|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako naj vem da je sit?
22.1.2008 11:11:39   
poka1
Končno smo s flaške prešli na dojko...smo rabili neki časa ma je vsaj uspelo.user posted image user posted image user posted image  Moj user posted image  27dni star kot sem že napisala se je navadu moje doje..ma zdej ima mamica nov problem..kako naj vem da je sit?? Patronaža mi je rekla, da naj ga dojim  20 min samo na eni dojki in da mu bo dovolj in seveda nekje na 3 ure naj ga prestavljam. Včeraj sem se probala tega držat pa je bil neprestano jok. Pol pa sem ga imela na dojki vsako uro pa se mi ni zdelo,da se je najedel..tako da sem obupala in moje stisnjeno mleko mu dala po flaški (50 ml) in je zaspal. To je pomenilo, da je bogi moj malcek lačen:( Pa še to..kako naj vem, da pravilno je na dojki? Baje da bi ga morala slišat kako golta(V materinski so nam rekli) jaz ga se nisem slišala.

_____________________________

26.12.2007 smo dobili Ažbeta 57cm,4710g
23. 3. 2009 smo dobila Ulo 53cm. 3940g
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako naj vem da je sit?
22.1.2008 11:31:05   
Naja30
Če požira, pravilno je. Ne vem, jaz sem mojo pristavljala, kolikor je sama želela, ne za 20 minut pa na 3 ure. Ko je bila lačna, je dobila. Včasih je bilo tudi vsako uro, potem 4 ure nič... Malo je še premajhen, da bi padel v tak ritem. Pusti ga, da sam pride do tega in se navadi. Naša se po pri cca 3m.

(odgovor članu poka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako naj vem da je sit?
22.1.2008 11:31:44   
anita4
Jaz ti lahko povem samo mojo zgodbo.
Ko se je naš Luka rodil so mi ga v porodni dali naj ga podojim zraven pa rekli sej 10 minut na eni strani pa 10 na drugi pa bo že itak vmes spal ker mu bo preveč .Ampak da naj vseeno vstrajam na vsaki strani 10 minu.
In kaj se je zgodilo na eni strani je jedu 45 minut in to tako vlekel da sem se samo čudila , naposled sem ga sama odstavila in dala na drugo stran , na tej pa je vlekel kar 1 uro in 10 minut.
Kopa sva prišla z Lukecom na oddelek se je pa začelo .
Če mi vrjameš preostale tri dnije ležal zraven mene na postelji nonstop priklopjen na mene in samo jokal in vlekel in vlekel , tako da se mi je po dveh dneh zraven že zraka nejedu in pol so mi ga odpeljali za dve ure da so mu dali glukozo da se je malo pomiril ker je od zraka dobil krčeke.

Na kar smo šli domov smo spotoma skočili  v DM in kupila aptamil.Doma sem ga podojila zraven naredila 90ml (kot piše na embalaži)mleka in ti rečem da je vse spil potem pa končno po treh dnevih zaspal in spal celih 5 ur skupaj.
Tako da ko bo on sit bo sam nehal jesti oziroma vlečti in bo itak zaspal (saj tako je pri nam).
Zdaj pa prakticiramo podnevi dojenje+dodajanje po flaški ponoči mu pa flaške ne dam in joka , ter hoče jesti na vsako uro.
Toliko naše zgodbe res pa je da je vsak dojenček svojevrsten in vsaka mati dela po svoji presoji.
Želim ti veliko srečnih trenutkov obuser posted image

(odgovor članu poka1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako naj vem da je sit?
22.1.2008 12:00:12   
živa
Pa tisto o eni dojki na en podoj je tudi neumnost. Podoji ga na eni in ko se ti bo zdelo, da vleče v prazno ali ko ti bo začel protestirati, ker ne bo več teklo, ga prestavi na drugo. Naslednjič pa začni na tej drugi in ga prestavi na prvo. Oba moja otroka sta vedno jedla iz obeh.

Lp,

živa

(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako naj vem da je sit?
23.1.2008 0:53:08   
martita
Jaz ti bom tako rekla: čim manj komplicirat, gledat na uro in se spraševat ali je pol ure na eni dojki že preveč. Jaz sem tud na začetku počela te neumnosti, pa je bla pol sama štala.  Umiri se in otročka doji kolikor koče....sploh na začetku, ko se še morata izravnati ponudba in povpraševanje. Jaz že skoraj od začetka dojim sam na eni, pri naslednjem hranjenju pa samo potipam, katera dojka je bolj trda in tisto ji ponudim. In tako pridno rastemo. user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?