|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uhajanje urina
11.6.2007 9:44:29   
Anonimen
Sem v četrtem mesecu nosečnosti in mi "uhaja voda" in sicer ko kihnem ali ko zakašljam, mi "uide" po par kapljic urina, ravno toliko da se pozna na hlačkah.
Ker pa še občasno imam slabosti, pa takrat ko "bruhaham" mi pa "čisto uide" in sicer tako da se moram umit, preobleči in po tleh obrisat!
A ima kakšna podobne izkušnje, prosim za nasvet........ 

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 11.6.2007 10:26:50 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: UHAJANJE URINA
11.6.2007 9:47:59   
Anonimen
mam, sicer so se mi začele pojavljati po porodu...jaz si pomagam tako, da grem na wc, takoj ko začutim , da me malo tišči...ne čakat , da imaš poln mehur.  Delati je potrebno keglove vaje (kaj se tako napiše)...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: UHAJANJE URINA
11.6.2007 9:48:50   
IWONA
Povzročajo ga prešibke mišice medeničnega dna in vse večji otrok ki pritiska na sečni mehur. Pojdite pogosto na vodo. Redno delajte vaje za krepitev medeničnega dna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: UHAJANJE URINA
11.6.2007 10:16:05   
NAVT
Za rešitev ali vsaj omilitev problema je potrebno delati vaje za mišice medeničnega dna. Če so v četrtem mesecu take težave, se lahko kasneje stanje lahko še poslabša, sploh pa po porodu. Imeti skozi prazen mehur pa ni najboljša rešitev, saj s tem ko je nekaj v mehurju, mišice držijo. Fizioterapevtka na nosečniški telovadbi nam je svetovala naj ne hodimo vsake pol ure na WC, ampak naj raje počakamo npr. dve uri. Včasih se namreč zgodi, da otrok pritisne na mehur in imaš občutek da ti bo ravno kar ušlo. V takih primerih je svetovala naj počakamo in obdržimo tistih par kapljic v sebi, seveda če je od zadnjega lulanja minilo recimo 15 min. 

(odgovor članu IWONA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: UHAJANJE URINA
11.6.2007 10:24:40   
jana77
Ja Keglove vaje lahko precej pomagajo, samo moraš bit pridna in jih dosledno vsak dan izvajat.

Keglove vaje, so vaje za mišice vaginalnega dela. Te mišice lahko lociraš tako, da poskušaš pri uriniranju najprej zadržati curek, potem ga spustiš in pri tem ne zateguješ trebuha, stegen in ritnic. Če ti to uspe, si ugotovila o katerih mišicah je govora.

Osnovna Keglova vaja je zelo enostavna. Stisneš sramne mišice (mišice vaginalnega dela), držiš deset sekund, nato sprostiš. Priporoča se, da vajo ponoviš desetkrat, trikrat dnevno. (skupni čas vaj 5 minut dnevno). Ne potrebuješ nikakršne opreme, nihče ne bo vedel, da vadiš, zato vaje lahko izvajaš v dvigalu, med filmom, ko si v vrsti v trgovini...

pa pridno treniranje.

(odgovor članu IWONA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?