|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krčki-čaj da ali ne?
12.3.2008 20:14:12   
Nasy
Pozdravljene, pridružuje se vam novopečena mamica, ki ne ve več, kaj bi. Našo malo dojenčico mučijo krčki, to naj bi se ji črevesje urejalo-tako je rekla patronažna. Stara je 8 dni in včasih zaradi tega ne more jesti in ne spati..baje se ne daje ničuser posted image nobenega čajčka, nobenih kapljic? Je šel naš tata vprašat v ITA v lekarno, kjer so zame in za sestro pred leti namešali posebne kapljice, če si povedal starost in težo otročka, pa je pomagalo. In so mu tam rekli, da bodo namešali te kapljice, ki jih damo v čaj? Kaj zdaj..kaj je s tem čajem? Ji ga lahko dam? Večinoma jo dojim, še sploh ugotavljamo režim hranjenja in vsega tako da..včasih dobi dodatek, po tem pa spi..kako je s tem? Se opravičujem, ker sem tako zmedeno napisala ampak jaz sem vsak dan v joku, ker ne vem več, kaj je prav in kaj ne. 

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
12.3.2008 20:18:42   
Naja30
Te čisto razumem, da si zmedena, ker ne veš kako pomagat. Glej, jaz mislim, da če polno dojiš, ne rabi čaja pit mala. Tiste kapljice ji verjetno lahko daš tudi na dudo ali pa nakapaš v usta? Ali si namaži na bradavico. Odvisno, za koliko kapljic gre.
Jaz sem moji dajala koroške kapljice na dudo in je bilo ok.

Držim pesti, da se vse kmalu uravna.user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
12.3.2008 20:28:33   
N _ B
Ne vem, zakaj ne bi dajala nič? user posted image Te patronažne so tud poglavje zase.

Jaz sem obema po žlički dajala čaj. Prevrela sem kumino (v zrnu), janež in malo kamilic. Vsakega daš čisto malo, tako, da pride "blond" čaj. Poleg tega pa sem jima dajala tudi kapljice proti krčem od gorenjskih lekarn.

Pomagalo pa je tudi, da sama zmanjšala mleko in mlečne izdelke na minimum. Pojedla sem en jogurt na dan, jedla sir, mleka pa nisem pila. Pri naših dveh je pomagalo.


< Sporočilo je popravil N & B -- 12.3.2008 20:30:06 >

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
12.3.2008 21:19:18   
ROmama
Jaz si skuham babi čaj in ga sama popijem, tako da moj user posted image  dobi preko mleka čajček. Občutek imam, da ga potem naj zvija. Ali pa kupi brinjevo mazilo in ga z njim masiraj po trebuščku. Tega nam je svetovala patronažna, pa je tudi pomagalo.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
12.3.2008 21:42:34   
ThinkPink
Tudi naša je imela grozne krče prvi mesec, potem pa vedno manj. Pediatrinja nam je svetovala naj ne dajemo čaja, če se doji. Glede kapljic pa je rekla, da lahko nakapamo na dudo. Na splošno pa ti lahko povem, da naši ni nič pomagalo, imeli pa smo doma celo lekarno kapljic,mazil itd. Vem, da je hudo, ampak tudi to mine. Jaz sem nad kapljicami takrat obupala, ko jo je fejst zvijalo, sem jo odvila in malo masirala trebušček, pa fejst cartala. Vso srečo in čim manj krčkov!

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
12.3.2008 21:44:05   
bsasab
tele fore, da ne smes dat caja so cist lovske, ja sej vem, da bi naj otrocek ki je dojen dobil dovolj tekocine od mame, sam kakso zlicko caja mu pa lahko ponudis, pa verjetno bos lazje tako dala kapljice..., ni nic narobe, bo pa otrocek mel samo bolj polulane plenicke, kar pa je tudi super, se mu ledvicke cistijo...user posted image

_____________________________

5.12.2007 nam je Miklavz prinesel najlepse darilo doslej...

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
12.3.2008 22:24:20   
tintin
Itak, da daš lahko čaj po žlički (npr. Bebi ali domač pripravek  janež-kumina....) ter kaplice proti krčem. Zakaj bi se otroček (in še ti zraven) matral?
Kar pogumno.


(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
13.3.2008 0:57:53   
ajla.a
Naj tvoj tata kupi v Italiji kapljice proti krčem MILLCYON. Preizkušeno. Zelo dobre. Pomagajo user posted image  in tebi. In čajček po žlički, najbolje domač pripravek in kumine in janeža.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
13.3.2008 9:18:01   
kristinaj
mislim, da če ji daš kapljice skupaj s čajčkom ne bo nič narobe. lahko daš tudi samo prekuhano vodo.

če se bojiš da se bo cuclja navadila (prej ali slej se ga bo morala) ji lahko poskusiš dati po žlički ali ji pa z brizgo počasi špricni mešanico v usta in jo nato pristavi k sesku, da si splakne okus kapljic, če ga imajo.

brizgo dobiš v lekarni, kupi tisto najmanjšo. prišla ti bo prav tudi takrat, ko bo mala kaj zbolela in boš brizgo uporabila tudi za antibiotik. jaz sem tudi tega kar z brizgo špricnila mali v usta. kdo se bo matral ji ga dajat sredi noči z žličko??!! sem imela srečo, da smo ga rabili samo 1x.

želim nič krčkov...

srečno..

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
13.3.2008 11:11:39   
jajula
mi smo probal na dudo dajat kapljice, pa se je v glavnem vse dol skaplal, tko da potem sploh ne veš koliko jih je dobila, tko da raje malo čaja in na brizgo.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
13.3.2008 13:44:45   
TinaUros
Kaj pa naše SAB kapljice, 15 kapljic pred dojenjem. Enim pomagajo bolj kot italjanske. Pa poskušaj jih dat kr po čajni žlički, pov rada jih bo dol polizala, ker so kapljice sladke:)

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
13.3.2008 13:49:32   
Neni13
Preverjeno, danes je naš  user posted image  star točno en mesec. Začela sem kuhati čaj, prvi dan ni bilo efekta, sedaj je pa mnogo, mnogo bolje..
Malo kumine, kamilic in janež. To je pa res čist naravno in ne vem zakaj ne bi smela dajati to otroku, če pa zelo pomaga in bebica veliko več spi. Res je da več prdi, pa naj te zvoki ne motijo, bolje to kot pa kričanje od bolečin...user posted image
Ne vem, če ima to vezo s krči, samo super je da kupčka podreta...To pri nam tudi pomaga, da ga toliko ne napenja...

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
13.3.2008 15:39:35   
misar
jaz tudi pripravim čaj iz kamilic janeža in kumine. brez kapljic nam je uspelo omejiti krčke. zdaj al so sami izzveneli al je pa res nekaj na tem čaju. pa še nekaj, če ga noče pit(naša ga ni želela) ga malo pogreješ prej, pa gre lažje, ker jaz ga absolutno ne sladkam


_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Neni13)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
13.3.2008 21:07:10   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

če se bojiš da se bo cuclja navadila (prej ali slej se ga bo morala) ji lahko poskusiš dati po žlički ali ji pa z brizgo počasi špricni mešanico v usta in jo nato pristavi k sesku, da si splakne okus kapljic, če ga imajo.

srečno..



Flaše pa otrok res ne rabi.  user posted image  Moja Ema v življenju ni sesala flaše in dude. In ni edina.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
14.3.2008 0:14:28   
mamuška
ENo je teorija, drugo je praksa. Po teoriji polno (!) dojen otrok čaja ne rabi, v praksi pa ga hvaležno sprejmejo, sploh v centralno ogrevanih prostorih ali sredi poletne vročine. Janež in kumina neštetokrat preverjeno blažita krče, naj bo v prvih tednih po porodu, naj bo ob raznih rota in adeno virusih in ob vseh drugih črevesnih nadlogah, ki nas doletijo, majhne in velike.

Kako čaj ponudiš, je stvar izbire. Lahko poskusiš z žličko, če pije - super. Če ne zna, ponudiš brizgo ali flašo. Pri nas detece obvlada vs etroje: dojko, cucelj in žličko in to brez problemov. Od kapljic so se nam obnesel sab simplex in tisti "cukrasti" sirup od gorenjskih leakrn, oboje je pomagalo, kolikro je. Največ pa pomaga, če sebe umiriš in se pač sprijazniš, da je to faza, ki jo da večina skozi in mine okoli 10-12- tedna. je naporna, zoprna, težka, vendar MINE. Če si pa še sama vsa na koncu z živci, to dodatno vznemirja dojenčka in začaran krog je tu.


_____________________________

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
15.3.2008 11:59:12   
copatek
Ja, res je, dojen otrok ne rabi dodatne tekočine, ni pa nič narobe če jo dobi! Nešemu fantku ni nič pomagalo, nobene kapljice, noben čaj (kmalu tega ni hotel sploh več piti) in nobena masaža, imel pa je grozne težave s prebavo. Na koncu sem si rekla, skozi to mora iti, da se mu prebava uredi in potem bo bolje. Po treh mesecih se je vse končalo, včasih ga še kaj zvija, ampak nič pretiranega. Rečem ti lahko le, poskusi iti čimbolj mirno skozi to obdobje, bo minilo. Verjemi pa, da te razumem, je hudo.
Kapljice pa ji poskusi dati po žlički, daj magar čisto malo prekuhane vode (lahko tudi čaja) na žličko in notri nakapaj kapljice. Mislim, da ne boš imela težav in bo punčka lepo popila z žličke. Potem pa ji ponudi dojko, da poplakne, če ne želiš dajati čaja. Ni pa nujno, da kaj poplakne. Če boš pa dajala kapljice v čaj in ga ji boš ponudila po flaški, obstaja možnost, da ne bo dobila takšne količine kapljic, kot je potrebno, sploh če ne bo vsega popila.
Srečno in pogumno naprej!

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
15.3.2008 15:24:27   
andie
Moja je pila kuminov in janežev čaj od 3. dneva naprej.
Ji je zlo pasal.
Sej res, da dobijo tekočino z mlekom, torej vodo, ampak js če sm žejna, mi tut paše spit raj kej druzga kot pa mlek.
Ne vem, men je reku P, da naj ji dam čaj, če ji paše. Ji je pasal, zato sm ga dajala.
Ne vem, kak bi to lahk škodlo...user posted image
Način (po flaški al žlički) pa kakor se komu zdi.
Glede krčev je pa zlo pomagal kuminov sirup, ki sem ji ga dala na dudo ali v čaj.

(odgovor članu copatek)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
17.3.2008 18:23:45   
karmchy
Vem kako ti je, tudi naš, ki je zdaj star en mesec ma full krče. Pa je meni patronažna tud rekla da nobenih kapljic, da čaja sploh ne rabijo...samo trebuščka masiratuser posted image
No v glavnem jaa
z sem potem kupila Sab simplex kapljice, pa žal ne pomagajo, tko da mu sedaj dajem bebe čaj, ki vsebuje komarček, kumino in janež, ki naj bi pomirjali črevesje, tko da malo umirja črevo, 100% pa jih ne prepreči.

Lp

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Krčki-čaj da ali ne?
17.3.2008 18:25:56   
Anonimen
Po teoriji polno (!) dojen otrok čaja ne rabi, v praksi pa ga hvaležno sprejmejo, sploh v centralno ogrevanih prostorih ali sredi poletne vročine.


Niti pod razno....user posted image .

Poletna vrocina je pomenila 35 stopinj in vec.

(odgovor članu mamuška)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?