|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   diagnostična laparoskopija
21.11.2007 21:50:22   
n74
Pozdravljene!

Še pred kakšnim mesecem sem na forumu jamrala kakšne so čakalne vrste za laparoskopijo, vendar sem na prijetno presenečenje sedaj dobila datum decembra. Sedaj me pa nekaj zanima. Na forumu berem da ste morale jemati kontracepcijske tabletke en mesec pred posegom. Meni so rekli, da je to odvisno od posega in ne rabim nič jemat. Ali potem diagnostična laparoskopija pomeni, da te samo pregledajo in ugotovijo napake (npr.pregrado) in greš potem čez čas ponovno na odstranitevuser posted image  Jaz sem vedno laparoskopijo posploševala in sem mislila da v istem postopku po potrebi tudi kaj odstranijo, zato tudi ginekologa nisem nič spraševala. Pa še to: na naročanju so mi rekli, da v bolnici ostaneš dve noči. Zakaj pa, če ti nič konkretnega ne delajo? Kakšne imate izkušnje v Lj?

Lp, N.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: diagnostična laparoskopija
21.11.2007 21:56:34   
baguSka
KT se obicajno jemlje zaradi odebelitve sluzi v maternici. Med samim posegom je namrec potrebno, da je maternica cimbolj suha. Je pa to pomembno pri histeroskopiji in ne pri laparoskopiji. KT dajo vcasih tudi zato, da preprecijo menstruacijo. Ce ti ves kdaj jo bos imela, potem jih ne potrebujes.

Na laparoskopiji NE MOREJO ugotovit pregrade, ampak le prehodnost jajcevodov in stanje jajcnikov. Za pregrado je potrebna histeroskopija.

Ne, na laparoskopijo samo prepihajo jajcevode, ce G ugotovi neprehodnost.

Ja, v bolnici ostane dve noci. Zato ker prvi dan ko prides, imas dieto in ociscevanje crevesa, torej odvajalo.. in pomirjevalo itn. Uglavnem te pripravijo na samo operacijo. Naslednji dan imas operacijo oz poseg, potem pa gres naslednji dan po viziti domov. To sta sicer dve noci, ampak dejansko si notri dva dni.

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: diagnostična laparoskopija
21.11.2007 22:22:34   
n74
Oj, Baguska hvala za hiter odgovor. Bolj ko bereš po forumu, bolj si zmešan od vseh teh posegov, zato hitro kaj pomešaš. Se pravi, če na laparoskopiji ne ugotovijo nič, greš še na histeroskopijo. Vidim, da sem še čisto na začetku, zaenkrat imam opravljen samo hsg. Zanima me kdaj je najbolje v ciklusu, da te naročijo na laparoskopijo, mene so naročili 5 dni pred menstruacijo. Na srečo imam redni ciklus, na 28 ali 29 dni, nikoli se pa ne ve, da me ravno sedaj ne izdajo živčki in se user posted image  ne pokaže prehitro. Kaj če jo dobiš ravno v bolnici, haha! Ali te pošljejo domov?

Lp, N.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: diagnostična laparoskopija
22.11.2007 8:51:06   
Ashajt
Oj...
Tudi jaz sem naročena na laparoskopijo v decembru in tudi meni ni dr. Drobnič nič omenil da bi morala jemati kontracepcijske tablete. Mene pa zanima kakšni so postopki po laparoskopiji naprej? HSG sem že opravila, stimulacija s klomifenom je pokazala da reagiram, samo moj endometrij je bil pretanek....


(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: diagnostična laparoskopija
22.11.2007 9:42:41   
Abra
Jaz sem imela junija diagnostično laparoskopijo. Pregleda ti vse, tudi maternico, vsaj tako na izvidu piše. Pregrado pa ugotovijo z UZ, s histeroskopijo pa odstranijo, če je potrebna. Natančen pregled z uz ti tko naredijo dan pred operacijo. Če bodo našli kakšne nepravilnosti, zarastline ipd. ti jih bodo odstranili, ne bo potrebno še enkrat na poseg, boš imela samo kakšno luknjico in šiv več. Meni niso ničesar našli in sem imela samo dve.

(odgovor članu Ashajt)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: diagnostična laparoskopija
22.11.2007 21:02:58   
n74
Živjo, Ashajt! Vidim da sva se zdravive pri istem ginekologu, mogoče imave celo isti datum. Jaz grem noter 11-tega. Tudi mene je že preiskusil z klomifenom, pa z eno stop injekcijo in kasneje so opravili hsg. Je pa hecno, da ima vsak ginekolog svoj vrstni red zdravljenja. Nekaterim dajo kar direktno injekcije za "proizvajanje foliklov" in potem direktno na IUI (no to je bilo pri dr.Rešu,ki ga je obiskala prijateljica letos septembra in je sedaj že noseča). Kako si ti zadovoljna z Drobničem? No jaz se zaenkrat nič ne pritožujem, le čakalne vrste ubijajo.
Lp, N.

(odgovor članu Ashajt)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: diagnostična laparoskopija
26.11.2007 7:57:02   
Ashajt
Potem se pa vidiva, ker imava isti datum hospitalizacije...Upam da bo potem tudi nama uspelo zagledat tisti magični plus, ker tako kot si rekla, čakanje ubija...user posted image

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: diagnostična laparoskopija
26.11.2007 10:04:28   
ek76
Glede na to kar si napisala smatram, da greš na laporoskopijo zaradi neuspele zanostive zato ni potrebno jemati nobenik KT. Pri laporoskopiji ti pregeldajo prehodnost jajcevodov, medenico oz. rodila. Če kar koli ugotovijo ti tudi odstranijo. Tudi jaz sem imela dr. Drobniča. Za odsreanitev pregrade in polipov pa se dela histeroskopija če je potrebno, in pri tebi je vrejetno ugotovil z ultrazokom, da ta ni potrebna. Če je vse vredu te bo čez 2-3 mesece naročil na ponovno kontrlo v kolikor v tem času ne zanosiš, če pa bo kar koli drugega pa ti bo povedal kako naprej.
Pri nama je bilo z menoj v ok, pri možu pa je bil malo slabši spermiogram pa nama je po laporskopiji v tretjem ciklusu (po posegu) uspelo zanosti po naravni poti.
Zato glavo gor in brez strahu!
lp

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: diagnostična laparoskopija
26.11.2007 10:13:57   
Ashajt
Moj ima spermiogram odličen... mu je Drobnič rekel, da je rekorder in se nosi kot pav.user posted image   Hsg pri meni je bil bp, hormoni so ok, na klomifen reagiram, vendar je težava v tem da je endometrij bil pretanek. Sedaj pa smo odštevam dneve do laparoskopije.

(odgovor članu ek76)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: diagnostična laparoskopija
26.11.2007 10:18:05   
baguSka
Kako si ti zadovoljna z Drobničem? No jaz se zaenkrat nič ne pritožujem, le čakalne vrste ubijajo.


Jaz mam tud Dr.Drobnica.. in sem zadovoljna in z njim in vrstami... user posted image

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: diagnostična laparoskopija
26.11.2007 10:19:58   
baguSka
Kaj če jo dobiš ravno v bolnici, haha! Ali te pošljejo domov?


Ja.. se zgodi ja. Ce jo dobis tik pred operacijo, te dr pregleda na UZ, ce bo operacijo lahko izvedu sploh.. torej pogleda kaksno mas sluznico.. in se potem na podlagi tega odloci.. vsaj pri meni je blo tko.

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: diagnostična laparoskopija
26.11.2007 20:00:31   
n74
Ojla,

punce hvala za odgovore in vzpodbudne besede.

Če te prav razumem E76, ti na laparoskopiji niso nič odstranili in ti je kljub temu uspelo? Se pravi, potrebuje človek samo potrditev, da je vse ok, in potem lahko vse steče kot po maslu. user posted image
Res je dr. Drobnič mi na ultrazvoku ni ugotovil nobene pregrade, pa tudi kljub temu, da sem ga opozorila, da imam mogoče povešeno maternico (ugotovitev drugega ginekologa izpred 7-ih let, ko še nismo delali otroka), je rekel, da je vse ok.

Ashajt kaj pomeni, da imaš pretanek endometrij? Če sem prav prevedla je to sluznica maternice? Sem brala, da pomagajo tudi razni čaji (rman+plahtica, malina) za utrditev materničnih vezi in prekrvavitev maternice. Je za probat, sigurno nič ne škodujejo.
No, saj se tako vidimo decembra.

Baguski in drugim soborkam pa želim, da se v vrsti pri dr.Drobniču vidimo le še s trebuhi.user posted image

Lp, N

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: diagnostična laparoskopija
10.12.2007 10:34:56   
Ashajt
Ali mi lahko katera svetuje, kaj vse je potrebno s seboj vzeti v bolnišnico? Predvidevam, da copate, pa pižamo, haljo, zobno štetko, pa kakšno knjigo....user posted image

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: diagnostična laparoskopija
10.12.2007 11:14:33   
Fargesia
ja tud knjigo lahko...da si boš čas pred operacijo krajšala...po operaciji boš tak samo spala! Pa srečno!!!

_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Ashajt)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: diagnostična laparoskopija
10.12.2007 11:43:28   
Ashajt
Ja hvala za lepe želje. Držite pesti da bo vse ok.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?