|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prenehala dojiti
9.10.2007 13:09:00   
SANAYA
Pozdravljene, prejšnjč sem že pisala kakšne probleme imam z mastitisom, danes sem pa šla k G in mi je dala tablete za ustavitev mleka.Sineka sem še zadnjič podojila nato pa sem vzela tableto, n po tableti več ne smeš dojiti.Občutek?Grozen!Najprej sem se pošteno zjokala, neverjetnoslabo vest sem dobila, vendar mam preveč vneto, boleče , napeto.Samo jaz vem, kako se počutim.Mama in tašča sta jezni name, saj ne da bi mi povedale ampak čutim. Mož je edini, ki se strinja z mano (če ne gre pač ne gre).Upam da me ne boste ve obtoževale, ampak neverjetno slabo vest imam.user posted image Tablete moram jemati do 14 dni, in mi je že kar malo slabo po njih, čeprav sem šele eno vzela. Je mogoče katera s podobnimi težavami?

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 9.10.2007 16:50:34 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PRENEHALA DOJITI
9.10.2007 13:26:52   
lukec
Nobenega obtoževanja. Konec koncev gre za tvoje zdravje in če s tabo ni vse o.k., potem ne moreš skrbeti za sinka, tako kot bi morala. Tvoja G že ve!
Kar se tiče pa slabe vesti: Jaz sem jokala pri 15 mesecih, ko sem zadnjič podojila svojega sinka, tako da ... Mame pa tako in tako vedno najdemo nekaj, da se obremenjujemo s tem - al je prav, al ni prav, al je dobro al ni ...
Potolaži se, sinka zaradi tega nimaš nič manj rada. Ko ga boš hranila po flaški, ga stisni k sebi pa bo. Pa še en user posted image  zate in za user posted image .

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PRENEHALA DOJITI
9.10.2007 13:44:18   
lex
Še en čas boš imela slabo vest, potem pa se boš sprijaznila. Vsakj tako je bilo pri meni, ker tud zaradi zdr. problemov nisem smela dojiti. Prve par dni je bilo grozno a se oba privadita. Ne imej slabe vesti, ker je tvoje zdravje prvo, kajti le tako se boš lahko malemu 100% posvetila.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PRENEHALA DOJITI
9.10.2007 14:06:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lex

Še en čas boš imela slabo vest, potem pa se boš sprijaznila. Vsakj tako je bilo pri meni, ker tud zaradi zdr. problemov nisem smela dojiti. Prve par dni je bilo grozno a se oba privadita. Ne imej slabe vesti, ker je tvoje zdravje prvo, kajti le tako se boš lahko malemu 100% posvetila.

Se podpišem. Jaz sem nehala dojit 10 dni nazaj zaradi zdravil. Je bilo hudo, malo je še vedno, ampak se tolažim, da sem ga vsaj en čas dojila in je še vedno bolje to kot nič.
Saj bo kmalu bolje.user posted image

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PRENEHALA DOJITI
9.10.2007 14:21:29   
total
Če ne gre,pa č ne gre,ne glej druge kaj mislijo in misli nase,če ne bi imela problemov bi pač dojila je tako? Ne obremenjuj se z takimi stvarmi in uživaj v materinstvuuser posted image .

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PRENEHALA DOJITI
9.10.2007 14:22:45   
2 Sraki
Nič slabe vesti! Lepo v roke vzami svojega user posted image  in se luškano crkljajta. Kar pa se tiče ostalih, pa se požvižgaj nanje, ti sama najbolje veš, da si dala vse od sebe. Če pa ne gre pa ne gre. Z glavo skozi zid tudi ne moreš hoditi user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PRENEHALA DOJITI
9.10.2007 14:24:56   
Seven*
Mi je zal, da nisem prej videla tvojih  vprasanj. Ampak punca, nic skrbet, si se potrudila in to je to. Ne imeti slabe vesti. Tudi mamice smo samo ljudje. Jaz sicer dolgo dojim imam pa kje drugje probleme.

Zelim ti vse dobro. Ce bos imela kaksno vprasanje, pa mi pisi na ZS.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Prenehala dojiti
9.10.2007 14:34:53   
banki
Jaz sem tudi mojega dojila samo 2 meseca, nato sem morala prekiniti zaradi zdravstvenih razlogov. Obcutek je bil grozen, ker mi je bilo zelo lepo, ko je Tim pil moje mleko. Kljub temu, da sem se ze takoj ko sem zanosila zavedala, da verjetno ne bom mogla dojiti, sem jokala 14 dni preden sem prenehala. Ampak moje zdravstveno stanje je bilo na psu in dete ni imelo nic od mene, razen takrat ko so mi ga prinesli k prsim. Masititis je resno obolenje in si se prav odlocila, ce ne bos zdrava, tudi za otroka ne bos mogla skrbeti. Srecno in brez slabe vesti.

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 9.10.2007 16:51:05 >

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prenehala dojiti
9.10.2007 21:04:30   
butt3rfly
mene zmeri tko razkuri, ko se nekdo drug vmešava v stvari, ki se ga popolnoma nič ne tičejo. kaj pa imata tvoja mama pa tašča tle kaj za rečit?!?! živa groza, ej. namesto da bi te vzpodbujali in malce potolažili, te pa grdo gledajo. pa je človeku že tako brez tega hudo.
pusti drugim svoje mišljenje, pa naj bo še tako mimo usekano. važno, da se pozdraviš, pa je. pa da je mala bebica zdrava in vesela. tud z umetnim mlekom bo lepo rastla, nč skrbet.

(odgovor članu banki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prenehala dojiti
9.10.2007 21:30:17   
Anonimen
Kot so že povedale predhodneice - če ne gre, pač ne gre.

Pa mogoče pa se motiš, da sta tašča in mami jezni nate... mogoče imaš samo takšen občutek, ker je tebi hudo.user posted image

(odgovor članu SANAYA)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prenehala dojiti
10.10.2007 10:55:12   
Naja30
Te čisto razumem. Moja je stara 10m in sem user posted image  Sem misla dojiti, dokler se sama ne bo odklopila, ampak se zelo slabo počutim po dojenju. Tako da sem se odločila, da počasi preneham. In imam malo slabo vest. Se pa tolažim, da hčerka je itak v prvih 6-ih mesecih dobila vse, kar rabi od mojega mleka. Zdaj pa moram poskrbet za drugega user posted image  in za svoje dobro počutje.

Jezen nate pa zarad tega res ne bi smel bit nihče. Saj to je tvoja stvar, če dojiš ali ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prenehala dojiti
10.10.2007 12:55:20   
bojana2
Sanaya ne se sekirat!! Za mano so podobne težave..neverjetno boleče dojenje, uničene bradavice ter trije mastitisi za povrstjo! Pa sem se vseeno matrala in vztrajala dokler je šlo...potem pa sem zaradi otroka in sebe prenehala, ker bi kmalu padla v depresijo (sem bila z eno nogo že notri!!)user posted image
Cele dneve sem jokala, imela slabo, grozno vest, nore glavobole in slabosti, povem pa ti, da ima otrok sedaj več od mene...sem zdrava, brez bolečin, vročine in kot kamen trdih prsi....  uglavnem, ne se sekirat in uživaj z dojenčkom kolikor se da...ker bolj rabi ljubečo in mirno mami, kot pa tvoje mleko. Predvsem ker so še vsi otroci tudi po adaptiranem mleku zrastli in so zdravi!! user posted image
Sem pa tudi jaz dobila hormonske tablete za ustavljanje laktacije in je bilo tudi meni po njih grozno slabo...sem kar pri wc-ju ležala, ker ni šlo drugače...groza!! To traja nekaj dni potem bo bolje, rahle slabosti pa boš najbrž imela do konca - 14 dni!
Veliko sreče in poguma...user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prenehala dojiti
14.10.2007 12:48:54   
Foxy
SANAYA, glede na to da te poznam že iz šolskih klopi bi rekla, da nisi ravno vse napisala o svojem problemu.

Tvoj problem je tvoja nepripravljenost in nezrelost za otroka. Namreč kot mi je znano, si že pred porodom pričakovala kako bo tvoj otrok samo spal. Vsi so ti govorili, da otrok ni igračka in da ko dobiš otroka, da je on velikokrat (sploh prvih nekaj mesecev) v prvem planu. Ti pa še vedno pričakuješ, da boš igrala gospo, kot si jo vedno. Tudi kot vidim, ti vsi drugi sprehajajo otroka cele dneve. Tebi gre na živce, ker ne spi in bi se hranil non stop. Čeprav tvoj dojenček spi zeloooooo dobro, sem slišala, da spi 2-3 ure user posted image . Oprosti, ampak kaj bi ti še hotela?

In kolikor sem izvedela, si ravno zato tudi nehala dojitim, ker pričakuješ, da zdaj pa bo spal po 6, 7 ur skupaj. Jasno, da so vsi okrog tebe jezni, mož te podpira ker sta vajena vedno okrog hoditi in tako je bolj komot, ker tako lahko vsi pazijo na otroka, samo vidva ne.

Z otrokom se je potrebno ukvarjati, draga sanaya. In bolj bosta hodila okrog in ga bodo vsi drugi čuvali, bolj ne bo imel ritma in manj bo spal, če že tako želiš. Potrebno je odrasti in se posvetiti vajini štručki in malo manj stokati.

Žal mi je da ti to moram napisati, ampak upam, da se boš vsaj malo zamislila, ker ti želim samo dobro. Ko boš postavila otroka na 1. mesto, ko boš malo manj živčna, če ti ne skočijo vsi v sekundi takoj na pomoč,  ti bo vse lažje. Preučuj svojega otroka, igraj se z njim. Otrok ne more samo spati. Vem, da je težko, ko si celo življenje vajen, da te drugi pedenajo. Ampak zdaj pa moraš ti pedenati svojega otroka!

In ne, ni res, da nisi vedela, da si moraš črpati mleko, ker kolikor vem, so ti to vsi govorili.

Upam, da boš vzela ta post kot dobronamerno sporočilo (bila sem  ostra ravno zaradi tega, da se boš zamislila)in se pomenila z možem, pa mogoče poslušala kaj ti govorijo tvoji bližnji. Odrasti!

(odgovor članu bojana2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prenehala dojiti
14.10.2007 18:25:34   
butt3rfly
sorry ej, sam toto tvojo mamo pa taščo bi pa jst nekam poslala, da jima jasno neb blo, kje sta. taki ljudje me pa res spravjo na 100 pa še čez. delaj tak ko ti misliš, za druge pa ne izgubljaj niti malo misli.

foxy, tale tvoj post pa je napisan bolj na tem, kaj ti predvidevaš oz. kaj si slišala. bolj malo si napisala o tem, kaj dejansko VEŠ. pa se ne postavljam na nikogaršnjo stranuser posted image

(odgovor članu Foxy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prenehala dojiti
14.10.2007 20:22:04   
viv_
Foxy, a smo mal fovš?

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko vam dojenček pade s postelje ...
Hitro se nam lahko zgodi, da v trenutku nepazljivosti nepričakovano naše malo, neubogljeno bitje pade s postelje ali cel...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Surovo sadje
xtinchy

Kdaj ste začeli dojenčkom dajati neprekuhano sadje?

pri 6. mesecih (52%)

pri 7. mesecih (8%)

pri 8. mesecih (8%)

pri 9. mesecih (3%)

pred 6. mesecem (18%)

po 9. mesecu (10%)


Število vseh glasov: 153

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!