|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zapiranje
5.4.2008 12:32:39   
Mayag
Živjo!

Moj sinček bo imel 6 mesecev, gosto hrano dobiva že cca. 2 tedna, zdaj pa že 2 dni zelo težko kaka. Ima že naveden kakec, ni več tekoče in je res bogi, ko ga gledam kako pa 20 minut pritiska, da je čisto rdeč v obraz, ko pa ga previjem pa pokaka samo pikico. Kako naj mu pomagam?
Hranim pa ga tako:
dojenje
kašica od kuhanega jabolka + malo banane ( zajtrk)-okoli 10.00
dojenje
kašica od kuhanega korenčka in krompirčka (kosilo)-okoli 15.00
dojenje
hippova kašica od riža, kakšen večer pa tudi od banane (večerja)-okoli 20.00

Vmes mu dajem tudi kar nekaj čaja.

Ker mislim da je banana razlog, sem mu danes ukinila. Kaj vi mislite?

P.S. Baje si ne smemo izmenjavati receptov na forumu, razen preko ZS. Če je katera tako prijazna, bi jo prosila, če mi pošlje kakšnega.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zapiranje
5.4.2008 12:58:53   
Anonimen
Banana, kuhan korenček, hruška, riž - to vse zapira!!!

Mi smo imeli full probleme s tem kakanjem. user posted image  

Večkrat na teden mu skuham suhe slive, jih spasiram in dejansko pomagajo! user posted image  Pa jabolko mu naribam in mu ga dam takoj, da je sveže in ne postano. Pa postan Donat tudi pomaga, če mu daš par žličk. Aja, nam je pediater predpisal Lactecon (dobiš tudi brez recepta), ki ni odvajalo, ampak samo mehča blato in je res super. user posted image  

(odgovor članu Mayag)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zapiranje
5.4.2008 13:00:05   
Anonimen
Aja, pa glede na to, da dojiš. Daj v vodo suhe slive za 24h, da se lepo namočijo; drugi dan malo pomešaj z žlico, precedi in popij. user posted image  Tudi to je nam pomagalo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zapiranje
5.4.2008 16:57:51   
Mayag
Tianna, hvala ti.
A od milupe kašico z okusom slive tud lohk dam? Doma imamo kašice še z okusom riža in banane. Ali misliš, da to tud povzroča probleme pri kakanju ali so dosti blage, pa mu jih vseeno lahko dajem?
Zdej je bil tako bogi, da je ratal čisto občutljiv na dotik pri ritki. Je mogel moj fanz s prstom mal po riti notr kremo razmazat, da je malo lažje šlo, pa je ful joku-sam je pa bil učink.
Pa tud na metelkovo skoz kličem, pa se nikakor ne javijo. Sem kar malo jezna na njih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zapiranje
5.4.2008 17:30:38   
Anonimen
Ma po moje mu kašico z okusom slive lahko daš. Jaz sem mu raje sama pripravila kašico iz suhih sliv. Ko je bil moj tako grozno zaprt, sem ukinila tudi ta rižolino od Milupe. In še zdaj mu ne dajem na banan, ne hruške, korenček redko. Eni pravijo, da tudi sladke kamilice pomagajo - samo nam niso. Vse našteto sem ukinila in mu 3 dni zaporedoma dala 2,5ml Lactecona in potem se je res pošteno in tekoče pokakal. Zdaj kaka na 5 dni, ampak še vedno pazim na prehrani. Če se bo spet kaj zaštopalo, pa imam za rezervo Lactecon.

(odgovor članu Mayag)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zapiranje
5.4.2008 17:33:15   
Anonimen
Še tu si kaj preberi:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2596551


Aja, punce na RR pravijo, da se kakanje normalizira, ko uvedemo mlečne izdelke. Jaz sem sicer komaj pri kisli smetani, ampak komaj čakam, da mu dam kakšen jogurt, pa Activio. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zapiranje
6.4.2008 8:19:58   
Ronči
pri nas se je to dogajalo...sicer ni bila zaprta je pa trdo in zelo, zelo težko kakala. Ko smo uvedli mlečne izdelke in veliko slive, ukinili korenček, banano...se je stanje zelo poboljšalo. Je pa tudi sprejela tekočino (kakšne težave so bile šele to) tako da ji skuham slivov/jabolčni kompot, čajček za prebavo, pa tudi hipov sok iz grozdja dela čudeže.
Ob hudi zaprtosti namoči slive v vodo in čez noč pusti da izpari deci donata. To dvoje zmešaj skupaj in daj user posted image  za popit. Preverjeno in deluje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zapiranje
6.4.2008 20:47:37   
Mayag
Ronči, kdaj pa ste uvedli mlečne izdelke? Moj Nejc bo v sredo star 6 mesecev, pa se mi zdi da je še prekmalu. Čeprav dons še vedno s težavo kaka, se mi zdi da mu gre malo boljše- tudi količinsko več. Sploh ne vem kje ima tok zaloge kakcev spravljeneuser posted image
Sem pa danes končno dobila vezo na Metelkovi in mi je rekla, da mu naj ne dajem svečk ker je to malo preveč zanga, da pa naj mu dam na tešče zjutraj zelo sladkan čaj od janeža, zelenjavo. In da mu masiram trebušček. Se mi pa zdi da ko se napenja za kakat, da mu zelo pomaga, če ga odvijem iz plenice in mu noge pokonc držim. Takrat res malo lažje kaka. Upam, da bo kmalu konec te norije. Sploh ne vem kako bo z mano, ko bo kdaj zbolel, ker sem pri tem problemu jokala, ko sem ga gledala kako se muči. Res sem občutljiva.

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zapiranje
6.4.2008 21:17:28   
Paštetka
* v 1dcl svežih kamilic (vrečko samo za oplakneš) + 3 velike žlice cukra. Na tešče in večkrat čez dan
* ko vidiš, da se napenja, mu sleci takoj pleničko. primi za stopala in mu jih potisni pokrčene noge naprej na telo. pa nič se ne boj fajn mu jih pokrči na telo. nagni se nadenj in se z njim pogovarjaj spakuj, da mu hiteje mine čas in mu ne bo dolgčas. Tako se bo najlažje pokakal, ker pomagaš pritiskati.
* palčko namaži s kremo za ritko, in mu v zgoraj omenjenem položajo malo kroži po anusu. palčko s kremo vnesi s kroženjem v danko. Lepo kroži.
* jaz sem ji pomagala tudi tako, da sem rahlo potegnila ritnici narazen oz. toliko, da se je anus rahlo odprl.

* sicer pa dosti sadja, naj je. naredi kompot: pol jabolke, 3 slive, 3 marelice, malo suhega grozja, pol hruške in kakšne prosene kosmiče.



_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Mayag)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zapiranje
6.4.2008 21:35:33   
ZmajTolovaj
Moja punčka se je tudi lažje pokakala, ko je bila razvita na previjalni mizi, jaz sem jo pa za nogice držala. Pa sproti menjala plenice, ker ko se je enkrat odprlo ...  user posted image  Pa prav tako smo imeli težave po bananah, čeprav je ogromno spila čez dan. Zdaj ko je imela pa drisko, sem ji pa ravno banane dajala, da se je stanje spet normaliziralo.

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zapiranje
8.4.2008 13:12:15   
rose
Mi imamo enake probleme. In ji kuham kompot iz jabolk in suhih sliv, samo kaj ko noče nič pojest, če ni tudi malo banane zraven. odkar jo je prvič jedla, bi ona samo banane. pa dajem ji tudi sveže jabolko, pa veliko čaja. ukinili smo rižolino, zdaj za večerjo dobi zdrob. pa je en dan bolje, drug dan spet napenjanje in nič. bom pa tudi jaz probala z nogicami gor in masiranjem trebuščka. pa brez plenice? kam pa potem kaka?

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zapiranje
8.4.2008 13:53:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rose
pa brez plenice? kam pa potem kaka?


Ja seveda brez plenice, boš lepše in lažje masirala. Ja kako kam pa potem kaka?! user posted image  Magari eno plenico daj spodaj al neki. user posted image

(odgovor članu rose)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zapiranje
8.4.2008 14:49:08   
kjava


IZVIRNO SPOROČILO: rose
pa brez plenice? kam pa potem kaka?


Uno plenico, k jo ma gor, mu samo odlepi in odvihaj, pa bo nanjo kakal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zapiranje
8.4.2008 14:59:52   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: kjava



IZVIRNO SPOROČILO: rose
pa brez plenice? kam pa potem kaka?


Uno plenico, k jo ma gor, mu samo odlepi in odvihaj, pa bo nanjo kakal.



tudi mi tako delamo

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?