|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tečna sem
24.4.2008 14:10:03   
Spark
Prvo bom rekla vsaka čast vsem tistim, ki imajo njihovi partnerji otroka od prej. Ker življenje, ko se otrok seli k očeti ali k mami je zelo naporno, hkrati pa je potrebno veliko prilagajanja in to prav za vse.

No pri nas je malo drugače. Možev brat ima hči iz prejšnjega zakona, in ta hodi k njemu vsak drugi vikend. Ampak meni so ti vikendi prav naporni in že skrajno težki. Iz vikenda v vikend, me je strah novega vikenda, in prav razmišljam, kam bi se lahko umaknila, ko nečakinja pride ponovno na obisk.
Skratka živimo v eni hiši z moževim bratom in njegovimi starši. Nečaknja ko pride se prvo ustavi pri nas na obisku in če jo pripeljejo v petek ob 3 popoldne, tamala sploh ne gre domov do zvečer, ko gremo spat. No potem je pa še sobota in nedelja. Res veliko časa preživi pri nas, in mene to vedno bolj moti. S tem da je moja hči zelo trmasta in sestrično obožuje in ko je ona pri njej, me moja tamala sploh nič ne uboga. Skratka, parkrat sem jo že po riti, ker je nisem mogla obvladati oz. me tamala ni upoštevala, ko je bila nečakinja na obisku.
Pa še če mi hočemo, kam iti, ali jo to trgovina, na kak obisk, ali pa na sprehod, hoče zraven. Če je ne vzamem s seboj je to potem pregovarjanje, zakaj ne,...Potem se moja hči joka za sestrično, nečakinja je užaljena,... Sej jo vzamem vsake toliko časa s seboj, samo po drugi strani mi pa gre že pošteno na živce, da se moram vedno njej opavičevati zakaj ne more z mano ali pa se po njej ravnat.

Vem, rekli mi boste da naj se pogovorim z moževim bratom, ampak sploh ne vem kako bi začela in kaj naj bi mu rekla. Najhuje mi je to da se onadva dobro razumeta. Imela sta obdobje, ko je bil možev brat še z mamico od nečakinje, takrat se sploh nista družila, ker ona ni pustila. In zato mi je težko da se ne bi slučajno sedaj skregala zaradi tega, ker bi jaz kaj rekla. To pa res ne želim.

Jaz sem doma, ker sem na porodniški po eni strani komaj čakam vikend, da smo kot družina skupaj, ker mož med tednom kar veliko dela. Po drugi strani me je strah vsakega drugega vikenda ker imam že vsega poln kufer.
Očitno sem samo tečna al kaj?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tečna sem
24.4.2008 14:18:55   
higuys
Praviš, da si dvakrat mamica. Pomisli na svoja otroka, če ju nekdo ne bi hotel imeti . Malo si tečna...pa saj bo. Mamice imamo srce za vse otroke , ne samo tiste, ki so nam šiv na presredku pustili.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tečna sem
24.4.2008 14:26:13   
snake
čisto enostavno, jaz bi peljala nečakinjo k nonotom po določeni uri in mir. Vsaka družina mora imeti svoj mir.....seveda se lahko igra s tvojo ta malo ampak ne cele dneve (petek, sobota, nedelja)naj bo tudi malo z nonoti, kje so pa nonoti pri vsem tem a ni ta nečakinja tudi z njimi malo???jo nikamor očka ne pelje, jo kar tebi pusti in vija al kako???

_____________________________

življenje je lepo

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tečna sem
24.4.2008 14:27:33   
Rožica I
SPARK- po moje ti ni ravno lahko user posted image !
Sama pa menim, da moraš ravno ti bit najpametnejša v vsej situaciji in imet, seveda, precej mirne živce. Poskušaj določit vsaj okviren čas, ko boste sami skupaj. Magari se pač ob petkih spravite na sprehod prej, preden pride deklica na obisk. Kasneje se lahko tvoja hči še vseeno dosti druži z njo. Napravi tako, da tvoja prvotna družina ne bo trpela (če že imaš tak občutek).
Lahko pa poskusiš lastni hčeri dopovedat, da bo lahko dosti časa s sestrično, ampak da pa bo morala ubogat ves čas obiska, drugače pošlješ sestrično domov. Bodi dosledna pri tem in rezultati bodo kmalu vidni.
Sedaj si sicer mislim, da bi sama vzela vsak drug teden v zakup, da bo deklica ves čas z nami, saj bi hči imela družbo, deklica pa družinsko vzdušje in ljubezen.
Kako pa bi mi vsak drug teden zneslo v praksi, pa vprašanje...user posted image  user posted image  

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tečna sem
24.4.2008 14:28:30   
kristinaj
jaz pa komaj čakam da prideta nečak in nečakinja k meni na obisk, da me malo razbremenita, da tamala ni stalno za mano......... in tudi v trgovino jih ni noben problem peljat, pa na sladoled, kakšenkrat jih kar sama pokličem, če hočeta lahko prideta........ in potem vsi 4 norimo po dnevni in se igramo.......

povem še to, da smo zelo dosti skupaj....malo pazi naša mama in ko sestra dela popoldne prideta še njena dva in ufffff je gužva in hkrati lepo, mala jih obožuje mi imamo mir :=))))...

uživam pa tudi v uricah ko sva z malo same doma....imam to nesrečo-srečo, da se mož vrača samo ob vikendih.....

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tečna sem
24.4.2008 14:29:57   
snake
sem se spomnila, ko sem bila majhna sem se igrala z sestrico in bratcem, ful smo se igrali pri njih doma, radi smo se imeli, ko bratje smo bili, ampak ko je bilo zadosti je bilo zadosti, jaz bi lahko bila pri njih cele dneve, ampka moja mama je vedno prišla po mene ko je videla da je preveč........tako da njen očka bi moral sam to videt, ker pa ne, ti omeni malo tvojemu možu, da on malo to reši, da ne boš ti ispadla kot ena tečna, kar nisi, te razumem tudi mene bi motilo.

_____________________________

življenje je lepo

(odgovor članu snake)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tečna sem
24.4.2008 14:35:56   
Spark
Snake, vedno bolj opažam, da tamala ko gre od nas gre k eni punči v sosednjo hišo na obisk oz. se igra na ulici user posted image . Jaz imam občutek da preživi zelo malo časa s svojim očetom in tudi z babico in dedkom. Ampak, jaz si vedno govorim, da to ni moje, da jaz učim druge, kako naj ravnajo.
Rožica, sej včasih naredim tako, da nekam gremo, samo po drugi strani mi gre to že na žvice, ker se ravnam po tamali in si takrat urejam, da lahko kam grem.
Svoji punčki govorim, da če ne bo pridna, bo šla njena sestrična domov, ampak to sploh ne pali. Ker se mi zdi potem grdo, ker imam občutek da kaznujem nečakinjo in ne svoje punčke. Kakor koli, težko mi je in dosti imam tega.


(odgovor članu snake)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tečna sem
24.4.2008 14:41:54   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Svoji punčki govorim, da če ne bo pridna, bo šla njena sestrična domov, ampak to sploh ne pali.

----------------------
Ne pali, ker tega ne narediš user posted image ! Jaz lepo povem svojemu sinu in njegovemu prijateljčku, da če se mislita preveč hecat z mano, bo pač šel vsak na svojo stran. In ker sem to tudi naredila, me moj sine ponavadi uboga. Ve, da ne kaznujem prijatelja, ampak le grdo in nespoštljivo obnašanje.
Je pa res, da sem včasih kot dežurni policaj, ampak red je red in če mala dva uživata, ko sta skupaj, ne rabimo ostali zaradi tega trpet, ne user posted image !

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tečna sem
24.4.2008 16:06:20   
melanija
Nisi tečna, jaz imam tudi podobno situacijo in mi gre tudi na živce, da so vedno pri meni, ko pa vem da ima mamo doma in ni v službi.
To se ponavlja iz tedna v teden in tudi jaz sem začela gledat da naredim tako da nas ni doma. Vse v redu in prav, naj bo pri meni a ne vsak dan po 3 ali 4 ure, ko pa vem da je njegova mati doma in moram jaz varvat še njene otroke. Ona pa se fura okoli po mestu, pa fitnnes aerobika in tako dalje. Problem pa je da nočejo domov. Ne glede kaj rečem, tako da sem začela se jih izogibat in hodit ven, na izlete kamorkoli samo da smo lahko sami kot familija z svojimi otroki.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tečna sem
24.4.2008 16:50:32   
Anonimen
Ni že bla enkrat čist podobna tema??

(odgovor članu melanija)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tečna sem
24.4.2008 18:05:01   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: ena pač

Ni že bla enkrat čist podobna tema??

-------------------------
Se mi zdi, da podobna, ja.
Ampak ali misliš, da sedaj pač ne smemo odpirat nove teme o tem, ampak poiskat staro in tam nadaljevat oz. kaj je bilo tam rečenega vzeti za suho zlato in basta user posted image ?!

Sindrom Volga user posted image ...

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: tečna sem
24.4.2008 20:29:47   
karmy
IZVIRNO SPOROČILO: ena pač

Ni že bla enkrat čist podobna tema??


jap čisto identična tema je bila... kot da berem isto temo od takrat... sm mislila da je stara tema, pa sem pogledala pa je od danes... kakšen copy, paste na delu? user posted image vsak stavek je tisti temi identičen


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: tečna sem
24.4.2008 20:47:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Očitno sem samo tečna


Ja...user posted image

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: tečna sem
24.4.2008 20:48:38   
cindy
Meni se ne zdis tecna. Prvo otrok ni tvoj in nisi dolzna za njega nenehno skrbeti. Prisla je na obisk k ocetu in naj se on ukvarja z njo. Kje je on ta cas? Vsaka druzina rabi cas samo zase.  Ne recem, da se nesmes ukvarjat z necakinjo ali jo kam peljati vendar ni potrebno da nenehno visi pri vas. Zmenite se da en vikend skrbi od moza brat za dekleti drugi pa vidva tako bosta tudi vidva malce sama in se posvetila drugdrugemu.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: tečna sem
24.4.2008 20:53:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Res veliko časa preživi pri nas, in mene to vedno bolj moti. S tem da je moja hči zelo trmasta in sestrično obožuje in ko je ona pri njej, me moja tamala sploh nič ne uboga.


Verjetno se pri vas lepo pocuti, da tako rada prihaja? 
In ce se puncki radi igrata, ni tezava v njunem igranju, ampak v vajini vzgoji...

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: tečna sem
24.4.2008 21:50:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

IZVIRNO SPOROČILO: ena pač

Ni že bla enkrat čist podobna tema??


jap čisto identična tema je bila... kot da berem isto temo od takrat... sm mislila da je stara tema, pa sem pogledala pa je od danes... kakšen copy, paste na delu? user posted image vsak stavek je tisti temi identičen



Zato sem pa vprašala.user posted image

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: tečna sem
24.4.2008 22:39:40   
piščanc
mah ne vem, jaz bi to nečakinjo vzela za svojo, če bi bila pri meni, in jo pač vključila v vse naše aktivnosti. otroci razmišljajo drugače, za njih je samo zabava, dolžnosti in obveznosti so nepomembne. pač ko pride k vam postane del družine. saj funkcionirali boste enako, samo ti boš nanjo gledala kot na del družine, en pa na tujka.

otrok ni nič kriv

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: tečna sem
25.4.2008 8:21:38   
snake
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

mah ne vem, jaz bi to nečakinjo vzela za svojo, če bi bila pri meni, in jo pač vključila v vse naše aktivnosti. otroci razmišljajo drugače, za njih je samo zabava, dolžnosti in obveznosti so nepomembne. pač ko pride k vam postane del družine. saj funkcionirali boste enako, samo ti boš nanjo gledala kot na del družine, en pa na tujka.

otrok ni nič kriv


to si zelo lepo napisala, to lahko napiše samo ena mati, samo za to izvest moraš biti res zelo dobra in potrpežljiva dušauser posted image


_____________________________

življenje je lepo

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: tečna sem
25.4.2008 8:50:29   
srki
Zakaj jo pa vedno pri vas pusti? Zakaj je ne pazi on oz. jo on, njegovo in tvojo kam odpelje in se z njo ukvarja.

(odgovor članu snake)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: tečna sem
25.4.2008 11:07:44   
Pajaca
Pri nas je bilo podobno. Pač ko je stric imel tamaledva ju je dostikrat pripeljal k nam in ga razumem. On je doma v bloku mi v hiši in valda je bilo bolj luštno če sta pri nas. Pa še v gostinstvu je, tako da vikendi so bili tako leteči.

Ampak kaj vem, mogoče je razlika, da je mamin brat, da je ona nečaka čisto vzela za svoja, da ni bila panika. Ampak pri nas sta bila cele dneve, cele vikende, on je pa pršou na kosilo če je delal.

Fora je pa v tem, da je ta čas ko sta bila pri nas mama z njima delala enako kot z mano in sestro. Torej kazni enake, za vse ista pravila. A razumeš nič na izi če nista ubogala. Tko da sta čist dobr vedela kaj lahko in kaj ne. Tudi medve.

Ma ne vem, men sta se vedno mal smilila ker sta starša ločena, pa ker sta bila čez vikende tolko sama, tko da men je bilo čist ok da sta tu. Sta pa od mene res ful mlajša 12 in 14 let. Tko da najbrž je bilo tudi s tega stališča mami lažje.


Najbolje da začrtaš ena merila. Pač naj pride, ampak ob 6 je večerja po večerji se gre spat. Ona domov, tvoja v posteljo. Kazni za obe isti, če nagajata sta kaznovani obe.

Jaz po moje če bi bilo z od mojga nečakom tako, ga ne bi odrivala od sebe. Najbrž bi ga popokala v avto pa vse na izlet odpeljala.

Glej tako, da samo pri tebi ta otrok občuti kaj je to družina, drugje ne ve točno kako in kaj.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: tečna sem
25.4.2008 11:17:32   
snake
Glej tako, da samo pri tebi ta otrok občuti kaj je to družina, drugje ne ve točno kako in kaj.



lepouser posted image


_____________________________

življenje je lepo

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: tečna sem
25.4.2008 13:42:39   
Spark
Ja punce, res je, enkrat sem nekaj na to temo že pisala, pa še sama danes ne najdem kdaj je bilo, niti kaj točno sem pisala. Skratka, še vedno me muči ista stvar.
Sej včasih pomislim, kako bi bilo meni, če nekdo ne bi sprejemal mojih dveh punčk, pa se malo bolj trudim okrog nečkinje. Samo včasih sem prav zmatrana in na živce mi gre vsaka malenkost in takrat se še bolj zapičim v vse to.
Sej sem sama rekla, malo sem nesramna, pa včeraj mi je nakaj na žulj stopilo in sem morala nekomu pojamrat. Ampak sej bo.
Hvala ker ste me brala in hvala vam za mnenja.

(odgovor članu snake)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: tečna sem
25.4.2008 13:58:00   
Čupka
Hja, po eni strani te zelo, zelo razumem. Po mojem imaš celo izbirouser posted image
1. zarobanti nad moževim bratom in zahtevaj naj mala ne hodi h vam.
2.životari kot životariš sedaj
3.vzemi malo za svojo, vključi jo v vaše družinsko življenje in naredi red. Tudi zanjo naj v tem primeru veljajo pravila, ki jih mora seveda upoštevati tudi tvoja hči. Bodi dosledna, če ne se ti bo zmešalo.

V tretjem primeru boste zadovoljni in srečni vsi. Tudi ti boš, ko se boš sprostila in sprejela to kot del svojega življenja.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: tečna sem
25.4.2008 14:02:25   
karmy
ma ne moreš rečt da NE sme k njej hodit. kaj nimate nobenega sočutja do otroka ki želi biti z vami? če je s tabo in te občuduje jo tudi vzgajaj in bodi enakopravna do svoje hčerke in kot do nje. Ti bi mogla biti celo počaščena da nekdo hoče biti zraven tebe. najhujše je za otroka, da ni iz nobene strani zaželjen.

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: tečna sem
25.4.2008 14:21:45   
srki
Saj ni narobe, če hodi k njim, samo da je pa tam cel čas, ko naj bi  bila v bistvu z očetom, pa tudi ne štekam. Potemtakem oče sploh ni nič z njo, al kako?

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?