|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nenaden strah pred vodo 2-letnika
31.1.2008 12:42:17   
Joly
Pozdravljene!

Prosim vas za pomoč, če imate podobne izkušnje. Da vam opišem, kaj se nam je zgodilo.
Moj čukec se je vedno zelo rad kopal v banji. Po cele ure je točil vodo, se spričal, igral, da ga skoraj nisi mogel spravit ven. Seveda sem ga med tem igranjem tudi umivala in vse je bilo OK. Kar se tiče pranja las je bilo vedno malo težje. Nikoli ni maral, da mu je šla voda čez obrazek. Dokler je bil majhen je še šlo, ker ga je moj (ko se je kopal z njim) vzel v naročje in  mu držal glavico dol, da sem mu splahnila laske. Potem smo prakticirali, da sem mu dala brisačko na obrazek in splahnila šampon. Že tu je bilo veliko joka, vendar ko smo končali in sem mu dokončno obrisala obrazek je bilo vse OK in on se je igral naprej.
Zdaj pa naenkrat noče več v banjo. To se je zgodilo 2-3 tedne nazaj. Najprej sem mislila, da samo trmari in sem ga vseeno dala noter. Ves čas se me je držal okoli vratu, da sem ga komaj umila. Seveda je ves čas jokal in na koncu sem ugotovila, da to ni trma, ampak resničen strah pred vodo. Sploh mu nisem zmočila obrazka, samo telo in je vseeno jokal in se me držal. To sva z možem še enkrat ponovila (pač uvati se mora!!!) in je bilo isto, tako da sedaj ga umivam samo še v umivalniku. Las nismo prali že od takrat, ker se mi dobesedno preveč smili, da bi mu storila kaj takega. Tako sem se odločila, da ga bom ostrigla oz. kar obrila na čim bolj kratko, da mu bom lahko lase umivala bolj na hitro.
Povejte mi prosim, kaj naj naredim?? Kako naj mu spet povrnem veselje do banje in kopanja??
Pred 2 meseci smo bili tudi v bazenu. So imeli takega, da mu je voda prišla do pasu, tako da je lahko hodil. Užival 100/h. Celo dvakrat je čofnu z glavo v vodo, se malo prestrašil in vse OK. Igranje naprej. Tako, da res ne vem, kje smo ga polomili s to banjo in umivanjem.
Imate kakšno izkušnjo ali dober nasvet?
Aja, prijateljica mi je svetovala, da naj ga dam spet v banjico, ker baje otroci pri teh letih začnejo imeti strah pred takimi stvarmi. Pa ko sem mu jo prinesla in pokala je seveda takoj reku, da ne gre noter. Kaj mi sploh še preostane??

Hvala vsem, ki ste prečitale to do konca in prav vsem bom hvaležna za spodbudne besede.

Lepo se imejte s svojimi čukci in sovicami.

Se tipkamo.

Joly
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nenaden strah pred vodo 2-letnika
31.1.2008 13:00:46   
frutka_
Joly pri nas je bila slika podobna. Naenkrat je med kopanjem nastal vik in krik. Na morju se je celo tako drl, da je prišel iz sosednje hiške sosed pogledat, če je kaj narobeuser posted image . Na morju je pač problem toliko večji, ker je imel celo glavo slano in mu moraš glavo splahnit vsak dan.
Sicer je čisto nor na vodo. Tako kot pišeš sama. Skače, se potopi, plava,...Brez problema.
Pranje glave pač spada med nujna opravila in če ne gre drugače gre z jokom.  Meni se je na koncu zdelo vse skupaj že prav smešno. Pregovarjali smo ga, ga prepričevali, ga skregali, pripravljali na kopanje...pa nič. Odločil se je, da se bo med pranjem glave drl.
Trajalo je kar nekaj časa, preden je ugotovil, da je brez veze vse dretje, ker na koncu smo mu glavo oprali.
Vem, da je več mamic na RR imelo podobne težave s pranjem glave. Malo poglej med stare debate. Morda najdeš kakšen pameten nasvet.
Jaz bi vztrajala. Zdaj imata srečo, da je zima. Poletje je bolj kritično, ker se več potijo, običajno še prinesejo pesek na lasišču iz vrtca. To je treba sprat. V glavnem, vso srečo in veliko živcev.user posted image

(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nenaden strah pred vodo 2-letnika
31.1.2008 13:17:21   
TONČI.
Pri nas smo problem s pranjem las rešili tako, da sem se šla jaz eneparkrat z njim kopat v veliko banjo. Ta mali je noro užival, ker sva se skupaj kopala. Res je, da je bila kopalnica potem čist mokra od špricanja, a vsaj zaupanje v vodo je dobil. Ko je noro šprical in brcal po vodi, se je pošprical tudi po glavi in po obrazu. In sploh opazil ni, ker je ob tem užival. Potem sva pa najprej  vsem njegovim živalim umila lase. Nato sem ga pa skozi igro vpeljala, da je še on sam sebi. In sedaj ni več problema z umivanjem las.

V mali banji se pa kopa še sedaj. Imam občutek da potem lažje zaspi, kot če bi se samo tuširal. Tuširamo se le takrat, če res ni časa.
Star je pa dobre dve leti.

(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nenaden strah pred vodo 2-letnika
31.1.2008 19:28:16   
Clody
Se nam je pred parimi dnevi zgodilo zelo podobno pa tudi še nevem kako ukrepat. Zaenkrat ga še ne spravim v vodo. user posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdo so otroci, ki nimajo alergij in niso b...
Večina se nas z veseljem spominja odraščanja, pri katerem je bilo igranje v blatu in pesku vsakdanja dejavnost in pogost...
So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?