|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne grem na nuhalno
11.8.2007 22:54:42   
Anonimen
Bolj ko berem vaše poste, bolj se mi zdi, da sem edina, ki sploh noče iti na nuhalno.
Na nuhalno greš, če se že vnaprej odločiš za splav, če bo kaj narobe. Je tako? AL greste tja brez predstave, kaj bo po rezultatih?
 
Ne me narobe razumet. Ne obsojam tistih, ki se odločite za splav.

Samo dobila sem vtis, da je odločitev za nuhalno tako pogosta, ker je ta pregled "moderen". 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne grem na nuhalno
11.8.2007 22:59:40   
Lunc_a
ja,lahko bi se reklo da je modern.V prvo sem šla,v drugo pa nisem,ker je majhna razlika in ni potrbe.Šla sem,ker sem bila stara šele 19 let in me je tja G napotila,drugače pa sploh ne bi šla
na nuhalno greš,da vidiš če je vse ok in ne da greš potem delati splav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ne grem na nuhalno
11.8.2007 23:02:29   
nena82
Jaz sem šla na nuhalno tudi zaradi radovednosti user posted image . Pa seveda na prvem mestu otrokovo zdravje. Tudi če bi pokazalo nepravilnost, se nebi odločila za splav, ker sem si jo preveč želela user posted image

_____________________________

Dobili smo drugi zobek...

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ne grem na nuhalno
11.8.2007 23:04:18   
lelaval
Jaz sem šla - samoplačniško, ko sem bila 3. noseča. Sem imela težave skozi vso  nosečnost (že v začeku) in sem šla na priporočilo G.



_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ne grem na nuhalno
11.8.2007 23:04:41   
Anonimen
Ne, sploh se na nuhalno ne gre, če se že vnaprej odločiš za splav. OMG, kakšno razmišljanje!

Na nuhalno se gre, da se izključijo možnosti kromosomskih napak na plodu! Če NS ni OK, tako ali tako moraš še na AC. Pregled sploh ni tako moderen, ampak je priporočljiv, da se izključi možnost, da bo z otrokom kaj narobe. Rekla bom tako, da otrok z Downovim sindromom še ima možnosti za koliko toliko kakovostno življenje, ampka tisti z Edwardsovim bo takoj po rojstvu ali čez nekaj dni umrl, če ne še pre porodom. A ima kak smisel potem vztrajati? Agonijo podaljšuješ sebi in še nerojenemu user posted image .

In nobena od nas ne gre na NS zaradi tega, da lahko potem splavi.  Vsaka izguba otroka - spontani splav-, pa naj si bo to v 6t ali v 20t ali pred ali po porodu je za mamico grozljiva izkušnja. Tudi sama sem imela SS, zato vem, kaj govorim. In nobena, ki gre na NS se za splav ne odloči vnaprej. To, kar si napisala, je malo za lase privlečeno razmišljanje.

In še nekaj NS je edina neinvazivna preiskava, s katero lahko ugotovijo nepravilnosti pri plodu. Z vsemi drugimi preiskavami pa jih lahko smao ovržejo ali potredijo in vse so invazivne, saj gre za poseg v telo.

ČE pa ti ne želiš iti na nuhalno pa je to popolnoma tvoja stvar.

< Sporočilo je popravil raho -- 11.8.2007 23:09:36 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ne grem na nuhalno
11.8.2007 23:05:21   
Marogica
Meni je pripadala(zaradi starosti) in sem tudi šla. Če bi šlo kaj narobe, bi se odločila za splav. Enako je bilo pri AC.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ne grem na nuhalno
11.8.2007 23:10:32   
LuLu
Anonimna, te je strah, da bi mogoče kaj ugotovili, da ni ok?
Pač ne idi...
Mislim, da ni moderna, ampak bolj "novost" v nosečnost.... saj včasih nisi mogel iti na NS, če pa je niso delali, vsaj pri nas ne.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ne grem na nuhalno
11.8.2007 23:19:52   
hrabra miška
user posted image user posted image user posted image Bravo raho se popolnoma strinjam s tabo. Ko bi bilo še več tako mislečih,sploh nebi bilo revčkov z Edwardsovim sindromom na tem svetu za teh nekaj uric.


_____________________________

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ne grem na nuhalno
11.8.2007 23:25:13   
Barbara111
Jaz sem tudi šla ,ker mi je tudi prpadala prvi otrok ima prirojeno napako colobom iridis.Bila sem zelo vesela ,da sem šla v MB,čeprav me je blo ful strah in še so me za eno uro poslali hodit ,ker otrok ni imel prave lege ,da bi lahko zdravnica G lahko vse dobro videla.Ni mi bilo žal pa ,če bi mogla na nevem še na kaj it Pojdi za tvoje dobro in otrokovo.Brez zamere,kaj sem ti napisalauser posted image
Lp.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ne grem na nuhalno
11.8.2007 23:27:21   
Anonimen
Barbara111 - če boš še enkrat srečka user posted image  in boš šla na NS, potem pojej pred NS 2 rebri čokolade. Bodo user posted image  lovili po celi maternici.

(odgovor članu Barbara111)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ne grem na nuhalno
11.8.2007 23:31:39   
Barbara111
raho mi smo user posted image  zaključili žal bosta morala biti 2 dovolj.Jaz sem že dosti

prestala in nikomur ne privoščim vsega tega.Zdaj sem pa srečna z njima.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ne grem na nuhalno
11.8.2007 23:47:19   
Barbara111
Anonimna mogoče pa je tvoj strah res odveč in misli pozitivno.Boš vidla vse bo O.K.

(odgovor članu Barbara111)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ne grem na nuhalno
11.8.2007 23:48:23   
Anonimen
Glede na to, da ima moja teta 2 otroka, ki sta 100% invalida, eden od tega je duševno prizadet, lahko rečem samo to, da HVALA BOGU, da obstaja ta "preiskava". Ker takega življenja, s takim mučenjem in nenehnih odrekanjem si ne želim. Res, da je rodila mojega bratranca in sestrično pred 32 in 25 leti, ko za te otroke ni bilo popolnoma nič poskrbljeno, še več, okolica se jih je sramovala in jih je dobesedno pljuvala, zato sem pa toliko bolj vesela, da je zdaj maksimalno za njih poskrbljeno. In moja teta si močno močno želi, da bi se to premaknilo že vsaj 20 let nazaj, ker kmalu bo ona sama invalid.

Pa še to. Ko je bila 2 user posted image , je imela vse možnosti pri svojih 26 letih, da gre na vse genetske preiskave, vendar se za to ni odločila, ker je ona sama mnenja, da kar ji je namenjeno, ji je pač namenjeno. Kljub temu, da tudi 2 otrok ni "normalen", so hvala bogu zdaj srečna družina, ker ji vse skupaj samo še bolj povezuje. In tudi ostalo žlahto.user posted image user posted image user posted image


Vse te izjave anonimna pa so za lase privlečene, kot je napisala Raho. Hvala bogu, da nam današnja medicina vse to omogoča.

Seveda pa je odločitev samo v tvoji glavi. Ko boš spoznala več takih družin, ki imajo bolane otroke in, ko boš videla, da življenje ni tako enostavno kot s zdravimi, boš spoznala kaj je prav in kaj ni prav. Veliko staršev so na račun svojih bolanih otrok morali pustiti tudi službe.


Srečno pri tvoji odločitvi.user posted image

(odgovor članu Barbara111)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
12.8.2007 0:06:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 2:52:51   
tinaaja
na prvi ns so ugotovili stanje nezdruzljivo z zivljenjem - ns je bila 7mm. kako ne it delat splava, ce ti jasno povedo, da ima plod max 1% moznsti donositve in da nima moznosti prezivetja??? kako cakati, da se konca samo od sebe - pa to je agonija. na sreco je mojemu nesojenemu user posted image nehal srcek biti na naslednjem pregledu, tko da ni bilo vec dileme. ampak zaradi taki stvari je ns zelo priporocljiva preiskava. nekaj drugega je, ce je otrok prizadet in lahko vsaj nekako zivi, ne pa da ima take napake, da je smrt v maternici ali pa kmalu po rojstvu prakticno neizogibna...



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 9:33:40   
piščanc
jaz nisem šla, ne prvič (še ni bilo tako moderno) ne drugič.

ZAKAJ? ker ne vem kako bi se odločila v primeru, da bi bilo kaj narobe

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 9:45:24   
lana38
Tudi jaz sem bila vse svoje življenje prepičana, da ne bi nikoli prekinila user posted image . Dokler me ni doletela zelo žalostna usoda, takrat moraš pač pohoditi vsa svoje načela in prepričanja, čeprav je zelo težko. Ampak, ko ti povedo, kaj vse bo narobe s tvojim user posted image , mislim, da se redko katera mama lahko odloči za trpljenje user posted image , ki je neizogibno. Potem te pač drži pokonci, samo misel, da si user posted image  olajšal trpljenje. Mislim, da ni hujšega, kot gledati svojega otroka, kako trpi.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 9:58:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Na nuhalno greš, če se že vnaprej odločiš za splav, če bo kaj narobe. Je tako? AL greste tja brez predstave, kaj bo po rezultatih?


Če bi res prebrala naše poste, potem ne bi mogla potegniti iz njih tako neumnega zaključka. Itak je pa tako, da če so rezultati NS slabi, sledijo še druge preiskave, ki bodisi potrdijo bodisi ovržejo rezultat NS. Rezultati NS so samo izhodišče.
Sicer je pa odločitev o vseh preiskavah v nosečnosti in načinu spremljanja nosečnosti popolnoma v tvojih rokah. Če si se odločila, da ne greš na NS, pač ne greš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 10:02:04   
mala zelena
Jaz lani na Ns nisem šla, ker sem si rekla, da se nočem sekirat že vnaprej, če bo verjetnost za napako velika, ker ne mislim delat splava.

Letos grem, pa ne z namenom, da grem delat splav. G me je prepričala, ko je rekla, da se vidi tudi, če je kaj tako hudo narobe, da ni združljivo z življenjem. V tem primeru, pa ne bi mučila sebe in otročka.
Drugače  mi je pa fino, da bom videla otročka.


(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
12.8.2007 10:12:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mala zelena)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 10:16:37   
Anonimen
Ali si vsi ne želimo samo zdravih in srečnih otrok??

(odgovor članu mala zelena)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 10:21:39   
Anonimen
Na nuhalno greš, če se že vnaprej odločiš za splav, če bo kaj narobe.


Ne, vnaprej se odločiš, kaj boš naredila, če bo kaj narobe. Lahko se odločiš za splav, lahko ne, dobro pa je, da si pripravljena tudi na možnost, da kaj narobe gre.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 10:24:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

pred kratkim sem slišala, da se je ena mamica odločila da donosi svojega user posted image četudi so vedeli da bo 100% umru po porodu. Želela je da gre čez vso proceduro, da na kancu objame svojega otroka, mu pove, da ga ima rada, mogoče celo podoji in se nato poslovi. Zame bi bilo to veliko bolje prenesti, kot pa vzeti življenje. Verjamem da se vsaka stvar zgodi z razlogom.


To je eno izmed najbolj plemenitih dejanj, ampak malokatera je toliko močna kot je bila ta mamica. Zato pa občudujem na tem forumu našo Luso, našo (mislim, da je) Tashy21 (rodila je malega anglečka Veroniko) in še nekaj ostalih... To so punce, ki si zaslužijo biti mame z veliko začetnico.
Sicer pa sama ne vem, kako bi se z možem odločila, če bi nama povedali dejstvo, da ima otrok nične možnosti za preživetje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 10:24:51   
NADA79
Nimam besed! Kako lahko nekdo odloča namesto otroka. Mislim, da si vsi želimo imeti zdrave otroke in vsakršno mnenje da je NS modna muha in da je njen namen splav, je zmotno. Na NS gredo vsi samo iz enega razloga, in to je da že v zgodnji nosečnosti izključijo možnost kromosomse napake. A si tudi ti ne želiš "normalnega" otroka. A je mogoče zdrava pamet pri tebi tudi modna muha. Najbrž nisi moderna!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 10:36:57   
ribica.

Malo ste zašle s teme. Če se vrnemo k tvojemu vprašanje, te čisto razumem in se s tabo strinjam. Prvič na nuhalno nisem šla. Drugič sem šla, ker me je zanimalo kako izgleda otroček v tej starosti, kaj vse počne. Samo zaradi tega sem šla. V moji prihodnji nosečnosti (planiramo) pa ne bom šla. Točno tako kot si rekla. Saj če bi ugotovili, da je karkoli narobe, pač ne bi mogla delat splava. Zakaj bi torej hodila. Odločitev je tvoja.

(odgovor članu NADA79)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?