|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko obrokov GH in koliko podojev
5.11.2007 8:57:00   
lilka
Sprašujem za prijateljico, ker nima interneta, ji bom jaz sprintala vaše nasveteuser posted image . Ima skoraj 9 mesečnega fantka, ki je že 3 obroke gh in se hoče še 5 krat dojit, ona bi rada počasi prenehala(sem gledala pod dojenje pa ni kaj posebnega pod prenehanje dojenja, a katera ve za kakšne link o tem), ker gre februarja v službo. Ko poje gh, čez čas hoče še zizo, včasih sploh noče gh od nje in ga mora hranit ati. A je 5 dojenj in 3 gh preveč jo zanima, pa še to če je prvi jutranji obrok pri 9 mesecih še ziza ali jim dajete kaj drugega, moja je stara 6M zato še tega vsega ne vem.

Hvala vam za pomočuser posted image !

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko obrokov GH in koliko podojev
5.11.2007 9:21:34   
tikatoka
Naš bo kmalu dopolnil 9M. pa ga dojim samo še zjutraj in zvečer, samo jaz nimam problemov s tem da bi mi otrok težil da se doji.Bolj težko bom dala kakšen pameten nasvet, ampak mogoče naj se odloči kdaj ga bi še dojila, če bi ga še in se tega drži, kljub temu da bi se otrok dojil, kakšen teden je hudo včasih tudi manj, potem se pa umirijo. Ali pa naj proba s stekleničko.

Srečno

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koliko obrokov GH in koliko podojev
5.11.2007 9:55:01   
blue sky
Moj mišek bo čez nekaj dni dopolnil 9 mesecev in že od 8. meseca je samo gosto hrano. Zjutraj mu naredim kakšen mlečni riž, mlečni zdrob ali drugo mlečno kašico (čokolino, keksolino, rižolino), za malico kakšno sadje ali piškot, za kosilo zelenjavo, meso, testenine ipd., za popoldansko malico skuto s sadjem ali jogurt, včasih kruh s sirom, zvečer mlečni obrok (ponavadi kar čokolino).

Samega adaptiranega mleka ne mara že kar nekaj časa (razen v kašicah), dojiva se pa tudi ne več.

(odgovor članu tikatoka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koliko obrokov GH in koliko podojev
7.11.2007 13:05:22   
lysa
Jaz sem pri dobrih 8-ih mesecih tudi prešla na 3 podoje (zjutraj, opoldne in zvečer), potem je pa zbolel (prehlad) in ker ni hotel jesti, sem ga spet začela polno dojiti (dva ali tri dni). Drugače sem imela tako prakso:
- najprej nahranila z gostim obrokom,
- nato ponudila še dojenje.
Včasih se je podojil, ampak občutno manj kot prej.
- nato sem povečala količino gostega obroka,
- pa zraven po obroku spet ponudila dojko.
Takrat se ni hotel več dojiti in je glavo obrnil stran.

Zdej, pri 10-ih mesecih, sem pa na isti količini gostega obroka in polnem dojenju. Celo dojenje ponoči se je okrepilo, ko sva bila samo na enem dojenju. Upam, da je le faza... lahko pa je bila napaka, da sem ga polno dojila, ko je bil bolan... ne vem. Na srečo ne grem delat, zato me ne skrbi, če ga bom naslednje leto še vedno dojila, čeprav bolj slabo kaže, ker mleka praktično že več ni.

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koliko obrokov GH in koliko podojev
7.11.2007 21:18:56   
K_a_t_i
Naš pri 8m in 10 dneh priplazi do mene in dela mmmmmammmammm kadar je lačen, žejen ali zaspan. Če ga dvignem, bi se dojil (seveda, ko pa vse troje povezuje z dojko user posted image ). Najprej poskusim s čajem in če ne zaleže, mu glede na uro (kdaj je nazadnje jedel, spal), ponudim hrano ali pa ga uspavam.
Pri nas je prvi obrok še moje mleko, ampak to je med 5 in 7 zjutraj (še zaspi nazaj). Okrog 8:30-9:30 imamo sadno malico, okrog 12h kosilo, 16h jogurt/skuta varianto in ob 19h večerjo. Ob 20h se še podojiva. Ponoči pa se tudi še zbudi in podoji, če ga nič ne matra okrog 1h, so pa tudi noči, ko bi se on kar naprej dojil (zobki).

Se mi pa zdi, da so si otročki takoooo različni, da težko potegneš ven eno splošno formulo . Vsak po občutku, glede na svojega otroka. Tako je najbolj prav.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: koliko obrokov GH in koliko podojev
9.11.2007 16:14:07   
Pikca
Zgleda, da je tale fantek podoben naši tastarejši... s tem, da sem jaz, ko sem šla v službo, kar nadaljevala - pač se je dojila zjutraj, popoldne in zvečer. Če se je prijateljica odločila, da bo nehala, naj poskusi v tem stilu kot pravi Kati; ponudi hrano, pijačo, crkljanje... namesto dojke.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?