. Še nikoli se nisem operacijske dvorane tako veselila kot takrat. user posted image

Poznam pa več deklet, ki so v medenični brez težav rodile, kljub temu, da so vsi nad tem zgroženi, ko omenim, da je ginekolog spodbujal naravni porod.

Sama sem popolnoma zaupala ginekologu in se odločila za naravni porod, danes bi se mogoče drugače samo zaradi tega, ker sem imela splošno anestezijo in sem bila posledično cel dan čisto odsotna in po malem švrknjena. Dojenčice nisem prvi dan ne pestvala ne dojila. user posted image

Srečno, ne glede na razplet... user posted image

(odgovor članu ninej)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje
30.10.2012 14:52:34   
irenav
Dvojčka, oba medenično. Porod se je pričel naravno, končal pa z carskim rezom (ki bi bil izveden tako ali tako). Zame je bila to ena najlepših izkušenj. Ves čas postopka sem bila budna, zraven je bil partner. Bolj je bilo boleče premikanje naslednjih nekaj dni kot vse kar so počeli z menoj tisto uro kolikor sem bila v porodni sobi :).

_____________________________

2.9.08 sta se rodila moja sončka!

(odgovor članu fjonda)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje
30.10.2012 15:41:35   
anckabancka
Moj 5 otrok (sedaj ima 2 meseca in pol) je bil v medenični vstavi. V 38 tednu sem šla na zunanji obrat v Lj. porodnišnico. Obrat je brez problemov uspel in 3 dni kasneje sem s svojimi popadki rodila našega fantiča - točno 38 tednov nosečnosti. Imela sem polno strahov in dvomov kako se bo izteklo, ali bo potreben CR, bom rodila v medenični... No, na koncu sem bila vesela, da sem se odločila za zunanji obrat in je šlo vse lepo naravno in hitro. :)

_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu irenav)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje
30.10.2012 21:30:33   
ninej
Hvala punce za odgovore.....meni je sicer ginekologinja rekla da je svoje pacientke pošiljala v Kranj na zunanji obrat,ma da ni blo lih uspeha,sej je plod biu na naslednjem pregledu že nazaj na ritki.....upam,da se tud naš otročiček premisli in se obrne.....najbolj se bojim da bi blo kaj narobe z njim,ker sem prebrala da so otroci v takem položaju veliko bolj podvrženi raznim nepravilnostim.....upam,da je strah odveč,itak je v interesu vsake nosečke da rodi zdravega user posted image .....

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje
31.10.2012 21:37:44   
rdeča pesa
Jaz sem tudi imela medenično in me je gin. poslala še h Pušenjaku na pregled in je nato on ocenil ali naravno ali CR. Pri meni je bil CR,ker je bila lega res čudna, na obrat pa nisem šla, ker sem imela premalo tekočine.
Če pa bi imela izbiro, bi raje poskusila naravno.

(odgovor članu ninej)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje
31.10.2012 23:26:51   
3buši33
Moja kolegica je imela isto. Zunanji obrat pri Pušenjaku ni uspel. Obljubljali so ji CR (ma G ji je kar zagarantirala), ko so se začeli pa popadki, so rekli da nič CR, da bodo probali. Je rodila z ritko naprej in se je izšlo vse ok. Le šivana je bila pa ornk. Je pa rodila v Lj.

(odgovor članu rdeča pesa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje
1.11.2012 1:59:52   
carbene
Moja hčerka je bila prav tako v medenični vstavi. Proti koncu sem imela že premalo plodovnice za zunanji obrat, povrhu pa sem skasirala še preeklampsijo, tako da sploh ni bilo dileme, ali CR ali ne. Porod se je tako zgodil 2 tedna pred PDP. user posted image

(odgovor članu 3buši33)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje
3.11.2012 17:09:53   
archie
Moja prva hčerka je bila v medenični vstavi. ZO v Kranju sem zavrnila (nisem šla niti na pregled). Raje sem izbrala CR. Pa mi nikoli ni bilo žal.

Drugače sem pa slišala za kar nekaj primerov, ko so punce rodile otroka v medenični vstavi, pa se je porod lepo končal (minimalno šivanje). Pa za nekaj primerov, ko so imele toliko in toliko ur popadke, pa na koncu CR. Ter žal tudi za nekaj primerov, ko so sicer rodile naravno, samo bile so pa ful šivane (in posledično je bilo okrevanje daljše kot po CR).

_____________________________

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu carbene)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje
3.11.2012 18:14:34   
Goldy
Naš sine je bil na ritki - baje šolski primer. user posted image Rodila sem s CR, ker baje lahko z medenično vstavo rodiš samo v Lj in še nekje pri nas. V Celju ne moreš. Na ZO nisem šla, ker je bilo premalo plodovne vode.
Par let nazaj jih je večina rojevalo tudi pri medenični vstavi, naravno.

Imela spinalni blok in je bilo vse kuuul. Pri prvi sem bila pa spodaj šivana, tako da je bolelo tako ali pa tako. user posted image

_____________________________

Pa smo 4!!!

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje
7.11.2012 22:44:14   
komarka
Zivjo! odala bi samo to, da je za otrocka fajn da se cimvec poroda odvije vaginalno, tudi ce. Se konca s CR to ni neuspeh.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?