|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče dodatka
15.12.2007 8:29:29   
pimi
Naš pikec je star 4,5 mesecev in se še samo dojima. A včasih mi že kar precej zmanjkuje mleka in bi mu rada dala dodatek toda noče. Ko mu dam flaško potegne in ko ugotovi, kaj je not se spači in na noben način več ne potegne. Če ga še malo prepričujem pa v jok. Občutek imam, da bo večno samo na joški.user posted image

Zanima me kako so vaši sprejeli dodatek, če ste ga začeli dodajati po nekaj mesecih izključnega dojenja. Pri prvi sem namreč začela dodajati pri 2,5 mesecih in ni bilo problema. Je pa bil problem, ker je pri 4-ih mesecih začela zavračat dojenje in se je kar čez noč odstavila. Pri drugem pa sem hotela vztrajati čim dlje a sem ga očitno močno polomila. Je že res da mu izraščajo zobki-prvi je že pokukal in drugi se tudi že tipa, vendar vseeno je ponoči na uro do dve.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče dodatka
15.12.2007 8:36:56   
Anonimen
A včasih mi že kar precej zmanjkuje mleka


kako pa to veš? In pri 4,5 ne moreš imeti občutka, da bo celo življenje na joški user posted image

(odgovor članu pimi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: noče dodatka
15.12.2007 8:39:56   
Strawberrie Cherrie
Hm....
1. noče dodatka - bodi srečna, da pije samo mleko, da se tvojega mleka nasiti. to je za otroka najbolj zdravo, in tudi najceneje. do 6m ga lahko izključno dojiš, tudi brez dodajanja čaja. če pa ne dobiva dovolj na teži je druga pesem in potem bi jaz pri 4,5m začela poizkusno uvajat GH.
2. misliš, da bo celo življenje na joški? moj 1letnik se doji približno 13x na dan in sem ziher da bo nehal do 18letauser posted image
3. ja, pohvalno je, da želiš vztrajat čimdlje, ampak tole čimdlje res ni 4,5mesece? ali pač?

Jamraš kot da bi nonstop dojilaže 3leta....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: noče dodatka
15.12.2007 9:28:23   
Naja30
Mislim, da ima kar dovolj tvojega mleka, če noče dodatka. Če bi bil lačen, bi jedel tudi dodatek.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: noče dodatka
15.12.2007 9:53:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

A včasih mi že kar precej zmanjkuje mleka


kako pa to veš? In pri 4,5 ne moreš imeti občutka, da bo celo življenje na joški user posted image


To tud mene zanima. user posted image

Če noče dodatka, pomeni da imaš dovolj mleka in pač ni lačen. user posted image  Pa mleka ti ne more kar čez noč zmanjkati, sploh če se dojita redno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
15.12.2007 10:53:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pimi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: noče dodatka
15.12.2007 15:25:09   
pimi
Ne mislim ga prenehat dojit in tudi navolila se nisem ker mi je to v veliko veselje.  Moj namen tudi ni bil jamranje, le skrbi me, da bom ostala čisto brez mleka ker ga imam vedno manj on pa vedno več rabi.  Rada bi ga dojila kakor dolgo bo hotel. Dodatka mu nočem dati zato, da bi ga prenehala dojit ampak zato, da nebi bil lačen. Tudi z gosto hrano že poskušava a mu ni preveč všeč in zraven joče.To, da sem rekla, da imam občutek, da bo celo življenje na joški sem rekla zato, ker karkoli mu ponudim drugega, pa četudi vem, da je lačen ker mine vmes že toliko časa, zavrača in joče. 


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: noče dodatka
15.12.2007 15:46:00   
Anonimen
Oprosti, ampak a sploh veš kako delujejo dojke? Več ko se otrok doji, več mleka se proizvaja. Če imaš občutek, da se pri tebi premalo najé (najbrž veliko joka al kako?), mu čimvečkrat ponudi dojko in ne glej na uro kdaj je nazadnje jedel. Kadarkoli bo siten, mu ponudi, pa ni šans, da ti zmanjka mleka.

Na žalost opažam, da veliko mamic preneha z dojenjem, ravno zato, ker "mislijo", da jim mleka zmanjkuje. Pa ga ne more zmanjkati kar tako. Če pa boš začela dodajati, pa bosta s tem začela izpuščati obroke na dojki, pa bo posledično res čedalje manj mleka.

Kolikor je po mleku povpraševanja, toliko se dela mleka. Več ko otrok ziza, več ga je in obratno.

Svetujem ti, da si prebereš o dojenju na www.dojenje.net preveri pa tudi če imajo v tvojem kraju kakšna srečanja LLL (La leche league) in se jih udeleži ali po telefonu pokliči katero od svetovalk na tem naslovu.

Zdaj sem ti dala toliko napotkov, da ni šans, da ti ne rata, ostalo je na tebi.

Pa srečno!

(odgovor članu pimi)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?