|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko se zamisliš ob otrokovih besedah ?
12.5.2007 9:30:24   
caillou
Včeraj smo del dneva kot že tolikokrat preživeli na otroškem igrišču. Naša dva sta izredno mirna in se že vsakemu hujšemu rogoviljenju (igranju) rajši umakneta na drugo stran.

Vedno sem distanciram toliko, da ju z levim kotičkom očesa lahko mirno opazujem. Frkolin se je zagnal v peskovnik, frkolina pa na igralo, pri katerem se drži vrsta. Pač, postaviš se v vrsto in počakaš da pride tvoj čas. Že na daleč sem videla, da si dve punčki stalno izmenjavata igralo, naša mila jera, pa gleda in se jima dobrodušno nasmiha. Vstala sem in šla tja. Zanimalo me je, kako bosta odreagirali ko me bosta zagledali. Nič, še naprej sta si podajali igralo. Ko se spoznamo, se postavim v vlogo policaja in nekako pririnem našo jero na igralo, potem pa ona meni :"Mami, ne sekiraj se no. Veš, ti dve punčki bosta šli domov, jaz pa se bom naigrala kot bom hotela. "

In veste kaj, res je bilo takouser posted image .

Povejte mi, se kdaj umešate med otroke, če vidite, da vaš otrok zaradi mirnega karakterja, skoraj vedno izvisi in čaka na boljši jutri (naučiti ga biti drugačen pri nas ne gre, smo že poskulili) ? Kako odreagirate, če vidite mamo, ki vesela sedi na klopci in ji je za otrokovo razpušeno igranje prav malo mar ?

Hvala in lep vikend želim.

_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko se zamisliš ob otrokovih besedah ?
12.5.2007 9:33:16   
Primoza
Ne vmešavamo se. Razen če vidimo, da se obeta kak pretep ali pa da si prekomerno lastita igrače drugih otrok, ki jim to tisti trenutek ni všeč.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ko se zamisliš ob otrokovih besedah ?
12.5.2007 9:40:45   
mika
user posted image user posted image user posted image za tvojo pupo.

ponavadi jo starejše deklice prevzamejo in se z njo igrajo, pomagajo na tobogan, se skupaj spuščajo......
če pa je kak njen vrstnik in ji ne puszi blizu, pa ga vščipne. zato moram bit vedno blizu, ampak mi ne uspe vedno preprčit. sem prav žalostna zaradi njenega ščipanja. naša je borka in se ne pusti.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ko se zamisliš ob otrokovih besedah ?
12.5.2007 10:14:56   
piščanc
bravo za tvojo pupo, je še mene malo naučila. meni gredo takšni starši in posledično njihovi otroci strašno na živce - če je tvoj ga vzgajaj!!!

kako reagiram? ponavadi malo počakam, potem poizkusim na lep način malo spodbujati. če ni rezultatov, gremo na drugo igrišče. npr. včeraj se je žiga začel igrati s svojo žogo, zraven je prišel fantek in najprej sta se skupaj igrala, super. čez nekaj časa je fantek vzel žogo in jo vrgel na svoje dvorišče. potem sem ga nekaj časa lepo prepričevala, da je šel žogo iskat (ograja). ko jo je končno prinesel, sva z žigom lepo spokala drugam. in žiga je njegovo sporočilo dojel - ker se tudi slučajno ni želel več igrati z njim in je mirno odšel. najbolj mi je šla pa na živce mama, ki je doma pospravljala in otroka tudi pogledala ni, kaj šele da bi posredovla pri izgubljeni žogi - zraven je seveda cesta in globoke stopniceuser posted image .


_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ko se zamisliš ob otrokovih besedah ?
12.5.2007 10:23:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Ne vmešavamo se. Razen če vidimo, da se obeta kak pretep ali pa da si prekomerno lastita igrače drugih otrok, ki jim to tisti trenutek ni všeč.


Ja, jaz isto.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ko se zamisliš ob otrokovih besedah ?
12.5.2007 10:24:19   
skuštrana
Meni gredo starši, ki prideo s svojimi potomci na igrišče, potem pa tam sploh ne vidijo kaj njihovi otroci počnejo blago rečeno na živceuser posted image .
Jaz ji tudi nisem stalno za petami (ponavadi se kam vsedem ), ampak jo pa vedno gledam kje je in kaj počne. Že zaradi njene varnosti. Imam pa kar slabe izkušnje s tem, je naša tamala že parkrat nastradala zaradi tega, ker drugi starši tega ne počnejo in pustijo svoje otroke, da delajo kar hočejo, ter sploh ne vidijo njihovega (ne)obnašanja.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ko se zamisliš ob otrokovih besedah ?
12.5.2007 10:26:46   
cmokec
Najraje bi napisala isto kot Primoza, ampak bi pa težko gledala, kako otrok potrpežljivo čaka na igralo, pa nikakor ne pride na vrsto. Zato bi mu pomagala, kot si ti svoji Frkolinki.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ko se zamisliš ob otrokovih besedah ?
12.5.2007 19:44:54   
rainbow
Pametna ta tvoja puncauser posted image

moje hčere niso pri ta mirnih, jim moram kar za petami bit. Sicer pa sta še mali. Ampak ne dovolim pa nefer igre. Torej kakega prehitevanja, ko je treba počakat na vrsto ali kaj takega.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ko se zamisliš ob otrokovih besedah ?
12.5.2007 20:22:58   
Gina
Jaz pa bi zihr rekla deklicama, da naj se postavita v vrsto, kot vsi ostali, ne bi gledala, da sta si nekaj prisvojili, njuna mama a se dela, kot da ne vidi. To bi rekla zato, ker ne bi želela, da se moj otrok nauči vse nasilneže sprejemati kot nekaj samoumevnega in se jim umikati. To se mi pač ne zdi način reševanja problemov. Umik mislim. Želela bi svoje otroke naučiti, da se znajo postavit zase. Jaz se znam zato, ker so me učili z zgledom. Vedno so se namreč postavili zame. In vsi ki jih poznam, ki so jih učili umika, tudi kot odrasli to počno - namreč umaknejo se in so zraven nesrečni. Brez veze. Če bi se postavili zase, pa četudi ne bi dosegli svojega, bi itak vedeli, da so vse kar so lahko, naredili. In posledično ne bi bili nesrečni.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ko se zamisliš ob otrokovih besedah ?
14.5.2007 19:23:11   
mehurčica
Sem enakega mnenja, kot Gina.

Zadnjič je en fantek(ene 4 leta) sedel na toboganu in zapiral pot vsem ostalim otrokom. Otroci so šli ali nazaj ali pa p mostičku na tamali tobogan. David pa je na vsak način želel mimo njega in mene vprašal, kaj naj naredi. Rekla sem, če se fantek noče umaknit, naj pač stopi mimo njega in naj se pelje. Ko sem nato videla, da mama sedi na zelo oddaljeni klopci(mimgrede, bila je romkinja-in morem povedat, da vedno pustijo svoje otroke da delajo kar hočejo)in se ne zmeni zato, kar otrok dela, sem mu jaz rekla, da če se ne vozi, naj vsaj drugim da prosto. Potem je šel na drugo igralo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ko se zamisliš ob otrokovih besedah ?
14.5.2007 21:37:45   
nejcko
Načeloma sem proti "vtikanju" v medotroške odnose, ampak žal moram biti vedno 100% na preži zaradi našega ta večjega, ki je daleč od tvoje potrpežljivkeuser posted image , in  ga moram  pogosto "bremzati".  Ta mala pa je podoben karakter kot tvoja oz. ji ponavadi preusmerim pozornost od tistega, kar ji je trenutno nedosegljivo.
Nekako sem proti "vzgajanju" tujih otrok (ker še za svoje nisem prepričana, če jih znamuser posted image ) in sem bolj naklonjena "umikanju" pred konflikti - če torej vidim, da situacija postaja napeta, otrokoma svetujem umik.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?