|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri in ...
14.4.2007 23:56:55   
pravljica
pri nas se je že začelo, ko je bil dojenček - včasih je tako jokal, da je postal moder okoli ustnic in je komaj prišel do sape

po 1 letu se je to stopnjevalo do te mere, da je parkrat izgubil zavest (mogoče za sekundo, toliko da je postal ves poten in umirjen)

zdaj pa je šlo že v dveh mesecih že parkrat tako daleč, da je dobil napad - kot epileptični (mogoče to tudi je) - ob joku ni zadihal, pomodrel, se skrčil z glavo proti hrbtu, stegoval rokice in prste, obračal z očmi, na koncu pa ne vem, kot da je za trenutek izgubil zavest, mogoče tudi ne, ampak bil je ves poten, bled in umirjen...vedno samo čakam, da zadiha, potem pa še sama komaj pridem k sebi user posted image

to se je zgodilo vedno zvečer, ko je bil utrujen, zaspan, ob tem pa je doživel kak "šok" (prepoved plezanja čez sedežno, vzela sem mu pisalo, ko je z njim tekal okoli ali daljinca, ker ga je metal z mize, začela sem ga previjat ob njemu "nepravem" trenutku ipd.)

seveda bomo šli k zdravniku, zanimajo pa me tudi vaše izkušnje...se je to pri kom dogajalo? kakšne so posledice? kako izgledajo preiskave? karkoli user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
15.4.2007 0:05:07   
Seven*
Napoteni boste v bolnisnicno ambulanto na pediatrijo. Tam dela super zdravnik dr.Gradisnik. Ni glih zgovoren, se pa zelo zavzame. Verjetno vam bodo naredili EEG, ki ni nobena strasna preiskava. Otroku na glavico obesijo par elektrod in posnamejo mozganske valove. Podobno kot EKG, samo tukaj pac gre za glavico. Na podlagi izvidov boste dobili diagnozo.

Tudi ce je epileptik boste verjetno dobili zdravila in to je to. Nic se ne boj. Bi pa definitivno naredila vse (zaenkrat), da bi se izognila situacijam kakrsno opisujes. Izogibajte se taksnega joka..


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
15.4.2007 0:10:46   
pravljica
ja, seven hvala! kaj pa če bo ob teh elektrodah na glavi kričal in ne bo možno sodelovanje user posted image  pa se gre to 1x, v enem dnevu ali je treba v bolnico za več dni - kakšno opazovanje ali kaj podobnega?
takšnim situacijam se seveda izogibamo...ga dajem spat čez dan, čeprav že spi v vrtcu, zvečer pa tudi čimprej...ampak včasih imamo obisk in seveda to ni možno, danes pa smo bili mi drugje in se je spet to zgodilo (v takšnih primerih je še bolj aktiven, posledično bolj utrujen, spat noče, ker se toliko dogaja, potem "pa hitro kane kaplja čez rob" user posted image )

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
15.4.2007 0:17:38   
Seven*
Otrok v tej preiskavi MORA SPAT. Ponavadi ti recejo, da ga pripelji tako izmucenega, da bo samo zaspal. Gre malo zivcev, vcasih je dretje, ampak sestre kar vedo kako in kaj in hitro porihtajo. Moja Ema je imela to preiskavo 4x, tako da sem ze kar strokovnjak.. user posted image user posted image user posted image

Opazovanje vas tudi lahko doleti, EEG pa opravijo kar ambulantno, ne rabis tam ostat.

Nic se ne rabis sekirat, samo ne spravljaj ga v podobno situacijo do obiska zdravnika.

Ce bos rabila kaksne dodatne informacije, mi kar poslji ZS, ce ne bom brala teme..




_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
15.4.2007 0:30:35   
pravljica
hvala zaenkrat!

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
15.4.2007 9:17:23   
Meceno
Pravljica, nisem strokovnaj, vendar po opisu mi deluje da gre za spalno " bolezen"  in temu se rečeuser posted image mislim da, Narkolepsijauser posted image


Napiši ko izveš kaj je s tvojim princem 


Drži se user posted image

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
15.4.2007 9:44:03   
Anonimen
Pri moji sestri se je njeni punčki zgodilo t enkrat. Se je udarila ob mizo v eni restavaciji, nakar jo je nekaj ogovorl natakar in tega se je tako ustrašila, da ni več prišla do sape. Sestra jo je vzela v naročje, jo stresalč, tolažila, nič, tamali je potem padla glava vznak in tako kot praviš ti, je postala vsa mokra, nato je prišla k sebi. Vendar se to ni več ponovilo.

Sem pa jaz enkrat med počitnicami delalal v vrtcu in smo imeli enega fantka, 3 leta starega, ki se mu je menda to dogajalo, da ko česa ni dosegel, je začel tako jokati, da ni prišel do sape, padel v nezavest in se v nezavesti potem vedno polulal. Vzgojiteljice so imele od mamice oz. zdravnika naročeno, da se to ne sme dogajat, ker to lahko privede do epilepsije, tega se paše dobro spomnim. Ker smo se res potm vse zelo trudile in se temu res izogibale, tako da jaz v dveh mesecih tega nisme dožovela.

Se pa tudi spomnim, da so mi naročile, če bom kdaj v situaciji, ko kake druge ne bo zarven, fantek pa bo začel jokat in ne dihat, naj ga nesem k lijaku in ga temeljito pošpricam z vodo. Same so mu vedno, ko je že začel nabirat in ni dihal, grozile (kar panično), naj diha ali pa gre pod vodo. In ga malo povlekle proti lijaku. In se je izgleda ustrašil ter zadihal in začel jokat. To se sicer sliši grozno, ampak je delovalo. Mogoče mora pa res v tistem trmarjenju doživeti en šok, da zadiha. Jaz bi na tvojem mestu definitivno poskusila. Bolje to, če se s tem mogoče da izognitit epilepsiji.

(odgovor članu Meceno)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
15.4.2007 10:54:03   
Anonimen
Še nečesa sem se spomnila glede preiskav. Moja opijatejica ima hčerko, ki so ji morali meriti nekaj v zvezi  kostmi, gostoto, ker je imela dvakrat zapored dveletna zlomljeni roki. In je tudi morala biti čisto pi miru. Dali so ji neki sirup za v čaj, da ga je popila in potem zapala. Pozabil pa so prijateljici povedat, da je otrok, preden potem zaspi, po tem zdravilu zelo agresiven, tako da je bilo malo neprijetno vse skupaj. Če bi vedela, bi bilo seveda drugače.
Sicer pa tudi jaz ne razumem, kako so lahko brez tega"sirupa" otroci pri miru. Nam ni uspelo biti. Tibor je imel pri dobrem letu borelijo in mu nikoli niso mogli nrediti EKG-j, ki naj bi ga naredili. Še leto in pol po bolezni, ko smo hodili na preglede, ni bilo šans, da bi mu ga lahko naredili. Tudi po sami punkciji možganske tekočine takrat v bolnišnici, ko so otroci večinoma že napol nezavestni od samega joka in strahu oz. tudi bolečin in jim to naredijo takrat, njemu EKG-ja niso mogli naredi, in nikoli pozneje, ker ni bil pri miru. Se je preveč bal.
Z mlajšimi otroci je najbrž laže, tam pi dveh, treh letih pa se mi zi, da je najtežje. Posebo če ni prv pogosto pri zdravnikih, da bi jih bil navajen.
Vprašaj za to pomirjevalo ali karkoli že je.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
15.4.2007 18:34:40   
Samar
Draga pravljica,

Tudi jaz imam dveletnika, ki se mu to dogaja takrat, ko se kam udari in pride do šoka. Problem pri našem je, da se začne jokat in ne pride do sape. Na začetku sem reagirala zelo panično, vendar se mi zdi da je bolje, da ga takrat primeš v naročje, zapreš za nekaj sekund nosek (če vidiš, da hoče zadihat) in ga mirno potolažiš. To se nam dogaja od prvega leta starosti (tudi pri prvem se mi je to enkrat zgodilo, ko je nerodno padel in se ustrašil) in vedno poredkeje (hvala bogu). Poiskusi reagirati čimbolj mirno, ker se otrok ustraši tudi tvoje reakcije. No, na pediatrični kliniki sem to tudi omenila zdravnici, vendar se ji ni zdelo nič posebnega. Morda mu bodo dodatni pregledi le škodili, ker otroke ponavadi spravijo iz tira, če seveda res ni kakšen drug problem.
Mislim, da sta mirna reakcija in razumevanje otroka v tistem trenutku najbolj pomembna.

Pa srečno!

Samar

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
15.4.2007 18:45:37   
Seven*
Splisni. Pri EEG mora otrok OBVEZNO spat, zato je pri miru.. Drugace ne bi bil.. Mi smo ponavadi vstali ob treh ali stirih zjutraj in jo potem na glavo obracali, da ni zaspala.. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
15.4.2007 21:26:48   
pravljica
hvala vsem! sporočim, ko izvemo kaj več

no, naš nikoli tako ne joka, če se kam udari ali pade ipd. ...to se zgodi samo takrat, ko je utrujen in kaj ni po njegovem user posted image  

v trenutku, ko neha dihat, ne pomaga NIČ od NIČ...nobeno pihanje, močenje, hlajenje, tolažba, lupčkanje, tudi če mu vrnem stvar, ki mu je bila vzeta, ne pomaga nič...napad mora minit sam od sebe, potem je ok

ma me res zanima, kaj bodo povedali user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
15.4.2007 21:36:24   
Anonimen
Izguba zavesti pri tako intenzivnem joku je neke vrste obrambni mehanizem telesa, ker otrok od silnega joka ne more zadihati. Zato izgubi zavest, da potem zadiha in pride k sebi. Vendar je vsekakor treba do zdravnika.

(odgovor članu pravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
15.4.2007 21:40:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Splisni. Pri EEG mora otrok OBVEZNO spat, zato je pri miru.. Drugace ne bi bil.. Mi smo ponavadi vstali ob treh ali stirih zjutraj in jo potem na glavo obracali, da ni zaspala.. user posted image


Ja, Seven, saj to mi je jasno. Ampak mu dajo lahko tudi pomirjevalo, da zaspi. Vsaj tej punčki so ga dali.

Pravljica, a to je pri vas potem čisto od trme? No, saj pri tistem fantku je tudi bilo, to se je zgodilo, če nečesa v skupini ni dobil. Otroci so se ga že kar bali, ker so vedeli, da če mu nečesa ne bodo dali ali mu ugodili, da bo padel skupaj. Samo pri njemu je voda delovala, vsaj takrat, ko sem bila jaz tam. Vendar prej pa ne vedno, kot so povedale vzgojiteljice.
Mogoče bo pa, ko bo minilo obdobje trme, to prešlo. Držim pesti, da dobro opravite.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
16.4.2007 8:19:10   
ksenjak
Lahko pa gre samo za afektne napade, kar je imel tudi moj zdaj dveletnik, začelo pa se je lansko poletje. Gre za napade, ko otro pade v tak šok, v bistvu hoče zajokat, vendar ne pride do sape. Ustnice je dobil čisto modre in za nekaj sekund je izgubil zavest. Ponavadi takrat glavo obrne čisto nazaj in je popolnoma otopel. Če gre pri tebi za to, kar mislim, da ja, se ne rabiš nič bati, saj so taki napadi dokaj pogosti pri majhnih otrocih in minejo sami po sebi. Pri nekaterih šele okoli četrtega leta. V glavnem v vsakem primeru moraš iti do pediatra, ki ti bo napisal napotnico na nevrologa, ta pa nam je potem napisal še napotnico za kardiologa in očesnega zdravnika. Skratka kot sem rekla ni bilo ugotovljeno nič posebnega, vse bp, pomembno je tudi, da ovržejo kakršnekoli napake na srčku (mislim, da v tem primeru otrok postane cel bled v obraz, moj ni bil, samo ustnice je imel modre).

Je pa malo zorpno, ko ti vsak zdravnik reče, da se narediti nič ne da, da mora miniti samo od sebe in da tudi, ko pride do napada, ne moremo nič narediti. Mi smo stvar umirili s tem, da smo ga takoj, ko je prišlo do tega, da bo sploh zajokal, skušali preusmeriti nekam drugam. Včasih uspe včasih ne. Tudi špricanje z vodo, kot so mi nekateri svetovali, pri nas ni nič pomagalo, da bi prej zadihal.

Upam, da sem ti kaj pomagala, če pa te zanima še kaj več, mi pa piši na zs.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
16.4.2007 8:25:21   
ksenjak
Splišni - kot sem omenila, špricanje z vodo pri nas ni pomagalo in ko sem to omenila pediatrinji in potem nevrologu, sta mi oba rekla, da se to ne dela, to so morda delali včasih in sem pozneje tudi sama ugotovila, da res ne pomaga, kvečjemu je lahko zapadel še v večji šok. Potrebno mu je pomagati prej, se pravi že prej usmeriti pozornost v nekaj drugega, če se le da, voda pa lahko to samo še poslabša. ko je naš ostal brez sape, sem ga samo držala in mu pihala v usta in nosek a se mi zdi, da tudi to ni bogve kaj pomagalo. Ko je minilo, je minilo samo po sebi.

Še to sem ti pozabila napisati pravljica, da ko opraviš te preiskave in če je vse bp, se pravi da gre za afektne napade, le ti na otroku ne puščajo posledic.

Lp

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
16.4.2007 8:39:44   
madela
IZVIRNO SPOROČILO: ksenjak

Lahko pa gre samo za afektne napade, kar je imel tudi moj zdaj dveletnik, začelo pa se je lansko poletje. Gre za napade, ko otro pade v tak šok, v bistvu hoče zajokat, vendar ne pride do sape. Ustnice je dobil čisto modre in za nekaj sekund je izgubil zavest. Ponavadi takrat glavo obrne čisto nazaj in je popolnoma otopel. Če gre pri tebi za to, kar mislim, da ja, se ne rabiš nič bati, saj so taki napadi dokaj pogosti pri majhnih otrocih in minejo sami po sebi. Pri nekaterih šele okoli četrtega leta. V glavnem v vsakem primeru moraš iti do pediatra, ki ti bo napisal napotnico na nevrologa, ta pa nam je potem napisal še napotnico za kardiologa in očesnega zdravnika. Skratka kot sem rekla ni bilo ugotovljeno nič posebnega, vse bp, pomembno je tudi, da ovržejo kakršnekoli napake na srčku (mislim, da v tem primeru otrok postane cel bled v obraz, moj ni bil, samo ustnice je imel modre).

Je pa malo zorpno, ko ti vsak zdravnik reče, da se narediti nič ne da, da mora miniti samo od sebe in da tudi, ko pride do napada, ne moremo nič narediti. Mi smo stvar umirili s tem, da smo ga takoj, ko je prišlo do tega, da bo sploh zajokal, skušali preusmeriti nekam drugam. Včasih uspe včasih ne. Tudi špricanje z vodo, kot so mi nekateri svetovali, pri nas ni nič pomagalo, da bi prej zadihal.

Upam, da sem ti kaj pomagala, če pa te zanima še kaj več, mi pa piši na zs.

Lp



Popolnoma enaka zgodba pri nas. Ampak bi pa tukaj nekaj omenila. Zdravniki nam govorijo,da to ni nič hudega in bo minilo in da ne bit panični...vse lepo in prav,ampak ko je sin ta afektni napad dobil pri pediatrinji je pa še ona skoraj skup zlezla. Res,letela je ven iz ordinacije po sestro naj prinese kisik,pa še in še je hotela... Aja,kot da jaz imam vse to doma,da lahko pomagam.Mislim,če oni nam tako hladno rečejo,da to ni nič posebnega,bi tudi ona morala lepo obsedet in počakat,da pride do sape,jaz doma moram čeprav nočem.
Pametnega nasveta pa nimam.Smo probali,kot je že omenjeno s kakim dodatnim šokom,pa nič ne pomaga.
Lp

< Sporočilo je popravil madela -- 16.4.2007 8:40:12 >

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
16.4.2007 9:09:31   
KIKI****
Naši Klari so EKG deli pri 1 letu, 2 letih in čez 2 leti ga bodo spet pa ni bilo nikoli težav, vedno je bila čisto pri miru in tihouser posted image
ko je dala diode dol je vžgala svoj radio in se naravnala na atletsko frkvenco in tišine in miru je bilo konec (zdaj pri 2 letih)user posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
16.4.2007 11:07:49   
pravljica
ksenjak in madela...hvala za izčpne informacije!
ampak še vedno ne vem, ali so pri vas tudi dobili pravi "epilptični" napad? ves je v krču - roke trde mahajo okoli, stegnjeni prstki, oči zavija navzgor, celo telo se zvija nazaj, ustnice so tudi tako čudno razpotegnjene (jaz sem to videla samo po televiziji, ko je šlo za epileptike user posted image  ) - mene je samo tega strah user posted image

tisti jok in pomodritev pa nedihanje za par trenutkov...tega smo se navadili, poskušali ignorirat, ampak ko sem zadnjič slučajno videla to, kar se je z njim dogajalo, me je skorat kap...sem bila čisto zmešana, ker nisem vedela, kaj naj...prvič je bilo to tako, da ga nisem takoj prijela v naročje, kot to vedno storim, ko se začne ta jok (ga primem in stisnem k sebi na ramo, dokler ne mine)...zadnjič pa ga pogledam in mali se je zvijal po tleh - tako sem točno videla, kaj se se je dogajalo z njegovim telesom...od takrat ga opazujem, ko začne s tem in tudi v naročju je bilo že 3x isto, le manj opazno, ker ga tiščim k sebi in ga ne gledam vedno v obraz --> od takrat dalje me resno skrbi

danes pop. gremo k dr., potem pa upam na čimprejšnje izvide user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
16.4.2007 12:43:13   
madela
Pri nas je nekako tako kot si opisala,vendar ne v taki jakosti. Do tega zvijanja baje pride,ker telo ne dobi kisika,naš je brez kisika pol minute do včasih tudi celo minuto. Jaz vem,da to ni epileptični napad.
Naj ti pa opišem primer moje sestrične. Tudi je imela te afektne napade,vendar so se zdravniki odločili,da je to epilepsija in je dobila zdravila.Če kaj poznaš ta zdravila,potem veš,da so tako močna kot kaka droga in tako tudi vplivajo na človeka -kot droga,posebej pa na tako majhnega otroka. No in ker je sestrična kar naprej doživljala te napade,so šli v Ljubljano in je zdravnik rekel mamici dobesedno tako: Gospa,te tablete pa kar vi jejte ali pa tisti,ki vam jih je predpisal.
No zvedela je,da to ni epilepsija in da so afektni napadi,ki bi naj minili do nekje 4-5 leta.

Torej,ne pravim da pri vas ni epilepsije,čeprav srčno upam,da je ni,ampak ne dovoli,da brez preiskav karkoli orgirajo. Sicer pa tudi sama lahko malo veš,če je možna epilepsija,namreč ta nastane od poškodbe možganov,a je kdaj močno padel po glavici?
Res upam,da ni epilepsija,drugače pa te popolnoma razumem,kako je to hudo,ko neha dihat in pride telo v krč. Jaz sem se jokala zaradi tega,pri zdravniku pa tudi nobenega pametnega nasvete,kako bo to preprečila.
Jaz se za mojga zelo bojim,ker je poleg tega še srčni bolnik(operiran na srčku,potem visoki pritisk) in je še tolko slabše,da je brez kisika.
Upam,da nam čimprej mine,vi pa fajn uredite pri zdravniku in javi kaj so rekli.

< Sporočilo je popravil madela -- 16.4.2007 12:44:10 >

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
16.4.2007 13:45:25   
ksenjak
Mislim, da se to zgodi zato, ker možgani nekaj časa ne pridejo do kisika. Tudi naš je, kot sem že rekla, glavo togo vrgel nazaj, bil popolnoma trd in pri tem je normalno da ima nogice in rokice v takem položaju kot si opisala, gledal pa je že z belim, če me razumeš.

Ne bi pa bila rada preveč pametna, ker nisem strokovnjak, hotela sem te samo pomirit. Če pa misliš, da gre za prave epileptične napade, boš pa to izvedela edino pri nevrologu. Pa jaz bi na tvojem mestu že zdavnaj obiskala pediatra okrog tega.

madela - ja, kot si rekla, izgleda grozno in ne veš kolikokrat sem jaz pri zdravnikih potožila, da kaj pa če sploh ne pride do zraka, ali ga bom mogla oživljati ali kaj pa lahko rečem, da so vsi nekaj momljali, češ ja saj vemo, bo že minilo. Mislim, pa tak odgovor. No, k sreči sem se jaz počasi navadila na te napade, zdaj pa res močno trkam, da že dolgo ni bilo več nobenega. Star je pa dve leti.

lp

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
16.4.2007 21:44:19   
madela
Ksenjak,naš je star 2,5 let in se tudi zgodi,da včasih po kak mesec ni nobenega napada,potem pa nadoknadi in v enem dnevu tudi do trikrat. A veš,to glede oživljanja sem pa jaz kar resno vzela,čeprav sem tudi prvo z jeze rekla zdravnici,kaj a ga bom mogla še oživljat kdaj. Mislim,da sem se prvo pomoč na pamet nadudlala,sam upam,da je ne bom kdaj uporabljala na svojem otroku(oživljanje mislim)

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
16.4.2007 22:36:04   
pravljica
ja, madela, sem prepričana, da gre za te afektne napade, ampak le naj ovržejo vse ostale opcije...vedno ostane tisto "kaj pa če..." user posted image
če bi bila epilepsija, bi bilo po moje to bolj pogosto, če ne to pa sigurno v različnih situacijah, ne samo zvečer, ko vem, da je utrujen in ko vidim, da gre za "ipiko" ker mu nekaj vzamem, prepovem...v glavo se je že večkrat udaril, ampak nikoli tako hudo, da bi na to pomislila...in tudi, če se udari, se nikoli tako ne joče (res gre samo za trmo)
sem bila danes pri dr., ampak je bila takšna gužva, da so me domov poslali in greva tja v sredo zjutraj
hvala vam za izkušnje!

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
17.4.2007 8:30:28   
madela
Pravljica sem vesela,da je bolj malo možnosti,da ne gre za epilepsijo,ker to je res huda bolezen.Moja mami jo ima,pa kljub temu,da že preko 20 let ni imela napada ne sme narest izpita za avto in dosti drugih podobnih omejitev.
Vi pa kar pojdite k zdravniku,naj vas le pregledajo.Nas je poslala v nevrološko ambulanto,tam pa so kar postavili diagnozo,afektni napadi.
Tudi naš dobiva te napade iz trme,ko kaj ni tako kot si zamisli,pa tudi bolj takrat ko je prisotna še utrujenost.
Lepo uredite v sredo pri zdravniku.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
3.5.2007 20:17:43   
eya
Pravljica, a ste že ugotovili, kaj je bilo narobe?

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: še kdo takšen jok, da neha dihat, pomodri...
6.5.2007 17:18:25   
kimi
No jaz ne vem točno kaj je..glede tega da se krči in zavijaz učki...držim pesti da bo ok. Drugače pa otroci seveda ni vsi lahko zaradi pretirane trme ter joka lahko izgubijo zavest. Toliko joka da mu zmanjka zraka in pade v nezavest...seveda se pa od joka tudi prepoti. Ne vem za kakšnen primer gre pri vas...to diagnozo bo postavil zdravnik...samo povem da se tudi to dogaja in upam da ni kaj hujšega..vsekakor sporoči kaj so odkrili

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...
BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?