|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako naj dobim bolniško?
14.12.2004 14:33:24   
pegica
Pozdravljene!
Potrebujem vaš nasvet. Sem v 20.tednu in ne zdržim več v službi. Imam ogromno dela in sem full pod stresom - non stop. Včasih delam tudi 13 ur na dan. Skozi sem utrujena in full se mi spi. Ne morem biti zbrana in vse to se pozna pri mojem delu, ki je kar zahtevno. Nujno bi morala na bolniško. Najraje bi imela bolniško do konca nosečnosti. Moj šef nima nobenega razumevanja in danes mi je celo prepovedal, da hodim na malico. Niti v trgovino ne smem več (med službo) po sendvič... V petek imam pregled pri G. in ne vem kaj naj ji rečem, da mi bo dala bolniško. Naj povem tudi to, da sem stara 36 let (skoraj 37) in prvič noseča. Sicer se kar dobro počutim.
Svetujte mi prosim!
LP
Pegica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako naj dobim bolniško?
14.12.2004 14:40:59   
Grascakinja
Draga moja, resno sočustvujem s tabo!!!
Lahko daš tvojemu dragemu šefu najprej vdeti, da je zakonsko določena meja 8 ur dela na dan, od česar ti priprada še polurni odmor za malico na sredini delovnega časa. Kot drugo pa bi moral te okoliščine posebej skrbno upoštevati ob dejstvu, da si noseča.
Moraš se postaviti zase, ker ne gre le za delo, gre za tvoje zdravje in zdravje male pikice, ki raste v tebi.
Jaz bi ginekologinji kar lepo razložila zadevo, kot si jo tu, poleg tega pa povej, da dana situacija zelo slabo vpliva na otroka (je nemiren), da te dajejo krči, nespečnost, glavobol, skratka dodaj svojim simptomom še kakega. Če je tvoj osebni zdravnik bolj razumevajoč od ginekologa, pojdi raje k njemu.
Sicer pa bi tvojega direktorja nejraje zmlela, ko ga vidim!!!!! Idiot šovinistični izkoriščevalski!!!!
Uf!!!!
Želim ti veliko razumevanja, držim pesti in poročaj, kako je šlo!
Pa bušija pobožaj...
pupa

(odgovor članu pegica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako naj dobim bolniško?
14.12.2004 14:55:42   
pegica
Hvala pupa - vsekakor bom poročala, kako bo šlo v petek skozi, ko imam pregled. Bom upoštevala tvoje nasvete in upam, da bodo pomagali.
Še enkrat hvala in lep pozdrav!
Pegica

(odgovor članu pegica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako naj dobim bolniško?
14.12.2004 15:07:47   
bivka
Draga Pegica!
Ginekologu povej tako kot si napisala nam in prepričana sem, da boš dobila bolniško. Sicer ne vem, kakšni so kriteriji za bolniško, verjetno bodo ostale :nosecka: napisale kaj več.
Držim pesti!
LP, B

(odgovor članu pegica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako naj dobim bolniško?
14.12.2004 19:31:13   
lenika
Kakšno delo pa opravljaš, da delaš 13 ur na dan. To gre preko vseh normativov?

(odgovor članu pegica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kako naj dobim bolniško?
14.12.2004 21:40:53   
emaa
Spodaj sem navedla določila zakona, saj si v času nosečnosti zaščitena, te ne sme odpustiti (mora dokazati, da te ne odpušča zaradi nosečnosti), v kolikor bi splavila zaradi obremenitvena delovnem mestu, pa mislim, da tvoj delodajalec nima dovolj denarja, pravice do malice ti pa sploh ne more kratiti. Upam, da ti bo kaj pomagalo.
Kopiram 2.odstavek 145 člena o delovnih razmerjih
(2) Delodajalec ne sme naložiti dela preko polnega delovnega časa po 143. in 144. členu tega zakona:
- delavki ali delavcu v skladu z določbami tega zakona zaradi varstva nosečnosti in starševstva (190. člen),
187. člen
(splošno)

(1) Delavci imajo zaradi nosečnosti in starševstva pravico do posebnega varstva v delovnem razmerju.

(2) V primeru spora v zvezi z uveljavljanjem posebnega varstva zaradi nosečnosti in starševstva po tem zakonu, je dokazno breme na strani delodajalca.

(3) Delodajalec mora delavcem omogočiti lažje usklajevanje družinskih in poklicnih obveznosti.
189. člen
(prepoved opravljanja del v času nosečnosti in v času dojenja)

(1) V času nosečnosti in ves čas, ko doji otroka, delavka ne sme opravljati del, ki bi lahko ogrozila njeno zdravje ali zdravje otroka zaradi izpostavljenosti dejavnikom tveganja ali delovnim pogojem, ki se določijo z izvršilnim predpisom.

(2) Če delavka v času nosečnosti in ves čas, ko doji otroka, opravlja delo, pri katerem je izpostavljena dejavnikom tveganja, postopkom in delovnim pogojem, ki se podrobneje določijo z izvršilnim predpisom, mora delodajalec sprejeti ustrezne ukrepe z začasno prilagoditvijo pogojev dela ali prilagoditvijo delovnega časa, če iz ocene tveganja izhaja nevarnost za njeno zdravje in zdravje otroka.

(3) Če delavka opravlja delo po prvem odstavku tega člena, ali delo po prejšnjem odstavku, pa se z začasno prilagoditvijo pogojev dela ali prilagoditvijo delovnega časa ni možno izogniti nevarnosti za zdravje delavke ali zdravje otroka, mora delodajalec zagotoviti delavki opravljanje drugega ustreznega dela in plačo, kot da bi opravljala svoje delo, če je to zanjo ugodnejše.

(4) Če delodajalec delavki ne zagotovi drugega ustreznega dela po prejšnjem odstavku, ji mora v času, ko je delavka iz tega razloga odsotna z dela, zagotoviti nadomestilo plače v skladu s prvim, drugim, sedmim in devetim odstavkom 137. člena tega zakona.

(5) Izvršilni predpis, v katerem se podrobneje določijo dejavniki tveganja in delovni pogoji iz prvega odstavka tega člena, ter dejavniki tveganja, postopki in delovni pogoji iz drugega odstavka tega člena, izda minister, pristojen za delo, v soglasju z ministrom, pristojnim za zdravje.
190. člen
(varstvo v času nosečnosti in starševstva
v zvezi z nočnim in nadurnim delom)

(1) Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.

(2) Delavka v času nosečnosti in še eno leto po porodu oziroma ves čas, ko doji otroka, ne sme opravljati nadurnega dela ali dela ponoči, če iz ocene tveganja zaradi takega dela izhaja nevarnost za njeno zdravje ali zdravje otroka.

(3) Enemu od delavcev-staršev, ki ima otroka, mlajšega od sedem let ali hudo bolnega otroka ali otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, in ki živi sam z otrokom in skrbi za njegovo vzgojo in varstvo, se sme naložiti, da opravlja nadurno delo ali delo ponoči, samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.

(odgovor članu pegica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
15.12.2004 7:02:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pegica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kako naj dobim bolniško?
15.12.2004 9:20:02   
sonjakk
Jaz bom imela podoben problem (upam, da kamlu zanosim), vendar pri meni gre za toksične snovi na delovnem mestu, že zanosit se bojim, saj človek v zečetku ne ve še da je noseč...
Mene tudi zanima kje so dobri ginekoligi, ki ne komplicirajo z bolniško... npr v Domžalah...

(odgovor članu pegica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kako naj dobim bolniško?
16.12.2004 13:27:55   
sabini
pojdi k gin. naj ti da BOLNISKO RECI DA SE SLABO POCUTIS IN DA NE MORES VEC DELAT DA TI JE SLABO YJUTRAJ... MALO NAKLADAJ PA BO,BRESY SKRBI BOS DOBILA BOLNISKO:nosecka:

(odgovor članu pegica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?