|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Eno leto ni uspeha. Kako naprej?
26.2.2008 16:09:02   
Anonimen
Eno leto se sprartnerjem matrava da bi dobili še enega otročka. Prvič je ratalo po treh mesecih sedaj pa se vleče in vleče. Moja G pravi da naj poskušava naprej, mene pa vsak mesec tako zvije da ne morem več dolgo tako potrpežljivo čakati ker me ubija na kvadrat.

Kaj naj naredim? So kakšne tablete s katerimi lahko uravnavam ovulacijo oz. sploh nevem ali jo imam ali ne ker enostavno ni nič. Kaj so vam svetovali G  v primeru ko nosečnosti ni in ni bilo? Karkoli, prosim povejte mi ker se mi bo zmešalo.

Ja danes je zopet tisti dan ko sem jo že zjutraj dobila, ko se moram kontrolirati ves dan v službi da ne bruhnem v jok, ko ne zmorem več.........želja po otroku pa je takooo velika, tako me boli punce, dajte mi kak nasvet, karkoli da v meni spet obudim upanje da bo, da enkrat bouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



< Sporočilo je popravil Eja RR -- 27.2.2008 12:55:38 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: punce pomagajte
26.2.2008 16:22:04   
tane
anonimen, te čisto razumem, vendar nič več kot to, d apojdi na posvet k svoji G, ti res ne znam povedat, jaz bi naredila to, rs pa je, da dostikrat igra veliko vlogo tudi psiha, ko si tako močno želiš in misliš samo na to, da potem pa kar ni in ni...ne vem morda tudi kakšen dopustek, sama pa da se sprostita in spontano  user posted image  ne z mislijo, da tokrat pa bo. drugega kot in da držim pesti zate user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: punce pomagajte
26.2.2008 18:00:18   
valentina2006
Anonimna: Te čist razumem...tud sama sem se znašla v podobni situaciji...z user posted image  dajta user posted image  čimbolj spontano, ne misleč na user posted image . Vzemi kakšen Aspirin 100 za boljšo prekrvavitev maternice.

user posted image , da čimprej zagledaš user posted image  user posted image .

_____________________________

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: punce pomagajte
26.2.2008 18:00:33   
Barachiel
Jaz bi šla verjetno po drugo mnenje h kakemu drugemu G. Najverjetneje bi si sama plačala ginekološki pregled pri priznanem G in tako slišala še njegovo/njeno mnenje. Mogoče pa če boš zabičala svoji G, da naj ti izda napotnico za G specialista se bo sama malo bolj zavzela za tvoje težave in te poslala na kakšne preiskave.

Pa vso srečo user posted image


_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: punce pomagajte
26.2.2008 19:00:29   
žirafca
Pozdravljena anonimna!

Jaz sem v isti situaciji kot ti.
Ker eno leto ni in ni bilo zanositve, sem šla h ginekologinji, ona pa se je pohecala, da ravno ovuliram in kaj delam pri njej...

Pa smo nadaljevali... ker še vedno ni bilo nič, sem ponovno šla do nje in je rekla, da lahko začne s hormonsko terapijo, ali pa grem na HSG in bomo videli. Odločili sva se za HSG, bilo je b.p.
Napotila me je na ginekološko kliniko, tam pa so začeli s preiskavami. Ugotovili so, da imava veliiiiiiiiiiiiiiiko srečo, da imava enega otroka po naravni poti in da ima moj dragi slabe plavalce.

Zdaj sem v prvem postopku ICSI, ker je prof. Tomaževič kar forsiral na ICSI in naju ni hotel podaljševati z insemenacijami.

Upam, da moja zgodba ni taka kot tvoja in da je res vse na psihi, ampak...
... dokler se ne boš prepričala, ne boš vedela in vmes lahko preteče še veliko časa. Ne odlašaj in povej svoji ginekologinji, da imata glede na eno leto neuspehov, dokazano sekundarno neplodnost in naj te napoti naprej.

Meni je žal, da sva z ginekologinjo odlašali, kaj bi bilo, če bi z dragim hotela večjo razliko med otrokoma...

Srečno in upam, da tudi uspešno!

_____________________________

Me je 2,5 letni sin trepljal po prsih in spraševal: Mamica a mas tuki dojencka?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: punce pomagajte
26.2.2008 19:48:02   
semika
Kako dolgo pa se trudita? Svetujem ti da prosiš ginekologa da ti da napotnico za ambulanto za neplodnost, mene je moj G vprašal kako dolgo že traja in se na podlagi tega odločil (imela sem tudi nekaj izvidov ker sem prej hodila k drugemu ginekologu samoplačniško). Vsekakor naredijo določene preiskave, sploh pa pregledajo seme od partnerja da se vidi kakšne kvalitete je. 

Ne zgubi upanja in se trudi naprej, pa se sekiraj se, ker je velik del tudi psiha.  Vem kako je to ko čakaš iz meseca v mesec in ko pride M prinese veliko razočaranje. Naj ti to ne vzame poguma in volje, včasih pač traja dalje.

Veliko sreče in da bila čim prej user posted image .

Semika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: punce pomagajte
6.3.2008 9:08:10   
sneguljka
Pozdravljene ! In kaj če ugotovijo , da ima partner slabo seme. Kakšen je potek naprej ?
Z mano je vse bp, po hsg-ju. Prvič sem v prvo zanosila, zdaj pa ne gre in ne gre.
Dobila sem še enkrat klomifen in napotnico za ambulanto za subfertilnost v Mariboru.

hvala vnaprej za odgovor
in lp

(odgovor članu semika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: punce pomagajte
6.3.2008 12:42:45   
rokapi
Anonimen, vsekakor prosi ginekologa za napotnico za IVF - kliniko za neplodnost. Škoda zapravljati čas, treba je na preiskave k specialistu.

Sneguljka, IVF ICSI postopek se dela na kliniki za OBMP, kadar je manj plavalcev pri moškem.

(odgovor članu sneguljka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: punce pomagajte
7.3.2008 14:57:30   
Anonimen
Punce zanima me kako do umetne oploditve? Z partnerjem se matrava malo več kot leto dni, vmes sem imela eno izvenmaternično nosečnost in moja G še kar nebi  šla naprej, ona bi še kar vstrajala in probavala. Moja psiha ne zdrži več, enostavno ne zmorem več. ne najdem več volje nimam več kje črpati moč da bi sploh upala, psihično sem na dnu. Probala sva že vse kar se probati da v naravnih sestavinah.....

Kako priti do tega da se kje naročiš? Koliko časa čakaš, kje je najboljše,kako je če greš samoplačniško,..... Stara sem 30 let in rada bi otročka...pomagajte mi!!!!

(odgovor članu rokapi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: punce pomagajte
7.3.2008 16:14:27   
gupika
Če ti tvoja ginekologinja ne da napotnice jo zamenjaj. Partner naj gre prvi na spermiogram, moj je čakal približno 3 meseca, če plačaš si prej. Nato drugi korak je HSG (prehodnost jajcevodov). Čakala sem eno 2 meseca. Ugotovili težave z jajcevodi, zgleda da niso najbolj prehodni. Zdej grem na laparoskopijo, čakam eno 3-4 meseca.

Drugače sem pa slišala za dr. Reš-a v Dravljah, baje ful dober, direkten, hiter prideš na vrsto. Jaz čakam laparo, potem pa bom vidla kako naprej.

Ne preveč paničarit, potem je še slabše.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: punce pomagajte
7.3.2008 16:17:14   
gupika
Uf oprosti.

Čez te postopke si že njbrž šla. Zdaj sem videla, da te zanima umetna oploditev.

No ja dr. Reš. Baje prvo plačaš, potem pa gre prek zavarovanja, ampak si pa hiter na vrsti.

Lp

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: punce pomagajte
8.3.2008 11:02:50   
rokapi
umetne oploditve? Z partnerjem se matrava malo več kot leto dni, vmes sem imela eno izvenmaternično nosečnost in moja G še kar nebi šla naprej, ona bi še kar vstrajala in probavala. Moja psiha ne zdrži več, enostavno ne zmorem več. ne najdem več volje nimam več kje črpati moč da bi sploh upala, psihično sem na dnu. Probala sva že vse kar se probati da v naravnih sestavinah.....

Kako priti do tega da se kje naročiš? Koliko časa čakaš, kje je najboljše,kako je če greš samoplačniško


Anonimen, zahtevaj takoj napotnico za IVF - kliniko za nepolodnost ali GK LJ, GK MB ali Dravlje/Postojna dr.Reš, potem pa bo napredk. Najmanj kar je pa, da ti da ginekolog tudi takoj napotnico- sporočilo s katero gre potem partner k svojemu osebnemu zdravniku po napotnico za spermiogram, da vidita kako je z njegovimi plavalci. Škoda časa in živcev, je treba naprej, rosno mlada tudi nisi več...

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: punce pomagajte
8.3.2008 14:16:15   
Anonimen
Tudi jaz imamčisto podobne težave. Prva user posted image  čisto nenačrtovano, zdaj za drugo se pa trudimo že dobro leto dni. In prav tako sem že čisto obupana in čisto na dnu. Ta teden pa sem le šla do moje G in je ugotovila, da imam PCO. To je bila zame prva informacija in sem bila na začetku zelo šokirana. Zdaj se mi zdi mogoče boljše, da vsaj vem zakaj nama toliko časa ne uspe. Dala mi je klomifen, tako da bomo probali s tem. Upam, ba bo to kaj pomagalo. Zdaj šele vidim, da smo res imeli srečo, da že imamo enega navihančka.
Lp in veliko sreče!

(odgovor članu rokapi)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Eno leto ni uspeha. Kako naprej?
9.3.2008 16:41:09   
skyli
Draga moja, jaz in moj se 4 leta trudiva zanositi pa nič. Prvo leto nisva hotela komplicirati potem te pa tako kot tebe malo zvije. Na kliniki za neplodnost sva že 3 leta in šele sedaj sva prišla na IUI (inseminacija). Z nama je po vseh možnih pregledih ki sva jih opravila vse OK tko da... Res pa je da sem že 2x uspela zanositi (v roku 5 mesecev) vendar pa sem obakrat splavila tako da...
Edino kar mi, nama, nam preostane je da upamo na najboljše in držimo fige.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Eno leto ni uspeha. Kako naprej?
3.4.2008 12:22:24   
atina1
IZVIRNO SPOROČILO: skyli

Draga moja, jaz in moj se 4 leta trudiva zanositi pa nič. Prvo leto nisva hotela komplicirati potem te pa tako kot tebe malo zvije. Na kliniki za neplodnost sva že 3 leta in šele sedaj sva prišla na IUI (inseminacija). Z nama je po vseh možnih pregledih ki sva jih opravila vse OK tko da... Res pa je da sem že 2x uspela zanositi (v roku 5 mesecev) vendar pa sem obakrat splavila tako da...
Edino kar mi, nama, nam preostane je da upamo na najboljše in držimo fige.



Na kteri kliniki pa si ?  Kje?

(odgovor članu skyli)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Eno leto ni uspeha. Kako naprej?
7.4.2008 10:59:08   
anci banci
Kr se tiče dr.Reša. Tudi prvič ni potrebno nič plačat in si tudi kar hitro na vrsti. Moja prijateljica se je naročila oktobra in prišla na vrsto novembra, v januarju je imela umetno oploditev in je sedaj srečka nosečka. In to je šlo preko zavarovalnice. Tko da ni nič plačala
Jaz sem bila isto naročena ampak moram še naresti laparoskopijo in se bo potem odločil ali greva na umetno oploditev.


(odgovor članu atina1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Eno leto ni uspeha. Kako naprej?
7.4.2008 12:57:05   
ANIME
Zdaj pa za vse punce, ki "nimate več moči in volje in jokate ko dobite user posted image " po enem letu delanja na user posted image .

Mogoče bo malo grdo napisano, ampak enostavno ne znam lepše povedati ...

To, da eno leto ne zanosita je še najmanj kar se vama lahko zgodi (vsaj iz psihičnega stališča). Sploh ne vem kako boste potem prestale kakšne preiskave, kaj šele umetne oploditve (bog ne daj, da do njih pride in če že, vam iz srca želim, da bi vam čim prej uspelo).

Si ve sploh predstavljate koliko punc dela na user posted image  po par let (npr 5 let), imajo za seboj tudi po 7 umetnih oploditev - drage moje - to so živčne vojne in če že zdaj ne morete kontrolirati svojih občutkov in čustev priporočam, da si najprej poiščete strokovno pomoč in se o tem pogovorite in umirite. Če boste šle v postopke tako živčne in neučakane se bojim, da bodo rezultati zelo slabi.

Malo za info pojdite pogledat na forum IVF kako punce prestajajo take probleme.

Kot sem nekje prebrala - želja po otroku je najboljša kontracepcija!


Drugače pa še za punco, ki je spraševala kako naprej, če moški nima dobrih plavalcev - ponavadi se gre kar po hitrem postopku na ICSI postopek.

Zgoraj napisano prosim vzamite kot dobro namerno, saj želim samo pomagati!

_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Eno leto ni uspeha. Kako naprej?
7.4.2008 23:32:39   
skyli
Atina1
v Ljubljani UKC, SPS GIN. KLINIKA. S tem da so mi v Egiptu (ko sem imela splav) napisali izvid, da mi je potrebno odstraniti pregrado v matErnici. Naši dr. mi pred tem sploh niso omenili pregrade. Pred enim tednom sem imela 2 IUI tako da čakam, čakam, čakam.
Samo obupati ne smemo pa bo!!!

(odgovor članu atina1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Eno leto ni uspeha. Kako naprej?
7.4.2008 23:50:16   
metuljcek27
Srečno vsem,ki z nama vred hodite po tej trnovi poti...
Pa kako so nas strašili le glej , da se bosta zaščitila,ko bi le lahko tako hitro prišlo douser posted image ...
Ampak nikoli ne veš...
Ne vem , če nas je že kdo pohvali ...
BRAVO MIuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Enim za pot,ki jo hodimouser posted image
enim za rezultat,ki ga vidijouser posted image user posted image
enim za rezultat,ki ga pestvajo...user posted image
BRAVO MIuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu skyli)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Eno leto ni uspeha. Kako naprej?
10.4.2008 20:17:40   
Anonimen
prestavljeno:

diana_25 user posted image

Pozdravljeni.
Ker sem naročena na prvi pregled za ugotavljanje neplodnosti, me zanima, kakšen je postopek, kako se začne....pač vse me zanima v zvezi s tem. In še nekaj: g. je rekel, da mora iti mož zraven. Dal mi je napotnico in me zanima, če jo rabi tudi on (od svojega osebnega zdravnika) ali gre vse preko moje napotnice)?

Hvala za kakršne koli informacije..lp

(odgovor članu metuljcek27)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Eno leto ni uspeha. Kako naprej?
10.4.2008 21:38:37   
Anonimen
prestavljeno:

kajsica

Di, ti si pa res na začetku!!! Te še veliko stvari čaka, samo potrpljenje pa bo. Upam, da sta na GK v LJ, ker jaz ti samo za tam lahko povem!!! Mislim pa da je v MB enako, le Reš v dravljah porakticira malo drugače, pa mal ohitrejši je.

Kot prvo, ja naj gre tvoj s teboj in naj ima napotnico od svojega osebnega zdravnika zraven. Naj mu jo dajo za daljše obdobje. Če bo sreča, bo lahko kar dal spermo, če ne se bo pa potrebno naročit.

Tebe bodo pregledali, klasični pregled in vaju vprašali kako dolgo že želita zanositi itd....

Potem bodo tebe poslali na na daljne preiskave, mislim da je prvo slikanje jajčnikov in jajcevodov, mislim da se reče hcg, potem pa se boste odločali dalje. Če je s teboj vse OK, pa z njim ne sta takoj na OBMP, če ne pa boš ti dala še skozi kakšen pregled pa kakšna majnša operacija...

Pa nočem te strašiti, samo prepusti se toku in boš videla, edino kar ti želim povedati je, da prej kot nekako v enem letu ne pričakuj da se bo začelo kaj odvijati.

Obilo sreče vama želim!!!!
 
*********************************

diana_25 user posted image  

ne ne, ne strašiš me..
Pregled pa imam v LJ. Zaenkrat me zanima, kaj točno naredijo na prvem pregledu, kako dolgo si tam..in kako dolgo čakaš izvide....

Vem, da sem na začetku, saj, kolikor sem prebirala po forumu..se lahko zelo zavleče.....Mene je sicer g. dal prej naprej kot v enem letu zaradi Mb Chron in zelo neredne m.
 
**********************************

kajsica
Di, verjetno imaš datum in uro za pregled?!

Tisti dan ko imaš ti prvi pregled, si kar vzemi čas. Pri nekaterih G gre točno po uri, pri nekaterih pa tudi čakaš kot pri norcih.

Mislim, da se bo tvoj tudi moral tisti dan naročiti na spermiogram, pregled pri zdravniku pa par dni kasneje in takrat bodo tudi izvidi zanj.

Tebi pa na prvi dan naredijo samo klasični ginekološki pregled in ti dajo napotnice za naprej in ti povedo kam se moraš naročiti. Poglej na vse4 nadaljne preglede se naročaš prvi dan M, izvidi pa so cca teden kasneje. Ko boš opravila vse naročene preiskave, greš ponovno na razgovor k svojemu G in se dogovorite za nadaljno terapijo.

Mislim, da pa če tvoj ne bo imel dobrega spermiograma, greš ti samo na slikanje HSG, kjer ti ugotovijo tudi če je endometrioza, potem še prej tebe čaka manjši poseg. Drugače gresta takoj na ICSI - to je eden izmed postopkov izventelesne oploditve.

Upam, da sem ti kaj pomagala!

***************************************

kajsica

Če imaš pa Chron (popravi me če nimam prav) ti nekako potem sploh naravno ne proizvajaš celic - žal o tej bolezni nimam pojma.

Potek bo po moje neki podobnega, samo zaradi že ugotovljene neke diagnoze, se ti zna postopek pospešiti!

************************************
diana_25 user posted image

Chron je kronično vnetje črevesja...
Če te prav razumem: se mora tudi mož naročiti, al je dovolj, da sem jaz, in on gre zraven....Če se mora..kje...


...hvala za informacije...ampak sem se čisto zgubila v tem...preveč je za enkrat...ko bom pa enkrat v tem....bo mi razumevanje verjetno lažje...

Kakšne izkušnje imaš ti glede tega...?


< Sporočilo je popravil Eja RR -- 10.4.2008 21:41:13 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Eno leto ni uspeha. Kako naprej?
10.4.2008 21:46:38   
pikovit
IZVIRNO SPOROČILO: ANIME

Zdaj pa za vse punce, ki "nimate več moči in volje in jokate ko dobite user posted image " po enem letu delanja na user posted image .

Mogoče bo malo grdo napisano, ampak enostavno ne znam lepše povedati ...

To, da eno leto ne zanosita je še najmanj kar se vama lahko zgodi (vsaj iz psihičnega stališča). Sploh ne vem kako boste potem prestale kakšne preiskave, kaj šele umetne oploditve (bog ne daj, da do njih pride in če že, vam iz srca želim, da bi vam čim prej uspelo).

Si ve sploh predstavljate koliko punc dela na user posted image  po par let (npr 5 let), imajo za seboj tudi po 7 umetnih oploditev - drage moje - to so živčne vojne in če že zdaj ne morete kontrolirati svojih občutkov in čustev priporočam, da si najprej poiščete strokovno pomoč in se o tem pogovorite in umirite. Če boste šle v postopke tako živčne in neučakane se bojim, da bodo rezultati zelo slabi.

Malo za info pojdite pogledat na forum IVF kako punce prestajajo take probleme.

Kot sem nekje prebrala - želja po otroku je najboljša kontracepcija!


Drugače pa še za punco, ki je spraševala kako naprej, če moški nima dobrih plavalcev - ponavadi se gre kar po hitrem postopku na ICSI postopek.

Zgoraj napisano prosim vzamite kot dobro namerno, saj želim samo pomagati!


Se kar podpišem pod tole.Bravo Animeuser posted image user posted image user posted image .Kako kaj moja bivša soborka?Kar vam je napisala drži kot pribitouser posted image .Pa da vas malce potolažim,če vam je lahko to v tolažbo.Stara sem 31,kmalu 32user posted image .Sem v IVF postopku, za sabo imam že 8 transferjev.Z neplodnostjo se ukvarjam od svojega 25 leta.Pa še vedno brcam in se veselim življenja.In za vsako,prav za vsako sem srečna da ji rata.Tako vesela,kot,da bi meni ratalo.Zato punce slabo voljo in solzice na stran in samo pozitivno.Vem,da bo tudi meni nekoč ratalo.

Think pinkuser posted image

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Eno leto ni uspeha. Kako naprej?
10.4.2008 22:47:28   
metuljcek27
Ja se strinjam.Sem ena izmed tistih,ki dela na tem 1,5 leta vse je bilo kul,do tega ciklusa,ko se je pojavila neka čudna sluz...Sej drugače pač čakava in ne jokava in se ne sekirava.Pač.ko bo bo...Bolj se bojim,da je z mano kaj narobe zdaj s to sluzjo...Vedno je bilo vse ok oduser posted image ,ovulacij itd...Tole me je malo presenetilo.Ampak bolj zaradi mene...Drugače pa ni krize,kakor je namenjeno tako mora biti.Vsak zakaj ima svoj zatouser posted image !!!

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Eno leto ni uspeha. Kako naprej?
16.4.2008 21:42:08   
kitka1
Metuljcek, da ne gre za plodno sluz? Ta je prozorna in čvrsta - vlečeš jo kot žvečilni gumi. To je dober znak, da se bliža ovulacija. V taki sluzi plavalci preživijo tudi do 5 dni in čakajo na sproščeno jajčece. Mogoče bi bilo fino, če si meriš bazalno telesno temperaturo, da boš malo več zvedela o svojih ciklusih (če je vse ok, je pred ovulacijo temperatura nižja, po ovulaciji pa se dvigne za pol stopinje ali več. In ostane visoka do menstruacije. Lahko poskusiš še z ovulacijskimi testi (v DM-ju jih dobiš 5 v paketu po ugodni ceni).

Sicer pa... Po enem neuspelem letu je že dobro obiskati ginekologa in opraviti nekaj pregledov... To velja za mlajše od 30 let. Pri starejših pa se lahko preiskave začnejo že po pol leta neuspeha. Ginekolog naredi UZ, kjer se lahko že pokaže kakšna nepravilnost maternice, pošlje te na rentgensko slikanje maternice (HSG), kjer se vidi, če so jajcevodi prehodni in če je maternica pravilne oblike, partnerja pa na spermiogram. Čudim se, da toliko žensk jemlje klomifen za stimuliranje jajčnikov, pa sploh ne vedo, ali je partner ploden in ali je vse ok z njihovimi rodili. Vseeno gre za hormonsko zdravljenje, ki ni isto kot aspirini.

Upam, da sem kaj pomagala... Pa čimprej user posted image - mogoče kar po naravni poti.



(odgovor članu metuljcek27)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?