|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje na dojki
10.9.2007 13:54:35   
travica
naša tamala zaspi samo na dojki (ko se zbudi jo previjemo, potem je potem se cartamo in gledamo, po dveh/treh urah, ko menim, da bi bil čas za spanje pa jo pač spet prikllopim, če ne je budna tudi 5 ur). Stara je 4 tedne in mislim, da je še dovolj zgodaj, da jo tega odvadim - da bo kdaj zaspala tudi ko ne bo mame zraven. Prosim nasvete. Aja, dude ne mara, če jo še budno položimo v posteljico joka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje na dojki
10.9.2007 13:58:46   
Naja31
Jaz bi rekla, da pri 4ih tednih ni nobene potrebe da bi jo od tega odvajala.
Nekatere dojenčke dojenje tako zelo zmatra, da zaspi.
Počakaj še kakšen mesec, in punčka ne bo avtomatično zaspala po dojenju.

(odgovor članu travica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje na dojki
10.9.2007 14:31:37   
Anonimen
Jaz ti bom rekla obratno kot Naja.

Še kako važno je kdaj jih naiči in kako zaspati. Meni je enkrat ena rekla, kako si ga narediš, tako ga boš imela. In to prekleto drži. KAko jo naučiš, navadiš, tako bo zaspala.

Torej, če jo že zdaj naučiš na dojki zaspati, ki je bajdovej najlažje in dojenčkom najepše, jo boš težko odvadila tega.

Najprej probaj tako, da jo podojiš in ko vidiš, da zapira očke jo takoj daj v postejo (torej preden zaspi). Seveda bo začela jokati. Vzami jo ven, potolaži in spet dremavo v šposteljo. To boš morala večrat ponaviti, celo par tednov, dokler ne bo ugotovila, da mora zaspati pa v postelji in ne na dojki.

Kupi Ninico in ji jo vedno daj zraven obrazka, da ji bo to tolažbe za dojko in bo njena ljubezen do spanja.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje na dojki
10.9.2007 14:48:19   
MiRaNi
Se strinjam z zgornjim odgovorom.
Moja je stara dobrih 6 tednov in sem jo že od začetka, ko je čas za spanje oz. ko vidim da je zaspana položila v posteljico. Na dojki zaspi samo ponoči, pa še takrat se ne dojive v postelji ampak grem v drugo sobo. Ravno sedaj je jedla in sem jo položila v posteljico - nekaj časa se je premetavala in razburjala zdaj pa lepo spi že pol ure in imam malo časa zase. Če jo boš naučila da zaspi samo ob tebi ti bo težje. No to je moje skromno mnenje (ker je to moj prvi otrok nimam veliko izkušenj).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje na dojki
10.9.2007 14:49:25   
BAMBINA_
Ja, se strinjam s Paštetko (btw; hud avatar user posted image ). Moj dojenček (4 meseci) mi je odlična šola za mojega drugega otroka. Niti slučajno ne bom naredila takšne napake, da bo zaspal samo na zizi. Ker sva se sedaj nehala dojiti, ga pa moram eno uro nositi, da zaspi. Pa da nau pomote, ga rada crkljam, pa vse, ampak, ko je pa treba vsak dan eno uro hoditi sem in tja, z vsak dan težjo štruco... zvečer, ko sem že itaq tako utrujena, da še imam komaj odprte očke...  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje na dojki
10.9.2007 15:35:15   
Anonimen
bambina saj jaz sem se tudi naučila na 1. otrokuuser posted image .
glede avtarja: hud ljubimec, hauser posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje na dojki
10.9.2007 16:51:00   
simona76
Ja, tudi mene je izučil prvi otroček. Sin je zaspal samo, če je bil priklopljen na zizi, drugače enostavno ni znal (edino v vozičku ni rabil zize user posted image ). Hčero pa tudi dojim, a brez problema zaspi v posteljici. Sedaj je stara že 3.5 mesece in ko jo podojim in menim, da je čas, da gre spat, jo položim v posteljo in zaspi. Še sama se ne morem načudit, da nama to uspeva user posted image . Kakor otroka navadiš...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje na dojki
10.9.2007 20:03:54   
Naja30
Se tudi strinjam s pašteto! Moja je stara 9m in je do nekaj dni nazaj zaspala samo na joški. Tudi ponoči se zbuja samo zato, da bi se malo pocartala. Saj prve mesece še gre, pa si rečeš, ah saj se bomo kasneje naspali. Potem ti pa malo le začne manjkat tudi malo daljši spanec od 3 ur v kosu. Tako da zdaj jo navajama tudi na to, da bo ponoči nazaj sama zaspala.

Mislim, da imaš ti še vedno možnost, da jo navadiš samo zaspat.

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje na dojki
11.9.2007 10:20:20   
3T
Pozdravljene,

strinjam se s teorijo, da "kakor si otroka navadiš, tako ga boš imel", vse dokler nimaš opravka s konkretnim otrokom in nespečnostjo in takrat narediš vse, da bi otrok zaspal, četudi to, da zaspi na dojki. Žal je pri nas le to zažgalo, pa smo poizkusili nevemkoliko metod. Tako, da bi rekla, če vam uspe bravo, naša user posted image  nikakor ni hotela spati, od prvega dne dalje in potem, ko sva ugotovila, da zaspi izključno s pomočjo zize, smo nehote padli v te navade.

Prvo pravilo, vsak otrok je izjemen in enkraten, tako da lahko govorim le za našo škratinjo.

LP

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje na dojki
11.9.2007 19:46:50   
atteya
Travica, nisi edina. Takih nas je kar veliko. Jaz nisem mogla malega navaditi, da bi zaspal drugače. Do kakega 5. meseca je zaspal tako, potem mi je prekipelo in je hodil spat z očkom, ker sem sama joku prehitro popustila in da sem lahko čimprej imela mir, sem ga pač priklopila. Z očkom se je navadil spanja brez dojke in sedaj skoraj vsak večer zaspi brez, ponoči se še vedno veliko zbuja, čeprav je star 1 leto in ponoči skoraj vedno zaspi samo na dojki, sicer je spanja konec (tudi, če je ura šele 1.30 ali 2). Podnevi ga pa uspavamo enkrat na dojki, enkrat pa brez, ker je pri varuški.
Zdaj vem,  da dojenje je samo še cerkljanje, ampak vsaj nekaj mu moram pustiti, zdaj, ko sem šla v službo. Mi pa dojenje malo preseda, me utruja (ja, eno leto že nisem spalauser posted image ) in bom verjetno kmalu naredila konec temu, čeprav sem si želela dojiti do 2. leta.

(odgovor članu 3T)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spanje na dojki
12.9.2007 17:23:23   
Iša Biša
pri nas smo zaradi tega in tudi drugih razlogov že v porodnišnici "uvedli" dudo. in se je izplačalo že pri taveliki. Ista zgodba pa se je ponovila tudi pri tamali.

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spanje na dojki
12.9.2007 18:10:08   
Majchi
Travica, pri nas je bilo podobno. Prvih 14 dni, ko smo prišli iz porodnišnice je skoz spala, potem je blo pa konec veselja.
Ponoči ni blo panike, se je zbujala za dojenje na 4 ure in je vedno brez problemov nazaj zaspala sama in v svoji posteljici, prav tako nismo imeli problemov zvečer, ko smo jo dajali spat in tako je še danes (skoraj 4 mesece).
Ampak čez dan je bla pa druga pesem. Toook sitna, da se je že obema mešalo, ampak zaspat pa ne in ne. Uspelo je samo na dojki, pa še to samo za 20 min. In tako parkrat na dan. V posteljci se je drla do totalne histerije, tko da je jaz tud mimo nje nisem nesla do večerauser posted image .
No, nekje pri treh mesecih pa je vse skupaj izzvenelo samo od sebe. Sedaj zaspi v vozičku, v svoji igralnici, na sedežni v dnevni, v ležalniku,... Tudi spi dlje časa, in sicer med pol ure in eno uro.

Tako da meni ni žal, da sem jo crkljala na dojki in včasih še vedno to naredim, če ne gre drugače. Sama je odnehala in se navadila spat še drugje.
Včasih sem namerno cel dan od doma, tko da je prisiljena zaspat v vozičku, v lupinici, v BC, v Mullerju, City Parku,...user posted image .

Morda bo izzvenelo tudi pri vasuser posted image .

(odgovor članu Iša Biša)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Spiš med dojenjem? Na to moraš paziti!
Na internetu lahko najdeš veliko napačnih informacij o spanju in dojenju ter o tem, da je to vedno nevarno.
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?