|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zobki
21.8.2007 21:44:22   
janca
Pozdravljene vse mamice pa tudi očkoti user posted image
Moj mali user posted image je bil 7.8.2007 star eno leto in nima še nobenega zobka user posted image . Zanima me, kdaj so vaši user posted image dobili prve zobke in če je še kje kakšen malček iste starosti in brez zobkov. Rada bi tudi kakšen nasvet glede prehrane, saj mu moram v glavnem miksati hrano. Še dobro, da imam privat varstvo. Hvala in lepo se imejte!

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 22.8.2007 6:11:16 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zobki
21.8.2007 22:08:08   
P_Petra
prvi zobek je dobil pri 8 mesecih.ga bo že dobil,sicer pa ne vem zakaj bi mu miksala hrano user posted image   Mi nikoli nismo miksali hrano,in pri 7 mesecih je že kose jedel niti pretlačila mu potem nisem več

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 22.8.2007 6:11:44 >

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zobki
21.8.2007 22:12:05   
Maxica
Naš ta velik je imell 7.8. pa tri leta.user posted image  On je dobil prvi zobek pri 11 mesecih, naš user posted image  pa pri 9-ih. Imajo pa ti otročki tako močne dlesni, da komot žvečijo, pri nas ni problemov s tem, no. Poskušaj vsakič malo manj zmiksati, pa naj se malo potrudi. Pa kakšno skorjo kruha mu daj, bo malo treniral žvečenje. Sicer pa se nikar ne sekiraj, baje imajo tisti otročki, ki kasneje dobijo zobke, potem lepše in močnejše. Pa še vsi smo jih dobili, tudi vaš jih bo. user posted image

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 22.8.2007 6:11:30 >


_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu P_Petra)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zobki
22.8.2007 7:37:37   
aluš
Moj ta velik je prvega dobil pri 10,5 mesecih, naslednjega pri 13 mesecih. Pa cele noči nismo spal zaradi teh zob. Pa se rekli, da bo imel lepše, ko jih je pozno dobil. Ja, mlečne je imel krasne. Sedaj pa rastejo stalni (star je 10 let) je pa živa katastrofa (vse ima nametane, sklenina je slabše od mlečnih ipd.). Tako, da to ne velja. So pa še vsakemu zrasli. Sicer pa naj bi imel pri 1 letu sistematski pregled za zobe (vsaj pri nas v KR. je tako, če se prav spomnim), pa mal povpraš, da te bodo potolažil. Ali pa pediatrinji na sistematskem omeni. Je pa res - ni panike.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zobki
22.8.2007 7:41:32   
bobek05
naš je dobil prva 2 zobka pri 6,5m, druga dva pa okrog 9m... glede zobkov naj te ne skrbi, ker sem že večkrat slišala, da bolj pozno pridejo zobki, boljši so (je pa verjetno manj ugodno za pripravo hrane)

jaz mu tudi ne bi več miksala hrane, hrano mu na začetku raje malo pretlači, vmes pa pusti kakšen večji košček

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zobki
22.8.2007 8:12:58   
BLAŽIKA
Mi smo dobili prva dva zobka pri 7 mesecih in potem so kar vsi lepo ven prihajali. Poznam pa tudi par otrok, ki so bili stari 20 mesecev, pa so komaj takrat dobili prve zobke. 

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zobki
22.8.2007 8:47:14   
sarka
se ne sekirat. Poznam kar nekaj primerov, ko so zobki prišli ven kasneje kot pred enim letom, in ni blo nič narobe. Kot so napisale že pred mano, pravijo da so tisti zobki še močnejši in lepši

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zobki
22.8.2007 19:19:57   
Rubin.
Nasvet glede hrane: zobki niso za žvečenje, ampak da laže odgrizne recimo kos kruha. Žveči z dlesni, tako da kaj se tiče hrane, mu lahko komot daš kakšen košček, saj ga bo prežvečil z dlesnimi, vprašanje pa je če ga bo hotel, ker mu že tako dolgo miksate.
Naša kljub zobkom (prvega je dobila pri 8 m.) je kar precej časa zavračala hrano v koščkih nekje do 9 meseca, ko pa sem nehala posebej zanjo kuhat in je jedla z nama isto jed kot midva, ni bilo več problema.
Zato, ti mu kar komot ponudi žemljo ali skorjo kruha.

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zobki
22.8.2007 22:37:41   
janca
Hvala hvala za nasvete. Sem res probala s koščki hrane. Ja no, kruh kr gre, ostalo pa pobira z rokicami ven iz ust. Bom poskušala še in še. 

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdo so otroci, ki nimajo alergij in niso b...
Večina se nas z veseljem spominja odraščanja, pri katerem je bilo igranje v blatu in pesku vsakdanja dejavnost in pogost...
Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...




ženski prazniki
Michonne RR

Ali praznujete dan žena in materinski dan?

Samo dan žena (14%)

Samo materinski dan (6%)

Oboje (66%)

Nobenega (14%)


Število vseh glasov: 35

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!