|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ve, ki STE gospodinje
3.8.2007 13:03:16   
Anonimen
Jaz namreč nisem.user posted image
Dajte mi pomagat. Evo. Berem tu na forumu kako spotoma vse počistite, pa za vikende imate dopoldne pospravljanje kopalnice, hkrati skuhate kosilo in se ukvarjate z otrokom, plus tega še na RR-ju odgovarjate ipd.
Dajte mi povedat, kako imate organiziran čas, da vse to zmorete.
Zanima me recimo od ure do ure. Od 17-18 delam..., od 18-19 delam... itd.
Med tednom pridem domov ob 17-ih. Med vikendi nimam službe.
Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ve, ki STE gospodinje
3.8.2007 13:10:12   
Anonimen
Nimam se glih za gospodinjo ampak.....user posted image

Med tednom pridem domov ob pol šestih al pa še kasnej. Običajno se vsedem na balkon, preletim pošto, enga al pa dva skadim...
Pol pa pospravim kuhinjo če je kej, pa posesam na hitr(morem k je ful dlak od mačk). Pol pa grem vn al pa ležim k krava do spanjauser posted image
Včasih celo likam med tednom, če se mi da....drugače pač cunje čakajo na boljše čase. Likam samo nujne stvari.
Med vikendom pa v soboto greva na kavo z nati, pol pridem domov, dam kuhat, prat cunje(perem samo med vikendi), moj posesa, jst sproti prah pobrišem. Pojeva...skuhava kavo....visiva na balkonu ene pol ure....
Pol pa moj pospravi kuhinjo, jaz pomijem kopalnico in wc, pomijem na hitro po tleh, obesim cunje....in to je to.

Če pa delam res čistko pa običajno porabim celo soboto al pa še več. Sam to delam bolj poredko.

Otrok nimava.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ve, ki STE gospodinje
3.8.2007 13:10:24   
tanikaa
Nimam nobene organizacije. Delam kar se mi zljubi in kadar se mi zljubi. Edino kar delam skoraj vsak dan je kuhanje, to mi je pa itak v užitek in pravim, da je to moj hobi. Poleg tega pa ne gospodinjim sama, ampak mi veliko pomaga tudi moj Kretenček. Od kuhanja, čiščenja naprej. In znese brez problema. Ja, pa tudi Pubertetnik ma svoje naloge.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ve, ki STE gospodinje
3.8.2007 13:32:25   
mojsoncek
Nas tudi skoraj cel dan ni doma (od 6 pa vsaj do 17), tako da med tednom skrbimo samo za "higienski minimum". Pa se to sele po osmi uri, ko gre tamali spat. Ostalo pa vse pocaka na vikend. Smo pa veseli, ce prideta kaksno soboto ali nedeljo kaksna babica in dedek na obisk in peljeta malega na kaksen sprehod, da lahko vsaj v miru (in predvsem) v enem kosu po tleh pomijeva ali kaksno drugo vecjo stvar zrihtava. Se mi pa zdi, da potem vse vikende nekaj pospravljamo in rihtamo, namesto da bi sli na kaksen izlet. Potihem kar malo razmisljam o kaksni gospodinjski pomocnici user posted image

Skratka, vse delamo bolj po potrebi...


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ve, ki STE gospodinje
3.8.2007 13:40:56   
marty5
Odkar imam otroka, sem se tudi večinoma poslovila od skozi urejenega stanovanja - prej je bilo to pravilo. Zdaj je vse na svojem mestu za cca. 30 min potem,ko končam user posted image .

Drugače pa si delo zoorganiziram tako, da med vikendi ne čistim - tedensko čiščenje imam v petek popoldan (prah, kopalnica, temeljito sesanje, pomivanje tal), le likam v nedeljo zjutraj. Tako so vikendi naši.

Med tednom pa "gasim požare". Domov pridem okrog 15:30, pojemo kosilo in potem je treba z malim ven. Če gre mož, jaz posesam, pospravim tavečje in skuham za naslednji dan kosilo (kuham za dan naprej). Če pa smo doma ali grem sama z malim ven, pa mi med tednom rata le pripravit kosilo.

Je pa tako, da je tudi mož veliko doma, jaz delam krajši del. čas in sem doma ob 15:30, tako da gre in imamo precej časa za skupne trenutke. Če bi bila večinoma sama z otrokom, bi najbrž bilo drugače. Tako da, nič se sekirat - važno je, da smo srečni in sproščeni, četudi je kaka mucka kje po tleh ali pa kaj več praha na policah user posted image


_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ve, ki STE gospodinje
3.8.2007 13:54:13   
AKP
Med tednom se naredi vse sproti tako, da je stanovanje vedno pospravljeno. Če imaš vedno posesano, wc spucan, mizo pobrisano in na kuhinjskih elementih pospravljeno, imaš že na tričetrt pospravljeno. Mizico v dnevni sem kupila brez spodnje poličke, tako da ni nobene krame spodaj in tudi na kuhinjskih elementih imam samo tehtnico in mikser in nič drugega in že takoj zgleda pospravljeno. Ko si narediš generalko in pomečeš pol stvari v smeti, ki so ti bile samo na poti, imaš že precej dela za sabo.Tla se obrišejo v soboto dopoldan, kopalnica in wc se ščistita v soboto, kuhinjske elemente ščistim vmes, ko kuham kosilo. Likam in perem samo v soboto in nedeljo, pa še to ponavadi pozno popoldan ali zvečer ob gledanju televizije (sploh ne znam več likat če ne gledam zraven TV user posted image ). Drugače pa mi pomagajo pri pospravljanju tudi ostali družinski člani in je zato vse dosti prej narejeno.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ve, ki STE gospodinje
3.8.2007 14:29:11   
piščanc
čez teden delam zelo malo, ker pridem enako okoli 17h domov. če je lepo izkoristim, da malo skočimo ven. tako, da ima vsa gospodinjska dela čez teden mož, razen v primeru da ima več dnevnih, potem pospravim jaz. edino večerjo naredim, redkokdaj kuham. v trgovino hodi mož, to obožuje. zvečer pote še zrihtam otrroke, mož jih da spat.

čez vikend ponavadi sledi kopalnica, ampak to je hitro, sobota dop. kosilo, posoda. vsak dan je treba tudi pomesti, pomijem za vikend ali če je nujno zvečer. včeraj npr. sem pometala in pomila stanovanje ob 22h (ko so ostali že spali). take dneve imam ponavadi pred menstro user posted image . čez vikend tudi peremo in sušimo perilo. jaz razdelim na kupe (po barvah) za pranej in sušenje je zadolžen mož. vse skupaj mi suho naloži v gajbice in jaz načeloma v nedeljo zvečer likam (ali kak naslednji večer). kdaj se pa potem cunje zložijo v omare je pa odvisno. rečmo da en dan v tednu popoldan tudi pospravljam, ko me kaj prime.

v nedeljo je spet na vrsti kosilo. to bo pa to. razen seveda če ne gremo kam, potem se vse spet podre in zamakne. kosilo sem se naučila skuhati  max eni uri. tako je dopoldan kar dolg. popoldan pa je itak samo posoda. ker pa sem zgodnji človek imam ponavadi že vse pospravljeno (kopalnica in tla) preden je konec ringaraje na TV. če pospravljam sem kot hudournik, je hitro fertik.

raje pa gremo na kak izlet, pospravljanje mi je sicer v užitek, ni pa nuja. včeraj se še kuhala marmelado in za včerjo smo iemli ocvrte kalamare. ampak tako gospodinjskih dnevov je malo user posted image , ponavadi sem bolj zunaj.

vrta in ostalih drobnarij okoli hiše pa nikoli ne bom sfolgala, zato živim v bloku. mogoče kasneje, ko bodo otroci večji. in ja, uživam v družinskem življenjuuser posted image

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ve, ki STE gospodinje
3.8.2007 14:32:15   
Majabo
tole z mizico brez policke ni slaba ideja user posted image

jaz se v vlogi gospodinje se malo lovim, trudim se seveda,...
ce stopim po gasu sem ob 16:00 doma
ob 17:00 je kosilo
ker zeli otrok potem ven, ponavadi tecemo v peskovnik ali po nakupih ali...
18:30 smo nazaj, potem je ura ali dve samo za otroka, tus, vecerja, pravljica, uspavanje
ce je sreca mila je ob 21:00 v stanovanju ze tisina
takrat na hitro pospravim user posted image  pregledam pošto
pospravljanje, preoblacenje posteljnine, pranje in likanje med vikendi
enkrat na mesec generalko naredi čistilka, pomije okna ali pa vse presesa,....

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ve, ki STE gospodinje
3.8.2007 15:31:22   
Anonimen
Kaj pa vem...jaz delam vse sproti in imam vedno pospravljeno oz. če nekdo pokliče da prihaja na obisk imam v 15 minutah vse na mestu.

Jaz naredim tako, da vsak dan nekaj naredim kar vmes med gledanjem Tv ali visenjem na računalniku. Naprimer med reklammi na tv pobrišem prah, pa med drugimi dam prat cunje, pa jih med naslednjimi obesim, likam zvečer pred TV, v kopalnici 1x med tednom počistim WC, tuš in umivalnik, v soboto pa ponavadi genaralno, v kuhinji že med kuhanjem sproti pospravljam, 1x tedensko prebrišem omarice z čudežno krpico, vsak dan posesam, posteljo preoblečem v soboto in takrat še prah pobrišem v spalnici.....In ponavadi vsako soboto dopoldan en prostor v hiši generalno počitim. Torej nikoli vse na en dan, ampak nekako po vrsti.

Moram rečt da imam vedno vse na mestu in pospravljeno v tem da vsak dan naredim vsaj eno večjo stvar in je tako vedno čisto. Če ne pustiš da se svinjarija nabira do skrajnosti in delaš vse sproti, je to vsak dan mogoče največ pol ure za čiščenje, pranje, likanje.....in je rešeno. kaj pa je pol ure dnevno, to pa res vsak najde.

(odgovor članu Majabo)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ve, ki STE gospodinje
3.8.2007 17:33:30   
Anonimen
Hvala. Zlate ste. user posted image user posted image user posted image

Zdaj si pa samo še vaše odgovore natisnem in gasa pospravit.user posted image user posted image

Mi imamo res veliko krame, ki jo je tast navlekel in bognedaj, da kaj stran vržem.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ve, ki STE gospodinje
7.8.2007 15:11:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24


Med vikendom pa v soboto greva na kavo z nati




Sam tale Nati zadnji mesec nekej štrajka.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ve, ki STE gospodinje
7.8.2007 15:13:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nati

IZVIRNO SPOROČILO: karin24


Med vikendom pa v soboto greva na kavo z nati



In to je vse kar v vezi z gospodinjstvom ti delaš, a ne?user posted image user posted image user posted image

Sori, sm moglauser posted image (ful dobr odgovoruser posted image -tvoj seveda)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ve, ki STE gospodinje
7.8.2007 15:14:16   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image


Ojojjoj...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?