|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Služba
16.1.2008 8:16:14   
Tato
Mogoče moja tematika ravno ne paše v ta sklop foruma. Sedaj sem v 12. tednu nosečnosti, imela sem tudi že NS, izvidi so bili super.
Edina težava, oz. skrbi, ki me tarej so, kako povedati v službi. Ali je sedaj že pravi čas ?
Nekateri, ki že vedo, da sem noseča, pravijo, da se mi še nič ne pozna, čeprav imam jaz občutek, da sem napihnjena.
Ne vem sploh kako začeti pogovor o nosečnosti s šefom  ? Občutek imam, da je občutljiv pri tej temi, saj je v preteklosti imel
že kar nekaj slabih izkušenj, ker je bivša sodelavka bila 2X na porodniški.
Prosim vas, drage punce za kak nasvet. Ker bi le rada, da bi bilo to čimpreje za menoj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Služba
16.1.2008 8:29:01   
łiłi
najprej cestitke za nosecnostuser posted image .tudi sama nisem vedela kako povedati sefu ,ampak sem mu tkoj po prvem pregledu povedala ,ker sem prvo nosecnost imela ss in nisem hotela riskirat da mi se ponovno kaj zgodi ker sem imela tesko delovno mesto(dvigovanje po 40 kil,non stop se prepogibat....)zato sem mu kar rekla,itk sem imela pogodbo na 1 leto pa se vprasanje ce bi mi podalsal,tako da sem potem odsla na bolnisko.zdaj odvisno kako je pri tebi?kako delo opravljas in kako imas z pogodbo?

(odgovor članu Tato)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Služba
16.1.2008 8:33:24   
aluš
Po moje, glede na to, da je NS v redu, prvo trimesečje (če obstaja nevarnost za SS) je mimo, pa še bremeni te to, kdaj povedat in kakšna bo reakcija, kar kmalu povej. Eno jutro globoko vdihni in povej šefu. Saj je valda normalno, da imajmo ženske otroke. Ker boš itak morala v cca enem mesecu povedat, sicer bodo sami pogruntal da si user posted image , to se mi zdi, da je bolje da prej sama poveš, preden začnejo šušljat in spraševat.

V glavenem, jaz bi na tvojem mestu povedala. Boš imela sigurno lažjo glavo, ker se ne boš več s tem obremenjevala, kdaj povedat, kako povedat, kaj bo rekel. Kar bo pa bo. Čeprav je tako, da ponavadi, ko mislimo, da bo user posted image , ker smo noseče, delodajalec kar dobro reagira.

V želji, da bo rekel šef, ja fino, no saj sem pričakoval. Do kdaj pa boste potem delala, da vam najdemo pravi čas zamenjavo, da jo boste uvedal .... itd, te prav lepo pozdravljam.Pa sporoči kako je bilo (če se boš odločila, da kar poveš).

(odgovor članu Tato)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Služba
16.1.2008 8:35:20   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Tato
Občutek imam, da je občutljiv pri tej temi, saj je v preteklosti imel
že kar nekaj slabih izkušenj, ker je bivša sodelavka bila 2X na porodniški.


Kristus, a to, da gre ženska na porodniško (in to si drzne CELO 2x!), je slaba izkušnja?? user posted image

Če je sodelavka "bivša" zaradi teh "slabih izkušenj", potem se res psihično pripravi.
 
Želim ti vso srečo user posted image

(odgovor članu Tato)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Služba
16.1.2008 8:47:46   
jagoga
Zdaj je pravi čas, da poveš šefu za tvoje stanje.  Če boš odlašala, ti bo vsak dan težje povedat. Kar zberi pogum in mu povej, ne glede, kako bo odreagiral. Če pa pogledaš stvar iz njegove perspektive, bi pa za to rad izvedel čimprej, kajti tako bo imel dovolj časa, da ti poišče zamenjavo.
Moja sodelavka je šla cca 6 mesecev pred menoj na bolniško in nato na porodniško, pa so delali v službi tak kraval in jo pljuvali (neupravičeno), ampak ko sem pa jaz povedala za mojo nosečnost (ravno tako sem se bala kako bo odreagiral), pa jo je sprejel čisto mirno in mi čestital.
Nič se ne boj, le pogumno, to je tvoja pravica in ko se ves prah poleže, bodo vsi veseli za tebe (le tisti, ki so že običajno zelo nastrojeni proti tebi, ampak na te se pa ne oziraj).
Pa čestitke tudi tebi, naj s e slovenski narod veča!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Služba
16.1.2008 8:59:36   
Anonimen
Čestitke user posted image , povej čimprej... Moja izkušnja je bila takšna, da so moški "šefi" nosečnost sprejeli zelo lepo, ženske so pa bolj "igrale" veselje...user posted image

(odgovor članu jagoga)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Služba
16.1.2008 11:37:21   
lelaval
Občutek imam, da je občutljiv pri tej temi, saj je v preteklosti imel
že kar nekaj slabih izkušenj, ker je bivša sodelavka bila 2X na porodniški.


In zato se ti naj ne bi niti odločila za user posted image ?
Ti mu lepo povej - je bolje, da sliši najprej od tebe, šele nato od drugih. Jaz sem za 3. user posted image  tudi s strahom povedala - sem mislila še malo počakat, ker sem imela še teden dni pogodbo, po taki novici pa je vprašanje, če ti podaljšajo- ampak sem mogla, ker sem čez noč po 2 mesecih nosečnosti pristala na bolniški (ki pa se je nato zavlekla do porodniške). Ampak je bil ful razumevajoć - sem rekla, da bom še delala, kolikor bom lahko, da uvedem novo, a je njega bolj skrbelo, da ne bo z user posted image  kaj narobe. In še pristavil, da pogodbo mi v vsakem primeru podaljša. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Tato)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Služba
16.1.2008 11:45:07   
Anonimen
Jaz mislim da nimaš kaj čakat .Pa nimaš se kej sekirat sej to je za pričakovat da bi prej ali slej zanosila to ni nč takega spolh če si za nedoločen čas povej in to je to.Ne vem kakšno imaš delo jaz vem da sem povedala takoj ko mi je test pokazal da sem noseče,ker tud ne bi blo dobr da bi bla tih ker so me potem dal na drugo mesto delat kjer ni blo takega fizičnega dela.Ti lepo povej in nič se ne sekiraj kaj bo reku to bo samo skodovalo tebi in otročku.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Služba
16.1.2008 11:52:26   
bastian111
Čestitke tudi z moje strani! Sama sem v službi takoj povedala,ker sem imela  pred tem tudi ss. delala sem do 8t,nakar me je g. poslal na bolniški staž in to zaradi rizične nosečnosti oz.zaradi grozečega ss.v služi kjer delam me razumejo in ni bilo nobenih komplikacij.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Služba
16.1.2008 12:05:58   
arabela*
imam eno vprašanje.Imam službo,v kateri sem nonsto na nogah,se težko dviguje,sklanja.Imam tud nenormalne slabosti in nizko maternico.Kam grem glede bolniške,lahko kar k svoji zdravnici za začetek??

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Tato)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Služba
16.1.2008 12:13:17   
J.L.
Povej, ko boš sama menila, da je prav. Zakonsko naj bi nosečka o svojem stanju obvestila nadrejenega mesec pred PDPjem. Jaz nisem omenila ničesar do 4 meseca, kljub da sem bila na nogah in je bilo potrebno včasih kaj težkega dvignit. Potem so se pričele težave in sem bila prisiljena o tem obvestiti šefa (zaradi bolniške) po preteku pogodbe, pa mi je već ni podaljšal. Kar pa ni nič novega. Žal je dan danes tako. Upam, da boš ti imela več sreče in da se bojo nosečnosti veselili s tabo. Seveda pa sta najvažnejša ti in pa user posted image ki raste v tebi. Čestitam ter uživaj v nosečnosti.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Služba
16.1.2008 12:21:47   
Anonimen
Predvidevam da delaš v trgovini,ja kr do svoje osebne zdravnice pojdi ona ti lahko da do  30 dni,potem za naprej pa potrebuješ kakšen izvid od ginekologinje da pol osebna zdravnica  pošlje na komisijo in potem oni odločajo a si sposobna za delat al ne.

veliko sreče

(odgovor članu arabela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Služba
16.1.2008 12:27:30   
Tato
Hvala res vsem za spodbudne besede in odgovore.

Tako, da bom res kr dala to iz sebe ven, pol pa bo kar bo.

V tem našem podjetju so drugače v večini zaposleni, ki prav komaj čakajo, da izvejo
kakšne nove sočne informacije, in potem opravljajo za tvojim hrbtom. Lepo bi bilo,
če bi ti seveda povedali vsaj tebi v obraz..

Vem, da se s tem ne bi smela obremenjevati, ampak je le vsakdan mojega življenja.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Služba
16.1.2008 13:12:00   
vaney
jaz ti tudi svetujem, da poveš čimprej sama. jaz sem točno po 12. tednih nosečnosti šla k šefici in ji povedala. tako, da je zvedela prva, še pred starši. živim namreč v manjšem kraju in če bi komu prej povedala, bi se hitro razvedelo in bi izpadlo grdo. pa je zelo lepo reagirala in se mi je zdelo super, čeprav sem šla s strahom k njej.

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Tato)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Služba
16.1.2008 13:51:17   
rokapi
12 tednov je pravi čas, da se to pove. lahko šekak teden počakaš, prav dosti več pa ne boš mogla, saj se bo kmalu videlo.

Bodi srečna, da nosiš novo življenje pod srcem. Če bo pa kdo reagiral neprimerno, pa se ne sekiraj. Srečno!

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Služba
16.1.2008 14:00:49   
SašaR
Če tvojemu šefu ni všeč da je ženska noseča in da pričakuje otroka, zakaj user posted image  pa potem zaposljuje ženske. Moški mu bodo bolj težko utekli na bolniško v času nosečnosti in prvih 105 dni. Potem pa je mogoče.

Kako sovražim take šefe.

Bomo videli če bom še kdaj noseča kako bo to moj šef prenesel. Enkrat že nekaj časa nazaj mi je rekel da on ko je zaposlil žensko je sprejel tudi to, da bo odšla vsaj enkrat na porodniškouser posted image . Samo bi rad pa videl da je ta ženska fer do njega. V kolektivu sem trenutno edina.user posted image

_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Služba
16.1.2008 14:05:25   
tejaz
Direktorici sem povedala že na začetku iz razloga, ker imam vodilno funkcijo v podjetju in je potrebno nekoga usposobit za nadaljevanje mojega dela. moram rečt, da je bila vesela zame in ni nič komplicirala saj ima sama 3 otroke in ve, da se bo vsaka mlada ženska slej ali prej odločila za otroka. Svetujem ti pa, da poveš čim prej, ker ni dobro, da se zaradi tega obremenjuješ.

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Služba
16.1.2008 14:08:01   
Bajsa
Čestitke za user posted image  in dobre rezultate!
Kar se pa tiče kdaj povedat v službi. Jaz mislim, da bi bil zdaj že skrajni čas. Je pa tako, da ti povem, če slučajno ne veš. Porodniško ti itak plačuje csd, tako da tvoj delodajalec s tem nima nobenih dodatnih stroškov, plačuje samo tvojo zamenjavo, kar pa pomeni, da bi itak plačeval nekoga na tvojem delovnem mestu.
Želim ti lepo nosečnost, pa kr hitro povej, boš imela manj skrbi!

_____________________________

Nisem vedela koliko ljubezni je v mojem srcu, dokler me ni Zala poklicala MAMA!

(odgovor članu Tato)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Služba
16.1.2008 16:17:07   
Naja30
Ti mu kar povej. Kaj pa lahko naredi? Saj je moral pričakovati, da boš tudi ti imela otroka nekoč.

(odgovor članu Bajsa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Služba
16.1.2008 16:59:36   
samantha_ce
Tudi jaz ti priporočam, da mu poveš čimprej, da se ti slučajno ne zgodi tako kot se je meni prejšnji teden. Imam namreč tako službo, da sem neprestano na nogah 8 ur (nimamo niti 5 minut pavze, kaj šele malico, pa tudi toliko časa ni, da bi šla na WC). Že od začetka nosečnosti sem se zelo slabo počutila in sem komaj zdržala na nogah, toda to nisem nič omenjala šefu, saj je tako nečloveški, da ne priznava nobenega slabega počutja oz. bolezni ipd. (sem že namreč delala s 40 temperature, da se mi je kar bledlo, pa nisem smela domov). Prejšnji teden pa sem zopet imela pregled pri ginekologu in sem mu seveda potožila o svojih težavah in tako me je dal v bolniško. Zdaj sem bila "prisiljena" povedati šefu o tem, da sem v bolniški in seveda, zakaj. Bil je zelo jezen in je rekel, da moram še delat najmanj do konc tedna - do sobote (takrat je bil pa četrtek), saj on ne more tako na hitro najti zamenjavo. In jaz sem seveda delala, čeprav mi je bilo zelo naporno, ampak nisem vedela, kaj naj. No, takšna je moja izkušnja glede tega, kdaj in kako povedat delodajalcu.
Želim ti vso srečo!

_____________________________

*06.07.2008 - naši družinici se je pridružil sonček ALEX*

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Služba
16.1.2008 20:17:31   
Tato
No skratka dekleta, moram vam povedat, da ste mi dale kar moč ... in ko sem med službo prebirala forum, sem si rekla, no pol pa je res najbolj da se kr skorajžim.

Šla sem do šefa in mu povedala za user posted image , moram rečt, da je zelo dobro sprejel in mi rekel, da me razume, in da mu tudi sam otroke, mi čestital in mi rekel, da me razume. Vsi ti moji strahovi so bili zaman, očitno sem res sedaj bolj občutljiva in panična. Res je, da me je bilo bolj strah zaradi tega, ker sem tu zaposlena malo manj kot leto dni, vendar za nedoločen čas.

skratka hvala vsem za spodbudne besede, ta najhujše je za mano, sedaj lahko le še uživam v mojem naraščajočem trebuščku.


(odgovor članu samantha_ce)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Služba
18.1.2008 8:41:23   
aluš
No, vidiš, super, sem prav vesela zate. Ni zmeraj vse tako črno kot se zdi. Sem prav čakala, če boš kaj napisala, če si že povedala in kako je bilo. Ker pri meni je bilo v drugo isto. Kar čakala in čakala sem, ker nisem vedela, kakšna bo reakcija, no potem pa pravi šefica: ja saj sem pričakaoval, da bom enkrat tudi to zvedela.

(odgovor članu Tato)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?