|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   igrače, obleke... kdaj kupite
19.8.2007 11:37:09   
crci06
Oz, ker je to tema "čvekamo o naših otrocih", vas bom vprašala tako:user posted image

Kdaj vaši otroci dobijo stol za hranjenje, poganjalčka, kahlico, kolo, sedež za na kolo...
pa prve kocke, prvo žogo, sestavljanko...
Takrat, ko to dejansko rabijo ali že malce prej? 

Jaz sem pri tistih "malce prej" user posted image , pa me zanima, če sem zato res tako čudna.

Stol za hranjenje sem kupila hkrati z vozičkom, priznam, par mesecev pred porodom. Ja, ker je bil ugoden in sem izkoristila možnost.
Ko sem si pri 5m ogledovala sedež za na kolo, mi je prijazna prodajalka rekla, da naj se vrnem takrat, ko bo že sedel user posted image . Avtosedež smo kupili pri 6m. in ja, je pri 8 že notri, ker je lupinico prerastel. Ko je bila potreba, sem ga imela. 

Poznam tudi tiste "druge", ki pri otrokovih treh  letih ugotavlajo, da bi mogoče otrok res že znal sestaviti kakšno sestavljanko in to parkrat omenijouser posted image , toliko časa, da (nrp. v konkretnem primeru)  jaz temu otroku pri štirih letih res kupim njegovo prvo sesatvljnko. Moj je pri 7m dobil tisto kartonko - sestavljanko. In sva že brala pravljico.

Pa lego kocke - kot je označeno po letih?

A res vse kupite takrat, ko je otrok že dejansko zrel za tisto stvar?

Pa da ne bo pomote - ne forsiram otroka s stvarmi, za katere ni zrel in pazim, da nima predrobnih igrač ipd...

Hvala za čvekec!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: igrače, obleke... kdaj kupite
19.8.2007 11:55:58   
Jessy
Pri nas čisto vse dobi malo prej. user posted image   Je kar fajn imeti doma do časa, ker potem otrok pokaže zanimanje za tisto stvar. Kocke ima že od prvega rojstnega dne, pa čeprav so namenjene za 2 leti in več. Se je pač prej začela z njimi igrat. user posted image
Jaz se zato nič ne smatram kot "čudna". user posted image  Je že vredu tako kot je!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: igrače, obleke... kdaj kupite
19.8.2007 11:59:54   
Anonimen
toliko časa, da (nrp. v konkretnem primeru) jaz temu otroku pri štirih letih res kupim njegovo prvo sesatvljnko. Moj je pri 7m dobil tisto kartonko - sestavljanko. In sva že brala pravljico.


Bravo zate.

Moj dobi, ko rabi.

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: igrače, obleke... kdaj kupite
19.8.2007 12:00:19   
Anonimen
Nekatere stvari dobi ze prej, nekatere takrat, ko rabi. Avtosedez sva kupila takrat, ko je rabil (in mu je bil prav) - to zdaj ta, 15kg +. Sestavljanko ne vem, ce sploh ima kaksno, jih je pa pri meni sestavljal (za njega se pretezke), zdaj jo dobi eno za RD (3.), pa ceprav pise gor +4 leta. Kolo je dobil takrat, ko je bil dovolj velik, sedez za na kolo ne vem kdaj. Kocke ima pa samo tisti osnovni komplet duplo v veliki skatli in gradi stolpe in avtopralnice in ne vem kaj se vse user posted image  

(mali od fanta, da ne bo kdo spet kaj narobe razumel)

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: igrače, obleke... kdaj kupite
19.8.2007 12:03:18   
arielca
Uf... Tole je pa obsežno vprašanje user posted image .

Oblačila kupujem pred sezono; konec pomladi kupim poletne oblekce, konec poletja jesenske in kakšno zimsko, ... Kakšno stvar kupim tudi sproti. Nikoli ne kupujem ne vem koliko vnaprej, ker ne maram, da ima vse hlačnice zavihane in majčke s predolgimi rokavi.

Čevlje ji kupujem sproti, ker se mi niti ne sanja, kako hitro ji bo rasla nogica.

Kar se tiče opreme, je odvisno. Normalno sva voziček, lupinico, posteljico ... kupila že prej. Avtosedež sva kupila, preden ga je začela uporabljati, sedež za kolo v začetku spomladi (ko se je začela kolesarska sezona), tricikel je dobila pozimi za RD in ga je prvič uporabljala šele spomladi ... Kahlico ima doma in jo uporablja po potrebi. Običajno opremo kupujem sproti, ko vidim, kaj rabi.

Kar se tiče igrač je pa tako, da jih ima tako ali tako preveč. In če smo kje na obisku, je igrača, ki jo ima doma, tam super zanimiva, v svoji sobi je pa še povoha ne. Kar se tiče starostnih omejitev in igrač, sem pa mnenja, da je vse odvisno od otrokovega interesa in želje. Za določene spretnosti moa res doseči določeno staost, a to še ne pomeni, da mu bo neka igrača všeč.


_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: igrače, obleke... kdaj kupite
19.8.2007 12:09:11   
Anonimen
hmmm......sej zato, ker danes otroci dobijo (skor ) vse prej(predn sploh rabijo)....sploh nimajo priložnosti oz. možnosti, da si sploh česa (za)želijo. Zato pa tudi večina ne spoštuje kupljenega, ker vejo, da bojo že naslednjo stvar, ki jo bodo potrebovali avtomatično dobili, ker je to za njih povsem logično, da jih imajo. Govorim o otrocih od 3 leta pa naprej.
 
In mi: Kupujemo sinu stvari takrat, ko jih rabi..če jih sploh. S tem mislim čist vse (oblačila, obutev, opremo, igrače, drugo). Čist vseh igrač, ki (kao) spodbujajo otrokovo miselnost in dojemanje pa tut ni potrebno, da ima.
 
Moje mnenje

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: igrače, obleke... kdaj kupite
19.8.2007 12:21:13   
crci06
3 letniki in starejši sodelujejo pri nakupu?
Pri izbiri barve mislim, ne pri plačilu user posted image user posted image

Jim dovolite, da si za podobno ali malo dražjo ceno izberejo Spidermana in ne Avtomobilčkov ali nekih medvedkov?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: igrače, obleke... kdaj kupite
19.8.2007 12:22:00   
Maxica
Odvisno, načeloma tudi prej. Z opremo sicer nimaš kaj prehitevati, tudi če jo kupiš prej, saj ga v večji avtosedež tako ne moreš dati prej, kot je dovolj velik zanj, podobno s stolčkom za hranjenje itd. Moj mož itak pravi, da kdor hitro da, dvakrat dauser posted image , tako da ne prehitevamo z opremo.
Igrače pa ja. Za novo leto so mu moji prijatelji prinesli puzzle za 5+, tri različne sestavljanke od Medvedka Pu so v škatli, pa so se mi zdele pretežke in premajhni koščki, tako da sem jo dala začasno na stran. Seveda jo je našel in začel sestavljati ter jo tudi sestavil tik tak, čeprav je precej težka. Mu sestavljanke res grejo od rok. Se pa tudi še vedno rad poigra s kakšno igračko, ki je za 6 mesecev in se ravno z njo igra naš user posted image . user posted image  Tako da pri tem ne kompliciramo, gledamo pa res toliko, da so igrače njemu primerne.
Obleke pa ponavadi kupim malo malo večje, saj itak tako hitro vse preraste.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: igrače, obleke... kdaj kupite
19.8.2007 12:36:15   
Anonimen
Jim dovolite, da si za podobno ali malo dražjo ceno izberejo Spidermana in ne Avtomobilčkov ali nekih medvedkov?


Ti ne?

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: igrače, obleke... kdaj kupite
19.8.2007 12:37:50   
crci06
Ja, to se mi zdi super, da za darilo dobiš tudi kakšno "večjo" igračo.
Ampak, ene pa samo čakajo, da bodo otrokom drugi kupili igrače za darila...
Takemu pa seveda kupiš igračo za takoj, in ne "večje - za kasneje".

Jaz mu tolk prej vse kupim, da če me bo kdo vprašal, kaj mu  lahko kupi za rojstni dan, bo verjento ravno avto na vrsti user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: igrače, obleke... kdaj kupite
19.8.2007 12:42:04   
Anonimen
Ampak, ene pa samo čakajo, da bodo otrokom drugi kupili igrače za darila...


Kaj pa če imajo ravno za sproti? user posted image

Pa itak nikjer ne piše, da so kupljene igrače najboljše. Daleč od tega. Ponavadi so najbiolj zanimive kakšne embalaže, kamenčki, palice, storži, ...in če se zna otrok zamotiti s tovrstnimi "doma narejenimi" igračami, se mi zdi veliko bolje kot, da se mu vse k riti znese in potem še igra z njim.

(odgovor članu crci06)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: igrače, obleke... kdaj kupite
19.8.2007 12:55:59   
Anonimen
Jaz cunje kupujem fuuuul za naprej, potem pa še sproti ... tako da se jih nabere na tone. To je moja velika napaka, priznam.

Igrač pa ne. To se mi zdi pa čisto brezveze naprej kupovat, ker itak ne veš, kaj bo otroka zanimalo. Našega npr. čisto nič od kupljenih igrač ne zanima. On ponuca vse živo, da se potem s tem igra. Npr. v lavor nabaše pliškote, na lavor priveže štrik in potem to vlači za sabo po celem Bohinju. Pa desko za rezanje kruha ima za surf dilo, tudi štrik gor privezan, s tisto surfa tudi pred blokom. Pa trenutno ima eno desko (ki je bila podloga pri darilu) zataknjeno v eno pručko in mu služi kot šolska tabla. To ima dela, da riše in potem z glitzi gobico drgne tisto dol. Pa zdaj je našel eno staro računalniško miško in si potem izboril tisto plastiko od sira (smo ga mogli na brzino pojest), in zdaj študira "program", kako bi snop svetlobe iz miške (ki ga sploh ni, seveda) usmeril v tisto plastično zadevo, ki ne vem, kako jo je že strokovno poimenoval.
V glavnem, pri nas sploh igrač več ne kupujemo, edino kakšen avtomobilček sem in tja si še izbori, pa kakšnega pliškota si vsake toliko časa zaželi. Tiste dražje igrače, kupljene za RD, pa ležijo in se prašijo na policah omar.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: igrače, obleke... kdaj kupite
19.8.2007 13:42:17   
crci06
ja, imajo ravno za sproti, ker imajo (zidajo) večje cilje...
govorim o parih konkretnih primerih, samo malo sem spol, starost zakamuflirala...

Sicer pa JA, definitivno podpiram doma narejene igrače user posted image  in še bolj otroško domišljijouser posted image , da vidi, kako miška strela z laserjem...   POHVALNO!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: igrače, obleke... kdaj kupite
19.8.2007 13:52:07   
F*S*M
tudi mi ne kupujemo ravno igrač ker so bolj zanimivi klini in pa kamenčki pred hišo, kocke ležijo po celi dnevni da se midva ubivava na njih da pa bi bile kaj bolj aktualne pa niso, obožuje eno plastnično kljunasto flavto ta dela tu tu in to je vse pa kako žogo še vrže vse ostale igrače ležijo v škatli in niso zanimive,

kar pa se tiče oblačil jih nima veliko ker se po moje ne izplača met polno omaro cunj pol pa jih od tega obleče pol pol pa jih leži v omari in vlečejo prah nase, ko kaj potrebuje mu grem kupit in to je to, raje mu kupim kakšen priboljšek za v trebušček user posted image




_____________________________

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: igrače, obleke... kdaj kupite
19.8.2007 14:32:25   
Anonimen
Cunje bolj ali manj kupujemo sproti, začetno opremo smo seveda nabavili prej, marsikaj kar dosti prej, ker sva lovila akcije in sva npr. voziček kupila že 4 mesece pred rokom, igračke tudi nekatere kupiva prej, nekaj pa sproti, ampak tudi ne dobi vseh kupljenih prej kar takoj, kakšno tudi spraviva. S sedežem za kolo pa še kar odlašava. Sploh se ne spraviva kupit, pa bi bil že čas.

(odgovor članu F*S*M)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: igrače, obleke... kdaj kupite
19.8.2007 14:58:22   
tina104
Čevlje kupim zadnji trenutek, ko jih potrebuje, večino oblačil tudi. Razen zdaj ko je bila poletna razprodaja sem mu recimo kupila kake 4 majice z dolgimi rokavi, da jih bo imel za jesen, ker so bile res poceni (4 evre 1). Včasih me kaka razprodaja zavede, da mu kupim kaj, kar še trenutno ne rabi.

Oprema - večinoma kupljeno prej, preden rabi - voziček, avtosedež ... večinoma tudi v akcijah.

Igrače pa so poglavje zase. Ponavadi pravim, da to pa to bom kupila, potem pa že preraste tisto, tako da je sploh ne kupimo. Sicer mi niti ni žal, ker ga večinoma igrače sploh ne zanimajo. Npr. telovadnico sem mu mislila kupit, pa je nisem,... Igrač mu tako zadnje čase nič ne kupujem, ker se res ne igra kaj z njimi. Najboljši so lonci v kuhinji, metla, brisalec za tla, sesalnik, zidarska lopatica ... v glavnem samo pravo orodje. Kupim mu tu pa tam kaj malega, nazadnje krede za asfalt in prstne barve. Se mu ful fajn zdi, da mene gleda, ko rišem, sam pa samo čopič namaka v vodouser posted image .



_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?