|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zračenje prostorov
13.1.2009 8:49:54   
BarbaraE
Vzgojiteljice - za vas imam naslednje vprašanje - kako zračite igralnico. Otroci so stari od 1-2 let. Ali jih imate v igralnici ali gredo otroci za ta čas ven iz igralnice? To vprašanje sem izpostavila zaradi včerajšnjega dogodka. V našem vrtcu so študentke (predvidevam, ker naše pomočnice ni bilo več) včeraj ob pol 16 zračile prostor, v igralnici pa 5 malčkov, ki so zaradi toplih prostorov, oblečeni le v žabice in majčke z dolgimi rokavi. Mož jih je takoj opozoril in jim tudi rekel, da naj v bodoče dajo otroke iz igralnice tačas. Danes se bomo tako ali tako pogovorili tudi s ta glavno vzgojiteljico. Moje mnenje je še vedno, da v tem letnem času, pri teh temperaturah ne smejo na tak način zračit igralnice.

Kaj menite ve? Ker me je malce strah, da ne bodo to počele še naprej, le da bodo bolj pazile, da jih ne bo kdo dobil pri tem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zračenje prostorov
13.1.2009 9:55:45   
NEVA-1
Naši grejo medtem v garderobo in tam počakajo tistih 10 minut, nism vzgojiteljica ampak vem da tako delajo, ker mi otroka povesta, sta pa starejša od tvojga(3 in 5 let), vem pa da tudi jaslični pridejo v garderobo

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zračenje prostorov
13.1.2009 13:49:56   
Taddy78
V vrtcu kjer sem ga vpisala (in tudi izpisala) pri 1.letu so imeli isto metodo. Sredi zime odpiranje in zapiranje igralnice kot da otrok ne bi bilo noter. Sicer ni šlo za zračenje, ampak vzgojiteljica je odprla balkonska vrata in počasi začela oblačit otroke. ker so bili sami mali so se torej hodili igrat na balkon in ko so šli noter isti postopek (s tem, da je eno okno bilo skozi odprto na obeliht). Torej pridejo noter, balkonska vrata na stežaj odprta, in začne slačit tamale. Mene, ki sem takrat hodila na uvajanje je tako zeblo v  noge, kako je še le moglo te male pingvinčke, ki so bili samo v štramplah. Vpisan je bil samo 1 mesec, in v tem mesec se jih je nekaj čist izpisalo, ker so bili nonstop bolani, potem pa si po tednih videl kako so manjkali. Tisti dan, ko je sin bil zadnjič tam, sta v skupini bila še samo on in en pubec. no potem pa smo še mi pristali v bolnici.

Mislim da se to marsikje dogaja in če bi kaj podobnega videla v sedanjem vrtcu, bi takoj zropotala...

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zračenje prostorov
19.1.2009 22:17:40   
CLAUDY11
tudi sama sem že doživela da so zračile ko so bli otroci  noter ko pa sem pripomnila da je ja prepih je odgovorila:joj sploh nisem opazla:!!?????? sem bla kr mal jezna in sem ji to tud povedla!!!!  če je pa pomagal ne vem!!!!

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zračenje prostorov
20.1.2009 17:58:34   
sonček balonček
Jaz sem podobno temo odprla zgoraj. Odgovarjajo mi bolj tiste, ki delajo v vrtcih in se jim v splošnem to zdi normalno.

(odgovor članu CLAUDY11)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zračenje prostorov
20.1.2009 18:15:04   
K_a_t_i
Pa dober punce - kako pa doma zračite stanovanje? Ena druga tema je bila, kjer so se vse delale norce iz ene punce, ki nikoli ne zrači, zdej pa glih kontra. Mi tud doma odpremo vsa okna za par minut, da potegne prepih. Pa tamal tačas gleda ven avte (in ne, ne oblačimo ga za tist čas). Ma najbrž smo totalni norci...

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zračenje prostorov
29.1.2009 21:15:04   
atevc
odgovor sem fdala pod en drug naslov

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zračenje prostorov
31.1.2009 19:29:13   
Zofy
Jaz tudi doma ne zračim, ko je otrok v stanovanju oz. ko je v sobi, ki se zrači. Tačas gremo v drugo sobo, odpem okno čisto na stežaj in to je to.

_____________________________

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.


(odgovor članu atevc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zračenje prostorov
1.2.2009 20:58:48   
_andreja_
jaz tudi velikokrat odprem okno za 2-3 min.ko je mali v tistem prostoru... večkrat na dan...  sveš zrak ni še nobenem škodil...drugo je pa da je prepih, na kaj takšnega sem pa tudi jaz elergična in dvomim  da imajo v vrtcu samo ena skupina na enkrat odprto ...

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zračenje prostorov
1.2.2009 21:08:03   
zmajaz
Jaz, ko zračim, tudi odprem vse križem, da se zrak čimhitreje izmenja. Ker to pomeni, da nastane grozen prepih, grem z user posted image  ta čas dol k tašči in je ne izpostavljam temu, ker niti meni ni do tega, da bi bila ta čas tam, kaj šele za user posted image . Če pa odpreš samo 1 okno ali vrata in ni prepiha, pa ni take panike - samo pri nas sta balkonska vrata in okno direkt nasproti in res ornk "potegne" skozi.

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zračenje prostorov
22.2.2009 16:44:45   
Labella_
Pri nas prezračimo takrat ko si gredo otroci v umivalnico umit roke in na stranišče potem pa še malo počakajo v garderobi. Drugače pa se mi ne zdi tako hudo če otroke posedeš stran od okna in za 5 min na hitro prezračiš...Se mi zdi da bi bilo več bolezni če sploh nebi zračili glede na to da otrokom teče iz nosa,kihajo,pljuvajo je v zraku polno  bacilov.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zračenje prostorov
22.2.2009 16:55:07   
pasionka
pozdravljeni!
v našem vrtcu, v moji skupini, imamo stvar rešeno tako, da ko gremo v umivalnico, na stranišče, odprem okna na stežaj, ko pa gremo na sprehod pa pustim eno okno "na kip". Sedaj, ko je čas grip in prehladov zračimo večkrat na dan po 5 min., da se stene ne shladijo. Menim, da so današnji otroci "pomehkuženi" in se hitro prehladijo. Priporočam čimveč gibanja na zraku, ne mislit, da je dovolj, če jih v vrtcu peljemo ven. Sicer je res, da imate starši službe, ki se zavlečejo v pozno popoldne, pa vseeno, en kratek sprehod ne bo škodil.
Lep pozdravček skrbnim staršem in  njihovim  otročkom.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zračenje prostorov
22.2.2009 17:03:55   
tanja22
Delam v jasličnem oddelku 1-2, tudi sama se včasih vprašam kaj naj naredim, ali naj odprem okno, če otrok (zato ker sem sama v oddelku - npr.popoldan) ne morem odpeljat ven. Ker je dokazano, da če se zrak ne zamenja, da je to še bolj nezdravo. Po parih urah je zrak RES zatohel, ker je v prosotrih zelo toplo. Takrat jih posedim na najbolj oddaljeno mizo, ter odprem za minuto ali 2. Gledam na to, da pred tem ravno ne divjajo, da niso vsi premočeni. Verjemite pa mi, da so bili pri nas otroci tut na začetku veliko bolni in to tudi taki, ki so hodili domov do 2 ure, kjer se ni odpiralo oken z njimi v igralnici. Dopoldan pa okna odpiramo medtem ko gremo na hodnik in pred kosilom in spanjem ponavadi na en kratek sprehod po vrtcu.

Povedala sem svoje mnenje, ter kako tudi delam, NE ODOBRAVAM PA ODPIRANJA OKEN MEDTEM KO SO OTROCI AKTIVNI V IGRALNICI....to pa mislim, da lahko vzgojiteljici kar poveste,

lp

(odgovor članu Labella_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?