|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gnojni noht
1.10.2007 21:30:09   
PIAF
Mojemu sinkotu se malo gnoji noht na palcu na nog. Kaj lahko storim?

Nimam pojmauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gnojni noht
1.10.2007 21:50:22   
kjava
A misliš koža- kot da se mu noht vrašča? Men je zato pediatrinja dala jod, samo da sem mu malo razkužila. Jest bi mu stisnila gnoj ven, pa s kešno fiziološko umila, če maš pa kakšno razkužilo, pa še bolš.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: gnojni noht
2.10.2007 8:03:28   
Janya
Večkrat na dan maži z Tea tree kremo od Justa ampak fino notri vtri.
Nam je pomagalo pa je imela že kar natečeno in razbolelo.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: gnojni noht
2.10.2007 9:00:48   
zita
Moj nasvet: Če boš videla, da se precej gnoji ga raje pelji k pediatru kot da sama mazeš z raznimi kremami. Mojemu otroku  se je noht na nogici vraščal že od rojstva, po nasvetu pediatrinje smo mu dajali samo smo kamilične obkladke ter delali kopeli, da se je kožica pri nohtu mehčala. Povijali smo vsakokrat ko se je začelo kazati gnojenje, enkrat mu je pediatrinja tudi prebodla gnojček. No, navkljub vsemu, da smo se res stalno ukvarjali s tem nohtkom, se je  pri letu in pol tako zagnojilo, da smo šli potegniti nohtek dol. Zdaj lepo raste.

(odgovor članu Janya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: gnojni noht
2.10.2007 9:06:36   
Anonimen
Pediater je moji sodelavki rekel, naj nogo kopa v kamilicah. Otroku se je večkrat namreč vrasel noht (začne se vse skupaj z gnojenjem) in so ga parkrat morali operirat, ampak če je dovolj hitro začela s kamiličnimi kopelmi, ga je rešila.

(odgovor članu zita)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: gnojni noht
2.10.2007 9:09:51   
PIAF
joj, hvala vam, bom poskusila vse, če v tednu dni ne bo ok, pa k pediatru...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: gnojni noht
2.10.2007 11:31:52   
s.
Ko sem bla jaz user posted image  sem mela takšne težave s prsti na rokicah. Ker se gnojenje ni in ni ustavilo, sem dobila antibiotike. začelo se je iz nič.

Danes pa pomagajo naravna zdravila, predvsem mazanje z raznimi čistimi eteričnimi olji ( tea tree, ognjič, sivka).

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: gnojni noht
2.10.2007 14:05:17   
Antigona
Mojmu so se tud stalno gnojilo okoli nohtov, dokler ga nisem začela vsakič po striženju mazat z oljem Tea treeja. Po tistem pa kot bi odrezal. Razen enkrat na palčku na nogi, kjer mu nohtek ful čudno raste ker se na en strani viha. No tisti zavihek se je enkrat zlomil in je imel res konkretno zagnojeno. Ker sva bila ravno na pregledu pri zdravniku (je bil bolan) in sem mu pokazala tudi nohtek, je reku da bo treba dol vlečt. Ker so bili ravno prazniki sem hotla počakat čez praznike in sem mu še naprej vsak dan mazala in z oljem in z kremco od Tea treeja se mu je nohtek popolnoma pozdravil user posted image user posted image user posted image !

_____________________________

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: gnojni noht
2.10.2007 16:12:04   
Lidy
Občasno imam sama to težavo s palcem na nogi. Boli ko hudič dokler gnoj ne pride ven. Zelo mi pomaga če čez noč povijem na palec (kjer je ob nohtu rdeče) malo čebule, naslednji dan, ko se koža toliko omehča se samo predre. Pa še čebula vse nase potegne.
Kolegica je imela tudi take težave in je po nasvetu zdravnika dajala gor čebulo. Samo ona je imela to tako hudo da dokler niso operirali se ji je neprestano ponavljalo.

Meni čebula vedno pomaga user posted image

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: gnojni noht
2.10.2007 18:23:14   
altati
Moji starejši hčeri se je do 4.leta 5x naredila zanohtnica (3 x na nogah, 2 x na rokah). nikoli nam je ni supelo rešiti s kamilicami,niti s kremo Tea tree, vedno je bil potreben kirurški poseg. Na žalost. Upam, da vi uspete brez tega.

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: gnojni noht
2.10.2007 23:23:09   
simona76
Po prvem porodu so se meni začele pojavljati zanohtnice - v veliiiikem številu (saj verjetno ni povezano, a začelo se je). Prvič je bilo potrebno posredovati kirurško user posted image , od takrat naprej pa si sama pomagam z različnimi žaubami, tako da na srečo, ni bilo več potrebno do zdravnika user posted image . Uporabljam pa čebulo - tanko kožico, ki jo ima čebula, si povijem na prst. Uporabljam pa tudi sladko smetano - to najpogosteje - par kapljic na gazo in to povijem na prst. Pa velikokrat menjam.
Je pa tudi sin imel kot dojenček problem z nohti, a smo rešili z namakanjem v kamilicah in še neko kremo je dobil, pa se je stvar popravila. Nekako čudno not so mu rastli (na palcih).

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: gnojni noht
4.10.2007 12:06:41   
žanai
Ojla!

Najpogosteje se nohtki vnamejo zaradi napačnega striženja nohtkov. Vedno je priporočljivo škarjice razkužiti in robovi nohtov naj segajo malo čez rob obnohtne kožice (če preveč, se lahko zalomijo in je potem spet cel user posted image ).

Imam 23 mesečno punčko in so se kljub pravilnemu striženju problemi z vraščenimi nohtki na palčkih začeli takrat, ko je začela hoditi in je dobila copatke oz. čevlje na noge, ti pa so ji pritiskali na nohtke.
Ponavadi s tem ni nič narobe, če copat pritiska na nohtek, ampak če je nohtek bolj izbočen, se ob tem pritisku splošči in zarine v obnohtno kožico. Ta se lahko poškoduje in se zelo hitro vname.

Noben mi ni znal povedati zakaj ima moja punčka vedno vnete nohtke čeprav jih prav strižem, dokler nisem tega sama pogruntala. Od takrat naprej ima odprte sandale namesto copat (tudi za pozimi), čevlje oz. superge pa ji vedno kupim take, da spredaj niso prenizki. In že nekaj mesecev imamo mir.

Pa še to: malo predno smo šli na morje se ji je en nohtek zalomil in se ji je zelo zagnojilo. Ampak na morju se je v 4 dneh čisto pozdravilo. Torej, kopeli v slani vodi 2-3  krrt na dan 100% pomagajo.+

Lep jesenski pozdrav vsem!

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?