|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Znova razočarana
17.11.2007 8:12:36   
Anonimen
Pozdravljeni!
 
Prosila bi vas za nasvet. Srce in pamet se tepeta v meni, ampak se močno nagibam k pameti, ker sem 100% prepričana, da imam prav. Seveda pa prosim za potrditev tega. Na kratko bom opisala najpomembnejše dogodke, da bo čimbolj jasno.
Imam otroka starega 3 leta, sama že od nosečnosti in od takrat sem živela za naju. Nisem se tako hitro pobrala in rešila preteklosti. In letos spomladi sem končno bila pripravljena tudi na drugačno, bolj pestro življenje. Poleti sem se ujela v romanco. Z moškim, ki živi v neposredni bližini. Od vsega začetka sem hotela počasi, da se kaj razvija, če bi se morda. On je želel hitro, obljubljal marsikaj. Mene je pa bilo strah. In to sem mu tudi večkrat povedala. Strašno ga je zanimala moja preteklost, koliko sem jih imela itd. in kako sem razčistila s preteklostjo. To mu ni dalo miru, ni razumel, da sem najprej morala sebe in otroka umiriti, prečistiti in šele nato zaživeti morda tudi se srečevati občasno s potencialnimi kandidati.
Prvič sem videla kako je, če si s kom čez vikend, na dopustu(prvi dopust po nosečnosti, otrok prvič videl morje), družinsko življenje. Tudi on ima otroka, malo starejšega od mojega. Želel je otroka, jaz sem mu razlagala, da si močno želim otroka, ampak ne tako. S partnerjem, sama ne več. Po dveh mesecih(takoj po dopustu) so se začeli prepiri. Takrat je njegova bivša postala srečno samska. Čutila sem, da se je zaprl pred menoj, dobivala sem očitke kot so: tvoj otrok je razvajen divjak, te ne spoštuje ipd. Te besede in še kakšne je dobil od svoje sestre in svojega prijatelja in tega se je in se drži. Sama sem povprašala vse, ki naju poznajo in vrtec itd, kakšen je moj otrok, kje delam napake(nihče ni tega potrdil, kar je on govoril). Edino kar je, je to, da je moj otrok veliko bolj napreden pri vsem, kot njegov, žal. Vendar tega nikoli nisem omenjala, on sam pa je na glas to govoril in ni bil zadovoljen. Otroka sta se imela zelo rada, on je imel mojega otroka(vsaj navzven)zelo rad, moj otrok pa ga je začel klicati ati, ker ga njegov otrok tako kliče. Jaz sem temu nasprotovala, partnerju se je in se mu zelo dopade, da je ati mojemu.
Po treh mesecih je prekinil vezo preko računalnika. Da pač ne želi prevzeti odgovornosti za mojega otroka in se raje umakne, da ne bo katastrofe, ker nimava nič skupnega.
Po enem tednu sva se srečala, sva uničena, pogrešala sva se, rada sva se imela, vendar pa je drug dan mi napisal sms, da ne vidi rešitve za naju.
Po tistem sva se imela vzpone in padce, se srečevala večkrat tedensko in nedelje. Nisva imela veze, ampak občasna srečanja. To so njegove besede za tole romanco. Svojega otroka ni več pripeljal med tem časom, da bi se igrali skupaj itd. V teh dveh mesecih sem večkrat rekla, da pač ne bova skupaj več, ker želim več. Da želim, da me spusti iz verige in mi da prosto pot, ker ne želim tako živeti. Pa ni šlo, me je srce vleklo, on sam pa tudi ni se dal odgnati.
In prejšnji teden je znova načel temo, da je moj otrok nevzgojen divjak, da pojma nimam o vzgoji, da je zelo priden ko mene ni v bližini, drugače pa znori, ko pridem. Moje dete se ne želi cartati pri njemu tako, da bi ga trdno objemal okoli vratu, ker brada pika. In to je moj otrok tudi povedal in prav tako mu vedno reče, jaz te imam rad, veš. Moj otrok ga ima rad ja. In tukaj je tudi en problem, kot sem lahko z očmi opazovalca opazila.In sem mu povedala svoje zelo glasno in ga nagnala. Znorela sem, ker me je poniževal in ker si upa karkoli reči čez mojega otroka, ki ga sama preživljam in vzgajam.
 
In kako sem bila jaz in kako sem sedaj?!
Jaz sem se zaljubila vanj, lepo mi je bilo, da sem prvič začutila, kako je če imaš še nekoga zraven sebe, da nisem bila več osamljena zvečer. Sedaj komaj vem, kako sem bila osamljena celo nosečnost in ves ta čas. Bil je pozoren, nežen, izkazoval mi je nežnosti, besede: rad te imam, te bo bile na dnevnem redu, sama sem komaj zbrala pogum, da sem po dveh mesecih to izgovorila. Sem čutila že prej to ljubezen, ampak izgovoriti nisem mogla(napela sem vse moje moči, da sem mu povedala..strah iz preteklosti, da bom znova prizadeta).
Pred časom mi je povedal, da še bivše ni prebolel(4,5 leta), da mu je lepo, če je sam, da sem seksi, skrbna mamica, odlično kuham, zelo dobra družba itd…samo moj otrok je divjak itd…in zato ne bomo nikoli živeli skupaj.
Ampak besede, stavki, ki se tičejo prihodnosti niso nikoli prišli od mene, ker treba je najprej urediti sedanjost, pa še premalo smo bili skupaj, da bi lahko pomislila na kaj več(moje mnenje že od začetka). On je močno prehiteval, kar me je strašilo, bila sem napeta, nervozna, da ne bom kaj narobe rekla itd…
On sam ni razčistil s preteklostjo, sama sem. S takim se ne da ne živeti, ne preživljati prostega časa. Ni dovolj ljubezen pri takšni vezi. Vse skupaj je za zakleniti in pozabiti-vsaj delno. Spomini na dopust pač ostanejo. Vendar mi srce krvavi. Ne želim biti z njim, ker nisem srečna, pa želim biti z njim, ker srce tako želi. Kako se naj rešim te srčne bolečine. Malo me je strah, ker imam tudi nekaj znancev, ki si želijo me bolje spoznati, pa me je sedaj strah, nimam želje po novem partnerstvu itd. Imava pa veliko skupnega, sam on tega ne vidi.
 
V bistvu sem si že odgovorila in tudi vem, da pri njem ni prihodnosti, ker ga moj otrok moti. Moti me samo moje srce. Tako zelo me boli, da mi je slabo. Samo upam, da sem se zaljubila v idejo družinskega življenja in ne-osamljenosti, kot pa v njega samega. In tukaj se tepeta srce in moja glava. V kaj sem zaljubljena? Držite pesti, da bom čimprej iz tega kroga in bom lahko znova brez bremena spoznala pravega.
Kot sem že napisala, vem kaj narediti. Pustiti ga, ker ne spoštuje mojega otroka in ne mene.
Hvala, ker ste prebrale.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 8:18:37   
Anonimen
 user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 8:43:47   
yudit
Lahk sam povem da se drži en objamčekuser posted image in da  moški ni vreden če ga moti tvoj otrok.Ko sprejme tebe mora vedet da sprejme tvojega otroka tud i ne sam tebe...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 8:44:43   
Anonimen
Malo si se zgubla v svoji osamljenosti in pravo ljubezen zamenjala za željo po ljubezni. To je on izkoristil v svoje dobro in zdaj je čas, da ga odvržeš ko zadnji drek in živiš dalje ko da ni bilo nič. Bolj ga boš jeb*** v glavo, bolj te bi spoštoval, ker rad te itak ne bi nikdar imel.

Pa še nekaj...zamerim ti, ker si dovolila da je govoril čez tvojega otroka. Jaz ne bi dovolila da mi en cepec s katerim niti ne živim, kaj govori čez otroka, pa čeprav bi imel prav. Malo si si boga, da dovoliš da te en luzer, ki se meče za bivšo, zajebava.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 8:55:27   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ne želim biti z njim, ker nisem srečna, pa želim biti z njim, ker srce tako želi.



user posted image  Ja, to je najtežje.

Vidim, da si pri sebi razčistila. Daj pogumno naprej. Upam, da boš čim prej srečala moškega, ki bo vreden tvoje in sinove ljubezni. Veliko sreče ti želim. Od srca.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 8:56:59   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Malo si se zgubla v svoji osamljenosti in pravo ljubezen zamenjala za željo po ljubezni. To je on izkoristil v svoje dobro in zdaj je čas, da ga odvržeš ko zadnji drek in živiš dalje ko da ni bilo nič. Bolj ga boš jeb*** v glavo, bolj te bi spoštoval, ker rad te itak ne bi nikdar imel.

Pa še nekaj...zamerim ti, ker si dovolila da je govoril čez tvojega otroka. Jaz ne bi dovolila da mi en cepec s katerim niti ne živim, kaj govori čez otroka, pa čeprav bi imel prav. Malo si si boga, da dovoliš da te en luzer, ki se meče za bivšo, zajebava.



Ja, v veliki meri se strinjam s tem postom. Samo nives, lubica, malo takta prosim. user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 9:05:36   
Anonimen
Nivess!

Vem, da sem si to dovolila, ampak sem mislila samo na svojega otroka. Mislila sem, da smo vsi zreli, odrasli in doživljala travme, ker mi je očital, da nisem uspela kot mama samohranilka pri vzgoji. Zato sem(pač naivna, da smo vsi dobri na tem svetu) mislila popraviti mojo vzgojo. Čeprav v sebi nisem čutila, da delam kaj tako drastičnega narobe niti videla. In skušala izvedeti za konkretne primere, kaj neki delam narobe, vemdar mi jih nikoli ni dal.
Resnično sem dvomila, da delam prav. In seveda skušala popraviti vzgojo, da bo moj otrok vzgojen tako kot treba.
Pa ne delam nič kaj takega hujšega. Plus tega je to moj otrok.
Moj otrok je lepo vzgojen, tako da ni potrebno nič kaj spreminjati. Zaenkrat. Vzgajamo pa itak ves čas.
Enostavno sem mu verjela, da delam nekaj narobe. Naivna sem.user posted image

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 9:08:02   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

.
Enostavno sem mu verjela, da delam nekaj narobe. Naivna sem.user posted image




Ne sekiraj se. Nekateri rabijo/mo več let, da pridejo/mo do tega spoznanja. Ampak življenje teče dalje ... v upanju, na boljši jutri.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 9:16:50   
cmokec
Ti čestitam, ker misliš s trezno glavo. Nisi naivna, samo tako rada bi bila ljubljena in rada bi nekoga ljubila. Veš, da tega sedaj nimaš, a okusila si delček lepega, ki ga nočeš pustiti. V bistvu sama veš, kaj je prav. Srečno.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 9:22:15   
Marogica
ANonimna, tvoj otrok in tvoja vzgoja v tem primeru nista čisto nič kriva. To je enostavno njegov izgovor, ker drugega pač ne najde, da bi najedal in se nekako izgovoril, da mu pač ni do veze s teboj...vsaj ne resne. Kot si že sama ugotovila, še ni razčistil s svojo bivšo v glavi in je to samo njegov problem, kjer ti ne moreš nič pomagati. Pa če si vanj zaljubljena ali ne, pa če bi bil tvoj otrok najbolj vzgojen otrok na svetu. Verjemi, da bi našel pa pač kaj drugega, kar bi ga motilo.

Mogoče še en nasvet: Nikoli ne razlagaj moškemu, koliko si jih imela pred njim, kako je bilo in podobno...To znajo eni izkoristiti v namen, da si nabijajo/zbijajo ego, mečejo naprej, očitajo.....V bistvu pa to za novo vezo ni pomembno. Ljudje smo različni, veze funkcionirajo različno, zato je težko delati neke primerjave..

In mislim, da ta človek ne bo nikoli oče tvojega otroka oz. upam, da ne bo tako. Ker si ne zasluži, ker ni pripravljen. Vedi, da boš ostala na koncu sama, z dvema otrokoma.

In predvsem mislim, da si zaslužiš človeka, ki te bo ljubil iz srca, ki bo vedel, kaj bi rad in ko bo sprejel tvojega otroka, takšnega kot je, saj je del tebe. In če ljubi tebe (z vsemi napakami), bi moral tudi otroka.



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 9:32:55   
Anonimen
Hvala vam!
Vaši odgovori me vzpodbujajo in mi dajejo še več poguma.
Cmokec: res je to, kar si napisala. Upam, da sem res zamenjala ljubezen z osamljenost.
Marogica: nisem mu razlagala, ker je zame preteklost španska vas. Ampak je vztrajal, sam pač sem mu sam delček povedala, ker se itak nisem spomnila vsegauser posted image . Nisem imela volje kaj takega razlagati, ker enostavno mi je brezvezna takšna tema.
In prazniki se bližajouser posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 11:08:34   
mami_miki
če veš da imaš prav, kaj potem nas za potrditev prosiš....potem nisi sigurna, da imaš prav...

najprej o tem razmisli...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 11:16:46   
glen
Bodi močna.
Pa še nasvet.
Če nesprejema tvojega otroka in ga žali,nimaš kaj delati z njim,ker si tega, ne ti in ne tvoj otrok ne zaslužita.
Zaslužita si koga drugega, boljšega, ki vaju bo oba imel rad in vaju bo spoštoval.
Srečno

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 11:19:39   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki

če veš da imaš prav, kaj potem nas za potrditev prosiš....potem nisi sigurna, da imaš prav...

najprej o tem razmisli...



Ve da ma prav. Samo v takih sitacijah človek rabi vzpodbudo in nekoga, ki mu stoji ob strani. Ga dela močnejšega.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 11:45:41   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Ve da ma prav. Samo v takih sitacijah človek rabi vzpodbudo in nekoga, ki mu stoji ob strani. Ga dela močnejšega.


.... ker je včasih prav hudičevo težko narediti tisto, kar sicer veš, da je prav user posted image .
Anonimna, kar obrni nov list v življenju. Držim pesti, da se ti bo obrestovalo.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 13:50:17   
lelaval
Anonimna - v pravi smeri razmišljajš.  Da pa te srce še vedno vleče k njemu pa vedi - potreben bo čas, vendar ga boš prebolela.
Pazniki se bližajo - še dobro, da sta ugotovila, da nista za skupaj pred prazniki, da ga ne boš imela še tukaj v spominu v prihodnje. Praznike sta s sinom do sedaj preživljala sama, pa tudi letošnji ne bodo nič drugačni in nič lepši, kot so bili pretekla leta (ali pa boš celo s kom drugim preživlajla praznične deneve).

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 14:21:32   
Pupica
Beži preč, dokler je še čas. Če boš imela še naslednje leto spomin na skupaj preživete praznike, te bo le še bolj bolelo.Mislim, da te le izkorišča, ker ve, kje so tvoje šibke točke. Ti pa kar lepo verjemi in zaupaj vase, da si otroka lepo vzgojila. Že to da zna tujim ljudem reči, da jih ima rad...Lahko bi le cenil to!Ne pa da pljuva po njem.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 14:35:44   
karmy
Ne smeš iskati partnerja samo zato ker ti je dolgčas in ne maraš biti sama, ker potem dobivaš same čudake. Stran od njega, in se nauči sama živeti ( saj ni tako slabo kakor se sliši).

Tudi jaz sem par let sama, in se imam super, res da je bilo prva leta težka, vendar zdaj si ne morem predstavljati da bi imela še koga, za katerega bi skrbela, živela s kom,.... moje življenje je zapolnjeno z mojimi željami in moj mali je zmeraj vključen v to. Da mi pa še en pride trenutno v moje življenje, in mi začne komplicirati.. jaz tega nisem pripravljena poslušati...user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 14:59:04   
piščanc
če ne sprejema tvojega otroka, potem ne sprejema del tebe. če se tebi otrok ne zdi podivjan, potem ni. in konec. vzgoja pa nikoli ni popolna, ampak samo po meri staršev.


_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
17.11.2007 15:22:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 15:22:44   
Anonimen
Zamoti se s čim drugim, misli na kaj drugega, pojdi po službi med ljudi, obrni se na kako prijateljico ali znanko, pa če se vsak dan ob kavici mal izpoveš, boš vidla veliko lažje ti bo in prej boš lahko sama zaživela naprej.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 17:36:37   
mama54
V bistvu sem si že odgovorila in tudi vem, da pri njem ni prihodnosti, ker ga moj otrok moti.



Pa še nekaj...zamerim ti, ker si dovolila da je govoril čez tvojega otroka.


IZVIRNO SPOROČILO: nivess



------------------------------------------------------------------

Tukaj bi se kar za večno poslovila od dedca.Isto pa mislim kot Nivess.

< Sporočilo je popravil mama54 -- 17.11.2007 17:38:04 >


_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Znova razočarana
17.11.2007 18:49:28   
Vijoličarka
V bistvu si imela smolo. Za seboj imaš že eno razočaranje in dolgo si potrebovala, da si se toliko k sebi spravila in bila pripravljena spet komu zaupati.

Žal tale tvoj fant ni bil pravi. Nismo vsi ljudje enaki. Ti si npr. vedela, da potrebuješ čas, da se umiriš, preden se spustiš v novo zvezo, on je v novo zvezo kar skočil, ker njemu je bilo najbolj bistveno, da ni sam.

Vendar je najbrž on v vajini zvezi iskal tisto, kar je ostalo za njim (življenje z bivšo), torej ga je najprej motil tvoj otrok, nato pa še ti, ker nisi taka, kot bivša.

Pa to spraševanje, 'koliko si jih imela'. Normalno je , da partner vpraša po izkušnjah, ki si jih imel v življenju, ampak bolj zato, da se skupaj pogovarjata, kaj sta se iz teh izkušenj naučila, ne pa da ti prešteva predvsem posteljne partnerje in ti potem glede na svoje kriterije, prilepi ustrezno etiketo.

Žal se mi zdi, da si se bolj zaljubila v idejo srečnega družinskega življenja, pa da v dejstvo, da je tvoj otrok nekoga klical ati, kot pa v tega fanta.

Zberi se. Res se bo treba v osamo vrniti, ampak če si prebreš malo o nasilju in travmah, ki se dogajajo v družinah, potem osama ni tako huda. Kajti kakor si nam stvar opisala, bi se morda znalo zgoditi, da bi lahko trpela od česa hujšega, kot od osamljenosti.

Tale fant je nezrel in ne ve, kaj bi sam s seboj, morda ga je bivša pustila prav zato.

Zaključi zgodbo in pojdi naprej. Srečno!

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu mama54)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Znova razočarana
18.11.2007 18:03:09   
tincci
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

In prazniki se bližajouser posted image


Ma pa kaj potem. Pejdi na kako medico ali se dobi s sošolkami ali pa se spravi v šoping, decembra imaš pa ja veliko stvari za počet. Očitno pri tebi ni mesto za njega in si tega noče čisto priznat in je za filter vzel tvojega otroka. Verjetno imaš svojega otroka najrajši na svetu, tako da ti je itak jasno. Ne sekiraj se preveč in pojdi dalje. Srce bo z vsakim letom bolj potihem hotelo svoje in čez leta se ti bo zdel samo en bogi tip.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Znova razočarana
18.11.2007 20:01:01   
soncek.djukelica
Vem,da je težko narediti tisti korak naprej, kljub temu da veš,da partner ni pravi zate! Tudi sama sem imela enega takega partnerja,da je lahko vsem drugim,predvsem pa sebi dokazal,da lahko dobi žensko, bil pa je daleč od tega,da bi vedel kaj pomeni partnerstvo! In tudi sama sem bila zaljubljena do ušes v njega!
In tako kot ti, sem si vzela čas in ga prebolela!

_____________________________

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?