|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolečine
5.1.2008 10:06:55   
Sandra05
Lepo pozdravljene. Morda že o mojem vprašanju kje kaj piše, vendar prosim da mi pomagate. Zanosila sem po nesreči, naj bi bila v petem tednu nosečnosti in zanima me, zakaj moram pri ginekologini čakati še do 14-ga, na prvi pregled. Moj največji problem, pa je v tem, da sem zanosila v času, ko sem jedla zelo veliko dozo antibiotikov proti želočni bakteriji (14 dni) in brez dvoma sem se odločila, da opravim splav. Ker mi nihče ne obljubi, da bo nosečnost in razvoj potekal dobro, 9 mesecev pa ne želim biti v strahu, saj vse skupaj še le poslabšam. Težava pa je v tem, da imam močne bolečine v predelu jajčnikov, grozno me zvija, kot kašne predmenstrualne bolečine.
Prosim svetujte mi, ali so te bolečine lahko resne in če moram res tako dolgo čakati na prvi pregled.
Hvala za vaš nasvet, saj mi bo bolj kosistil od vas, kot pa vse kar piše v knjigah. Hvala

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 5.1.2008 20:14:08 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 10:11:23   
Anay
Ali si povedala, da nosečnost ni bila ravno zaželena? Ker ponavadi (vsaj pri moji ginekologinji je tako) te vzamejo takoj, da ti dajo vse potrebne papirje. Daj še enkrat pokliči pa vprašaj.

(odgovor članu Sandra05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 10:17:27   
Sandra05
Seveda sem ji povedala, da tega nisva načrtovala in, da če ne bi bili prisotni ti antibiotiki, bi bila bolj mirna in ne bi splavila. problem pa je ravno v tem, da sem bila zgodnja in da me je neolikana, res ne morem drugače reči, grozna sestra pri ginekologini obrvanavala kot kup d... res sram jo naj bo. Ginekologina, pa pravi da do takrat ne more nič. Prav nesrečna sem nad našim zdravstvom. Sedaj pa te bolečine. So morda lahko od težkega dvigovanja. Moram v ponedeljek nazaj in bom tam do večera če bo treba sam da bom vedla pri čem sem.

(odgovor članu Anay)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 10:18:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sandra05
Zanosila sem po nesreči,


Ne poznam še nikogar, ki je zanosil po nesreči.user posted image
(dobro, šalo na stran)

Prvi pregled ti pripada okrog 8. tedna nosečnosti. Vmes lahko greš samoplačniško na UZ.

(odgovor članu Sandra05)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 10:20:40   
Anonimen
Če je s plodom kaj zeloo narobe, se bo tako sam splavil. Če ne, pa počakaj na prvi pregled(8.teden) in boš videla, kako in kaj naprej.

(odgovor članu Sandra05)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 10:22:50   
Anonimen
Na začetku nosečnosti antibiotiki ne škodujejo. To ni moja ugotovitev, ampak dr.Pušenjaka.

(odgovor članu Sandra05)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 10:36:31   
Sandra05
No, po nesreči res ni bilo user posted image , ampak se pa je prijelo. Glede antibiotikov, glede na to, kakšni so bili. Posvetovala sem se z dr., ki mi je te antibotike predpisal, morate vedeti, da sem jedla 3 vrste antibiotikov oz. vse skupaj 4 vrste zdravil na 6 in 12 ur. Ni bil hec, saj sem že sama zdravila zelo mučno prenašala.
Mede zdaj najbolj skrbijo te moje bolečine. Bom že potrpela do ponedeljaka. Hvala punce za vsak nasvet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 10:52:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sandra05
No, po nesreči res ni bilo user posted image


Men se je zgodilo isto(2006).user posted image
(uh, kako sma si podobni)
 
user posted image

(odgovor članu Sandra05)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 10:58:00   
polly80
lp
jaz nisem vedela,da sem zanosila in sem bila cepljena proti hepatitisu b (zaradi službe,ki jo opravljam)..bila sem zelo nervozna,klicala vse mogoče zdravnike,ki so imeli različna mnenja,vendar so rekli,da če vedo za nosečnost,ne cepijo,sicer pa ni dokazov,da bi lahko bilo kaj narobe..nato sem se okužila še s toksoplazmozo in žal imela ss.bilo je hudo,vendar je  narava poskrbela tako..pozanimaj se še pri kakšnemu drugemu specialistu.če res želiš prekiniti nosečnost,te bo po moje vzela prek vrste,sicer pa raje počakaj na 1.pregled,potem boš bolj pomirjena.pa v 11.tednu greš še na nuhalno,da boš povsem pomirjena.vso srečo!

(odgovor članu Sandra05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 11:08:57   
anika87
Če imaš bolečine ti svetujem, da greš takoj k zdravniku. Jaz sem bila že večkrat na tem in so mi vedno sestre rekle, da kaj doma čakam. Ker imam visok prag bolečine, sem res vedno doma čakala, da bojo minile, pa večkrat niso. Hude bolečine lahko pomenijo izvenmaternično nosečnost, vem, ker sem jo imela. Bolečine so bile neznosne dokler sem se odločila, da grem le k zdravniku.
Glede tega kaj in kdaj ti pripada ne morem rečt, jaz hodim v bolnico Brežice h ginekologu in so mi bili vsi vedno ful v pomoč in prijazni. Nikoli še nisem zasledila, da bi se kdo držal kakih pravil, česa je kdo upravičen in kdaj, vedno jim je v prvi vrsti pomoč pacientki.


(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 11:11:27   
kristinaj
ko zanosiš je prvi uz pregled pri g šele okoli 8 tedna, prej nimajo kaj gledat, pa še srček ne bije. ko boš šla na pregled se z g lepo pogovori, povej kaj te muči in ti bo znala svetovat. v najslabšem primeru je še čas. držim pesti, da bo vse v redu...

(odgovor članu Sandra05)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 11:16:49   
willma
Mede zdaj najbolj skrbijo te moje bolečine.


Zakaj pa te skrbijo? Te je strah da boš splavila? Če so neznosne idi v bolnico!
Če začneš krvavet, pa tudi takoj v bolnico, če ne pa še enkrat pokliči svojo G in zahtevaj svoj prvi pregled, ki je lahko že po 6. tednu nosečnosti.
Sicer pa morda malo prehitevaš s splavom. Če so res razlog zdravila, potem se splača počakat. Rast in razvoj plodeka se lahko v današnjem času že zelo lepo nadzoruje. Pač reči da želiš otroka obdržat, da pa si v času zanositve jemala močna zdravila in zato zahtevaš visok nadzor nad razvojem ploda. Če ti tvoja G želje ne odobri pa se lahko kam pritožiš, ali pa lažja verzija: nujno poiščeš novo G.
Vsekakor še imaš čas, da se kvaliteno posvetuješ. Morda se še posvetuj s partnerjem, koliko ti je on pripravljen stat ob strani v teh prvih nesigurnih tednih.

(odgovor članu Sandra05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 11:20:37   
špelin@
1. Če zanosiš in želiš splav, moraš to IZRECNO (ne po ovinkih) povedati takoj ob klicu in te vzamejo TAKOJ.
 
2. Sama sem v času prve zanositve imela hudo pljučnico - dobila sem celo močno alergijo na penicilin in kasirala tri injekcije v rit, nato so mi dali drug antibiotik. Takrat sem tudi ugotovila, da sem noseča. Nihče mi ni rekel, da bo zato z otrokom kaj narobe. Doma imam zdravo 8,5 let staro deklino user posted image

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 11:29:24   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Sandra05
Težava pa je v tem, da imam močne bolečine v predelu jajčnikov, grozno me zvija, kot kašne predmenstrualne bolečine.
Prosim svetujte mi, ali so te bolečine lahko resne in če moram res tako dolgo čakati na prvi pregled.


Na tvojem mestu bi šla direktno na ginekološko urgenco.

(odgovor članu Sandra05)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 11:31:00   
marelicaa
Kaj pa če počakaš na prvi pregled, se posvetuješ z ginekologinjo in predlagaš pregled -nuhalno svetlino in amniocintezo. V sorodstvu se je zgodil podoben primer, je šla na amniocintezo, pokazalo vse BP in imajo sedaj zdravega enoletnika.
Svetujem ti, da počakaš. Te pa razumem, da te zelo skrbi, ker bi mene tudi.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 11:34:27   
marelicaa
Če so bolečine neznosne pa kot so ti že predlagali, pojdi na urgenco! Tam ti bodo svetovali o vsem (upam, da)!

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 15:33:01   
Anonimen
Če imaš bolečine kot menstrualne krče, je to nekaj čisto normalnega. Gre za pripravo maternice na nosečnost. Jaz sem imela te krče v obeh nosečnostih, ene imajo bolj, druge manj. To ni nič narobe. Bilo bi hudo, če bi te bolelo tako močno, da niti hodit ne bi mogla.
Jaz se ne bi odločila tako na vrat na nos za splav, saj imaš vendar toliko različnih preiskav, ki ti sedaj do 99% povedo, če je z otrokom vse v redu. Razen, če si otroka v resnici ne želiš, pa so tile antibiotiki le izgovor za splav. Sicer pa, kot ti je že ena rekla, imaš med 10. in 14. tednom nuhalno svetlino, kjer ti povedo do 85%, če je otrok zdrav, potem greš pa še na THT, kjer ti še povedo do 99% ali na amniocentezo, kjer izveš 99,9% rezultat.

Je pa seveda vse odvisno od tega, koliko je ta otrok sploh zaželjen z vajine strani.user posted image

(odgovor članu marelicaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 18:20:46   
Sandra05
Hvala vsaki posebej. Prosim, nikoli, nikoli, ampak res nikoli naj nekdo misli, da je morda otrok nezaželjen. V svojem poklicu, se srečujem tudi z otroki, ki so zelo bolani, ki le živijo da dihajo in gledajo. Zelo rada sem z njimi, občudujem njihove starše. Sama, pa se nikakor ne počutim pripravljeno na tak boj. Lahko, da bi ni zagotovili da nič ni, pa bi bilo kaj narobe. Partner mi stoji ob strani, tudi želela sva si otroka, vendar sem se želela prej pozdraviti. Saj sem zelo kritični alergik, ki ne smem jesti skoraj nič, in sem zdravljena z vsem bogom, potem še ta bakterija. To je prišlo vse skupaj tako nenačrtovano in ker ne bi rada živela devet mesecev v strahu, sem se tako odločila. Seveda po posvetu z ginekologinjo in dr., ki me zdravi za bakterijo. Ni možnih preiskav, ki bi me vsaj malo pomirile. Niso vzrok vsi antibiotiki, najbolj kritičen je eden, ki pa mi je zadajal tudi grozne-grozne stranske učinke. PROSIM, NAJ NIHČE NE MISLI DA TEGA MALEGA BITJA NE ŽELIM. SEM ŠE MLADA IN IMAM RADA OTROKE, DELAM Z NJIMI. VENDAR V SEBI ČUTIM, DA JE TAKO PRAV, ZA ZDAJ!!!!!!

Hvala punce za vse odgovore. Se vam javim, ko bom vedela kaj več.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 20:53:14   
silvya
Vsekakor odločitev je tvoja. Vendar ti naj povem, da tudi vse moderne preiskave in vso znanje zdravnikov, niso zagotovilo da bo z otrokom vse vredu. Ti pa sama veš kolikšno je tveganje zaradi zdravil. Nič ti ne zavidam situacije. Vedi pa kakorkoli se boš odločila bo prav. 

(odgovor članu Sandra05)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: prosim pomagajte
5.1.2008 20:58:59   
ms3
jaz bi ti svetovala da se ne odloči prehitro za slav, da ti ne bo kasneje žal in si boš celo življenje očitala. mislim da si premalo časa noseča da bi lahko bila prepričana, da je z otrokom "vse" narobe. če je res kaj narobe bo že narava poskrbela za to. jaz ne bi delala splava. jat sem iz svoje izbušnje doživela (moja hki je pri 1,5 mesecu prebolela meningitis) da so otroci velikokrat bolj močni in se borijo za življenje bilj kot si mi mislimo, bolj kot mi sami.

(odgovor članu Sandra05)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: bolečine
5.1.2008 21:19:01   
lilija*
 
""Ker mi nihče ne obljubi, da bo nosečnost in razvoj potekal dobro, 9 mesecev pa ne želim biti v strahu, saj vse skupaj še le poslabšam. """

To, da bo vse ok, ti nihče nikoli ne more obljubiti. (Sem zanosila čisto načrtovano, pa je bilo do sedaj, do 12 tedna, že cela kopica problemov...)
Glede na to, da še nisi imela pregleda pri ginekologu se lahko posvetuješ še z njim. Za nasvet lahko vprašaš tudi Pušenjaka na med.over. Morda pa je le še možna drugačna pot...

(odgovor članu Sandra05)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: bolečine
5.1.2008 21:29:09   
ms3
dodala bi še, da so bolečine ki jih opisuješ (bolj ob strani, v predelu jajčnikov) lahko tudi zaradi širjenja maternice-nič nevarnega (je rekla moja ginekologinja). tudi jaz sem jih imela, neznosne, tako da sem se ponoči zbujala, pa hodit nisem mogla. ampak to mine.  

(odgovor članu lilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: bolečine
5.1.2008 21:35:45   
tweetek
Če imaš res močne krče (podobne menstuaciji samo hujše) se pojdi v vsakem primeru pokazat - lahko da gre za izvenmaternično nosečnost ki je za plodek tako ali tako usodna, zate pa tudi zelo nevarna (npr lahko ti poči jajcevod če se je plodek tam ugnezdil), tako da kar pojdi do G ali pa kar na urgenco.

Glede tega ali obdržati otroka ali ne , je pa res odločitev samo tvoja in ti tudi najbolje veš za kakšna zdravila gre in kake okvare lahko povzročijo na plodu- moraš pa vedet da nobena nosečnica ni brez strahu , zmeraj obstaja mžnost da bo šlo kaj narobe ozr da otroček ne bo zdrav. Jaz pač splava ne bi naredila nikoli. Ampak to je samo moje mnenje in velja zame ne za kogarkoli drugega. Pa upam da kar najboljše rešiš ta problem in da se boš kmalu rešila bolečin.

(odgovor članu ms3)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: bolečine
6.1.2008 0:19:16   
*talcy*
...zelo dobro premisli če se odločaš za splav...veš kolko nas je takih ko zanosmo ( zaželeno in nezaželeno oz. "ponesreči") potem pa imamo ss al mormo na abrazijo ...  da ti ne bo kasneje žal res k to je neki najhujšega vsaj zame je blo ko sem mogla  na abrazijo k otročiček ni bil več živ.....
....PREMISLI!!!!  ...SAJ SO G. KI TI UGOTOVIJO ČE JE Z OTROČKOM VSE OK ... MORDA NI 100% PA VSEENO ....  RAZMISLI !!!!
SEVEDA PA JE ODLOČITEV TVOJA......JAZ SPLAVA NEBI NAREDILA AMPAK TO SEM JAZ.....


PA SREČNO!!!

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: bolečine
6.1.2008 11:09:16   
Sandra05
Verjemite, vsako sekundo pomislim, na ženske, ki se trudijo z nosečnostjo, ki jih spremlajo vzponi in padci in vas vse občudujem in si z vsemi želim, da bi teh težav bilo enkrat konec, da bi našam medicina vsaj začela napredovati in ne samo eksperimentirati.

Jaz osebno pri svojem zdravljenu alergije, dam veliko na alternativo. Ker pri meni je samo peščica stvari, na katere NISEM alergik in ker me šopajo samo z močnimi zdravili in nič ni boljše, sem se zatekla k alternativi in vsaj nekaj časa zdržim brez zdravil, potem pa se vrenem-škodi mi ne, tako kot zdravila.

Glejte, zdaj vem, da so antibiotiki lahko vzrok vsega slabega in vem, da se bi mi to lahko zgodilo, tudi če jih ne bi jedla. Vendar takrat bom pri sebi bolj pomirjena in se bom v vsak nov dan prebudila polna upanja, ne pa da sem vsako sekundo v večjem strahu in dvomih in....nič kaj prijetno ni.

Punce hvala za nasveteuser posted image

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?