|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sesanje palčka
26.7.2007 15:29:28   
Tonchka
Ojla punce!
Vem, da je bilo na to temo že dosti napisanega, ampak bom vseeno prosila za vaše mnenje oziroma izkušnje. Namreč, imamo skoraj 4 letnika, ki že od rojstva sesa palček. Ne bi o tem da sva poskušala večkrat ga tega odvadit, da sva mu (že v obdobju dojenčka) hotela podturiti dudo (pa je ni hotel) ipd. ...mene pravzaprav to niti ne moti, ampak žal mi je njegovih zobkov. Sicer ima ful lepe, bele, nobenega kariesa, mu pa zgornji enki "štrlita" malo ven, oziroma zobozdravnica pravi da gre za odprti ugriz.
Zanima me, ali to pomeni, da bo imel tudi stalne zobe "krive", oz. ali se da to še "popraviti" pri stalnih zobeh. Ni mi čisto jasno, ali odprti ugriz pomeni samo deformacija prvih zobkov ali tudi čeljusti. Zobozdravnica pravi da ne ve, kaj se bo dogajalo s stalnimi zobmi. Vaše izkušnje????
Seveda pa bom tudi kakšnega nasveta, kako bi ga odvadili sesanja palčka zelo vesela.

Hvala za odgovore in lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sesanje palčka
26.7.2007 15:32:03   
Primoza
Tudi naš 3,5 letnik sesa palček, občutek imam da to dela da se malo zrelaksira. Kontraukrepi so neučinkoviti. Zdi se da je potrebno počakati da se zadeva izpoje sama od sebe, ali pa da dobi sitno ženo, ki ga bo zaradi palčka maltretirala.

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sesanje palčka
26.7.2007 15:50:47   
Anonimen
Jaz sem ga sesala do šole.

Tudi če bi se to poznalo na zobeh, se ne bi sekirala. Današnji aparati za zobe delajo čudeže.

(odgovor članu Tonchka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sesanje palčka
26.7.2007 23:33:11   
anckabancka
Jaz sem ga sesala do konca 4. razreda, pa se to čisto nič ne pozna na mojih zobeh.

_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sesanje palčka
27.7.2007 7:54:33   
puncica
Moj brat ga je tud imel do šole pa nima nobenih težav z zobmi, tud aparat ni nikol nosil. Me pa mal skrbi ker tud naš naajmlajši najbolj obrajta plaček, ma pa se bomo sekiral ko bo časuser posted image Itak pa aparati delajo čudeže baje. user posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sesanje palčka
27.7.2007 7:59:00   
katjandraž
Naš bo kmalu star 5 let in še vedno sesa palček. Ko je kaj slabe volje več, včasih ga ima res samo za zaspat. Sem že kakšne 2 leti nazaj kupila mažo, tisto grenko, pa sm mu res samo ene 2x namazala, ker se mi je preveč smilil. Če mu je to ena oblika relaksacije, naj ga pač ima. Glede zobkov je pa tako: če ima dedno predispozicijo slabo, bodo zobki potrebovali aparat, drugače najverjetneje ne. Jaz sem ga tudi cuzala in sem imela aparat, pa v očijevi familiji imajo vsi naprej zobe, moja mami ga je cuzala do 5.r. pa aparata ni nikoli potrebovala.

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sesanje palčka
27.7.2007 16:10:32   
dory
jst sem ga tud ful dolg...do sole nekje...potem sem nehala...sama od sebe..je pa res,da me doma niso nc nazaj dajal al pa udarjal po rokah,kar velikrat vidim pri novodobnih mamah :)

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sesanje palčka
27.7.2007 17:01:36   
anckabancka
Da ne omenjam, kaj so meni delali, da ga ne bi vlekla.

- zašili so mi rokav od pižame 
- na roko nataknili vrečko iz blaga in jo zavezali, da je nisem mogla sneti
- s kulijem so mi porisali palec in se je videlo, če sem ga vlekla
- Enkrat pa je mami celo šla z menoj v štalo in mi palec namočila v svež kravji drek.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Me kar mrazi, ko obujam spomine... Pa ni pomagalo prav nič, če sem ga vlekla do 5. razreda.

Naš 7 mesečnik je tudi začel zadnje čase palčka vlečt, pa se mi zdi tako srčkan. Ne razmišljam o raznih protiukrepih, ki sem jih bila sama deležna, ampak mu ga samo nežno vzamem iz ust in ga zamotim na drug način. Včasih tudi z dojko. Če se že hoče crkljat, naj ima od tega vsaj malo koristi.user posted image


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sesanje palčka
27.7.2007 18:08:35   
Tonchka
Hvala za odgovore.
Ma meni na misel ne pride, da bi ga kaj psihirala zaradi sesanja prstka, ampak zobozdravnica mi fulllll sika, da naj ga odvadim, pa nimam pojma kako. Mah saj pravim, mene čisto nič ne moti, pa tudi krivi zobki se dajo popravit, ne vem pa kako je s čeljustjo, če je deformirana. Ampak saj ste me bivše "sesalke palčkov" potolažile, da ni rečeno, da bo s čeljustjo kaj narobe če pač "cuza prstka".

Btw: imamo še 16 mes. punčko, ki prav tako sesa palčka in ful je hecno ko pridem k njima v sobo zvečer in se sliši samo zadovoljno cmokanje.

Pa še nekaj, me je otroška psihologinja tudi lepo potolažila ko mi je rekla: "Bolje otrok z deformiranimi zobki, kot pa z deformirano dušo, ki lahko nastane zaradi psihiranja otrok, ki sesajo palček."

Hvala vsem in lp.

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?