|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Konec dojenja ,katero mleko naprej?
12.6.2007 20:41:52   
majda12
LP!Kot ste lahko razbrale iz naslova,me zanima ,kaj naj otroku pri 7mesecih ponudim naprej ,zaenkrat sem mu naredila kar alpsko mleko polnomastno 3.5,a to zadostuje,ali naj kupim kaj bolj konkretnega,?Prosim za kak pameten nasvet!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Konec dojenja ,katero mleko naprej?
12.6.2007 20:51:05   
rainbow
Alpskega jaz nisem dajala do enega leta. raje kak Aptamil 2 ali 3, ne vem; bodo povedale druge, katero se pri teh mesecih priporoča.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu majda12)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Konec dojenja ,katero mleko naprej?
12.6.2007 20:54:45   
eya
Verjetno je boljša izbira kakšno adaptirano nadaljevalno mleko, ker ima več železa in nasploh boljšo sestavo kot kravje mleko.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Konec dojenja ,katero mleko naprej?
12.6.2007 21:04:52   
TONČI.
Jaz sem mu dajala njprej hipp, potem pa humano2. Je pa tako, ti bo že otrok povedal katero mleko želi. Ne bit presenečena, če bo kakšnega zavrnil. Tolk je teh mlekov na tržišču. Pa vsak ima svoj vonj in okus. Upoštevaj želje otroka

(odgovor članu majda12)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Konec dojenja ,katero mleko naprej?
12.6.2007 23:02:28   
BLAŽIKA
mi smo imeli do enega leta hipp . Po enem letu pa sem ji dala alpsko mleko in kakšen keksolino, grisolino, frutoline in takšne stvari not, da je bolj sitostno in vitaminsko. Imaš pa tudi že od 5 mesecev te zadeve za dodajat k mlekecu. Poglej in probajte.Če ste se dobro odzvali na alpsko, da ni alergije potem ostanite na tem in dajte samo nek dodatek zraven.

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Konec dojenja ,katero mleko naprej?
13.6.2007 6:42:03   
srki
Do 7 meseca aptamil, nato alpsko, 1,6, čeprav so rekli, da 3,5 bolj ustreza.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Konec dojenja ,katero mleko naprej?
13.6.2007 7:56:37   
majda12
Zvečer,ko je moj mož prišel domov iz službene poti mi je prinesel mleko od baylove,sem ga danes zjutraj naredila malemu in ga niti slučajno ni hotel,alpsko mleko prenaša zelo dobro tudi s prebavo je vse vredo,drugače pa čez dan pojeva toliko.Zjutraj mleko od 120mldo 140ml naj napišem ,da že ponoči pocuclja eno flašo ali pa proti jutru kakor kdaj,potem ponavadi kakšen koruzni zdrob z banano,sadje opoldan ,vmes še malo mlekauser posted image user posted image    nato kaj zelenjavnega,potem skutice lj mlekarn,zvečer mleko.                                        

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Konec dojenja ,katero mleko naprej?
13.6.2007 8:39:49   
pipi







Od materinega do kravjega mleka

Novorojenčki in majhni dojenčki se prehranjujejo samo z materinim mlekom ali z nadomestkom materinega mleka. Pri petih ali šestih mesecih, ko jim začnemo dodajati drugo hrano, pa se delež energije, ki jo malček pridobi z mlekom, drastično zmanjša. Tudi zato strokovnjaki svetujejo, da dojenčka še vedno dojimo (ali da mu dodajamo nadomestek materinega mleka) vsaj do konca prvega leta. Mleko naj bi namreč pri enem letu otrokove starosti še vedno pokrivalo 40 - 50 odstotkov malčkovih potreb po energiji. Potem pa delež postopoma začne upadati. Do konca otrokovega tretjega leta se zmanjša na okoli 30 odstotkov.
Od rojstva do 6. meseca
Večina mladih in tudi bodočih staršev ve, kakšnega pomena je za dojenčka materino mleko: v človeškem mleku je namreč veliko snovi, ki nimajo energetske vrednosti, so pa za otrokov razvoj morda še bolj pomembne. To so snovi, ki uravnavajo rast, pa tudi protitelesa. Dojenčki v prvem letu svojega življenja potrebujejo predvsem materino mleko. Če pa dojenje ni mogoče, potrebujejo nadomestek človeškega mleka, nikakor pa ne mleka krave ali koze, ker bi povzročili prebavne motnje, lahko pa tudi spodbudili nastanek alergij. Dojenček namreč kravjega mleka še ni sposoben prebaviti.
Približno pri petih ali šestih mesecih pričnemo dojenčku dodajati prve kašice. Kdaj natanko pričnite z uvajanjem goste hrane, vam bo svetoval pediater na rednem pregledu. Kljub temu da dojenček že prehaja na druge vrste hrane, pa ga še vedno dojite. Tako boste pokrili dojenčkove potrebe po mleku, saj mu kravjega mleka še ne smete ponuditi. Dojenje pa ima ne le hranilne vrednosti, ampak tudi veliko čustveno vrednost. To ve vsaka mati, ki pogleda v zadovoljne in pomirjene oči dojenčka, ki se doji.

Od 6. meseca do enega leta
Obdobje od šestega meseca do enega leta zaznamuje privajanje na gosto hrano. To je počasen proces, saj dojenčki in malčki potrebujejo mnogo časa, da se privadijo na nove okuse. Je pa to tudi obdobje intenzivne rasti in razvoja, zaradi česar malček potrebuje veliko energije. Torej bi moral jesti zdravo in uravnoteženo hrano. Tu pa nastane težava: malčki so silno izbirčni jedci. Morda bi jedli le sadne kašice pa ničesar drugega. Zelo težko jim je pripraviti uravnotežen obrok, ki bi ga izbirčni mali jedci tudi v resnici pojedli. Pa nikar ne obupajte, ker bo postopoma zagotovo bolje, le da je proces počasen. Za otrokovo zdravje boste naredili največ, če boste poskrbeli, da bo prehrana vse vaše družine pestra. Malček se vam bo postopoma pridružil. Kako pa je s potrebami po kravjem mleku? Bi ga sedaj že lahko ponudili, saj vemo, da je kravje mleko del pestre prehrane, pa naj gre za pasterizirano ali trajnejše (alpsko) mleko? Pediatri v Sloveniji, pa tudi v večini evropskih držav, ne svetujejo uživanja kravjega mleka do enega leta otrokove starosti, čeprav v nekaterih državah menijo, da prepoved velja le do 8. ali 9. meseca. Obstaja namreč kar nekaj razlogov proti prezgodnjemu uvajanju kravjega mleka v dojenčkovo prehrano, saj vsebuje premalo železa, 3 do 4-krat preveč proteinov in mineralov, možen pa je tudi pojav alergij. Do prvega leta torej vztrajajte pri dojenju ali nadomestku materinega mleka.

(odgovor članu majda12)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Konec dojenja ,katero mleko naprej?
13.6.2007 19:52:57   
majda12
Poslala si ful dober link-pa kaj zdaj ,naj mu sploh ne dajem mleka,ker noče drugega kot alpsko,tega se pa   nobeden pediater user posted image ne vpraša,samo ,da gre po njihovem tako kot si zamislijo,drugo leto bo pa verjetno najboljše kozje in tisti,ki ga ne bo pil bo spet cel halo,user posted image

(odgovor članu pipi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Konec dojenja ,katero mleko naprej?
13.6.2007 21:11:39   
eya
Saj če ne mara Babylove, bo pa mogoče kakega drugega pil, ne prehitro obupatuser posted image

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu majda12)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Konec dojenja ,katero mleko naprej?
14.6.2007 7:03:36   
frufru
Lahko probaš tudi s sojinim mlekom v prahu. Če mali je kakšne kašice ala rižolino, poizkusi z adaptiranim mlekom iste firme, ker je pol že navajen na adaptirano mleko te firme. Sicer je pa adaptirano mleko narejeno iz kravjega mleka, le da je adaptirano-prilagojeno otrokom (vitamini, minerali, sladkor, maščobe). Malo poglej sestavo, mogoče ti bo lažje najti pravi nadomestek.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Konec dojenja ,katero mleko naprej?
14.6.2007 11:29:59   
majda12
Lp!Zgleda ,da bo to res težko,zdaj sem mu naredila aptamil,pa ko ga je okusil sva kar končala,je raje zaspal ob čajuuser posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?