|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DIETA V NOSECNOSTI
23.8.2007 14:21:49   
aurora6
Hm hm ugotovili so mi da imam menda sladkorno in mi je ginekologinja tko na hitr povedala da bo treba na dieto huh kaksno dieto madona ze zdej se tresem ce ne jem kaj bo ko bom na dieti. A ima katera podobne tezave? Kako jih resujete?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DIETA V NOSECNOSTI
23.8.2007 14:29:42   
Suzi*
Aurora, samo brez panike!!! Ni tako grozno kot se sliši. Ne boš lačna, se bo pa treba odpovedat določenim zadevam.
Ti govorim po lastnih izkušnjah, saj so mi v prvi user posted image  odkrili ta gestacijski diabetes, nosečniško sladkorno. In sem bila potem od sredine nosečnosti naprej na dieti (za sladkorno) in hodit sem morala na preglede sladkorja. V bistvu se naj ne bi jedlo sladkih stvari, umetnih stvari (čokolino, paštete, kisle smetane,..), bele moke, mastnih stvari. To je to. Držiš se ene take prehrane, ki jo zdravniki radi imenujejo zdrava prehrana.

Sem bla pa tudi jaz takrat čist paf, pa nihče ti nič točnega ne pove, skratka kar nekaj so mi razlagali o navadni sladkorni itd......pomoje še sami točno ne vejo.
Poanta je pa v tem, da če ti telo ne absorbira sladkorja, se dete v tebi lahko nenormalno redi in raste in včasih morajo zato tudi pred rokom sprožit porod.

V tolažbo....jaz sem rodila spontano par dni pred rokom zdravega dečkota velikega 51 cm in težkega 3330 g.....čist po jusu je bil. user posted image  Sem se pa res pazila pri hrani, sem šla celo ene 3 kilce dol do konca nosečnosti ampak za otročka to itak ni panike.

Srečno!!! Če te pa še kaj zanima pa kr vprašej. user posted image

Aja, pa še to........tudi sedaj v drugo me bo G dala na 3urni test z glukozo in kar malo pričakujem, da se bo zgodba s sladkorno ponovila, za kar je kar precej velika verjetnost. user posted image  Ampak bom potrpela za našega sončka.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu aurora6)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: DIETA V NOSECNOSTI
23.8.2007 14:45:33   
aurora6
Hvala za obsirno razlago. Ja se nekaj me zanima, kako so ti odvzeli kri pri pregledu za sladkorno? Meni je namrec ginekologinja rekla, da naj pojem sendvic preden grem na odvzem, v laboratoriju pa, da naj pridem na tesceuser posted image No in se potem klicala v laboratorij kaj naj naredim, da mi je zdravnica rekla da naj pojem sendvic....pa je rekla kao da ne ve, da naj naredim tko kot je rekla zdravnicauser posted image In sem pojedla eno sirovo strucko pol sm se tisto sladkano vodo pila in cez eno uro so mi vzeli kri in kaj je pokazalo 10,4 halo to je fuuuuul....pa nisem nc zejna, pa nobenih znakov sladkorne nimam...men je to zelo cudno....user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: DIETA V NOSECNOSTI
23.8.2007 14:54:29   
Suzi*
A to si bla na enournem testu  ali na triurnem???? 

Jaz sem mogla bit na tešče. Sladkor vedno merijo najprej preden piješ tisto vodo (na tešče), potem piješ, potem ti pa po eni uri izmerijo spet, pa po dveh in po treh. Vmes se kao naj ne bi gibala pa naj ne bi pila, čeprav jaz (haloooo) seveda da sem, ker bi drugač umrla od žeje. Sem pila vodo iz avtomata...so se me usmilili. To mi je zelo čudno kar si napisala....halo, kakšen sendvič!! A so ti merili sladkor preden si pila vodo??? Vsaka hrana ti zviša sladkor, tako da jaz bi se zbunila glede tvojih rezultatov!!! Pa če ti še niso naj ti naredijo triurni test še enkrat tako kot je treba. Da ne bi po nepotrebnem izvajala nekih diet pa to.

Edino kar se mi zdi, da sem jaz imela znakov, je to, da če sem se nabasala česa sladkega, da mi je telo fuuul delalo....srce mi je nabijalo, zadihana sem bila bolj, pa čist brez energije sem bila nekaj časa po hrani. Pa zredila sem se kar precej do sredine nosečnosti (8 kg), po čemer je G tudi posumila na diabetes.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu aurora6)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: DIETA V NOSECNOSTI
23.8.2007 14:55:17   
Anonimen
Jaz sem morala biti tešče pred glukoznim testom. Ker če kaj ješ prej potem ti rezultati niso merodajni - vsaj meni se to zdi. Ne vem pa, če bi zaradi ene sirove stručke dobiš takšno razliko - če bi bila na meji bi rekla, da je pripomogla... kaj pa vem...

(odgovor članu aurora6)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: DIETA V NOSECNOSTI
23.8.2007 14:58:18   
Lunca1
jaz sem bila tudi na triurnem testu in sem morala bit tešča, pa tudi potem nisem smela nič jesti in piti, no gibanja mi pa niso prepovedali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: DIETA V NOSECNOSTI
24.8.2007 7:01:21   
aurora6
Meni sploh niso delali triurnega testa ko sem prisla tja sem popila vodo pocakala urco in mi je vzela kri pred tem mi pa nic krvi ni jemala. No in potem sem lahko sla domov. Kaj pa vem....

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: DIETA V NOSECNOSTI
24.8.2007 7:45:55   
Suzi*
Delali so ti kratek test z manj glukoze. Pa še ta po moje ni bil pravilno speljan. user posted image  Jaz bi se na tvojem mestu pritožila in zahtevala ponovitev in pa še tistega 3 urnega, ker na podlagi tega so šele meni potrdili, da gre res za gestacijski diabetes (čeprav jaz tudi v to malenkost dvomim, ker te nabašejo res z nenormalno količino cukra) user posted image  in potem ukrepali.

Ti, a pa to si bila v LJ????? user posted image  

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu aurora6)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: DIETA V NOSECNOSTI
24.8.2007 7:56:33   
aurora6
Ja v Ljubljani v zdravstvenem domu siska

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: DIETA V NOSECNOSTI
24.8.2007 8:02:40   
Suzi*
Čudno. Mene je pa takrat moja G skor poslala v LJ na klinični, kjer naj bi bili specialisti za gestacijski diabetes, da bi tam skrbeli za mojo prehrano itd.. 

Ne vem no, ampak jaz bi na tvojem mestu tvoji G lepo rekla, da na podlagi tega kar so ti naredili, pa res ne morejo rečt, da imaš sladkorno!!!!!!! Ti želim, da se izteče brez nepotrebnih diet.

Pa daj malo poročaj kaj se bo dogajalo, prosim.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu aurora6)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: DIETA V NOSECNOSTI
24.8.2007 10:45:39   
aurora6
Bom ja ko zvem kako naprej

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: DIETA V NOSECNOSTI
29.8.2007 8:21:43   
aurora6
Suzi pisem kr tam v rubriki pregled za sladkorno....

(odgovor članu aurora6)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?