|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko časa ustrajat?
1.2.2008 19:39:55   
Lolypop
Ker so me na eni drugi temi izbrisali bom pa novo odpra.
Ena izmed  izjav, ki so me zmotle:

IZVIRNO SPOROČILO: mehurčica

V enem tednu se meni zdi še dosti prehitro, da bi lahko katera rekla, da ima premalo mleka.


Koliko časa pa je po vaše treba otroka pustit stradat preden se mu ponudi prilagojeno mleko? Dva tedna? Mesec? Naj ga sploh dam?
Sem ena izmed nesrečnic, ki pač nima mleka in me kr pogreje ko berem da "vsaka lahko doji če hoče". Moja  je dve uri vlekla k neumna, pa tulila zraven, dokler ji nisem dala dodatka. Pri čisto vsakem obroku. Po enem mesecu sem se pač sprijaznila da nimam mleka in pristala samo na prilagojenem meku.

Zdej mi pa povejte tiste ki od začetka niste imele mleka ali vam ga je kmalu zmankalo, koliko časa ste potrebovale, da se sprijaznete, da so vaše mlekarne pač zanič.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko časa vztrajat?
1.2.2008 19:54:14   
Anonimen
Vzrajas toliko casa, kot zmores in kolikor ti je to pomembno.

Mamice smo razlicne in na prve tezave z novorojenckom zelo razlicno odreagiramo. Prvi dnevi po rojstvu zanjo biti zelo stresni, nov dojencek, novi obcutki, nove skrbi, neprespane noci. Ene to prenasajo lazje, druge tezje, ene so vse vzhicene in polne energije, druge depresivne. Tezko je dati splosen recept, ker je vsak otrok, vsaka mamica in vsako vzpostavljanje odnosa (kar je tudi dojenje) unikatno.

Z istim nasvetom bi pri eni mamici "zadeli zebljico v glavico", drugo pa prizadeli.

Zato...toliko casa, kolikor zmores in kolikor energije si zmozen vloziti v to, vsekakor pa toliko, da sta zadovoljna tako otrok kot mama :).

(odgovor članu Lolypop)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko časa ustrajat?
1.2.2008 19:54:58   
tt79
Z prilagojenim mlekom sem začela po 14 dneh, ko je moja malauser posted image za 200g nazadovala od odpustne teže v bolnišnici.
( sploh ne bom govorila o tem, kako so me svetovalke za dojenje prepričevale da imam mlekouser posted image )

En teden sem vsakodnevno hodila dojit2x na dan k pediatru, ki naju je opazoval, dojile sva se po 15 minut, mala je kričala , jokala, zraven malo vlekla in po 15 minutah smo s tehtanjem ugotovili, da je popila 15ml.
Enaka zgodba se je dogajala doma. Potem pa naju je babica dobesedno nagnala po adaptirano mleko. Js sem jokala, ker nisem mogla dojit, tako, da jo je prvi mesec po flaški hranil izključno njen tatiuser posted image user posted image

Ja potem pa je šel naš očka v sliužbo in sem mogla flaško pripravit sama in jo tudi ponudit. Vsak dan je bilo lažje in po dveh mesecih sem se sprijaznila s tem da nimam mleka (kot tudi ne moja mami in babi)

Ker sva v odločanju za drugega otroka, sedaj niti malo ne pomišljam na dojenje. Že zdaj sem prepričana da bo moj user posted image hranjen z adaptiranim mlekom od prvega dneuser posted image

Sicer pa kar se tiče imunosti na bolezni, lahko dodam samo to, da je  naša user posted image pri 20 mesecih ni bila še nikoli resno bolana, vročino je imela 2x po en dan in to je to,. Od 15 meseca jo imam v vrtcu in zaradi bolezni ni manjkala še niti dnevauser posted image

Ne skrbi, čimprej se sprijazni z nedojenjem, in uživaj!!!

Jaz sem 100% s tabo.

Če rabiš pomoč se mi javi na ZS.

(odgovor članu Lolypop)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko časa ustrajat?
1.2.2008 20:05:34   
mehurčica
No ja, s stavkom da lahko vsaka doji, če hoče, se tudi jaz ne strinjam. Še vedno pa trdim enako kot si me citirala. Jaz sem pri obeh dobila mleko komaj 5.dan po porodu. Pri prvem sem cel mesec imela občutek, da mi ob večerih zmanjka mleka, tudi zredil se ni kaj dosti. Takrat mi je prediatrinja rekla, naj pridem čez 2 tedna in če bo slabo napredoval, bomo dali dodatek. Takrat sem si pa prebrala vse mogoče - na medovernetu na dojenju sem menda naštudirala vse možno. In takrat začela z akcijo - dojenje za vsako jamranje, za vsak mini jokec,... Dojila sem ga tudi na 15min, samo da bi se mi povečala količina. In res. V 2 tednih se je nato zredil za toliko, kot prej v celem mesecu. No, se pa s tem niso nehale težave z dojenjem - te so se vlekle do 4.meseca.

Jok ni vedno znak za lakoto. In pogosto dojenje ni znak, da rabi dodatek. Prvi mesec je najbolje šteti pleničke, polulane in pokakane. Pa ni važno al je rumen kakec ali zelen. To sem napisala zato, ker je pred nekaj leti prijateljici pediatrinja rekla, da ima zelen kakec od tega, ker ne dobiva dovolj mleka.

In če otrok ne spi ne vem koliko ur v kosu, tudi ne pomeni, da je lačen. Eni (sedaj stara 3 mesece) je že od začetka med bolj spečimi dojenčki. Prva 2 meseca smo jo dosti prenosili, ker je jokala. Sploh zvečer in ponoči, do 3h,4h zjutraj.

Jaz ne razumem, zakaj se mamice tako redko odločijo za pomoč svetovalk za dojenje. Sem bila v torek na srečanju podporne skupine za dojenje na Štorklji in sva bili samo 2 mamici. Pa je bila tematika prav o težavah med dojenjem.

In nobena ni rekla, naj se otroka pusti stradat. Seveda je treba spremljat, če se normalno redi in raste. Ampak ni treba dati takoj dodatka, če izgubi na teži, ampak je najprej treba ugotoviti vzroke zakaj je do tega prišlo. Nekateri otroci se ne dojijo pravilno, zato je upad teže in ne pomanjkanje mleka. Zato pa pravim - poiskati PRIMERNO pomoč.


Lp in držim pesti za mamice, da bi uspešno dojile!



(odgovor članu Lolypop)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko časa ustrajat?
1.2.2008 20:10:22   
2.2.
dodatek sem dala že prvi dan v porodnišnici, ker nisem imela dovolj mleka

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko časa ustrajat?
1.2.2008 20:13:40   
trnuljčica
Koliko časa ga je potrebno pustit stradat?user posted image
Najbolje do iztradanja. user posted image Včasih bi agresivnim svetovalkam napelauser posted image .
Če ne gre ne gre. Sem prepričana, da se vsaka mamica potrudi po svojih maksimalnih zmožnostih. Pametnih izjav kot je: "Vsaka lahko doji, če hoče ",pa sploh ne mislim komentirat.


(odgovor članu Lolypop)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko časa ustrajat?
1.2.2008 20:32:15   
tinaaja
loliypop,
jaz sem se tok sekirala zaradi dodatka. na zacetku ga je dobivala obcasno, pri 2 mesecih je zahtevala dodatek vsak zvecer, ostalo se je dojila (pol sem ugotovila, da ni bil problem kolicina mleka, ampak pac je s flase zgelda lepo teklo in to je bilo to), mene pa so oblivale solze, da mi bo mleka zmanjkalo,... sem med srecnicami, kot sem danes ze enkrat napisala, da se je vse uredilo in je dojenje steklo.

Nekaj pa sem spoznala -
potrebnega je lahko veliko truda, da dojenje stece in lahko tudi kar veliko casa
se pomembneje pa je: da je otrok sit!!!

Tko da jaz bi v takem primeru otroka zmeraj najprej pristavila in ce ne bi jokal, bi pocakala do naslednjega dojenja (pa tud ce je na pol ure).. ce otrok po daljsem dojenju hoce se - pac flasa. Morda ne za cel obrok, ampak tok da se potalazi in cim prej spet na zizo. Jaz sem se prebijala od dojenja do dojenja, ki je bil na zelo kratke razmake, ampak je uspevalo. Mislim pa, da so otrocki razlicni, mamice razlicne in da nekomu taka taktika ne bi sedla, pri meni pa je delovalo.

Morda se to, ce pri prvem otrku dojenje ni steko, ni nujno, da se enako ponovi pri drugem.

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko časa ustrajat?
1.2.2008 21:16:55   
Lolypop
Sej mene so tudi tolažle, da pride do navala mleka 3. dan, pa potem 5. dan pa 7. pa 14. pa ga ni pa ni telo bit. Dodatek pa sem mogla dat že v porodnišnici ker je tako kričala, da sem sama jokala z njo user posted image . Danes je stara 2 meseca, pa sem se že skoraj sprijaznila, da nimam mleka. Tako kot tudi ne moja mama. Mogoče je pa kaj tudi dednouser posted image ?
Kakšnih podpornih skupin za dojenje pri nas nimamo, Ljubljana, maribor - to mi je vse zelo predaleč.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko časa ustrajat?
1.2.2008 21:21:15   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: Lolypop

Tako kot tudi ne moja mama. Mogoče je pa kaj tudi dednouser posted image ?

Moja mama ni nobenega od nas 3 dojila in sem se tudi jaz prestrašila, kaj pa če je dedno. Ampak sedaj vidim da ni res, saj že drugega otroka na srečo uspešno dojim.


(odgovor članu Lolypop)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koliko časa ustrajat?
1.2.2008 21:24:12   
Anonimen
Danes je stara 2 meseca, pa sem se že skoraj sprijaznila, da nimam mleka. Tako kot tudi ne moja mama. Mogoče je pa kaj tudi dednouser posted image ?


Glej, tole ne sluzi prav nicemur, da se obremenjujes in postavljas taksna vprasanja...ponavadi te naredijo samo nervozno in nesprosceno, kar ni dobro za delanje mleka....koristi od njih ni pa nobenih.

Poskusi dojit, kolikor gre in ne sekiraj...raje uzivaj v dojencku, vsako minuto :).

(odgovor članu Lolypop)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Koliko časa ustrajat?
2.2.2008 11:21:19   
skuštrana
dodatek sem dala že prvi dan v porodnišnici, ker nisem imela dovolj mleka


Ženske ponavadi dobijo mleko tretji dan po porodu, tako da je normalno da prvi dan nisi imela mleka.
Moja dva otroka sta oba prišla v porodnišnici na spodnjo mejo po teži, ker sem naval mleka dobila šele tretji dan pa ni nobeden od njih dobil dodatek.


< Sporočilo je popravil skuštrana -- 2.2.2008 11:23:18 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Koliko časa ustrajat?
2.2.2008 11:29:08   
skuštrana
Lolypop, saj lahko svetovalke pokličeš po telefonu.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Koliko časa ustrajat?
2.2.2008 11:33:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

dodatek sem dala že prvi dan v porodnišnici, ker nisem imela dovolj mleka


Ženske ponavadi dobijo mleko tretji dan po porodu, tako da je normalno da prvi dan nisi imela mleka.


Tocno to.

Zato teza vseh dojenckov prve tri dni pada in zacne narascati sele cetrti dan; tudi zato je pri nas odpust iz porodnisnice cetri dan.

Dojencek pa joka od lakote, vendar ne samo od nje. Rojstvo je zanj svojevrsten sok in se šele prilagaja na novo okolje. Eni jokajo vec, drugi manj, zahtevajo pa pol hrane tudi veliko blizine in crkljanja.

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Koliko časa ustrajat?
2.2.2008 15:45:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Lolypop, saj lahko svetovalke pokličeš po telefonu.


Priporočam. user posted image

Jaz sem jo glih včeraj poklicala, ker sem imela zjutraj eno grozno nesrečo z dojenjem, pa mi je tako lepo svetovala in me poslušala. user posted image

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Koliko časa ustrajat?
2.2.2008 15:47:48   
Anonimen
Lolypop, evo številk:

http://med.over.net/forum5/read.php?94,4437104

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Koliko časa ustrajat?
2.2.2008 20:17:05   
saskija
IZVIRNO SPOROČILO: 2.2.

dodatek sem dala že prvi dan v porodnišnici, ker nisem imela dovolj mleka



in potem pravite da je informiranja dovolj?????

_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Koliko časa ustrajat?
3.2.2008 8:25:55   
Lolypop
IZVIRNO SPOROČILO: saskija

IZVIRNO SPOROČILO: 2.2.

dodatek sem dala že prvi dan v porodnišnici, ker nisem imela dovolj mleka



in potem pravite da je informiranja dovolj?????


In kaj naj pustim otroka lačnega? In ga poslušam kako joka? Koliko je potrebno otroka pustit stradat preden si lahko priznamo da smo slabe mame, ker svojega otroka ne moremo nahranit?
skuštrana, ampak pri meni ni bilo "navala mleka" tretji dan, niti peti dan niti sedmi niti po enem mesecu. Nikoli nisem čutila, da bi mi dojke nabreknile in medtem ko je moja cimra imela srajco vso premočeno od mleka jst niti modrca nisem potrebovala, kaj šele blazinice. Po enem mesecu sem dojenje popolnoma opustila, ker sem še tisto malo mleka izgubila. Gledat otroka kako eno ali dve uri nateže prazno joško in joka od lakote - meni se je trgalo srce, pa tudi če sem slaba mama tega nisem mogla gledat.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Koliko časa ustrajat?
3.2.2008 11:09:29   
skuštrana
Lolypop, tole ni letelo nate,če po enem mesecu nimaš mleka in si naredila vse potem ga pač ni.

Ampak že kar prvi dan dat dodatek je meni čisto mimo..prvi dan otrok joče, pa ne zato ker je lačen, tu so drugi dejavniki, kot je že Mič napisala...

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Lolypop)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Koliko časa ustrajat?
6.2.2008 9:33:06   
Lusa
IZVIRNO SPOROČILO: tt79

S prilagojenim mlekom sem začela po 14 dneh, ko je moja malauser posted image za 200g nazadovala od odpustne teže v bolnišnici.
( sploh ne bom govorila o tem, kako so me svetovalke za dojenje prepričevale da imam mlekouser posted image )

En teden sem vsakodnevno hodila dojit2x na dan k pediatru, ki naju je opazoval, dojile sva se po 15 minut, mala je kričala , jokala, zraven malo vlekla in po 15 minutah smo s tehtanjem ugotovili, da je popila 15ml.
Enaka zgodba se je dogajala doma. Potem pa naju je babica dobesedno nagnala po adaptirano mleko. Js sem jokala, ker nisem mogla dojit.
Ne skrbi, čimprej se sprijazni z nedojenjem, in uživaj!!!

Jaz sem 100% s tabo.

Če rabiš pomoč se mi javi na ZS.



Pri meni skoraj ista zgodba.Tudi jaz sem jo morala začet tehtat pred in po dojenju(imam doma tehtnico) in je iz obeh dojk popila 10ml ,če je bilo kdaj 20 ml je bil že čudež.Mi pa gredo najbolj na jetra stavki ,da se ne trudiš dovolj-ne vztrajaš ,da je to stres,...Jaz sem bila tako "napumpana" s hormoni sreče ,veselja ,ko sem dobila po Ajšini smrti mojo zdravo punčko v naročje  ,da si najmanj nisem mislila ,da dojenje ne bo steklo.Meni na žalost ni pomagalo ,da sem jo nonstop pristavljala(bila je po ves dan na zizah ,pa mleka ni bilo ,pa še mož je imel dopust ,da je kuhal in pospravljal ,jaz pa sem imela samo čas za našo princesko).Smo si pa mamice različne in prav je tako.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Koliko časa ustrajat?
6.2.2008 10:10:56   
nemrak
user posted image user posted image ,
lusa, se podpišem na to izjavo!!!

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Koliko časa ustrajat?
7.2.2008 9:41:47   
Lolypop
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Lolypop, tole ni letelo nate,če po enem mesecu nimaš mleka in si naredila vse potem ga pač ni.

Ampak že kar prvi dan dat dodatek je meni čisto mimo..prvi dan otrok joče, pa ne zato ker je lačen, tu so drugi dejavniki, kot je že Mič napisala...


Zakaj pa je potem pojedla, če ni bila lačna in se je popolnoma umirila? Mah, sej nima smisla, ti veš svojo zgodbo, jst pa svojo.
Lusa, tudi moj mož je bil cel mesec na dopustu, naju je razvajal sto na uro, pa ni blo nič s tega.


(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Koliko časa ustrajat?
7.2.2008 11:24:52   
TONČI.
Po treh dneh v P, sem imela še čist prazne dojke. Ma ven ni priteklo nič. Smo user posted image vagal, ker je tako hujšal. Dajal so mu glukozo, da se je umiril. Nato so me rešile le Tametil tabletke. In tako je bilo pri obeh user posted image .  Pa čeprav sem v P ležala in pila čaj ko nora.
Sem tudi zagovornik tega, da če se otrok ne naje pri dojenju mu daj dodatek. Pa četudi je star šele teden dni.
Meni gre tud na živce, ko se ene razburjajo, da se mamica premalo trudi. To ni res. Največ so krivi po mojem nmnenju hormoni. Imela sem mleka dovolj, ko sem mesec dni po porodu dobila user posted image mleka ni bilo en teden. Ko se je user posted image končala je bilo mleka zopet dovolj. In tako vsak mesec. Do tretjega ko sem šla na operacijo. Potem sem na žalost začela z adapt. mlekom, ker se ni želel več dojiti. En teden sem si ga v bolnišnici izčrpavala, da bi ja lahko dojila. Pa me je vsakič zavrnil. Potem sem pa psihično padla še nižje, ker so bili vsi tako pametni, da se ne trudim dovolj.
Tko da lolypop, ti dajej dodatek in se požvižgaj na pametnjakovičke, ki imajo mleka v izobilju. Vsaka mama je lahko dobra, tudi če ne doji.


(odgovor članu Lolypop)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Koliko časa ustrajat?
11.2.2008 18:29:17   
bamby
Jaz sem tudi ena tistih mamic, ki že pri prvem otroku nisem imela mleka, zdaj ga pa tudi nimam. Jaz sem se prvič sekirala, zdaj se pa ne. Bo pač tudi ta otrok zrastel ob Aptamilu kot prvi.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Koliko časa ustrajat?
11.2.2008 23:10:10   
sandra85
na tvojem mestu bi seveda dala AM in nebi pustila user posted image lačnega, bi pa otročka večkrat pristavljala in poskušala, če bo le boljše

_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?