|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   5.bolezen - koliko časa je trajala?
9.11.2007 20:10:21   
taška30
Živjo,
sem že iskala z iskalnikom, pa nič pametnega našla, v glavnem le prepis iz literature kako poteka bolezen.
Mene pa zanimajo izkušnje tistih, ki ste jo dejansko preboleli - mislim vaši otroci.

Ker pri nas se tole vleče in vleče in sploh ne vem več al je še vedno 5.bolezen al že kaj drugega. 16 dni nazaj je hčerka 2,5let dobila po obrazu živovijolične fleke, ki so se jim v naslednjih dneh pridružili izpuščajčki po telesu in znaki viroze (poln nos, kašljanje, vročina okoli 37,5°). No, pikce in fleki so po 1 tednu izginili, ostal pa je kašelj in pa vročina, ma vročino ima že skoraj en mesec skupaj (med 37 in 37,5°), ker je že prej imela vnetje ušes in še eno virozico.

Par dni nazaj sva bile spet pri zdravniku, ušesa, pljuča, grlo, kri, voda vse OK. Če čez vikend ne bo bolje, bo dal napotnico za infekcijsko kliniko.user posted image

Sem pa slišala že za dva primera, da se je ta 5.bolezen vlekla cel mesec, v zagonih 2-3x. Upam, da je pri nas tud to, da ni kaj drugega. Tale konstantna vročina me skrbi.user posted image

Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 5.bolezen - koliko časa je trajala?
9.11.2007 20:35:02   
Anonimen
Če se še dobro spomnim en teden pol je bilo pa konec.Sem tudi iskala pa samo tole našla:

virusno obolenje, ki se prenaša s kapljično infekcijo, preko dihal. Obolevajo majhni otroci, šolarji, pa tudi posamezni odrasli. Virus prizadene celice rdečega kostnega mozga, zato se lahko v fazi prebolevanja bolezni pojavi blaga do zmerna slabokrvnost.
Za bolezen je značilno, da nastopi izbruh izpuščaja nenadoma, brez poprejšnjih prehladnih znakov, prav tako ni povišane telesne temperature.
Inkubacija traja od 6 - 14, včasih tudi 21 dni.

Najbolj karakterističen znak bolezni je značilni izpuščaj, ki nastaja v treh fazah:
1. Bolezen se začne z živordečim izpuščajem na licih, ki spominja na metuljeva krila. Koža v predelu izpuščaja je topla, nekoliko otekla, meja proti zdravi koži je ostra.
2. Dva do tri dni zatem se pojavlja rdeč lisast izpuščaj na udih in obeh ritnicah, šele nato pa na trupu. Na notranji strani udov je izpuščaj močneje izražen, na trupu pa bolj na prsih in na ledjih.
3. V tej fazi izpuščaj menjuje svojo intenzivnost, občasno zbledi, lahko tudi izgine, a se ponovno pojavi, če se tuširamo s toplo vodo ali zdrgnemo kožo. Izpuščaj lahko traja od 2 - 30 dni, včasih tudi srbi in izgine brez posledic.
Zdravljenje
Zdravila ne poznamo, otrok naj nekaj dni samo počiva.

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?