|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   privat varstvo ali vrtec
21.1.2005 9:57:03   
Babsy
Živjo!

Po vaših izkušnjah, kakšne so prednosti vrtca oziroma privat varstva (ena oseba več otrok ali ena za malčka na našem domu) za najmlajše po enem letu?


Hvala in lep dan
Babsy
:bravo:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   privat varstvo ali vrtec
21.1.2005 10:43:21   
solei
Moje mnenje je: če je otrok zdrav vsekakor vrtec. V vrtcu ima veliko možnosti za socializacijo. Spoznava nove otroke, novo okolje,... V vrtcu je tudi ogromno različnih igrač, primernih otrokovi starosti in značaju. Imajo tudi veliko raznovrstnih likovnih in telovadnih pripomočkov (česar v privat varstvu ni). Peljejo jih na izlete, predstave, obišče jih Dedek Mraz... Poleg vsega pa otrok postane bolj odporen za lažje bolezni.
Če je otrok bolj bolehen, pa je lahko to stresno za otroka in za starše (starši kar naprej jemljejo bolniške). V tem primeru bi svetovala privat varstvo. Če ima otrok kakšno prirojeno napako, ga kljub temu lahko vključimo v vrtec. V vrtcu, kjer je moj otrok imajo v skupinah otroke z DS. To se mi zdi zelo dobrodošlo, tako za prizadetega otroka kot tudi za ostale, saj se naučijo sprejemati drugačne od sebe in jim pomagati.
Prednosti privat varstva so v tem, da je ena oseba VEDNO na razpolago za tvojega otročka in se ukvarja samo z njim. Otrok res potrebuje veliko pozornosti, vendar se mora znati zabavati tudi sam.
V večini primerov je lažje uvesti v vrtec dojenčka kot večjega otroka.
Sama sem otroka vpisala v vrtec s 15 meseci. Nikoli ni imel nobenih problemov, prebolel je norice (hvala bogu), drugače pa ni imel nobenih bolezni (razen vnetja ušes, ki pa jih lahko dobi tako doma kot v vrtcu). Zelo rad gre v vrtec in mi vsako popoldne pripoveduje, kaj so počeli s prijatelji. Kar naprej me tudi sprašuje, kdaj bomo šli na obisk k temu in temu. Tudi če bi bila doma in ne v službi, bi ga pustila v vrtcu od zajtrka in do kosila, saj mu nočem vzet stikov s prijatelji.

LP Solei

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   privat varstvo ali vrtec
21.1.2005 10:45:17   
Teni_
Solei, če dovoliš se podpišem pod tvoj post, ker se popolnoma strinjam.

Naša gre vsekakor v vrtec med družbo.

Lp,
Mojca:rozica:

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   privat varstvo ali vrtec
26.1.2005 8:33:42   
viv_
Ja, jaz se tudi strinjam s Solei, naša je v vrtcu od 12 meseca.

lp, Živa

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   privat varstvo ali vrtec
4.2.2005 14:47:15   
bini
No, mi se bomo odločili za privat varstvo kjer bodo 4 otroci... moje mnenje je, da vse tisto kar nudi vrtec lahko otrok dobi tudi kasneje. Družbo bo dobila tud tukaj, manjšo možnost ima za bolezni...vseeno se mi zdi, da so pri enem letu še mal majhni za skupino do 10 otrok - kot je navadno v jaslih.. in ker lahko izbiram, sem izbrala tako.. Vendar najkasneje pri treh letih pa gre v vrtec - socializacija mora bit :love:

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   privat varstvo ali vrtec
15.2.2005 16:29:36   
loliboli
RAZMISLI, KAJ SE BO ZGODILO, ČE PRIVAT VARSTVO NPR. ZBOLI, V VRTCU BO VEDNO POSKRBLJENO ZA TVOJEGA OTROKA.PRIVAT VARSTVO PA LAHKO IMAŠ ŠE VEDNO ZA ZLATO REZERVO.
SVETUJEM PA TI, DA SE PRED VPISOM DOBRO POZANIMAŠ O VRTCU, VZGOJITELJICI,PROGRAMU...SAJ SO OGROMNE RAZLIKE.
VEDI PA TUDI, DA JE OTROK OKOLI DRUGEGA LETA ČUSTVENO NAJBOLJ OBČUTLJIV, ZELO NAVEZAN NA MAMO ... BOLJE PREJ ALI PA KASNEJE.

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?