|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče plaziti
26.1.2005 21:29:34   
frutka_
Naš bejbison je star 7 mesecev.:bravo:
Ob opori se poskuša dvigati že od 6.meseca in pri 6,5 mu je to tudi uspelo. Nisem ga ravno spodbujala k temu ampak se je dvignil sam. Problem nastane zdaj, ko sploh noče plaziti. To fazo bi kar preskočil. Obenem pa bi rad bil mobilen pa nikamor ne pride, ampak jamra na mestu, se spusti naprej na trebuh in tam obstane ter naveliko godrnja in hitro začne jockati.

Kaj naj naredim da ga bom vzpodbudila k plazenju?

Pediatrinja je rekla, da nekateri otroci ne plazijo ampak dobro pa bi bilo če bi se, ker se s tem razvija koordinacija. Sicer je nasplošno pravi hopsek in če bi imel hojico bi najbrž pozabil na vse in bi samo letal po stanovanju.

Tinka pepa hvala še enkrat za fotkice!!!:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   noče plaziti
26.1.2005 21:36:25   
NinaŠ
Stimuliraj ga s kako igračo. Anže se je "splazil" za vlakcem (pelje in igra), najprej se je le z rokami naprej vlekel, potem pa je zakapiral še gibanje nog - nekajkrat se mu dvignila rito, da je bil na vseh štirih in kaj hitro je osvojil gibe (seveda sem bila takrat tud jaz veliko na vseh štirih, da je mali videl kako to gre).
Je bil pa isti kot tvoj bejbison - preden je splazil se je že povsod dvigoval.
LP

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   noče plaziti
26.1.2005 21:40:39   
frutka_
Koliko pa je bil star? Vem, da je od otroka do otroka to različno ampak vseeno me zanima.

On se tudi lazi, tako da je na trebuhu in se z rokicami vleče naprej (sicer zelo kratek čas!)ampak tudi ko ga postavim na rokice in mu kolenca dam v položaj plazenja noče nikamor...sploh ga roke ne držijo. Sicer je močan fantek in glede na to, da se dviguje ne bi rekla da nima dovolj moči v rokah. Morda je potreben drugi sklop mišic?:zmeden:

Na tla ga polagamo odkar se igra, sedenje je osvojil izredno hitro, prav tako dvigovanje ampak plaziti pa noče.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   noče plaziti
26.1.2005 21:45:55   
Miškolinka*
Naš vragolin se je tudi "črvičil". Naprej se je vlekel z rokicami, telo pa negibno. Izgledal je kot mali deževnik :)- in to nekje od 6,5 meseca naprej, potem je sicer kamlu pokapiral da ima še nogice, ampak na nek čuden način, nogice je sicer premikal, ampak trebušček pa je bil še vedno na tleh.:)-
Pri 8,5 pa je začel lepo plaziti po 4. Najprej po preprogi, kjer mu ni drselo, zdaj pa šiba že po parketu.

Lp

M*

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   noče plaziti
26.1.2005 21:47:05   
Eva -3
Frutka, nikar ga ne sili. Tudi naš :duda: se je začel plazit komaj z 11 meseci, ko smo že misli da bo prej shodil kot se plazil. No, zdaj kot 13mesečnik pa že veselo hodi naokrog.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   noče plaziti
26.1.2005 21:51:14   
ZARA
ej frutka in munchkin...
Pr nas je tkole: zara (8.5 mes) se ne sedi cist,mal jo se vlece na stran,ampak bo...
Plazi sploh ne...stoji na vseh stirih in se gunca ko en pajek ...z eno roko ji sicer gre naprej,ampak pol nastane problem k ne obvlada druge,hehe...smesna za crknt!Pa se noge grejo po svoje,pa rita,uf...
Uglavnem...nic od plazenja...se zob nima...ojoj, moj otrok nima nic!!!
Kadar bo pa bo...:rozica:

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   noče plaziti
26.1.2005 21:53:20   
Jančika_
Zara, a pol maš ti osnovni model:)-! Mi smo za zobe doplačali8).

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   noče plaziti
26.1.2005 21:53:54   
m&r
Pia je stara 8 mesecev pa se ne plazi,ne dviguje in tudi obrne se bolj malokrat.Je pač bolj lena.Sedi sama od 6 meseca,če pa slučajno česa ne more doseči raje zajoka.Tudi pri sinu je blo tko,pa je vseen zrasel.Mislim,da moramo pustiti otrokom čas.Nekateri prej,drugi kasnej.Lp!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   noče plaziti
26.1.2005 21:58:25   
ZARA
:)-:)- :)-nimam pojma Jancika...

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   noče plaziti
26.1.2005 21:58:53   
NinaŠ
Frutka star je bil 7 mesecev in dva dni, ko je prvič naredil (sicer nestabilen) premik po vseh štirih - premaknil je naprej obe nogi eno za drugo. Potem pa je v enem tednu obvladal stvar.
A je prezgodaj (tko kot nekatere pravijo) ali ne, pa sama vidiš, saj poznaš svojega otroka in veš ali je pripravljen (jaz sem Anžeta videla, da to hoče...)

LP

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   noče plaziti
26.1.2005 22:01:59   
frutka_
Hvala punce!:bravo:

Sem kar pomirjena, ker sem mislila, da "morajo" osvojiti plazenje okrog 8. meseca. :zmeden:Joj, kar hudo mi je ko se spomnm kako sem telovadila okrog z njim...
Torej naj gre po svoje naprej. Sicer se igra zelo lepo sam, tudi po igračah sega, če jih ne doseže se nagne naprej koliko lahko in zelo lepo pristaja iz seda na trebuh.

OK!!!Hvala še enkrat!:sloncek:


(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   noče plaziti
26.1.2005 22:27:19   
Gina
Meni se zdi, da so tisti, ki se plazijo pri 7. mes. kar zgodnji. Moj večji se ni nikoli plazil, on je puzal, kot bi bil vojak na kakšnih vajah. Uporabljal pa je pri tem samo eno nogo. Joj, je bil hecen.
Ta mala se je pa en cel mesec kotalila okoli svoje osi, da je kam prišla. Potem se je postavila na vse štiri in dejansko pri 7.mes in pol plazila, ampak rikverc! Naprej še ni šlo. Miceni se je pa začel plazit ful zgodaj, ampak je pač takšne sorte.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   noče plaziti
26.1.2005 22:32:06   
tilka
Sicer si dobila že kar nekaj pomirjujočih odgovorov, pa se vseeno še jaz vključim. Moja starejša se tudi ni nikoli plazila. To fazo je tako kot ti praviš kar preskočila. Postavila se je na noge, potem smo pa hodili, hodili, hodili.... Plaziti se je začela pri 5 letih v vrtecu (hi, hi, hi) ko so vsi že nehali.
Ta druga pa tudi ni kaj bolj spretna, stara je 6,5 pa komaj,komaj sedi.Bo že.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   noče plaziti
26.1.2005 22:54:37   
Adelina
Tudi naš je star sedem mesecev, pa se ne plazi, vendar naš še niti sedi ne samostojno-vsaj ne dolgo časa. Na noge se pa že opira in bi kar skakal v naročju. Kaj menite glede sedenja?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   noče plaziti
26.1.2005 23:15:52   
JASNA D
Frutka, če ti je kaj v tolažbo - moj Markec se ni nikoli plazil, pa je relativno hitro shodil. Zadnjič (prejšnji teden)pa je plazil, ko je bil Lanej na obisku, pa je njega videl! Pa še smešno se mu je zdelo. Zaenkrat pediatri pravijo, da je čisto O.K. fantič.

Lp, Jasna

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   noče plaziti
27.1.2005 8:08:47   
Ro-La
No, pa ga je Lanej tudi nekaj naučil:)-:)-:)-:)-

Frutka, saj bo, vse ob svojem času. Še prehitro ti bo od doma popihal;)

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   noče plaziti
27.1.2005 8:24:10   
viv_
Frutka,

Mirna se sploh ni plazila - to fazo je enostavno preskočila in je pri 9 mesecih shodila. Plazit se je začela kasneje, ko "peš" ni mogla preko kakšne ovire - takrat pa na kolena pa po vseh štirih čez...

LP

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   noče plaziti
27.1.2005 8:41:29   
BARBARA R.
Frutka,imamo podobno težavo.Pri nas pa fizioterapevtka tišči k temu,da se naj Kristino uči plaziti.Njej pa te poze in gibi sploh ne ustrezajo,tako da bi jo morala na silo tiščati v pozo za plazenje in jo podpirati z mojimi nogami.Do tega mi ni,me je pa res kar malo strah pred vsakim obiskom fizioterapevtke.Ona ji je namreč dva meseca predno je "obsedela" že določila,da bi morala sama sedeti.Sedaj (pri oskoraj 8. mesecih) trdno sedi,se ne kotali,ne plazi,ne puza.Je kot čevapčič,ko se naveliča ležati na hrbtu zajoka,da jo obrnem,....

:muca:

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   noče plaziti
27.1.2005 8:55:40   
dory
Pri nas je zacel plazit pri sedmih mescih...in to tko smesno...kobaca se se vedno ne,bo verjetno tudi prej shodil...men je fizioterapevtka rekla,da ni nekih casovnih omejitev kdaj naj bi otrok moral plazit,shodit...pac to nardi takrat,ko je sposoben..le me mame rade ful primerjamo in ce ne nardi kej kot drugi otroci smo koj panicne...tko da nic skrbet frutka...tud tvoj misko bo obvladal vse tko kot je treba:)

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?