|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko žličk ob uvajanju?
20.8.2007 16:00:23   
Liona
Pozdravljene,

naš malček je star tri mesece in pol, na umetnem mleku že skoraj od vsega začetka (Novalac). Danes sem zase prekuhavala slive in jabolka (žolčna dieta) in sem še njemu zmiksala čisto malo jabolka (kuhanega). Itak sem mislila, da ne bo jedel oz. bo samo polizal. No, pa se je izkazalo drugače. Pišek je hlastal za žlico in se zraven smejal in prav goltal... Ne vem, od kje kar naenkrat zna jesti po žlički. user posted image  Dala sem mu par žličk, potem sem mu vzela, saj se mi je zdelo za prvič dovolj. Pa tudi kompot (voda kuhanih jabolk in sliv) je kar pil in pil. Po 50 ml sem mu mogla flaško dobesedno iztrgati iz ust. Pa do zdaj ni maral pit ne vode, ne čaja, niti Hipp-ovih.

Hvala za pomoč in lep deževen dan

_____________________________

8.5.2007 se nama je pridružil naš sonček Svit!
2.7.2009 smo postali štiričlanska družina. Dobili smo Mašo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko žličk ob uvajanju?
20.8.2007 18:31:53   
tinaaja
jaz bi pocakala minimalno do 4 meseca, priporcajo pa se dlje zaradi povecanih moznosti razvoja alergij. sploh gedle na to, da je bil svit nedonosen. nikamor se ne mudi.
meni je patronazka in P svetovala, da naj pocakam vsaj do 5 meseca - da naj se samo doji oz naj bo na adaptiranem mleku.

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko žličk ob uvajanju?
20.8.2007 18:58:10   
Liona
tinaaja, pitje kompota je dovolil pediater. Je rekel, da ni probela. In če lahko pije kompot sem mislila, zakaj mu ne bi še enega koščka jabolčka iz njega zmiksala. Saj je pojedel čisto malo. Ampak kompot pa pijemo že kakšen teden in mu odgovarja. Glede na to, da ni dojen, čajev  ni maral, vode tudi ne, polulan pa tudi ni bil več toliko, je pediater rekel, da ima verjetno premalo vnosa tekočine. In kaj sem hotela, kot najti nekaj, da bo pil (poleg mleka).

_____________________________

8.5.2007 se nama je pridružil naš sonček Svit!
2.7.2009 smo postali štiričlanska družina. Dobili smo Mašo!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko žličk ob uvajanju?
21.8.2007 19:21:27   
urskas
jest mislim da kakšno žličko "nedolžne" hrane kot je kuhano jabolko, lahko privoščiš malemu tudi pred priporočenim 5 -tim mesecem. Za cele obroke pa je še malo prekmalu.

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko žličk ob uvajanju?
21.8.2007 19:31:48   
sarka
a vam povem še mojo izkušnjo? hčerka bo kmal stara sedem mesecev, mal jo še vedno dojim (dva do tri krat na dan) drugače pa adaptirano mleko. tko je blo do četrtega meseca. ker sem imela premalo mleka sem ji dala mal gostega frutka, in ona je ful lepo jedla po žlički že od samga začetka. pol sem ji začela dajati zmiksano sadje, razne frutke in rižolino. Mal pred šestimi meseci sem ji začela dajati zelenjavo in krompirček (kot juhico ali kot pire).

danes pa smo bile pri zdravnici, ker ima ze tri dni povišano temperaturo. Ko je sestra vidla izvid krvi je rekla, da je mogoče mal slabokrvna, in me vprašala če ji že dam kaj mesa al pa rumenjaka????

A se vam ne zdi to mal prehitro? Najprej pravijo, da je treba čim dalj dojit, pol pa želijo, da v dobrem mesecu jedo že čist vse? Kaj pa ostale mislite?

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko žličk ob uvajanju?
22.8.2007 10:15:57   
tris
Ja ta tvoj odgovor je res vreden 10 točk!!!user posted image user posted image user posted image
Vsak naj pogrunta svojega otroka kaj in kdaj mu paše pa bo in ne poslušat vse samo zdravnikov ker oni se pač morajo držat enega protokola ki ga sprejmejo!!!

(odgovor članu sarka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko žličk ob uvajanju?
28.8.2007 13:12:57   
duhica
Glee na to, da imam tri otroke in je pri vsakem veljalo drugo pravilo, kdaj začet z gosto hrano, se strinjam, da se ni treba obremenjevat z različnostjo nasvetov, zato se strinjam s Tris. Če ma jabolko paše, mu pač paše. Kot pravim, smo pa mi pri hčeri (pred 6 leti) začenjali po tretjem mesecu dajat sokove.

(odgovor članu tris)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko žličk ob uvajanju?
28.8.2007 21:18:10   
miška piška
Se strinjam z predhodnicami: prisluhni svojemu otroku in delaj po svojem občutku!
Jaz sem se tut obremenjevala, kdaj mu bom kaj dala, pa da bom čim dalj dojila ker to vsi ful priporočajo.  Mleka sem imela dovolj, a že konec tretjega meseca je ful kričal, ko me je videl jesti. Rabila sem 14 dni, da sem dojela in v sebi sprejela, da hoče jesti!! In tudi z uvajanjem je bilo tako, da je takoj pojedel celo hippovo kašico že prvi dan. Sem mu poizkusila dati samo par žličk, a je tako kričal, da ga nisem mogla utišat. In je pojedel vse.
Tako da če se mu bo pokazala alergija, boš vedela. Drugače pa itak nima kaj bit narobe!

(odgovor članu duhica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko žličk ob uvajanju?
31.8.2007 13:29:52   
livia
Vem, da je uvajanje stvar posameznika. Kdaj začeti, se lahko kregamo v nedogled.

Moja izkušnja je taka, da smo uvajali (pa smo tudi bli na umetnem mleku) pri 4,5 mesecih, pa jo je zaprlo ful, da teh muk ne privoščim nobeni. Ni prrijetno videt malčka, ki ima polno rito kakca, pa ne gre ven, ti mu pa mne moreš pomagat, ne s termometrom, ne s sladkanimi kamilicami, ne s slivo, nič. Meni se je to jokanje in kakanje tako utisnilo v spomin, da vsem priporočam, naj ne hitijo. Jaz sem potem uvajanje prestavila za en mesec in ponovno probala pri 5,5 mesecih in takrat se ji je očitno prebavni trakt že tako razvil, da je ni zaprlo.

Ko sva začeli drugič uvajat (pri 5,5 mesecih) je takoj pojedla kar cel velik frutek in še danes je blazen jedec, čeprav je suha. 17 mesecev - 9,5 kg.

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koliko žličk ob uvajanju?
1.9.2007 20:58:59   
zalbi
Strinjam se z vsemi, ki ste napisale da je ptrebn svojega otroka pazovati. Naša punčka je stara sedaj 4 mesece in smo že začli z uvajanjem, Pri njj je sicer problem, ker ima gastro refluks, tako da mora jesti gostejšo hrano. Jaz ji vsak dan dam par žlic, pa je vsa navdušena in ful je. je sicer na adaptiranem mleko že od 6 tedna dalje. Spremljam njeno prebavo, opazujem in gledam kaj ji dam. tako da če tvojemu troču paše, zakaj pa ne, da ge le na zapre in zvija...

Veliko uspeha pri uvajanju...


_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Koliko žličk ob uvajanju?
3.9.2007 15:15:48   
lysa
Jaz sem vztrajala in počakala do 6. meseca z uvajanjem goste hrane. Predtem sem izključno dojila, le pri 3. mesecih sem mu nekajkrat dala vodo po žlički, ker je bil prehlajen. Pred uvajanjem goste hrane smo šli pregledat kri in je bila ok. Ko sem začela z uvajanjem goste hrane, je vse lepo pojedel. Se mu je pa hrana uprla mesec kasneje in nekaj tednov nisem spravila vanj več kot 2 žlički.

Ne vem, kaj je prav in kaj ne... Upoštevala sem priporočila pediatrov in mi ni žal. Moram pa priznati, da me je po 4. mesecu zelo mikalo, da bi mu dala kakšno žličko goste hrane, še posebno, ker so mi vsi v okolici prigovarjali naj to storim. Ampak raje sem počakala še dva meseca in zmanjšala verjetnost alergij (jih imamo v družini) kot pa da bi zaradi teh dveh mesecev bil user posted image  alergičen na kakšno hrano za vse življenje.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?