|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prenehanje dojenja
22.5.2007 11:50:06   
Alina2007
Po dveh mesecih moram žal prenehati z dojenjem. Sprobala sem vse, pa mleka ni bilo dovolj zato sem morala začeti dodajati umetno hrano. Zanima me kako ste prenehale z dojenjem saj mene dojke sedaj precej bolijo, otrok se dojiti več noče, s črpalko tudi ne gre. Ima katera nasvet kaj naj storim? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prenehanje dojenja
22.5.2007 11:57:35   
Anonimen
Če te dojke bolijo,mleko še nastaja.Zato moraš dojke prazniti,da ne pride do vnetja.Otroku probaj to iztisnjeno mleko dodajati po steklenički,ker mu bo koristilo.S črpalko gre črpati mleko,le mal več potrpljenja je potrebnega.In ne odnehaj z dojenjem samo zato,ker so se pojavile manjše težave.Dojenje koristi tvojemu otroku.Prosim,vztrajaj zaradi njega...

Vse dobro ti želim!user posted image

(odgovor članu Alina2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prenehanje dojenja
22.5.2007 12:13:15   
principessablu
pozdravljena,tudi jaz imam enake tezave in to samo 2 tedna po cr,tako da nameravam prenahati,ker je tamala ze od rojstva na dodatku,mleka pa ni dovolj oz. se to kar ga imam ji ni vsec,je najbrz zivcen,patronazna je rekla da si moram dajat mrzle obkladke pa cim tesnejsi nedrcek,pa nc stiskat pa pumpat,ker s rem se mleko proizvaja,...veliko srece obema,mislim meni in tebi..jz jih ravnokar hladimuser posted image

(odgovor članu Alina2007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
22.5.2007 12:31:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu principessablu)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prenehanje dojenja
22.5.2007 14:29:10   
fricka
Jaz sem imala CR in posledično sem si pumpala in dodajala. Je bilo hudo, ampak vztrajala sem do 6. meseca. Če pa hočeš nehat, potem si samo s prsti stisni toliko, da napetost popusti. Najhuje bo tretji dan od prenehanja, potem pa bo čedalje lažje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prenehanje dojenja
22.5.2007 20:01:53   
majas
Joj ene ste tako ne vzrajne...nevem jaz vidim mojo svakinjo. Je bil malo preveč len za vlečenej in se je takoj kregal ko ni več tako teklo... in ona je letela po flaško. Mislim... mleka pa je imela res zelo polno. In ker se njej pač ni dalo dojiti je iskala izgovore. In mali se je razvadil...zdaj še na flaško komaj vleče če ne teče. In ona j ekar prenehala dojiti  ker se ji pač ni dalo user posted image jaz sem ji ves čas govorila... pa ne in ne...
Tako da res ene takoj prenehate.

Sicer nevem kako je v tvoejm primeru...če je bilo res premalo mleka...a vseeno ni lepšega kot otroka imeti na prsah-saj jaz čutim tako.
Vseeno poskuši še z pristavljanje... z črpanjem pa potrebuješ veliko potrplenja ja, ker teče počasi...

lp...

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prenehanje dojenja
23.5.2007 13:43:44   
martinuška
majas, bodi malo bolj previdna s takimi izjavami, kot si jo tu dala. Jaz sem dojila (in to zelo malo) samo dva meseca, ker nisem imela mleka. In sem se zaradi podobnih izjav toliko presekirala, da verjetno tudi zaradi te sekirancije nisem imela mleka. Nekatere pač nimamo dovolj in se moramo drugače znajt.

Ker je bilo pri meni toliko problemov, kar se tiče dojenja, sem si po eni strani prav oddahnila, ko ga ni bilo več. Jasno je, da bi zelo zelo rada dala moji hčerki več mleka, ampak če ga ni bilo, kljub mnogim trudom, vztrajanju in pumpanju in podobno, ne vem no... Nisem videla smisla v tem, da mučim njo in sebe.

Vsaka mama ima pač svojo situacijo, zato je tako generaliziranje, da če ne doji, da je potem slaba mama, zelo negativno. Naj vsaka doji, če ima mleko, ali pa tudi ne, če ji ni. Pa kaj zdaj. Saj bi večina mater dojila, če bi imela mleko. Ta situacija, kot jo opisuješ s tvojo svakinjo, je po mojem mnenju bolj izjema kot pravilo. Ker sem se že z mnogimi mladimi mamicami pogovarjala, ki niso imele mleka, in bi vse zelo rade dojile, ampak pač niso mogle, in večinoma so se tudi zelo sekirale zaradi tega. Ker v zdajšnjem času velja prav neke vrste stigma, če ne dojiš oz. ne moreš dojit, in to se mi pač ne zdi prav.

Oprosti na tako močnem "zagovoru", ampak take izjave, da mame, ki nimamo mleka, ker nismo vztrajne, se mi zdijo malo nesramne.  

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prenehanje dojenja
23.5.2007 13:54:41   
TiaSara
Martinuška in ostale, ki vam dojenje ni steklo user posted image . Vsaka ženska, ki se potrudi in poskusi dojiti, je naredila VSE. Hvala bogu, so tudi mlečni nadomestki že tako dobri, da dojenčki prav lepo na njih zrastejo. Jaz sem dojila, pa mi gre vseeno na živce to bombardiranje žensk z dojenjem na vsakem koraku. Če ne gre, pač ne gre. 

(odgovor članu martinuška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prenehanje dojenja
24.5.2007 20:36:50   
martinuška
TiaSara, hvala za tvoje spodbudne besede. Si ena izmed redkih, vsaj po mojih izkušnjah, ki doji in tako misli.

Zdi se mi, da se s tem "prisiljevanjem" k dojenju na vsak način in za vsako ceno naredi več škode kot koristi, saj se s tem mlada mamica še samo bolj sekira, posledično pa tudi mleka ne bo...

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prenehanje dojenja
25.5.2007 9:33:37   
Anol
Martinuška jst se popolnoma strinjam s teboj. Jaz sem se do danes še trudila z dojenjem, po eno uro sem ga imela na prsih ga vmes hodila previjat, da bi se prebudil, pa je še vedno pojedel potem skoraj celo flašo. Ko sva se samo dojila mu je šla teža dol in ker je že tako bolj majhen si nisem mogla privoščit, da ga pustim stradati, da bo potem bolj vlekel.
V glavnem lepo je dojiti, če nimaš težav, če pa se moraš matrati in da te skrbi ali je pojedel dovolj pri tebi ali ni pa ni prijetna skrb.

Anol

_____________________________

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu martinuška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prenehanje dojenja
26.5.2007 12:11:02   
principessablu
pozdravljene vse...no me prav lepo veseli,da se je pojavil se nekdo,ki ve kaj pomeni,ce ni in ni mleka,pa to siljenje in spodbujanje in bla bla bla...naj vam povem da je dojenje tako bolece,ce ni mleka,da verjemite se ne splaca matrat in vztrajat,ker se samo mucimo z vsem skupaj ,kot da ni zraven dovolj drugih stvari zaradi katewrih se obremenjujemo in trpimo,vsaka naj dela kakor ve in ji telo zmore,pa brez slabe vesti...lep weekend  vsem dojecim in nedojecim materam e viva...

(odgovor članu Anol)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prenehanje dojenja
26.5.2007 13:44:34   
tinaaja
majas, bodi malo bolj previdna s takimi izjavami, kot si jo tu dala. 


tocno tako.. marticnuska, se popolnoma strinjam stvojimi posti. kdor se ni premucil z dojenjem in poskusi ohranjanja in povecevanja mleka, ne ve, kako stresno in psihicno obremenjujoce je lahko dojenje. in ze tko al tko se obremenjujes in obtozujes, zakaj pa ravno tebi ne gre.. naredis vse, kar kdo napise, da pomaga, pa nic.. izvzete tiste, ki ob prvem problemu odnehajo. In kok tezko je dat flasko, kako krivo se pocutis, ko jokas, ko gledas otroka, ki v susu spije 100ml po dojenju in si moras priznati, da je lacen, ker nimas dovolj, pa si takooo zelis... pac vcasih in nekaterim ne rata brez problemov dojiti do 6 meeca, 1 leta ,... in sprejeti to destvo, ko si si zelel dojiti, je preklemano tezko.
upam, da se nama bo uspelo, ce ze ne polno, pa vsaj delno cim dlje dojiti. In delam vse kar lahko v tej smeri, ceprav bi bilo took lazje dati flasko in se ne sekirat in pit, jest vse, akr naj bi pomagalo..
Alina, jaz vseeno ne bi nehala, bi dojila in po dojenju dodala. Bolje nekaj mleka, kot pa nic, ce ga vsaj malo imas. Drugace pa kot so svetovale, malo crpaj, da napestost popusti in tako se bo ponudba tud manjsala. Drzi se!

< Sporočilo je popravil tinaaja -- 26.5.2007 13:46:20 >

(odgovor članu martinuška)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prenehanje dojenja
26.5.2007 23:28:48   
**Petra**
Jst sm pri prvi dojila kake 3 tedne, ker ni hotela in ni hotela vlečt, sm fasala mastitis. To je tako svinjsko bolelo, se opravičujem izrazu, ampak bolelo je res ko 100 user posted image , poleg tega še vročina 40 in več, tako da sem bila dobesedno izčrpana v nulo, da sem potem sama nehala. Tako da je bila potem na adaptiranem mleku in nikoooooliiiii bolana, tako da ni vse odvisno od tega ali je otrok dojen ali ne, ko starejši ljudje pravijo, da otroci, ki niso dojeni, hitreje zbolijo. Lahko ja, lahko ne, čisto odvisno do otrokovega organizma.

No, pri drugem, pa se še vedno dojiva, že 6,5 mes. Ampak sem se pa že od vsega začetka zelo trudila in črpala, da spet ni prišlo do mastitisa. Je pa čisto malo manjkalo, da bi...

Skratka, tako kot je ena že napisala, hladni obkladki, pa nič stiskati, razen, če maš fejst polne in trde, pa kar samo od sebe neha, vsaj pri meni je zelo hitro usahnilo.

Samo, če si začela dodajati adaptirano mleko, pa če imaš npr. svojega za kak obrok na dan, bi mu jst dala takrat dojiti in ne bi čisto prenehala z dojenjem (raznen, če so vzroki prenehanja kakšni drugi). Aja, sm šla še enkrat prebrat tvoj post in sem videla, da se noče več dojit.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prenehanje dojenja
27.5.2007 12:23:49   
annie17
jaz mam isto situacijo. ni mleka. presekirala sem se prevec. hotela sem namrec dat otroku mleka, pa ce ni slo. tako, da se ne sekirat glede tega. verjemi, meni je blo ful grozno, ko so mi vsi pravli, da se ne trudim prevec. mislim, kaki ljudje so to. se posebej na pregledih v bolnici so mi rekli, da ga z dodatkom samo redim in naj ga cim vec dojim. a takrat sem si ze prisla gor, da so vsi ze obsedeni s tem dojenjem. ce mas kake tezave, ti to seveda vpliva na dojenje in ne mores se vrniti nazaj na stara pota. jaz sem otroka ze prevec stradala!

nekaj casa sem mu se pred flasko dala ziziko, da je vseeno pocuzal, kar je blo not, zdaj se pa ze odvajava. crpat mi je blo ful grozno in "bek" - vsaj takrat.  pred kratkim sem mu se nekajkrat dala zizo pred flasko in je pojedel isto kot brez nje.
pa sem naredila test s crpalko: mislim, 10-15 ml - a se sploh splaca ga mucit???
(nekateri vseen pravjo: 2 kaplici materinega mleka je ful koristno, sam men se po pravici ne da vec muciti otroka in tudi sebe ne vec.
a ja, mali nam bo napolnil 2 meseca.

Mamice, vsekakor se potrudite z dojenjem - ce le imate mleko.
Drugace pa cim manj sekiranja.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prenehanje dojenja
27.5.2007 12:59:10   
lokvanj
Ja tut midva sva imela kar zapleteno situacijo preden sva pogruntala kako bomo jedli user posted image . Že v porodnišnici ni hotel piti pri meni. Potem mu je cela bolnica osebja tiščala mojo joško v usta on pa ni hotel sesat. In so me gledal kot da sem jaz kriva. kaj nej naredim če noče jest. Skratka cela štala. komaj sem čakala da pridem domov in da stvar uredim po svoje...
Skratka ko so me vse take in drugačne sestre napadale zakaj ga ne futram in naj se potrudim in ne vem kaj še vse sem mislila da se mi bo zmešalo. KOnčno se je potem našla ena prijazna babca in mi pomagala s električno črpalko, da sem malemu lahko dajala svoje mleko.
KO sem prišla domov sem spet poskusla z dojenjem ampak mali ni mogel tako vleči, ker je bil pač že iz bolnice navajen na flaško. In sem si sposodila pupico in še danes (mali bo čez 4 dni star 4 mesece) si mleko izpumpam in ga hranim po steklenički. Skratka dela cela reč ampak sem si zapičla v glavo da hočem futrat s svojim mlekom. Vmes mi ga je že parkrat zmanjkalo, da sem že mislila da bo treba dodajat, pa sem vzela kako "zalogo iz zamrzovalnika" in prebrodila najhujšo krizo.
Vsak doplolnjeni teden sem bila vesela da še dojim (oziroma ga hranim s svojim mlekom). Sedaj upam da mi znese še ta mesec, pol bo pa res mleka premalo in bo treba nekaj naredit.
Razumem vas punce, ko ni mleka je res hudo. Pač uporabite adaptirano mleko, še vsi otroci so preživeli pa bodo tut vaši user posted image . Nič ni narobe s tem. Jaz bom pa pač še malo vztrajala (mimo grede; mali je samo še 4x na dan in to po 220ml - kar znese kar veliko ane???!user posted image  + seveda čaj). SEm pač taka borka in tekmujem sama s sabo. Moram vedet da sem naredila vse za malega. In ko enkrat veš da ni druge poti, pol ne preostane nič drugega kot plan B - adaptirano mleko.
No zdej pa rabim vašo pomoč. Glede na to da take količine mleka ne bodo šle dolgo skozi, me zanima kaj svetujete; ali naj začnem en obrok dodajati ali naj začnem (pri 4 mesecih) z dodajanjem GH?
Tukaj pa sem sedaj v dilemi. Po eni starni komaj čakam da začne jesti GH, po drugi strani pa ...ne vem no.
Prosim za kak nasvet in zapomnite si, ko si enkrat pri sebi v glavi in v srcu prepričan da ne gre več, da enostavno ne moreta dati več mleka, se ne sekirajte. Uporabite pač adaptirano mleko in ne mislite da ste slabe mamice. Zaradi tega gotovo ne....
user posted image

_____________________________

lokvanj

(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: prenehanje dojenja
27.5.2007 13:52:56   
tinaaja
lokvanj, patronazka mi je rekla, da naj bi pocakala z gh do 6 m pa tud ce bi z adaptiranim mlekom hranila. zdaj, jaz bi verjetno cakala do 5m ziher, ce bi lahko samo dojila, tko pa ne vem. mislim, da ni nic narobe, ce zacnes pri 4m, ce otroku pase. moja ze zdaj tko gleda, ko jem, da imam obcutek, da bi ona tud user posted image no minimalno do 4 meseca bomo pocakali pol pa morda startali z malo korencka,... saj itak traja preden zamenjajo obrok mleka za obrok gh. 

(odgovor članu lokvanj)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: prenehanje dojenja
27.5.2007 14:52:49   
Anonimen
mali je samo še 4x na dan in to po 220ml - kar znese kar veliko ane???!


u mater lokvanj, dobra sta user posted image . Moj pri 1,5 letu komaj spije 180 ml melka. Pri teh mesecih pa ne vem, če je potegnil 60 ml. Sva pa pila zato večkrat.

Jaz sem dojila do 7 meseca, ko sem morala prenehati zaradi mojih zdr. težav.
Uvajati sem pa začela pri 4. mesecih (mogoče 3,5), Uvajanje je pri nas na začetku zgledalo bolj spoznavanje okusov. Dala sem mu oblizniti jabolček, pa melono...Pri 4. m. sva potem najprej jedla kuhan jabolček (kompot), pa korenček... Tako, da nekje do 5 meseca je spoznal kakšne 3-4 jedi. Nisem hitela.

Sem pa tudi jaz imela težave z dojenje. Ko pač ni bilo dovolj sem mu dala adaptirano, ko pa je spet priteklo, pa sem ga samo dojila.

Veliko uspeha!

(odgovor članu lokvanj)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: prenehanje dojenja
27.5.2007 17:11:09   
lokvanj
Ja mene pa skrbi da bi to znalo it hitreje (glede na to da rad je). Men se tut zdi da je velika količina, ampak najbolj zanimivo je pa to, da imamo šele 6 kg (če jih je že, pred kakimi 4 dnevi je bilo 5910).
Pa še jaz tko mislim (popravite če se motim); če dojiš potem jejo večkrat po malo (lahko samo za žejo), če pa futraš po flaši pa je količina večja. Pomoje nouser posted image . Če katera počne isto kot jaz, naj mi prosim sporoči koliko jejo vaši malčki. Gledala sem tisto razpredelnico, ki je v eni brušuri, katero smo dobili v bolnici pa se kar ujema (količina namreč). Težko je primerjat to z nekom, ki samo včasih hrani po steklenički.
Ja glede gh pa res ne vem kaj nej storim. Bomo videli kako bo, čeprav mali že tako s tavelikimi očki gleda kako jem.
Aja še to, ko sva šla iz porodnišnice sva štartala s količino  60ml! Men se je zdel že to za novorojenčka tako zelo veliko (vse to po nasvetu babce!!!). Če pa izračunam vse 4 obroke pa pridemo do številke 8,8 dl. Zasledila pa sem da nahj bi zdrava mati dnevno imela od 8 do 9 dl mleka. Torej smo tam tam nekje ane?!user posted image
ja zares je vse to zanimivo no.

_____________________________

lokvanj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: prenehanje dojenja
27.5.2007 19:29:44   
Anonimen
Ja mene pa skrbi da bi to znalo it hitreje (glede na to da rad je).


saj na ne boš takoj na začetku nadomestila obroka. To je toliko, da proba malo, par grižljajev, in potem mu daš mleko, za dokonca se najest.

(odgovor članu lokvanj)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: prenehanje dojenja
28.5.2007 7:59:43   
lokvanj
Ja sem mislila da bi šlo tako ja. Potem mi je pa znanka rekla, da je pri svojem fantku poskusila pri 4. mesecu jabolčno kašico (za spoznavanje okusa), pa je mali pojedel vse!!!!!user posted image  Ne vem, a je to za verjet?!user posted image  DRuga kolegica pa je rekla da je mali na začetku poskusil samo 2 žlički... Zdej pa ne vem kaj nej rečem.

_____________________________

lokvanj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?