|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ultiva in porodnišnica Celje
13.12.2007 8:53:15   
timoteja
Dobro jutro! Prosim za kratko obrazložitev poroda s pomočjo načina ULTIVA ter ali je katera rodila v porodnošnici Celje s pomočjo teh protibolečinskih sredstev. Pa kdaj ste rodile v Celju, katera babica je bila prisotna pri porodu, prijaznost...Hvala, kmalu bomo morali namreč iti....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ultiva in porodnišnica Celje
13.12.2007 9:02:37   
BrankaO.
Ta način meni nekam tuj-neznan saj že dolgoooo od tega ko sem nazadnje (ne pa zadnje )rodilauser posted image sem pa dve punci rodila v Celju in bila zeeelooo zadovoljna!Prijaznost,ustrežljivost...če ne jamraš prevečuser posted image Mene je pa ravn zdaj strah kako bo v Lj. ker tle še nisem bilauser posted image Pa srečno!

_____________________________

18.12.1998se nam je rodila prva sončica-Ksenja
17.09.2001 se nam je rodila druga sončica-Sanja
20.1. 2008se nam je rodila zadnja a vseeno zelo ljubljena sončica-Milenca----
ati blažen med ženami :))


(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ultiva in porodnišnica Celje
13.12.2007 9:03:03   
Gordana-3
za to ultivo sicer ne vem. jaz sem tam rodila 2x, aprila 2004 in maja 2006 in obakrat je bilo super, same pohvale. babice se sicer ne spomnim po imenu, ta drugič sem imela dve, ker je bila ura ravno 6 in se je menjavala smena. tudi sestre na oddelku, pediatrinje so bile ok, tudi hrana, vsi pripomočki, ki jih potrebuješ - vsega dovolj. ko (če) bomo imeli še ta tretjega dojenčka, bomo tud šli v celje user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ultiva in porodnišnica Celje
13.12.2007 9:03:19   
metkica1
Jaz sem rodila v Celju pred 2 mesecema, pa še takrat ni bila ultiva na razpolago, ko sem se zanimala pred porodom za njo. Bila je v Murski, Kranju in Ptuju.
No potem pa sem itak imela urgentni carski rez.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ultiva in porodnišnica Celje
13.12.2007 10:18:42   
MAŠKA
Pred dvemi leti in pol sem rodila v Celju. Najbrž sem imela smolo in naletela na nekoliko neugoden čas.
Od zjutraj do 6. zvečer sem imela eno tečno babico, ki je bila sama nase jezna. 3 x sem prosila za protibolečenska sredstva in jih sploh nisem dobila, češ da se potem ne bom odpirala. Bolečine sem imela nore, ker je bil umetno sporožen porod. No, ko se je smena menjala, sem pa dobila super prijazno babico.

Ko sem rodila, je bil problem, ker 3 dni nisem imela mleka, otrok mi je cele noči jokal in sploh se nisem mogla spočit. Da bi dobila dodatek ali tabletke, ki sprožijo nstajanje mleka - ni šans! 

Naslednji problem je bil ta, da ni bilo dovolj perila. Če se nisi pravačasno zagrebel za brisačo in spalno srajco si ostal brez. Enkrat, ko sem se hotela stuširat, grem iskat brisače in mi sestra pove, da jih ni in naj se kar s plenico obrišem!
Ko sem preoblekla otroka, sem bila kregana, češ saj ni polulana in naj je ne preoblačim, če ni polulana, ker jim pač pralnica ne funkcionira. V treh dneh pa se mi zdi, da je prav, da otroka vsaj enkrat preoblečeš, sploh v takšni vročini kot je bila takrat.

Ko je bila punčka na obsevanju, sva jo še z možem šla pogledat, preden je odšel domov - in spet sva bila kregana, ker kar tako pa spet ne moremo k otrokom hodit.

V glavnem - ne morem reči, da sem bila zadovoljna, čeprav pa se najde med osebjem tudi nekaj prijaznih ljudi. Pa vzrok vsega nezadovoljstva lahko rečem, da sta bili tista tečna babica pred porodom in samo ena tečna sestra na oddelku, ki je kavarila vso razpoloženje.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ultiva in porodnišnica Celje
13.12.2007 12:21:40   
urssyy
Ultive v Celju ne izvajajo, ti pa dajo kako protibolečinsko sredstvo, če je potrebno. Vsi so prijazni - od babic , sester, zdravnikov dalje....jaz še nisem rodila, sem pa že trikrat letos ležala na porodnem in sem veliko izvedela iz prve roke od porodnic in sester samih. Upam, da mi ne bo treba več to leto na porodni oddelek, ampak da bomo šli na PDP - v januarju 2008. Morda se pa srečava?

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ultiva in porodnišnica Celje
15.12.2007 9:33:20   
bucbuc
Ultiva se sicer v celjski porodnišnici že uporablja, vendar še ne čisto rutinsko. Postopek analgezije je še v povojih. Vendar se izvaja.
Načeloma je boljše kot EA, ker je mobilnost večja, lahko stojiš, sediš na žogi... nisi tako omejen, kot pri EA, pa tudi stranskih učinkov nima takšnih.
V primeru, da se odločiš za Ultivo, to poveš ko prideš v porodni blok in potem zdravniki kličejo odgovornega, ki to uredi, če je na voljo.
Mislim pa , da je še vedno samoplačniško?????
Kaj je na Ptuju in drugje ULTIVA tudi samoplačniška??

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   ultiva in porodnišnica Celje
15.12.2007 10:00:04   
karatina
Na Ptuju ultiva ni samoplačniška.

G ti mora dati napotnico, da se naročiš na razgovor v protibolečinski ambulanti, kjer izvedejo kratko skupinsko predavanje (predstavitev) ultive in dobiš v podpis soglasje, ki ga imaš pri prihodu v P zraven in babice opozoriš, da imaš dogovorjeno ultivo. Ne moreš pa se zanjo odločit šele, ko prideš rodit.

(odgovor članu bucbuc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ultiva in porodnišnica Celje
15.12.2007 14:02:27   
benika
Na Ptuju ultiva ni samoplačniška.

G ti mora dati napotnico, da se naročiš na razgovor v protibolečinski ambulanti, kjer izvedejo kratko skupinsko predavanje (predstavitev) ultive in dobiš v podpis soglasje, ki ga imaš pri prihodu v P zraven in babice opozoriš, da imaš dogovorjeno ultivo. Ne moreš pa se zanjo odločit šele, ko prideš rodit.


V KR je ultiva samoplačniška in zanjo doplačaš 50€. Ni potreben noben predhodni dogovor z anestezistom. Jaz sem se zanjo odločila in mi je G v materinsko knjižico napisal, da želim porod z ultivo, prav tako bo to napisano na napotnici za porod. Lahko se pa zanjo odločiš tudi ob samem prihodu v porodno sobo.
Žalostno je, da med slovenskimi P obstajajo takšne razlike. Ponekod je potrebno stvari doplačat, drugje spet ne. Veliko bodočih mamic ne pozna ultive ali EA, zato ob prihodu v P nimajo možnosti dobiti teh protibolečinskih sredstev. G sami pa tudi zelo redko sami povejo bodoči mamici, kakšne možnosti ima na voljo.

(odgovor članu karatina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ultiva in porodnišnica Celje
18.12.2007 16:40:23   
maja&m
Za vse ki jih zanima-ULTIVA v Celju JE!!!!Danes sem bila na dnevu odprtih vrat porodnišnice in sem izvedela dobro in slabo stran ultive. Dobro je to,da jo imajo.Ko prideš tja,pač poveš,da jo želiš. Slabo-če je anestezist na razpolago jo dobiš. Še večja slabost pa je ,da je zeloooo draga. Cena v Celju je enaka EA. To pa je cca 167€.user posted image Pa kaj so nori. user posted image A je lahko to tako različno od porodnišnice do porodnišnice? Pa je še rekla babca,da si ful prizadevajo za njeno uveljavitev...Po taki ceni....user posted image  Bom razmislila o njeni uporabi

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ultiva in porodnišnica Celje
18.12.2007 19:56:10   
benika
Cena v Celju je enaka EA. To pa je cca 167€. Pa kaj so nori. A je lahko to tako različno od porodnišnice do porodnišnice? Pa je še rekla babca,da si ful prizadevajo za njeno uveljavitev...Po taki ceni.... Bom razmislila o njeni uporabi


Ja, sam to je pa res svinjsko drago. Pri nas je potrebno za ultivo doplačat 50€, za EA pa cca. 200€.

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?