|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NUHALNA SVETLINA
28.7.2004 8:29:05   
viktorija-1
Zanima me, če ste vse bile na merjenju NS. Jz sm to meritev opravila v LJ-Podutik, Dr.Šajina Barbara. Z obiskom in samim pregledom sem bila razočarana, nad DR.Šajino, ker je pregled opravila v parih minutah cca 4 min. NS imam oz. moj pikec povišano-zišano (TVEGANJE), in sva v rizični skupini NS 3,0 PRI 13t in 3D. Datum za genetski posvet in poseg (amniocenteza) že imam 05.08.2004 v LJ-porodnišnici. Upam da bo vse O.K. se vam pa javim, ko prejmem izvid.
Lep pozdrav mamicam in malčkom!

Naj se javi katera, s podobno situacijo!

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   NUHALNA SVETLINA
28.7.2004 9:08:00   
viktorija-1
Nič te ne strašim, želim ti vse naj naj tebi in tvoji mali oz. maliju! Vse naj bolj hvalijo Domžale. Neketere punce pa sploh ne gredo, pa je vse o.k.
Držim pesti zate! Jaz sem bila zelo šokirana glede na rezultat nisem pričakovala, NS pa so mi delali pri 13T in 3D pikec je bil pa velik že 7,8 cm (kar je baje ful pozno)


Hvala za lepe želje v upanju!!!

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   NUHALNA SVETLINA
28.7.2004 10:48:59   
nat
Ojla!

Najprej moram povedati da redno spremljam debate na RR, vendar pa se do danes se nisem odločila da sodelujem v kakšni debati, ker sem dobila vse odgovore na moja vprašanja, ki so se mi porajal.
Sem prav tako kot ti v 13 tednu nosečnosti in z mojim :duda: je vse OK. Pred nekaj dnevisem bila na nuhalni svetlini v Dravljah - pri isti zdravnici.
Tudi jaz sem bila nad pregledom kar malo razočarana, saj je enako kot pri tebi trajal le cca 5 minut! Hvala bogu je bilo vse v redu, vendar pa po pripovedovanjih drugih nosečk na forumu, so bile več ali manj s pregledom vse navdušene saj so si svojega :angel: kar lepo ogledale.
Motilo me je predvsem to, da je pregled ekstremno hitro minil in tudi zdravnica je bila kar malo preveč skopa z besedami in informacijami ob samem pregledu.
Če bi se še enkrat odločila, kam iti na pregled, za katerega tudi ne plačaš tako malo denarja, bi se obrnila na Domžale, saj jim veljajo menda vse pohvale!

Tebi Valerija pa želim, da bi nadaljni pregled minil prez zapletov in da bo vse v redu.
Lep dan ti želim, pa veliko lepih misli in da se bo tvoja mala šturčka dobro počutila v tvojem trebuščku!
Nataša :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
28.7.2004 12:23:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu viktorija-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   NUHALNA SVETLINA
28.7.2004 13:35:16   
Aly
Draga Valerija,

Vsekakor te razumem, da nisi bila zadovoljna s samim pregledom NS, ker je bil tako kratek......čeprav vemo v čem je bistvo in namen tega pregleda, pa vendar pričakujemo malo več časa in pozornosti gin., ki ta pregled opravlja... Tudi jaz sem imela prvi pregled NS podoben, saj se gin. name ni obrnila niti z eno besedo (poleg tega da je bila zraven cela ekipa gin., ki so med seboj glasno debatirali - šola UZ), izmerjena mi je bila le ena razdalja ....ni mi bil izdelan izračun....napotnico za AC pa sem dobila že pred tem pregledom....... Ker takrat nisem bila prepričana, da bi šla na AC sem opravila ponovno NS pri Pušenjaku, kjer pa je bil pregled res pravi "balzam"..... no tam sem prejela tudi izračun, ki je pomenil visoko tveganje, kar pa sem nekako tudi pričakovala, saj presegam mejo 37 let, s starostjo pa tveganje tudi skokovito narašča....

Ne vem sicer kakšen izračun NS imaš, verjetno večji kot 1:300, kar je tudi meja za povečano tveganje..... Sama sem imela izračunano tveganje 1:47 (torej zelo visoko), V MB je bila vratna razdalja otročka izmerjena 1,35 mm, v Lj 5 dni za tem pa najmanjša 2,00 mm in največja 2,6 mm.... Odločitev za amniocentezo (AC) je bila težka, vendar sem nekako pridobila zaupanje v gin v Lj in pri njem opravila AC v začetku maja, in po 19 dneh smo prejeli čudovito novico, da je z našim fantkom kromosomsko vse v redu....

Iz lastne izkušnje pa ti lahko povem, da sem ves čas verjela, da je z našim vse v redu, vedar ob tveganem izračunu NS nad tabo "visi" neka tesnoba, in opravljena AC vse to razblini, tako da lahko sproščeno uživaš v nadaljni nosečnosti.....čeprav je res, da se mamice skrbi za otročka ne moremo otresti, vendar je lažje. Enako verjamem tudi zate in tvojega sončka !


Vse naj :rozica::rozica:

Aly


(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   NUHALNA SVETLINA
28.7.2004 13:37:00   
Aly
Spet jaz, se opravičujem za pomoto v imenu......torej pismo je namenjeno tebi Viktorija !:rozica::rozica::rozica:

Aly

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   NUHALNA SVETLINA
29.7.2004 7:31:46   
viktorija-1
Aly, hvala da si mi zaupala svoj primer meni in vsem bodočim mamicam. Najino oz. njegovo tveganje je zvišano 1:282, stara pa sem 27 let. Amnio bo vse povedala, tudi jz se tolažim in čim manj na ta NS mislim.Ne vem pa zakaj takšna razhajanja pri rezultatih NS(moja soseda je šla na dve meritvi v roku 5 dni, prva meritev: 2,2 druga 3,3???? Jaz upam, da bo vse o.k. ker sva tudi midva popolnoma zdrava in najini starši!! Izvide od amnio bom verjetno dobila po pošti???

Hvala ALY

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   NUHALNA SVETLINA
29.7.2004 7:34:54   
maya1
Jaz se bila na NS prejšni teden v DOmžalah. Punce, res, ne morem pohvaliti, kako so tam prijazni. Kaj takega res nisem pričakovala. Na pregledu sem bila 20-30 minut. ČIsto vse mi je razložila, mi ni bilo treba nič spraševati, pa še nekaj slikic mi je naredila, tako, da sem res presenečena. Če ima katera možnost zbirati, naj gre v Domžale dr. Geršakova. Ne bo vam žal. Naj še to povem, da je z mojo pikico vse uredu, samo spola ni mogla videti, ker je blo tako čudno obrnjeno.:duda:
Lepo se imejte.:bravo::bravo::bravo:
maya1:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   NUHALNA SVETLINA
29.7.2004 9:40:42   
viktorija-1
Jaz tudi pričakujem pikeca 19.01.2005, če bo seveda vse o.k. na amnio. Kdaj si pa ti Maya opravila NS? Jaz sem bila na merjenju pri 13t in 3 d pikec pa je bil takrat velik 7,6 cm.


lp vsem

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   NUHALNA SVETLINA
29.7.2004 12:41:24   
maya1
viktorija!
:sloncek::sloncek::sloncek:
na NS sem bila v petek 23.7.,tako, da sem bila tam nekje v 12 tednu, tako, da imam postavljen še en rok. G mi ga je postavila konec januarja, v Domžalah pa5.2.2005. Če bo tko kot prvič bom rodila en mesec prej, tako, da se jaz na rok nič ne zanašam. Pikica je bila velika 5,4 cm. Rezultati NS so bili pa tudi zelo uredu.:sloncek:
lepo se imej:sloncek:
maya1:sloncek:

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   NUHALNA SVETLINA
29.7.2004 14:08:37   
janaja
NAJ VAM REČEM


DOMŽALEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

DOMŽALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
PA ŠE ENKRAT



DOMŽALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE


NOBENA NE BO RAZOČARANA DR. DARIJA STRAH JE ZAKONNNNNNNNNNNNN



PA OPROSTITE PRETIRAVANJU...

JANA 29T

MOJ REZULTAT NS JE BIL 1:8882

SUPER ANE



(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   NUHALNA SVETLINA
30.7.2004 12:09:50   
p&b
malo mi je nerodno pa bom vseeno vprasala kaj to sploh je NUHALNA SVETLINA,sama sem v 6 mes.pa se do danes nisem slisala za to.

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   NUHALNA SVETLINA
30.7.2004 13:23:52   
maya1
to je ultrazvočna merite vratne gubice za dawnov sindrom.
lepo se imej
maya1

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   NUHALNA SVETLINA
31.7.2004 14:04:46   
mala maja
mene je pa sedaj res strah.

Sicer sem naročena v Domžalah pri DR.Draji Strah, vendar ne morem si predstavljati kaj bi naredila če nebi bilo vse uredu.


NS imam 21.8. pa javim kako je bilo.

LP mala maja

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   NUHALNA SVETLINA
31.7.2004 18:54:03   
maya1
mala maja!:sloncek:
nč te nej ne bo strah. če maš zdrave otroke te nima bit kej strah. jaz mislim, da je ta bolezen dedna, saj po moje.:sloncek:
glej, da boš takoj poročala, ko boš z izvidi doma, čeprav bom takrat na morčku bom držala pesti, a vla? lepo se imej! čao!:sloncek:
maya1:sloncek:

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   NUHALNA SVETLINA
2.8.2004 12:23:22   
Medvedka
Lep pozdrav vsem!

Jaz sem bila na nuhalni pri 12-ih tednih in 3-h dnevih, mali je bil velik 69mm. Tudi jaz sem bila v Podutiku, pri dr. Šajini. Morda me je malce presenetila hitrost pregledov, vendar mi je bil tako ali tako najbolj pomemben rezultat, in ker je bil OK, ni bilo nič drugega važno.
Glede tega, koliko se mi je dr. posvetila in z mano spregovorila, resda ni bilo naj, naj, vendar imam sama dosti slabšo ginekologinjo - dr. Sketljevo v Ljubljanski porodnišnici, za rizične nosečnosti. Ker sem od Sketljeve navajena prav vsega - od tega, da te po možnosti napizdi, ker ima ful gužvo, do tega, da ne reče ne bev, ne mev, ko gleda z UZ, poleg tega pa še monitor obrne stran od tebe, da ja ne bi prav nič odnesla od tega pregleda. Skoraj vedno jo moram na koncu vprašati, če mi lahko pove, kako je, če je vse OK. Potem pove en, dva stavka, in to je to.

No, dr. Šajina je bila vseeno bolj prijazna. Fajn je tudi bilo, ker sva lahko s fantom tudi sproti videla, kar je videla ona. Pokazala nama je nogice, pa rokice, nosek itd. Tako da sem od tega pregleda res odnesla dosti več kot od tistih pri Sketljevi.

Če pa že toliko hvalite Domžale, bom naslednjič, ko bom spet noseča (upam, da bom še enkrat čez nekaj let), poskusila še v Domžalah.


Glede različnih rezultatov nuhalne svetline pa...
Pri merjenju nuhalne svetline je zraven prisoten precej velik subjektiven dejavnik. Tudi, če bi isti zdravnik delal dvakrat nuhalno svetlino, najbrž ne bi dobil enakega rezultata. Pomembno je namreč, od kje do kje označi zdravnik tisto razdaljo, ki jo računalnik potem izmeri. Tako je hitro lahko razlika za desetinko ali celo nekaj desetink mm. Ta razlika pa seveda potem prinese čisto drugačen izračun tveganja.
Prav zaradi velikega subjektivnega dejavnika pri merjenju nuhalne svetline se dosti žensk odloči za kako drugo preiskavo, sploh, če se bolj bojijo. Amniocenteza je npr. popolnoma objektivna preiskava, saj tam vzamejo vzorec zarodkovih celic, v katerih potem pregledajo vse kromosome. Pri tej preiskavi pa se ne vidi le napak (trisomija ne vem katerega kromosoma že (13.?)), ki so krive za Downov sindrom, temveč tudi druge kromosomske napake.
Tako s to preiskavo ubijejo več muh na en mah.

Kakorkoli že, upam da bo z mojo pikico res vse OK, saj se zaradi dobrega rezultata nuhalne svetline potem nisem odločila še za amniocentezo.

Upam, da bo vse v redu tudi z vsemi vašimi pikicami.

Lepo se imejte!

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   NUHALNA SVETLINA
10.8.2004 14:25:50   
melitam
Jaz imam pregled 30.8. v Dravljah pri dr. Pušenjak-u. Nekaj me pa zelo zanima; prejšnji teden (3.8.) sem imela 1. pregled in je rekel 8. teden. Zadnje perilo je bilo v pon. 7.6. kar je meni zneslo 9. teden. Kako se šteje teden - ko je na koncu, da se potrdi ali normalno na začetku?
upam, da nisem preveč zakomplicirala:)

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   NUHALNA SVETLINA
10.8.2004 14:53:46   
Suzi*
Ojla melitam.

Sem pogledala na koledarček. Ti si danes noseča 9t2d in si v desetem tednu. Ko si bila na pregledu pa si bila noseča 8t2d in si bila v devetem tednu.

Upam, da si boš s tem lahko vsaj malo pomagala ;)

lp, Suzi 10t6d

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   NUHALNA SVETLINA
13.8.2004 16:34:57   
Žaža
Halo!

Sem v 10 tednu nosečnosti in ker vse omenjate Domžale, sem se odločila da bom tudi jaz šla tja na pregled NS. Koliko pa stane ta pregled.

Sem iz MB in kolikor vem v Domžalah nimajo bolnišnice, kje pa opravljajo te preglede...ima katera tel.št. ?

Hvala za pomoč!

LP Tulpika

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   NUHALNA SVETLINA
13.8.2004 20:45:32   
maya1
v Domžalah je zdravstveni dom in tudi tam ginekološka ambulanta. za številko poklič na informacije (ginekol. amb.) pa boš dobila št. stane pa 12.000sit.
lepo se imej:sloncek:
maya1:sloncek:

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   NUHALNA SVETLINA
22.10.2004 18:24:44   
Aly


Zvrk, držimo pesti zate, VSE NAJ, NAJ, NAJ :rozica::rozica::rozica::rozica:

Aly

(odgovor članu viktorija-1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?