|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   karies pri 3 letih
6.3.2008 13:57:20   
dana
Včeraj je zobarca na sistemtskem pregledu pri našem otroku na obeh spodnjih 5 potrdila karies. Na enem je sicer drobna pikica, na enem je pa mal več pikic. Ko sem pa danes klicala našo zobarco, da bi ga naročila, mi je dala termin konec junijauser posted image .

Zdaj se pa bojim, da ne bo karies do takrat že preveč napredoval in ga bo potem bolelo, s tem pa bo dobil strah in odpor do zobozdravnika.

Zobke mu redno umivava, poje dosti sadja, sem pa tja pa tudi kako sladkarijo (ni pa tega veliko).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: karies pri 3 letih
6.3.2008 14:32:34   
bskrle
Čakalne vrste so obupne, mislim pa, da vseenone bo tako hudo, če gre na pregled junija - po izkušnjah

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: karies pri 3 letih
7.3.2008 10:13:49   
dana
Jaz tud upam, da ne bo šlo preveč naprej. Saj res da je mlečni zob in da bo šel ven, sam res pa ne bi rada da otrok dobi strah do zobozdravnika. Ker vem kako je bilo pri meniuser posted image

Zadnji 10 let se ne bojim zobarja, ker imam eno ful luštno zobozdravnico, prej me je pa vedno črvičilo dva dni preh odhodom tja.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: karies pri 3 letih
7.3.2008 10:36:32   
Anonimen
Odvisno od otroka samega,kako reagira na zobozdravnika.Pa seveda od nas samih,kako mu ga predstavimo.So otroci,ki se ga bojijo,kot huič križa,enim,pa je rustina obisk pri zobozdravniku.
Nšega Timija je zob zabolel in je komaj čakal,da gre k zobozdravniku,ki mu ga bo pozdravil in bo lahko spet piškot jedel.torej sedaj redno obiskujemo,še sam vpraša kadj sept gre.Pred tremi dnevi smo bili.V čakalnici je rekle,da postja živčen,ker moratoliko časa čakat,pa je porkal na vrata,samo,da so pred njim deklico poklicali.Se je razjezil,češ,kaj sem jaz trkla za punco ali zase.user posted image
Nato sva prišla na vrsto.Jaz sem se ulegla na stol tamalega vzela v naročje,je dal roke pod glavo in odprl usta.zobarca je lepo zvrtala zobek zraven mu je govorila kaj mu dela,nato pa mu je dala zvezdico na zobek.V deseih minutah je bilo vsega konec in je rekel:se vidimo drugič.
Govoril smo mu o tuširanju zobk(ko svedra obenem tušira)o zvezdicah.skratka čim lepše smo mu prikazali obisk pri zobozdravniku,pa nagrado dobi vsakič.
Drugega pa ne znam svetovati,je res odvisnood otroka samega.Neki deček prav tako 4 letnik se ni pustil,niti po 10 minutah prepričevanja ni odprl ust.

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: karies pri 3 letih
7.3.2008 10:40:48   
Anonimen
Pardon,še nekaj dana.Četudi so mlečni,morajo biti popravljeni,ker so zasnova za stalne zobe.Če ne bi bilo tako važno,ne bi klicali triletnike k zobozdravniku.Še sreča,da obstaja zobozdravstvena prevenitiva že za tako majhne.ne pokaži mu,da imaš odpor do zobarjev.Jaz ga imam tudi,glje sem se jaz namesto njega potila na tistm stolu.prikaži mu,da je nekaj lepega,da ni tako boleče(dandanes ni,pri vseh napravah)da bo imel lepe zobke,če bo šel.Najdi najlepše besede in hvalo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: karies pri 3 letih
7.3.2008 11:22:51   
dana
Saj to vem, da so mlečni zobje zasnova za stalne. Saj zato mi pa tudi ni vseeno, da ima karies.   
Je pa naš fant kar pogumen, ker je na zadnjih dveh pregledih šel sam na stol in brez problema odprl usta. In ga tud nič ne strašiva, nasprotno. Sam tega pa ne more razumeti, zakaj ne sme toliko bonbonov pojestiuser posted image . Je zelo sladkosned, kot mami.

Bo pač treba omejiti sladkarije. Pije pa že zdaj v glavnem vodo, sem pa tja sok.

Ker mi pa ni dalo miro, sem danes klicala zobarco in je rekla da če mu bomo redno in pravilno čistil zobe in omejili vnos sladkarij, se mu do junija ne bo toliko poslabšalo da bi ga bolelo.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: karies pri 3 letih
7.3.2008 11:47:08   
Anonimen
Enako so našemu rekli.Nič bombonov,nič sladkarij.ne pije,občasno ledeni čaj.
No,če praviš,da je pogumen,pol pa bo,lepo boste zobke poštimali,če bo potrebno.

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...
BLOG: Kaj storiti, ko je otrok frustriran?
Konflikti in frustracije so neizogiben del medčloveških odnosov, še posebej, ko nas več ljudi živi tako zelo blizu kot v...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?