|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   napihnjen trebušček
11.1.2008 17:26:53   
Natali07
Zanima me kako se ve kdaj ima otrok napihnjen trebušček. Nazadnje ko smo bili v bolnici me je zdravnica spraševala, če ima kaj bolj napihnen trebušček kot običajno, pa se mi ni zdelo.

Danes sem ponovno probala in mu zjutraj dala prekuhane ovsene kosmiče. Do 16:00 je bilo vse v redu, sem bila že vsela, da mogoče bomo pa kaj novega jedli. pa sem se očitno motila. najprej je bil že to čudež, da je dvakrat v dnevu spal, ko se je pa zbudil je neutolažljivo jokal oz kričal. Sem ga nesla v kopalnico, da bi ga previla, pa je mahal in krili z rokami in nogami in nakoncu čisto pobruhal sebe in mene. Mi je šlo ponovno kar na jok. user posted image

Ko sem mu potipala trebušček je bil popolnoma trd, kot skala. tako trdnih mišic pa nima. No pol sem ga mal masirala po trebuščku in se je umiril, ter tudi trebušček ni bil več tako trd.

A to pomeni, da je imel zaradi alergije napihnjen trebušček ali je bilo kaj drugega? user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: napihnjen trebušček
11.1.2008 17:33:04   
pikalonca
Najprej sem pomislila, da je imel krče, ker tako je bilo pri našemu pri 6 mesecih.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: napihnjen trebušček
13.1.2008 20:17:57   
lysa
IZVIRNO SPOROČILO: Natali07
Ko sem mu potipala trebušček je bil popolnoma trd, kot skala. tako trdnih mišic pa nima. No pol sem ga mal masirala po trebuščku in se je umiril, ter tudi trebušček ni bil več tako trd.

Ko ima otrok trd trebušček je treba takoj k zdravniku! Mene je pediatrinja posebej opozorila, da v primeru, če ima otrok trd trebušček (tvoj je še celo bruhal), moram nemudoma priti v ambulanto. To velja tudi za odrasle osebe.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: napihnjen trebušček
13.1.2008 20:30:39   
Natali07
Iysa - hvala za opozorilo, bom sedaj bolj pozorna na to.
Drugače mu je bilo po masaži bolje in je bil kmalu spet pravi navihanček.

Pa ti je zdravnica omenila zakaj je nujno obiskat zdravnika. Me bo sedaj še strah, da ga nisem peljala.

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: napihnjen trebušček
13.1.2008 20:37:02   
Gina
Napihnjen trebušček, bruhanje in driska sta lahko znaka za alergijo na gluten - otrokom manjka encima za presnavljanje le-tega. Malo opazuj, če ima prebavne težave takoj oz. kmalu po zaužitju glutenske hrane. Kadar je ne jejo, so ti otroci čisto fajn. Lahko je pa seveda tudi kaj drugega. Koliko je pa star, a sploh že dobiva žitarice?

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: napihnjen trebušček
13.1.2008 20:52:39   
Natali07
Gina moj malček je bil ravno star eno leto. Ima potrjeno alergijo na jajce in krompir. Mleko je minilo in smo ga pred enim mesecem začeli uvakjat (oz. jogurte in skuto- samega mleka še ne). Alergijo ima od rojstva.
Seveda ugotavljam še cel kup druge alergene hrane: purana, polento.... ne bom naševala.

Uživa zelenjavo, sadnje (seveda le izbrano) in meso( goveje, zajčka, piščančje), ter riž in domač kruh.
Tu nastopijo največje težave. Do sedaj sem mu uspela uvesti le riž, domač kruh iz pšenice in tesenine brez jajc.  

Po ostalih stvareh mi bruha ali je pikast
- po polenti če zaužije samo eno žličko bruha cel dan
- po proseni kaši bruha
- po ovsenih kosmičih bruha - trd trebušček
- ješpren - rata pikast

Ker mi je po polenti in kaši bruhal, je zdravnica alergologinja pri 10 mesecu svetovala naj mu uvedem pšenico - domač kruh. Po domačem kruhu in tudi po testeninah nima težav. Tako, da ne vem kaj je vzrok, da nobene druge žitarice ne prebavlja.  Upam, da ni gluten, ker pšenico je in se je sedaj začel tudi malo bolj rediti kot do 10 meseca, ko je živel izključno od sadja, zelenjave in mojega mleka. Ne vem mogoče škrob, ker ima alergijo na krompir in polento - koruzo???

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: napihnjen trebušček
14.1.2008 21:00:43   
Gina
Ojoj, tole je pa res naporno. Pa če je še tolk bogi zraven....user posted image
najbrž res ne bo pšenica, če kruh ok prenaša. Alergije so tolk neraziskana stvar, da gre žal še vedno večinoma vse ugotavljanje na osnovi poskusov in posledic, niti testi ne pokažejo vsega, ali pa pokažejo nekaj, kar sploh ne povzroča v praksi težav. Vsaj tako je meni zdravnica razložila, ko meni že leta in leta ne ugotovijo alergena. Ob vseh posledicah vzroka ni. user posted image

Upam, da boste čim prej ugotovili, kaj sme jesti in česa ne, pa seveda upam, da ga čim prej minejo. user posted image

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: napihnjen trebušček
14.1.2008 22:28:30   
madela
Kot je napisala Gina,sem tudi sama takoj pomislila na alergijo na vse žitarice,kot je imel naš tamali. OB napetem trebuščku pa bi jaz zdravnici rekla,da hočem teste za celiakijo. Ta bolezen lahko ima zelo različne simptome in jo lahko odkrijejo tudi v odrasli dobi.
Jaz ne bi čakala,da se sami spomnijo,da ga končno pregledajo. Kolikor te berem je vaš malček precej bogi glede vseh alergij in bi se le lahko malo podvizali(zdravnike mislim)

Kakšno pa ima blato?
Pri alergijah je značilna driska,ni pa nujno(naš ni imel drisk)
Za celiakijo pa je značilno svetlo oziroma sivo blato,ki zelo smrdi.

Pred prazniki sem imela našega ravno zaradi tega čudnega blata pri zdravniku in nas je nameravala po praznikih poslat na testiranje,če se ne bi izboljšalo,pa se na srečo je.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Katero ime vam je všeč?




Marija (14%)

Anamarija (52%)

Ivana (34%)


Število vseh glasov: 11496

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!