|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   HSG bolnica Postojna
21.3.2011 16:20:18   
Anonimen
Pozdrav vsem!
Ne bom spraševala kok je poseg (HSG) neprijeten ali boleč, zanima pa me ali je kater imela ta poseg v bolnici v Postojni? Kako je poseg tam potekal? Bega me namreč to, da moja G pravi, da po tem pregledu ni bolniške. V večini primerov, ki so opisani na tem in drugih forumih, pa so punce imele tudi do 5 dni bolniške (povprečno 3 dni).

Vnaprej hvala, če bo katera delila svojo izkušnjo.
Lp user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: HSG bolnica Postojna
21.3.2011 16:26:22   
saruška
živjo! imela sem HSG v postojni enkrat julija. prideš tja okoli 10, ti vzamejo kri, in pol čakaš... sama sem čakala nekje do 13, pol te pospremijo v ZD in opravijo kar pač imajo za nardit. v 10 - 15 minutah si fertik in greš lahko domov. bolniške ne potrebuješ, vsaj jaz je nisem, bolelo me je pa še tisti dan in to je to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: HSG bolnica Postojna
21.3.2011 17:22:41   
Anonimen
Ja praksa je različna od bolnišnice do bolnišnice in v Postojni se mi zdi da so kar "šparajo" kar se tega tiče če primerjam z Ljubljano.... Kot da plačujemo drugačen znesek zavarovanja... Jaz sem bila tam oz. mi je bilo rečeno ob 7.30, potem sem pa čakala do 13h da sem prišla na vrsto. Najprej naredijo ultrazvok potem čakaš v čakalnici, dokler te ne pridejo iskat... Greš s sestro in zdravnico v ZD, vse skupaj traja slabe pol urce, pri meni je bilo malo dalj ker se je trudila narediti HSG ampak ni šlo, ker imam prekratek maternični vrat, tako da je po 20 minutah obupala, pa še krvavet sem začela tako da ga ni bilo šans...
Sem imela pa bolniško samo tisti dan, čeprav me je še kar ene dva dni bolelo po tem posegu... Na žalost
Isti primer je laparoskopija, jaz sem imela bolniško s strani Postojne en teden, doma sem bila potem 14 dni, ker se šivi niso lepo celili, kolegici ki sta bili v drugih bolnišnicah pa en mesec user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: HSG bolnica Postojna
21.3.2011 17:53:42   
Anonimen
Hvala obema za odgovor. Tako nekako mi je opisala tudi moja G, kot si opisala Saruška. Pa mi je bilo malce čudno, glede na vse, kar sem prebrala iz Lj, Mb, ... user posted image
Meni je G rekla naj dan prej pregledom vzamem odvajalo- kaj ste vzele (če ste morale)?
A vaju lahko vprašam še, koliko časa ste čakale na izvide? Ste jih prejele ve ali G?

Anonimna- Kako pa so ti potem naredili HSG?

Koliko vprašanj...user posted image
Lpuser posted image


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: HSG bolnica Postojna
22.3.2011 18:28:36   
Anonimen
tud jaz sem mela HSG v Postojni. Bilo je natanko tako kot je opisala Saruška, izvide in sliki pa sem dobila takoj ko sem prišla ven iz rentgena. Vse skupaj gre kar hitro - mislim samo slikanje. Ravno tako postaviš noge v tista korita, ti naštimajo kot za navaden ginekološki pregled, ginekologinja ti vbrizga tekočino in potem slikajo. Dobiš še vložek in se oblečeš. Zunaj sem počakala da je prišla moja G k meni s slikama in izvidom, tudi takoj mi je povedala da je vse BP, dala mi je datum za pregled pr njej - kmalu po HSGju, ker naju je s partnerjem, kljub temu da mava vse ok, napotila v naplodnostno.

No, in zgodba se nadaljuje, danes sem 12 tednov noseča, jupiiiii. Uspeli smo s prvim IVF. Kar pogumno in korajžno!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: HSG bolnica Postojna
22.3.2011 19:18:50   
Anonimen
Anonimna- ČESTITKE! user posted image Take zgodbe me tako navdihnejo! user posted image (čeprav sem šele na začetkuuser posted image )
Hvala ti za odgovor in spodbudne besede! 
Ali je minilo precej časa od HSG pa do user posted image ? Predvidevam, da sta bila napotena v neplodnostno v Postojni in si tu imela tudi IVF.

Komaj čakam, da bo ta pregled za mano, da vidim kako naprej...

Lpuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: HSG bolnica Postojna
24.3.2011 10:17:07   
Anonimen
ojla,

po HSG-ju sem dobila klomifen tablete, ki spodbujajo ovulacicjo, imela sem jih pol leta, pa se ni nič zgodilo. Jeseni 2009 sem šla v Lj v neplodnostno, tamkajšnja G se je na podlagi vseh izvidov odločila da me pošlje še na Laparoskopijo, ki so mi jo naredili 30.3.2010 (hehe, kmalu bo eno leto), in ko sem imela oktobra ponoven pregled v Lj, me je G napotila na IVF, ki se je začel letos, 5.1. s prvim dnem M, in zdaj sem tri mesece noseča. 30.3. letos, eno leto po Laparoskopiji pa mam nuhalno. hihi, kok se vse pokriva.

Povem ti le to. Je res da se včasih načakaš in vse, amak se vsaj premika. Meni je bilo to v veliko tolažbo - sem v rokah strokovnjakov in vedo kaj je potrebno. Sicer pa lahko takoj naslednji cikel po HSG-ju zanosiš, kar je sploh najbolj idealno. Držim pesti da se ti čim prej uresniči magični +.  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: HSG bolnica Postojna
24.3.2011 19:04:34   
Anonimen
Anonimna, res si prijazna, da si mi pojasnila, kako je potekalo pri tebi! Hvala! Resnično ti želim lepo, mirno nosečnost in lahek porod user posted image
Kako, da si se odločila za neplodnostno v Lj, glede na to, da si mela preglede v Po.?
Moram reč, da sem sedaj, ko čakam na HSG "pomirjena", ker se premika in me je tudi G takoj napotila naprej. Tako, da se strinjam s tem zadnjim, kar si napisala. To daje nekako upanje, da kmalu pa bo user posted image !

Jaz bom imela HSG takoj po končani user posted image (če bo prišlauser posted image ) in moja G svetuje user posted image takoj, ko lahko. Mnenja o tem so različna, tako da sedaj razmišljam ali upoštevat svojo G ali počakat 1 mesec in šele potem user posted image .. Malo sem v dilemi.user posted image

Lpuser posted image


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?